• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Amh değeri kaça düştüğünde tüp bebeğe başladınız?

İlk ikisinde bahçeci fulya idi, bende de hep 3 tane toplanmıştı ,ve çok yavaş ilerliyordu 1 kere transfer oldum 2.de donduracaklardı ama embiriyolar 5.güne gidemedi tedavi sonlanmıştı. Daha sonra çok araştırdık ve Maslak Acıbadem Prof.Dr Bülent Tıraş'a gittim ve önce prp önerdi hemen kabul ettik. 2 ay dinlenme veriyor akabinde gittiğimizde iğneler vs. aynı süreç Gerçekten inanılır gibi değil yumurta sayım 7 ve kalitesi çok iyi geldi ve 5 tanesi 3.günde donduruldu, eşimde bende şaşırmıştık çok da mutlu olduk. Dondurulma nedeni histeroskopi ameliyatı oldum 2 aylık süreçte öyle bekledik, Şimdi bu ay sonu inş. transferimi bekliyoruz.
evet bende ismini cok duyuyorum. ve başarısız sonuclanırsa bende kendısıne gıdecegım?
ilgilimi ve prp nin maliyeti nedir?

Teşekkür ederim inşallah sağ salim alırım kucağıma kızçelerimi 😇 bi önceki mesajımda detayları vermiştim. Bi bakın, aklınıza yine bir şey takılırsa sorabilirsiniz
Bana gonalf 275 verildi sadece ve üç yumurtam gelişti.
Lakin e2 istenilen seviyeye yükselmiyor.yasim 42

evet bende ismini cok duyuyorum. ve başarısız sonuclanırsa bende kendısıne gıdecegım?

hayırlısı olsun canım inş. başka doktora gerek kalmadan güzel sonuçlanır. Doktoru yalnızca ilk görüşmede görüyorsunuz, sonrasında ekibi var tüm süreçlerinizde onlar ilgileniyor yani tek doktor yok, mesela her gittiğinizde yumurtaların büyüklüğüne göre farklı uzman doktor ilgileniyor ama aklınıza ne takıldıysa size özel hemşireniz var ona soruyorsunuz o doktor ile görüşüp size dönüş yapıyor. Prp ben yaptırdığımda 7.000 TL 'di ama şimdi malum her şeye zam geldi zamlı fiyatını hiç bilmiyorum açıkçası. Hatta daha transfer öncesi bazı şeyler daha var onların da yeni fiyatları henüz belli olmamış, Gebelik aşısı, Embriyo yapıştırma ve rahim kasılma ilacı , son teknoloji kullanılıyor ve burada denemeye karar verirsen mutlaka doktorun her dediğini tavsiye ettiğini yap.

Komik gelecek ama ben bu süreçten aşırı keyif alıyorum .
bir an evvel reglim gelsinde hemen iğnelere başlayalım . acana kaç tane gelişti boyutları nasıl ? vs. cok heyecanlı bır surec.
maddı manevı yorucu fakat ben bu süreçten keyıf alıyorum hersey bebegımız için çünküü..
oldukca maliyetli olması zorluyor sadece. onun harıcınde keyfini çıkarın bu durumun.
hangi doktora gıtmeyı dusunuyorsunuz.
Ben mersinde bakıyorum Gürkan hocaya çok iyi diyorlar önce bi onunla görüşeceğim. Ne kadar tutuyor ortalama acaba. Bir de çok ağrılı oluyor mu iğne dozları ne kadar oluyor. Çok soru sordum biliyorum ama yardımcı olursanız sevinirim. 🤗

Benim 0,22 di başladık tedaviye 2 deneme başarısız olunca yeni merkezde direk prp yapıldı amh değerim 0,38 e yükselmişti. ve prp öncesi 2 kat daha çok yumurta toplanıp kalitesi 1.kalite embiriyolar elde edildi. Hakkında hayırlısı olsun amh düşükse doktora git ve başla derlerse hemen başka vakit kaybetme. Zaten uzun bir süreç
Merhaba transferden sonra kalan embriyolar ya da yumurtalar ne yapılıyor acaba sonra tekrar kullanılabiliyor mu, süreç nasıl işliyor?

Amh değeri değilde 2.kez ameliyat oldugunuz için bnce hemen tedaviye baslamanız lazım cunku ameliyattan snra da tekrarlama riski var Allah korusun yumurtalıklar temizken drlar amltan snra 6 ay içinde hemen tedavi onerirler ztn size önermediler mi
Aslında önerdiler ama ben henüz tüp bebek doktoruyla görüşemedim. Ameliyatımı onkoloji doktoru yapmıştı bu ay görüşmeye gideceğim bide maddi açıdan toplamaya çalışıyorum açıkcası z ne kadar maliyet çıkacak Bilmiyorum.

