• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AMH DEĞERI DÜŞÜK OLUP HAMİLE KALANLAR

Umarım sizin bu şekilde tutmuştur tüpe hiç gerek olmaz. Maddiyatı geçtim insan bir geriliyor stres oluyor ilaçları tam yaptırdım mı hemşire tam çekti mi gibi gibi.
Ben 35 im amh ise 0,3 bunu yeni öğrendim ve biraz panik oldum açıkçası
Senin amh kaç?
0,20 canım cok dusuk. zannetmiyorum canım ya tuttuğunu cunku bende erken yumurtlama var ve bırden 9. güne kadar gelısıyo ve catlıyo sağlıklı olduğunu düşünmüyorum tutarsada ancak mucıze olur herhalde:(

merhaba arkadaşlar, ben aranızda yeniyim.
2 senelik evliyim, 3 hafta önce dr a gebelik planladığımız için gittik. Her şey normal mi kontrol amaçlı, folik asite fen başlamak için. Orda çikolata kistim olduğunu öğrendim. Bir an önce gebe kal dedi dr, ama bununla da zor gebe kalırsına getirdi.
adetin 2. günü tekrar gel dedi. Fakat bu zamana kadar düzenli gelen adetim bu defa 8 gün gecikti. Tekrar gittik aynı dr a bu defa ikinci hatta baska küçük kistciklerimin de olduğunu öğrendim. Amh değerine baktı dünya başıma yıkıldı. 0.605 :KK43: ca 125 degerim de 320 çıkmıştı.
daha 1 aydır korunmuyorken normal yolla gebeliğimin olmayacağını hatta tüp bebek için bile sınırda olduğumu öğrendim. günlerdir yaşayan ölü gibi geziyorum. Nolur amh değeri benim kadar düşük olup hamile kalabilen varsa bi el etsin, o kadar ihtiyacım var ki güzel şeyler duymaya.. Rabbim cümlemize analığı nasip etsin inşallah
üzülme içini ferah tut. bak benim 0,01.. yok gibi yumurtam evli değilinm henüz ve bekarken öğrendim. suan benim 1 yuurtam var gelişiyr haftaya alıcaz.. allah ol derse 1 yumurtylada olur. tüp bebek bölümüne git. amh'a da cok fazla takılma.. kendini yıpratma sonrasında fsh hormonuda yükselir cünkü. bu da var olan yumurta kalitelerini olumsuz etkiliyor

üzülme içini ferah tut. bak benim 0,01.. yok gibi yumurtam evli değilinm henüz ve bekarken öğrendim. suan benim 1 yuurtam var gelişiyr haftaya alıcaz.. allah ol derse 1 yumurtylada olur. tüp bebek bölümüne git. amh'a da cok fazla takılma.. kendini yıpratma sonrasında fsh hormonuda yükselir cünkü. bu da var olan yumurta kalitelerini olumsuz etkiliyor

Haklısın, Allah ol derse olur. Insan bir karamsarliga dusuyor kendine kiziyor neden daha once gitmedim dr die. Insalah isteyen herkese nasip olur.
Allah yardimcin olsun senin de.

Herkese Merhaba,
Ben daha önce de yazmıştım, ara ara buraya yazmaya devam edeceğim çünkü AHM değerimi öğrenince benim değerlerimde hamile kalan var mı diye devamlı araştırıyordum umut olması için. Benim değerim 0,27 bu testi tüp bebek merkezine gittiğim zaman istediklerinde öğrendim. ondan önce çatlatma iğneleri aşılama falan 3 senem geçti çünkü her gittiğim yer tahlillerin normal eşinde bir şey yok, sorununuz yok diyordu ve tüp bebek diyenlere sinir oluyordum bende problem yok neden tüp bebek yaptırayım diye, yanıldığımı biraz geç anladım. 1.si eğer imkanınız var ise 1 sene denemeden sonra AHM düşüklüğünde tüp bebek tedavisine başlayın. Diğer yöntemler biraz daha şans işi. İnşallah isteyen herkes en kısa sürede güzel haberini alır, gönülden diliyorum.

