Merhabalar arkadaşlar bende bu sayfalarda cok umut aramış biri olarak yazmak istedim belki birilerine umut olurum diye . Çünkü söz vermiştim kendime bebeğimi kucağıma alınca yazacaktım buraya . Ben bu amh dır fsh dır bunlarla ikinci cocuğu istediğimde tanıştım . Fsh ım 62 63 lerdeydi amh 0.04 . 3 4 ay gibi bi surede ilaç tedavisi iğne tedavisi tüp bebek için yumurta toplama vs ne varsa denedim heralde çünkü doktorum cok vaktim olmadığını söylemişti
.Yumurta toplama işlemim yapılıp ben narkozdan ayılırken doktorun kaliteli yumurta bulamadık sözü o kadar kötü hissettirmiştiki bana . O an ne hissettim biliyomusunuz sanki o hastane yıkıldı bende o yıkıntıların arasında kaldım . Çok ağladım ama çok ağladım o yuzden burda umut arayan benim gibi sizlerin neler hissttiğini çok ama çok iyi anlıyorum ki ben ikinci çocukta bu kadar kötü hissetmiştim . bu tedaviler suresince bende hep araştırdım nasıl fsh ı düşürebilirim nasıl kaliteli yunurta elde edebilirm hep bunlara uğrastım . Sonra bi sure tedaviye ara verdik ama ben kendimce bitki çayları macunlar kürler vs hep uğraştım ve sonunda rabbim bana kendiliğinden tedavisiz nasip etti çok şükür . Yaptığım ettiğim şeyleri yazıcam aşağıya sizede fikir olur belki . Bu sürecte en önemli şey ne biliyomusunuz kızlar asla ve asla umudunuzu kaybetmiyeceksiniz evet cok üzülüyosunuz belki çok ağlıyorsunuz pes ettiğinizde oluyodur ama etmeyin pes etmeyin Rabbinizden istemekten asla vazgeçmeyin . Hiç unutmuyorum yine bi gün çok ağlayarak uyuyakaldığım bi gün bi rüya gördüm ama ne alaka dediğim tuhaf bi rüya ne yasadıklarımla ilgili nede başka bişey ama rüyadan uyandığımda o kadar etkilenmiştimki o rüyadan hemen tabirine bakmak ihtiyacı hissettim ve tabirinde diyoduki bir erkek evlat sahibi olacaksınız ... ve o an dedimki bu Rabbimin bana işareti Allahım bana dediki üzülme benden iste istemekten vazgeçme . Bende öyle yaptım Rabbime teslim oldum ve istemekten asla vazgecmedim .Şükürler olsunki oğlum şu an yanımda :) Çok şükür . Şimdi neler yaptığımı anlatayım size .
Öncelikle kendinize bir rutin olusturun günlük yapmanız gereken kürler yemeniz gereken şeyler le ilgili bende hepsi kalem kalem yazıyodu ve ben her gün o listeye uyuyordum . Her gün yürüyüş yapın mutlaka ben işten gelince 1 saat evde koridorda yürüyordum . bir o yana bir bu yana kulaklığımı takıyodum kulağıma yürüyordum sakın ola üşenmeyin bu çok önemli . Bi çok kür denedim siz bunları kendinize göre araştırp hangisini yapmanız gerektiğine karar verebilirsiniz . Bu yaptığınız kürler vs için mutlaka doktorunuza danışın . Ben doktoruma danışmadan hiç bişey kullanmadım . Gelelim neler yaptığıma .
-Arı sütü bal polen karısımı
-zeytin yağında bekletilmiş incir
-çörek otu bal tarçın karışımı ( ben bunun çok etkili olduğunu düşünüyorum yumurtlamaya )
-Hayıt tohumu çayı ,Aslan pençesi çayı (Fsh ı çok güzel düşüyor buda çok önemli bence )
-vitamin takviyesi
-Balık yağı ,Koenzim Q 10
-Folik asit
-isim vermek doğrumu bilmiyorum ama ben C life diye bir macun kullanmıştım birde bunu kullanırken bol su ve yürüyüşe dikkat !!!
-Kahvaltıda mutlaka yumurta yiyin (hiç sevmem normalde her gün yedim haşlanmış ) hücre yenileyici özelliğinden dolayı
_ Günlük meyve ve kuruyemiş yiyin mutlaka
_Öğünlerinize dikkat edin atlamayın ( Açıkcası beslenme yumurta kalitesi için çok önemli yumurtalarımız az olabilir ama onları kaliteli hale getirirsek döllenme şansını artırırsınız unutmayın )
-Bunları yaparken yumurtlama kitleri alıp yumurtlamanızı takip edin ve o günleri değerlendirin mutlaka
_Yatmadan önce sütümü mutlaka içtim ben
-Ben gün içinde yulaf ezmesi tüketiyordum proteince çok zengin .zaten yumurta kalitesi artıran besinler de göreceksiniz
-somon balığı ve ananas da yumurta kalitesi artıran besinler arasında siz yine kendinizde araştırın internetten
Bunların haricinde bol bol dua ettim hamile kalacağıma kalpten inanarak Rabbimin yardım edeceğine sonsuz inanarak .Esmalar çektim . Meryem suresi okudum sanırım 40 defaydı yanlış olmasın bakın siz yine de. Olumlamalar yaptım . Her gece yatmadan o olumlamaları okudum yattım . Sanırım söyleyeceklerim bu kadar evet çok uzun oldu farkındayım ama bende burda araştırma yaparken böyle detaylı yazan yazıları okumak isterdim belki bi umut olur diye . Size söyleyeceğim son şey asla umudunuzu kaybetmeyin sakın . Rabbinizden istemekten vazgeçmeyin .Dilerim Rabbim isteyen kimsenin kucağını boş bırakmasın dilerim bu cennet kokularını isteyen herkese nasip etsin . Hepinizi tüm kalbimle kucaklıyorum ve tüm kalbimle dua ediyorum . Allahım yüzünüzü güldürsün kucağınızı doldursun . Allaha emanet olun :)