- 8 Mayıs 2019
- 14.460
- 20.307
- 398
- Konu Sahibi crocus7919
-
- #9.501
Allahtan umut kesilmez canım ol derse olur Eğer alnına yazmışsa sen çabala yeter ki herşey kaderimizde bellidir zaten hangi tüp bebek merkezine gidiyorsun bahceci tüp bebek merkezi çok başarlı bu konularda cem hoca yi çok övüyorlar ona gittin mi.hic onu tavsiye ederim sanaMerhaba kızlar bir yıl önce amh 0.2. idi tüp bebek tedavimde 8 yumurta toplandı 5 i döllenme için yeterli dediler ama bir embriyo oldu tutundu tek yumurta ikizi idi 8 hafta sonunda kalbi durdu kürtaj oldum sonrasında regl im çok azaldı rahimde sorun yoktu. Bu ay yine tedaviye başladık 4 bir tarafta 4 bir tarafta gelişebilecek yumurta gördüğünü söyledi başlayalım dedi. Açıkçası umutluydum bu sayı benim için çok iyi idi. Başladık ama dün kontrolümde solda hiç gelişme yok sıfır sağda ise 2 tane ve pek büyümemiş tahmin edersiniz ki moralim aşırı aşırı bozuk. İlaçların dozajını arttırarak iki gün daha ekledi. Yarın muayene tekrar. Kendimi toplamaya çabalıyorum. Tedavi devam eder mi bilmiyorum. Etmezse ne yaparım bilmiyorum. Ederse son aşamaya gelir mi gelirse tutar mı tutarsa devam eder mi? Olsa keşke... Rabbim herkesin yardımcısı olsun.
Her şey nasip biliyorum ama ne bileyim hani şans bile yok gibi geliyor insana o kötü. İzmirdeyim canım o yüzden bu çevrede bir yere gitmek durumundayım.Allahtan umut kesilmez canım ol derse olur Eğer alnına yazmışsa sen çabala yeter ki herşey kaderimizde bellidir zaten hangi tüp bebek merkezine gidiyorsun bahceci tüp bebek merkezi çok başarlı bu konularda cem hoca yi çok övüyorlar ona gittin mi.hic onu tavsiye ederim sana
Tamam buldum yazmışsın canımTeşekkür ederim .Ben 4 ayı geçgin bi süre uyguladım bu yazdıklarımı .Sabah kalkınca arı sütü bal polen karışımı yiyordum bi süre bunu yedim ama daha sonra onun yerine bal tarçın çörek otu karışımı yedim bu daha etkili gibi geldi bana çünkü bunu kullandığım zaman yumurtlama belirtileri daha fazla oluyodu internetten bu karışımın nasıl yapıldığına bakabilirsiniz .aradan bi 5 10 dk sonra zeytinyağında bekletilmiş incir yedim bir iki tane .sonrasında hayıt otu çayı sonrasında c life macun bunlardan sonra kahvaltımı yapıyordum .Bunlar böyle arka arkaya çok fazla gelebilir size bilemiyorum . Dediğim gibi kendinize göre bir rutin oluşturun ve doktorunuza mutlaka danışın kimseyi yanlış yönlendirmek istemem . Kahvaltıda mutlaka haşlanmış yumurtamı yedim .Kahvaltıdan sonra aslan pençesi çayı içtim . Tabi bunların aralarında biraz zaman geçiyodu midemi bozmamak için . sonra belli aralıklarla vitaminlerimi alıyordum . Folik asit herhangi bir multivitamin balık yağı ve koenzim q 10 bunların zamanlarını ayarlarsınız kendinize göre . günlük kuruyemiş ve meyve yedim . Hergün olmasada yulaf ezmesi yemeye çalıştım . Gün içindeki beslenme listenizi yumurta kalitesini artıracak yiyecekler bakımıdan zenginleştirirseniz iyi olur . C life macun kullandığım için bol su içtim . Her gün en az 45 dk yürüyüş yaptım . Benim genel rutinim bu şekildeydi . İncir havuç kürüde denemiştim ama o sanırım bende kist yaptı o ay kistim oluştu sonrasında o kürü bıraktım . Bu şekilde umarım yardımcı olabilmişimdir . Rabbim şifa versin inşallah :)
budeğerlere adetlıykenmı bakıldı arkadasım eğer adetlıysen guzel değerlerın bır skntı yok amh değerı 0,01 olp spontone gebelık yaşayanlar var stres yapma ama yaş gereği çok vaktın yok aşılama düşünmednmı hıcMerhaba arkadaslar ben de bebek istiyorum bir kaç ay denedik olmadi sonra doktora gittik hormon testlerini istedi. Amh 1, fsh 11.4, e2 97.5, tsh 1.69 cıktı hsg de tüpler açık eşimin sperm testi de iyi cıktı. Doktor bu amh ile aşılama zaman ve para kaybı olur dedi ve beni tüp bebek için başka bir doktora yönlendirdi. O da tüp bebek en uygunu oldugunu soyledi. Beni asıl çok üzen erken menapoz görünüyor yumurta rezervleriniz hızla azalıyor dedi. Menapozu geciktirmek için de yapacak bi şey yokmuş. Sadece korkutmak için mi söyledi yoksa gerçek mi diye düşünmekten menapoza gireceğim. Sizce değerlerim çok mu kötü bu arada 36 yaşındayım.
