• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Amh değeri kaça düştüğünde tüp bebeğe başladınız?

çok geçmiş olsun bende göğüste kitle vardı çok erken teşhis ettim çok şükür kemoterapi falan görmeden 3 tane prof.dr gezdim danıştım 2 dr biopsi dedi 1'i ameliyat (hem biopsi olup hem ameliyat iki kere canın yanacak dediler) ve ameliyat oldum, birazda 2 yıl onun iyileşme sürecini bekledik kısmet bugünlereymiş diyorum hep :) Sağlık olsun da gerisi boş canım
Çok geçmiş olsun. Aynen öyle en önemlisi sağlık, Allahım emeğimizi boşa çıkarmasın inşallah. 😊

Allah hayırla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip eder inşallah. Ben şunu merak ediyorum. Çalışıyorum sabah akşam mesai var. Yazın çalışmıyorum. Bu tedavi sürecini engelleyen bir durum olabilir mi? Hafta sonu hafta içi yapılan tetkik vb şeyler yönetebiliyormuyuz ?Ç
Çalışan biri olarak söylüyorum çok zor...
sürekli izin almak zorundasın.
2 - 3 günde bir muayenen oluyor yumurta takibi için..,
kan tahlillei oluyor.
yumurta toplama işlemi anestezi ile yapılıyor o gün tam gün izin alman gerekebılır. ama rapor verılıyor.
transfer ıcın tum gun izin şart :)
yani ayda toplamda 8 kez gidiyorsun nerdeyse :)

ve olumsuz olursa işlem diğer aylarda bu izinler tekrarlıyor.
ve iş yeri olay çıkartıyor.

bizaat yaşıyorum allah yardımcımız olsun .....

Prp sonrası 2 ay bekletiyorlar Bazı testler istediler yeniden Amh ,fsh, vs. 2 ay sonraki regl da gittik değerlere bakıldı tüp bebek tedaviye başlayacağız dediler.Tedavi başladı iğneler vs. toplamaya girdik orda adet yüksek gelince eşimde bende çok sevinmiştik sonra hergün bilgi vermeye başladılar 3.güne geldiğinde kaliteli oldukları için doktorumuz dondurma önerdi donduruyoruz bugün dediler ve dondurdular. Daha sonra rahimde yapışıklık nedeniyle histeroskopi ameliyatı oldum. 2 ay süreçte öyle bekledik sonrasında şimdi transfer için gün sayıyoruz çok şükür. Darısı başınıza inş.
bizi mutlaka bilgilendirrr :)

benimde yarın yumurta kontrolüm var kaç tane oluşmuş ne olup bitmiş yarın ki kontrolde belli olacak . yazarım size de :)

cevap için teşekkürler,
bizim öyle bir şansızımı yok maalesef. Öğretmen olduğumuz için izin büyük sıkıntı olucak. çözümü olur mu bilmiyorum. yaz aylarına mı getirmek lazım bu süreci
yaz ayına getirirseniz daha ıyı olur. kesin ve net.

kan tahlillei oluyor.
yumurta toplama işlemi anestezi ile yapılıyor o gün tam gün izin alman gerekebılır. ama rapor verılıyor.

Aynen ya işten rahat izin almak için 08:30 da başlayan mesaiye 07:00 de başlıyorum akşam da 17:30 da bitmesi gerekirken 18:00 da çıkıyorum. Günde 2 saatten haftada 10 saat fazla çalışıyorum :) ama izin alırken de rahatım üste fazladan alacaklı oluyorum çoğu zaman o yüzden sorun olmadı bu 3.denemem ancak 2.transfer olacak hayırlısıyla, çalışan kadın olarak bize hayat çok daha zor :)

Aynen ya işten rahat izin almak için 08:30 da başlayan mesaiye 07:00 de başlıyorum akşam da 17:30 da bitmesi gerekirken 18:00 da çıkıyorum. Günde 2 saatten haftada 10 saat fazla çalışıyorum :) ama izin alırken de rahatım üste fazladan alacaklı oluyorum çoğu zaman o yüzden sorun olmadı bu 3.denemem ancak 2.transfer olacak hayırlısıyla, çalışan kadın olarak bize hayat çok daha zor :)
ahh ahh .. gülümsüyorum çünkü yorulmaya başladım şakaya almaya çalışıyorum durumu.:)

inşallah benımde guzel bır kac adet olurda bu ay transfer olur.

allah emeklerimizin çabalarımızın karşılığını boşa çıkartmasın inşallah.

hepimizin duaları kabul olsun inşallah

bizi mutlaka bilgilendirrr :)

benimde yarın yumurta kontrolüm var kaç tane oluşmuş ne olup bitmiş yarın ki kontrolde belli olacak . yazarım size de :)
elbette yazacağım inş. Hadi inş bol yumurtan ve hepsi kalitelidir ve embiriyo oluşsun inş. Bekliyoruz güzel haberlerini bu son kontrol mü daha iğnelere devam edilecek mi ? taze transfer mi olacak dondurup sonra mı transfer olacaksın ?