Hoşgeldin allah kolaylık versin. Aynen öyle sakinleyince yaptırırsın. Ben dayanamazdım valla helal olsun sabrını taktir ettim

canım selam , günlerdir yokum 3 seyahat üstüste geldi birde hastalanınca çok kötü oldum. 2 haftadır acayip boğaz ağrısı, öksürük burun tıkanıklığı çekiyorum. heralde direncim ve bağışıklığım düştü.
ne yapayım beklemek zorundayım , baksana bu koşturmacada hamilelik olsa çok zor olur. o kadar uğrastık transferden sonra tehlikeli olur. bebek olayından sonra işsiz kalma ihtimalimi düşündüğüm için şu ara çalışmak ve birikim yapmak zorundayım. hepimiz az para harcamadık bu işe .biliyoruz maliyetleri.

ne var ne yok görüşmeyeli

Arkadaşlar amh degerim 0.31 ken ilk tüp denememde hamile kaldım fakat boş gebelik oldu kürtaj dediler burdan sizlere tavsiyem vitaminlere daha fazla agırlık verin yumurta kalitesizliğinden oluyomuş boş gebelik dhea imrly ve vitaminleri düzenli kullanalım inşallah bizde hamile kalacagız
ben hep söylüyorum ama sanırım aranızda deneyen olmadı. Yumurta kalitesizliği için ben sülük tedavisi gördüm. gerçekten yumurtalıklara giden damarların temizlenmesi , kandaki zararlı herseyin gitmesi gerekiyor demişti doktorum.

3 seans sülük resmen yeniledi. acıyan birşey değil. iç bacak ve sezaryan kesiği yapılan yerden yapıyorlar. içinize bişey yapılmıyor yani. acısı falan da yok. gıdıklanıyor sadece. deneyin derim. hele de tüp bebeğe harcanan paraları düşününce çok komik meblağ ödedim

sevgili ecem, mesajını geç okudum. eminim arkadaşlarım yorum yapmıştır. oldukça iyi bir değer. biz 0.24 lerle uğraşıyoruz.
bir süre deneyip tüm şartları karşılaştırdıktan sonra tüp bebek deneyebilirsiniz. yaşını bilmiyorum ama yaşa göre bu durum gittikçe zorlaşıyor biliyorsun

Merhaba Benim de bugun amh degerin belli oldu 0,3 mus. Hemen ilaclara basladik tup bebek tedavisine girmis bulunuyorum.

hayırlı olsun, inşallah güzel haberler gelir. kafaya hiç takmadan sakince ilerle bu süreçte. ben ilk amh ı öğrendiğimde ofisteydim. bilgisayar gözümün önünende geldi gitti yer kaydı midem bulandı. çığlık çığlığa ağlamıştım ve ilk tedavim çok zor aynı zamanda kötü bir psikoloji il egeçti.

hayırlı olsun, inşallah güzel haberler gelir. kafaya hiç takmadan sakince ilerle bu süreçte. ben ilk amh ı öğrendiğimde ofisteydim. bilgisayar gözümün önünende geldi gitti yer kaydı midem bulandı. çığlık çığlığa ağlamıştım ve ilk tedavim çok zor aynı zamanda kötü bir psikoloji il egeçti.
Yok şu an kafaca sakin olmaya çalışıyorum bu aşılamayacak bir durum değil şükür ki doktorum iyi ona güveniyorum eşim arkamda iyi bir ekibiz maddi olarak da zor durumda değiliz. Kendimi hep böyle şartlıyorum. Ben bu yaşa kadar daha doğrusu illa tüp tüp diyene kadar amh a baktırmayı akıl edememiş biriyim. Senin amh kaç? Ne aşamadasınız?