Alinti yapmayı becerememisim :) üstte anlattım. Cevabın için de ayrıca tesekkurler. Beni asıl korkutan zaten erken menapoz demesi oldu önce çok korktum uzuldum ama yine hayırlısı olsun demekten başka çare yokbudeğerlere adetlıykenmı bakıldı arkadasım eğer adetlıysen guzel değerlerın bır skntı yok amh değerı 0,01 olp spontone gebelık yaşayanlar var stres yapma ama yaş gereği çok vaktın yok aşılama düşünmednmı hıc
budeğerlere adetlıykenmı bakıldı arkadasım eğer adetlıysen guzel değerlerın bır skntı yok amh değerı 0,01 olp spontone gebelık yaşayanlar var stres yapma ama yaş gereği çok vaktın yok aşılama düşünmednmı hıc
Böyle insanları korkutarak yok senin yumurtaların hızla tükeniyor yok menapoza giricen sana cabuk tüp bebek yapalım ya nerden biliyosun ya sen yumurtaların hızla tükendiğini ya boyle şeyler diyerek hastaya verilen zararla kadına verilen o korkuyla birşey elde edilemez kadina o hayat zindan edilemez kaldiki o korku hormonları da dengeyi de alt üst eder ya boyle hekimlik olmaz herşeyin bir üslubu vardır kaldı kisenin amh o kadar düşük değil kardeşim stres yapma rahat ol Allah verdi mi veriyor sen çabala yeterki iyi beslen mutivitamin al spor yap herşeyi dene baktın olmuyo ondan sonra tüp bebek düşünürsünAlinti yapmayı becerememisim :) üstte anlattım. Cevabın için de ayrıca tesekkurler. Beni asıl korkutan zaten erken menapoz demesi oldu önce çok korktum uzuldum ama yine hayırlısı olsun demekten başka çare yok
Işte yaş sıkıntısı da olunca beklemedik bundan 3 sene önce olsa 1 yıl uğraşırdım bu kadar hormonu almak yerine ama yaş da geçiyor bu siteye girip okuyana konuşana kadar çok korkmuştum ama artık rahatladım. Şu konuda da kesinlikle size katılıyorum çok zor bir durum bile olsa o kadar katı konusmak cok yanlış inanılmaz strese sokuyor insanı. O şekilde olacağı varsa da olmaz zatenBöyle insanları korkutarak yok senin yumurtaların hızla tükeniyor yok menapoza giricen sana cabuk tüp bebek yapalım ya nerden biliyosun ya sen yumurtaların hızla tükendiğini ya boyle şeyler diyerek hastaya verilen zararla kadına verilen o korkuyla birşey elde edilemez kadina o hayat zindan edilemez kaldiki o korku hormonları da dengeyi de alt üst eder ya boyle hekimlik olmaz herşeyin bir üslubu vardır kaldı kisenin amh o kadar düşük değil kardeşim stres yapma rahat ol Allah verdi mi veriyor sen çabala yeterki iyi beslen mutivitamin al spor yap herşeyi dene baktın olmuyo ondan sonra tüp bebek düşünürsün
Değerlerin neydi canimBenim hikayem
37 yaşında evlendim. 39 yaşımda adet gecikmesiyle acaba hamile miyim diye doktora gittiğimde erken menepozla tanıştım. Hemen tüp bebeğe yonlendirildim. Ilk denemem doktorumun kolestrol yüksekliğime takmasiyla 1 buçuk yıl sonra oldu. 1 yumurtam toplandı ama döllenmedi.
1 yıl kadar kendimi manevi ve maddi olarak toplamakla uğraştım.
41 yaşıma az kala tekrar denemek istedim. Araya pandemi yasakları girdi, covid oldum derken bir yil daha gecti. Bu arada etraftan duydugum herseyi denemeye basladim. Ari sutu, propolis, prowomen, omega 3, melatonin, sağlıklı beslenme, yürüyüş... daha neler neler.
En son araştırmalarım sonucu açai tozu, maça tozu, bugday çimi tozu kullandım ve onlardan sonra 4 yumurtam oldu. Son bir yıldır ya bir yumurta ya da hiç yumurta gözükmüyordu.
Bu beni çok umutlandırdı, çok heyecanlandırdı.
Ve bugün yumurta toplamam gerceklesti.
Ama malesef bugün o 4 yumurtanın 2si gelişmemiş, 2 side çatlamış olduğu için yine transfer aşamasına gidemedim.
Sanirim ben pes ettim. Çok yoruldum, çok yıprandım, desteksiz kaldım, anlaşilmadim.
Buraya her gece girdim olumlu haberleri okudukça daha da heveslendim ama olmadi işte. Çok üzgünüm. Dayanamıyorum bu acıya. Nasıl geçecek? Nasıl başedecegim bilmiyorum.
Merhabalar, AMH degerim 0.5 cikti.şubatta tüp bebek tedavim baslayacak.bu durumda olup hamile kalan varsa paylaşabilir mi
Prowomen sözde ise yaradı mı hamile kalınmasında?Bende aksu vitalin ari sütü bal polenini aldım bi de Prowomen aldım içinde baya.antioksidan var ben iki gebelik geçirdim fakat düşük oldu oysa bütün değerlerim normaldi nie düştü anlamıyorum bu arada düşük amhla iki kez doğal yoldan bise yapmadan gebe kaldım ama sonu olmadi biz bi buçuk yıldır çocuk demiyoruz iki kere gebe kaldım ama olmadı bazen hiç olmuycak gibi hissediyorum öyle yoruldum ki artık bundan önceki ay aslanpençesi ve hayıt tohumu kUru yaptım ama bana ters tepti tsh ve fsh yükseltti diğer hormon değerleri düşmüştü kafam çok karışık artık herşeyi için de tek başıma yaşıyorum bi buraya yazıyorum iste sizlerle dertlesiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?