elbette yazacağım inş. Hadi inş bol yumurtan ve hepsi kalitelidir ve embiriyo oluşsun inş. Bekliyoruz güzel haberlerini bu son kontrol mü daha iğnelere devam edilecek mi ? taze transfer mi olacak dondurup sonra mı transfer olacaksın ?
2 adet dondurulmuşum var 2.kalite 3.gün embriyosu .

yarın ki kontrolde kaç tane var ve kaç mm olmuşlar onu kontrol edecekler.sonrasında iğneye devammı yoksa toplama için gün mü verilecek ona bakacak.

yarın haberdar ederimm :)

sizin yaş kaç . benim 31

kan tahlillei oluyor.

Benim çalıştığım yer 1 ay bile idare etmez o kadar anlayışsızlar maalesef 😏

2 adet dondurulmuşum var 2.kalite 3.gün embriyosu .

yarın ki kontrolde kaç tane var ve kaç mm olmuşlar onu kontrol edecekler.sonrasında iğneye devammı yoksa toplama için gün mü verilecek ona bakacak.

yarın haberdar ederimm :)

sizin yaş kaç . benim 31
Hayırlı haberlerini bekliyoruz 😊

Benim çalıştığım yer 1 ay bile idare etmez o kadar anlayışsızlar maalesef 😏
YAA ÇOK ÜZÜCÜ BEN ÇOK ÜZÜLÜYORUM BU DURUMA :( MADDİ MANEVİ ZORDUR DERLERDİ YA HANİ.. İŞTE ŞİMDİ HİSSETTIRMEYE BASLADI KENDI.
BİRAN EVVEL SAGLIKLI SONUCLARA ULASSAK TA BIRAZ RAHATLASAK.
STRES OLMASIN DIYORLAR AMA NE MÜMKÜNN... İŞİ AYRI DÜŞÜN İLACIN PARASINI AYRI DÜŞÜNN.. VS VS.

Size kaç adet transfer edilecek ? inşallah ikiz oluurr yarabbiiimm .

birde ilaç dozlarınız nasıldı.

benim gonal-f 225 ve merıonal 150.
ve şimdi iki gündür bunlara ilave cetrocıde ye başlandı

YAA ÇOK ÜZÜCÜ BEN ÇOK ÜZÜLÜYORUM BU DURUMA :( MADDİ MANEVİ ZORDUR DERLERDİ YA HANİ.. İŞTE ŞİMDİ HİSSETTIRMEYE BASLADI KENDI.
BİRAN EVVEL SAGLIKLI SONUCLARA ULASSAK TA BIRAZ RAHATLASAK.
STRES OLMASIN DIYORLAR AMA NE MÜMKÜNN... İŞİ AYRI DÜŞÜN İLACIN PARASINI AYRI DÜŞÜNN.. VS VS.
Ben 1 yıldır hem bu çikolata kisti hem eşimin rahatsızlığı dolayısıyla hastaneden çıkamıyorum, sadece hafta içi 1 gün iznim var haftanın 6 günü çalışıyorum o yüzden neredeyse 1 yıldır her haftalık iznim hastanede geçiyor. Daha şimdiden çok fazla yorgun olduğum için sanırım 1 adım geriden başlayacağım ki zaten büyük ihtimalle iş yeri çok fazla sıkıntı çıkarıp işten çıkarabilir. Stres yapmamak o kadar mümkün değil ki. Hepimizin yardımcı olsun inşallah...

Ben 1 yıldır hem bu çikolata kisti hem eşimin rahatsızlığı dolayısıyla hastaneden çıkamıyorum, sadece hafta içi 1 gün iznim var haftanın 6 günü çalışıyorum o yüzden neredeyse 1 yıldır her haftalık iznim hastanede geçiyor. Daha şimdiden çok fazla yorgun olduğum için sanırım 1 adım geriden başlayacağım ki zaten büyük ihtimalle iş yeri çok fazla sıkıntı çıkarıp işten çıkarabilir. Stres yapmamak o kadar mümkün değil ki. Hepimizin yardımcı olsun inşallah...
umarım herşey yoluna girer.
işi bence düşünmeyin gidin konuşun tedavı sürecine gırecegınız bildirin.
bu işin aşamalarından haftalık mınımum 2 gün izin alabılcek oldugunuz ve bunun tamamen doktora baglı oldugunu ilk baştan anlatın. günde 1 -2 olabılecegını soyleyın.
net olun onlara.
tamam idare ederiz derlerse yola devam benım gibi.
her defasında ızın ıstemek zor olacak ah kem kum de yapacaksınız ki ben yapıyorum bunu acıklayıcı sekılde dıle getırmeme ragmen.
eğer ki çıkartacaklarsa pek yapacak birşey yoook.
yıllardır emek verdıgımız yer boyle gaddar davranıyorsa ki bu sağlık çıkarsın tazmınatımızı alırız . başka yolu yok :(
niyetine gırınce mutlaka konusun acık ve net ama ona görede programanızı yapın .