merhaba arkadaşlar, ben aranızda yeniyim.
2 senelik evliyim, 3 hafta önce dr a gebelik planladığımız için gittik. Her şey normal mi kontrol amaçlı, folik asite fen başlamak için. Orda çikolata kistim olduğunu öğrendim. Bir an önce gebe kal dedi dr, ama bununla da zor gebe kalırsına getirdi.
adetin 2. günü tekrar gel dedi. Fakat bu zamana kadar düzenli gelen adetim bu defa 8 gün gecikti. Tekrar gittik aynı dr a bu defa ikinci hatta baska küçük kistciklerimin de olduğunu öğrendim. Amh değerine baktı dünya başıma yıkıldı. 0.605 :KK43: ca 125 degerim de 320 çıkmıştı.
daha 1 aydır korunmuyorken normal yolla gebeliğimin olmayacağını hatta tüp bebek için bile sınırda olduğumu öğrendim. günlerdir yaşayan ölü gibi geziyorum. Nolur amh değeri benim kadar düşük olup hamile kalabilen varsa bi el etsin, o kadar ihtiyacım var ki güzel şeyler duymaya.. Rabbim cümlemize analığı nasip etsin inşallah

merhaba aramıza hoş geldin, burada acılar korkular , panikler aynı..sevinçlerimizi de hep birlikte yaşayıp birbirimize destek oluyoruz. ve birtek çeken bu derdi anlar konusunda hemfikiriz.

ben 9 sene önce kist ameliyatı olmuştum. sonra tekrarlamadı ama , yumurtalık rezervi erken biten kişilerdenim. tabiki ameliyat ve yaşam kalitesi olumsuz etkilemiştir. 39 yaşındayım 2 yıldır tüp bebek konusunda koşturuyoruz. amh 0, 24 . öncelikle üzülsende ki bu çok normal ne ağlama krizleri gördü bu sayfalar :) ümidini kaybetmiyorsun, panik olmuyorsun. beslenmene dikkat edip, doğru teşhis konduğuna emin oluyorsun. ve doğru bir dr ile ilerliyorsun arkadaşım. bunlar ana konular. tedavide moral çok önemli. benim ilk tedavim berbat geçmişti. zaten sonucun olumsuz olmasına şaşırmıyorum. ağlamalar panikler, evde kavgalar , ya tutmazsalar falan filan .. bu havaya girme sakın

Yok şu an kafaca sakin olmaya çalışıyorum bu aşılamayacak bir durum değil şükür ki doktorum iyi ona güveniyorum eşim arkamda iyi bir ekibiz maddi olarak da zor durumda değiliz. Kendimi hep böyle şartlıyorum. Ben bu yaşa kadar daha doğrusu illa tüp tüp diyene kadar amh a baktırmayı akıl edememiş biriyim. Senin amh kaç? Ne aşamadasınız?
ben 39 yaşındayım. amh 0, 24 çıktı 2 sene önce . hemen tüp bebeğe başladık. ilk 2 sinde OPU da folikuller boş çıktı , üçüncü de operasyona gittiğimde yumurta çatlamıştı. üstüne sinirlerimiz gerildi. 8 - 9 ay ara verdik. o sürede ben alternatif tıp denedim. çünkü sorunum yumurtalık rezervimdi. yumurtalarım olsada içleri boş çıkıyordu. ben tedaviye etkisi olduğuna çok inanıyorum. o tedaviden birkaç ay arkadaşlarımın çok memnun kaldığı başka bir dr a gittim. fsh ım falan oldukça yükselmesine rağmen umut var deneyelim dedi dr, denedik . 6 yumurta oluştu 5 doluydu. şükür embriyo elde ettik. şuan dondurduk. ben bir süre daha çalışıp öyle transfer yaptıracağım