Merhaba transferden sonra kalan embriyolar ya da yumurtalar ne yapılıyor acaba sonra tekrar kullanılabiliyor mu, süreç nasıl işliyor?
Senin isteğine bağlı, dondurma parası ödeyip donduruyorsun olur ki tutmaz vs. olursa onlardan tekrar transfer yapılıyor. Yani ne kadar çok embiriyo o kadar çok şansın oluyor.

Senin isteğine bağlı, dondurma parası ödeyip donduruyorsun olur ki tutmaz vs. olursa onlardan tekrar transfer yapılıyor. Yani ne kadar çok embiriyo o kadar çok şansın oluyor.
Peki iğnelerin günlük dozu ne oluyor ortalama ne kadar masraf gider.

Aslında önerdiler ama ben henüz tüp bebek doktoruyla görüşemedim. Ameliyatımı onkoloji doktoru yapmıştı bu ay görüşmeye gideceğim bide maddi açıdan toplamaya çalışıyorum açıkcası z ne kadar maliyet çıkacak Bilmiyorum.
Yapılacak olan işlemlere tahlillere göre fiyatlar çok değişiyor.
ama şöyle söyliyeyim ;

ilk transferde tup bebek malıyetı 9.750 . (ilaçlar dahil değil .ilaçlar ortalama 2.500 -3.000 civari kullanılacak iğneye göre değişkenlik gösterir.)

ikinci tedavide euro arttı :) bızım tup bebek fiyatı oldu 13.000 ve ilaçlar yine dahil değil:)
üstüne birde yumurta olusmadıkca embrıyo olusmuyor havuz yaoalım denıyor. tekrar 8.000 verıyorsun.
ve sonra bır havuz daha derken ettı 8.000.
henuz 2.tedavım bıtmedı toplam 33.000 civarı. ve dahasıda olack muhtemelen bir havuz daha yaparsak.

bu fıyatlar gıttıgın merkezde degısır.
altına ınermı bılmıyorum ama ustune cıkabılır :)
ve dedıgım gıbı hastanın durumuna göre bu rakkamlar degısıklık gosterır.
bence tavsıyem kafanı burda karıstırmajk yerıne bır an once ön görüşme sağlamak.

ÖN GÖRÜŞMELER ÜCRETSİZ VE AKLINA TAKILAN HERSEYI SORABILIRSIN :)

perşembe randevum var bakalım yumurtalar ne durumda :)

günlük dozlarr iğnelerin adı kaç gün hangi dozda kullanacağın senin hastalıgan göre tedavıne göre.
onun da standartı yok .
her hastanın tedavi protokolü ayrı.

Canım iğneler önceki yerde ilk seferde 4.500 TL di sonra 2 günde bir 1.500 TL gibiydi 1,5 hafta 2-3 günde bir çağırıyor iğneye devam diyor yani iğnelerde ne kadar büyüyeceği belli değil. Acıbadem de daha ilk seferde 5.250 TL ödedik kalem iğne verdi gonal-f birde değişik özel bir iğne verdi en çok da o pahalı ve zor bulunuyordu. Sonrasında da yine diğerleri gibi sürekli 2-3 günde bir çağırıp iğne dozlarını değiştirdiler canım nereden baksan fiyat artışlarından kaynaklı 15-20 bin civarıda iğneler ve ilaçlar tutuyor , biz başladığımızda iğne ve ilaçlar hariç tüp bebek tedavisi 11.250 TL'di 2022 yılı kimbilir ne kadar oldu ? zaten ilk görüşmede sana sadece iğne ve ilaçlar hariç diye rakamı veriyorlar. Maalesef hem maliyetli, hem de kadın olarak göbekten iğneler vs. nedeniyle en çok bizim canımız yanıyor :(

Bana dedikleri biri 7 hücreli, biri 8 hücreli. İyi kalite demişlerdi. Sayı ve harflerle ifade edilen kaliteyi bilmiyorum.
Ben Tuzla'da Anadolu Sağlık Merkezi hastanesinde yaptırdım tedavimi. 2 doktor ilgilendi benimle. Ebru Öztürk ve Tayfun Kutlu.
Kombine tedavi uygulandı. Merional, menopur ve gonal-f. Hepsini kullandım, arada dozları değişti.
Transferi hiç sormayın ya 😂 o kadar su içmişim ki ultrasonu göbeğime bastırdığında hemşire az kalsın doktorun yüzüne iseyecektim 😂😂 30 ile 40 dk arasında yatıp eve geçtim. O günü de yatarak geçirdim. Sonra normal hayatıma döndüm işte
Öncesinde ek takviye ilaç aldınız mı peki hayırlı olsun

Back