şans bizimlee olsunnnnn arkadaşlarımm ...

Size kaç adet transfer edilecek ? inşallah ikiz oluurr yarabbiiimm .

birde ilaç dozlarınız nasıldı.

benim gonal-f 225 ve merıonal 150.
ve şimdi iki gündür bunlara ilave cetrocıde ye başlandı
Ben önceki merkezde aynen bunlara başlanmıştı ancak yeni merkezde bana kalem gonalf verdi ve 300 olarak başladı merional da 2 toz 1 sıvı tek iğne kullandım ilave humatrop 36 lık verdi, her gün akşamları 3 iğne vuruldum cetrocide çatlamaması için yapılıyor daha sonra da son aşamada çatlatma iğnesi veriyorlar canım. hayırlısı olsun. Henüz adet konuşulmadı ama iki adet istiyoruz inş. ikiz olur tek seferde canım :) İnş senin de ikizlerin olur : ) ikisi bir arada büyümesi güzel oluyor çevremde de çok var.

Merhaba arkadaslar yaşım 25 2. Kez çikolata kisti ameliyatı oldum şuan da Amh değerim 1.01. Siz amh değeriniz kaç olduğunda tüp bebeğe başladınız nasıl sonuçlar aldınız biraz bilgi verir misiniz. Kafam çok karışık.
Amh değeriniz cok düşük değil aslinda.ben hacettepede bir doc Dr muayene oldum amh im 0.9, ben erken farkettim , deneme süremiz cok azdı, doktor değerin kötü değil 1 yıl dene dedi, daha sonra vajinal muayene yaptı ve yumurtaliklarin 5 tane ve zayif hemen tup bebek dedi, 7 alti yumurtalık riskli senin 5 dedi,hatta yanindaki asistanlar hocam amh daha önemli değil mi diye sordular oda hayır amh bazen yanıltabiliyor bizi dedi yani adetin 2-3 günü yapılan muayenede yumurta sayınız daha önemli, en azından ben öyle anladım.

Tam benim konu😆😆kafam karıştı
2019 3 aşılama yaparken AMH baktırdık sonuç 5.75 çıktı gayet iyi. O zaman Yaşım 33.
Haziran 2021 tup bebek başladım ,opu oldum.11 yumurta topladık. Şimdi 2 sene sonra merak ettim AMH kaça düştü ve bugün gittim aynı hastanede baktırdım sonuç 5.28 geldi. Şuan Yaşım 35.
Kafam karıştı neden düşmedi???

umarım herşey yoluna girer.
işi bence düşünmeyin gidin konuşun tedavı sürecine gırecegınız bildirin.
bu işin aşamalarından haftalık mınımum 2 gün izin alabılcek oldugunuz ve bunun tamamen doktora baglı oldugunu ilk baştan anlatın. günde 1 -2 olabılecegını soyleyın.
net olun onlara.
tamam idare ederiz derlerse yola devam benım gibi.
her defasında ızın ıstemek zor olacak ah kem kum de yapacaksınız ki ben yapıyorum bunu acıklayıcı sekılde dıle getırmeme ragmen.
eğer ki çıkartacaklarsa pek yapacak birşey yoook.
yıllardır emek verdıgımız yer boyle gaddar davranıyorsa ki bu sağlık çıkarsın tazmınatımızı alırız . başka yolu yok :(
niyetine gırınce mutlaka konusun acık ve net ama ona görede programanızı yapın .

şans bizimlee olsunnnnn arkadaşlarımm ...
Bende aynı şeyi düşünüyorum açık açık konuşacağım idare etmezlerse de yapacak hiç bir şey yok işi daha sonra da bulabilirim ama tüp bebek için çok fazla zamanım kaldığını sanmıyorum... 😏

Amh değeriniz cok düşük değil aslinda.ben hacettepede bir doc Dr muayene oldum amh im 0.9, ben erken farkettim , deneme süremiz cok azdı, doktor değerin kötü değil 1 yıl dene dedi, daha sonra vajinal muayene yaptı ve yumurtaliklarin 5 tane ve zayif hemen tup bebek dedi, 7 alti yumurtalık riskli senin 5 dedi,hatta yanindaki asistanlar hocam amh daha önemli değil mi diye sordular oda hayır amh bazen yanıltabiliyor bizi dedi yani adetin 2-3 günü yapılan muayenede yumurta sayınız daha önemli, en azından ben öyle anladım.
Benimde 2 kez ameliyat olmam biraz sıkıntı sanırım birde çikolata kisti amh değerini çok etkiliyor benim geçen yıl amh değerim 3.63 dü 1 yıl içinde bu kadar düşmesi beni biraz korkuttu aslında.

Back