ben 39 yaşındayım. amh 0, 24 çıktı 2 sene önce . hemen tüp bebeğe başladık. ilk 2 sinde OPU da folikuller boş çıktı , üçüncü de operasyona gittiğimde yumurta çatlamıştı. üstüne sinirlerimiz gerildi. 8 - 9 ay ara verdik. o sürede ben alternatif tıp denedim. çünkü sorunum yumurtalık rezervimdi. yumurtalarım olsada içleri boş çıkıyordu. ben tedaviye etkisi olduğuna çok inanıyorum. o tedaviden birkaç ay arkadaşlarımın çok memnun kaldığı başka bir dr a gittim. fsh ım falan oldukça yükselmesine rağmen umut var deneyelim dedi dr, denedik . 6 yumurta oluştu 5 doluydu. şükür embriyo elde ettik. şuan dondurduk. ben bir süre daha çalışıp öyle transfer yaptıracağım
5 embriyo Harika bence. İnşallah onlar da tutunur. Bu işlerde stres çok önemli imiş. Ben de mesela iğneleri evde kendim yapamıyorum eşim de yapamıyor ve hastaneye gidiyoruz iğneye ama orda bile hemşireleri kontrol ediyorum ilacı tam dozunda çekti mi şişede kaldı mı dışarı taşırdı mı gibi gibi.
Ben üç sene içinde üç kez gebe kaldım. Aslında gebe kalabiliyordum ama embriyolarda bir sorun oluyor diye tüp bebek istemiştik artık. Doktorum da sürekli siZde tüp bebeğe gerek Yok diyordu. Akşam eşimle konuşuyoruz hala diyor ki spontane olsaydı daha mı iyi olurdu

5 embriyo Harika bence. İnşallah onlar da tutunur. Bu işlerde stres çok önemli imiş. Ben de mesela iğneleri evde kendim yapamıyorum eşim de yapamıyor ve hastaneye gidiyoruz iğneye ama orda bile hemşireleri kontrol ediyorum ilacı tam dozunda çekti mi şişede kaldı mı dışarı taşırdı mı gibi gibi.
Ben üç sene içinde üç kez gebe kaldım. Aslında gebe kalabiliyordum ama embriyolarda bir sorun oluyor diye tüp bebek istemiştik artık. Doktorum da sürekli siZde tüp bebeğe gerek Yok diyordu. Akşam eşimle konuşuyoruz hala diyor ki spontane olsaydı daha mı iyi olurdu

ben iğneleri kendim yapıyorum. bazen artık acıdığı için sonlara doğru , zorlanıyorum o zaman sinirlerim bozuluyor. ama gene toparlıyorum napayım :)
benimde bazen içimden keşke hiç düşünmediğim anda birden spontane kendisi gelişse şu olay diyorum ama sonra düşünüyorum. en azından sağlıklı yumurta ve spermler seçiliyor. belki daha iyi olur diyorum. hoş zaten ben kendi kendime hamile kalamıyorum orası da ayrı mesele. peki ne dediler, test yapmışlardır. embrioda ki sorun neymiş.

ben iğneleri kendim yapıyorum. bazen artık acıdığı için sonlara doğru , zorlanıyorum o zaman sinirlerim bozuluyor. ama gene toparlıyorum napayım :)
benimde bazen içimden keşke hiç düşünmediğim anda birden spontane kendisi gelişse şu olay diyorum ama sonra düşünüyorum. en azından sağlıklı yumurta ve spermler seçiliyor. belki daha iyi olur diyorum. hoş zaten ben kendi kendime hamile kalamıyorum orası da ayrı mesele. peki ne dediler, test yapmışlardır. embrioda ki sorun neymiş.
İlk gebeliği öğrendim 4 gün sonra düşük başladı kürtaj oldum genetiğe gönderdik ama bi şey çıkmadı benden kaynaklı kontaminasyon vardı. İkincide kalbi durdu genetikte Monozomi x çıktı ama benim de pıhtılaşmadan sorumlu iki gende heterozigot mutasyon çıktı. Dedim ki iyi bi şey üçüncüde kan sulandırıcı alır önümüzü görürüz. Tabi bu arada ovülasyon testleri ile yumurtlama gününü takip ettim filan. Üçüncüde de kimyasal gebelik oldu kamuda gittiğim doktorlar artık senin yüksek riskli gebelik bölümünde olman gerekiyor dediler. Kimyasal sonrası da kendi doktoruma yeter artık tüp yapalım en sağlıklı embriyoyu seçelim tüm aşamaları bilelim kontrolümüz altında olsun dedik. Tabi o hala spontane olabilir diyordu ki bu sürece girince amh ın da zaten düşük olduğunu öğrendik.

Back