- Konu Sahibi crocus7919
Ya kac yasindasiniz merak ettim gercekten bir sene once hersey normalken cocugum olacagini bilmek herseyi bir sene sonra kaybetmis olmak dusuncesi insani maf ediyor. Esimle de zorlu surecler geciriyorum cok sukur onunda destegi cok fazla inanci ama bazen beni onun inanci bile uzuyor. Sizin tecrubeniz olusmus tabi bu sure zarfinda insallah bizde iliskimize ve birbirimize zarar vermeden atlatabilirz. Nekdar guclu dursakta insanin kalbinin bir yani devamli bu konuyla yuzlesiyor. Sizler demek ki pes etmediniz kendiniz savastiniz saglikli beslenerek tedaviye baslayacak hale bile kendinizi getirdiniz. Doktorlar neden boyle davraniyorlar anlamak mumkun degil. Bahceci zaten direk eve gonderiyor. Evinde git otur demekle olcak is mi bu. Ilac kullaniyor musun hic? Eger kullanmazsam cildimin yaslanacagni,rahim kuculecegini soyledi doktor ve cylo verdi. Bende ki butun erken menp etkilerini gecirdi bu ilac ama daha ilk ayim adet gorebilcek miyim bilmiyorum.
Bursa_83 tesekkur ederim. Lutfen olumlu gelismelerini burdan yazar misin heycanla bekliyor olacagim.
Canim ilk ogrendigimde ben ne yapacagimi bilemez haldeydim. Her seye geriliyordum,bagirip cagiriyordum,esim kendini unuttu,bana daha cok uzuluyordu. Bu surecte kavga etmedik mi esimle,tabiki ettik. Birbirimizi anlamamiz ve destek olmamiz disinda hic bu konuyla alakasi olmayan konularda bile sinirlerime hakim olamayip esime patliyordum ama sagolsun cogunlukla hep alttan aldi. Bir de benim yuzumden cocugumuz olmuyor duygusuna kapilmistim ben. Esim her zaman benim icin sen onemlisin der,cocuk olmasa da olur der. Ve bunlari cocugu cok cok istedigi halde soyler. Benim esim cocuklari asiri seviyor ve bu durum onu cooook uzuyor ama ben daha fazla uzulmeyim diye belli etmemeye calisir. Hangi doktora istediysem goturdu,tedavimin birini istanbulda oldum,oraya da goturdu,allah bin kere razi olsun. Demek o ki tartismalar olabilir,cunku ikiniz de zor surecler yasiyorsunuz ama eninde sonunda yine bunu basaracak olan ikinizsiniz.
Ben 33 yasindayim. 4 yillik evliyim. Esim ilk gunden beri cok istemesine ragmen ben hemen istemedigim icin,biraz evlilige alismak istedigim icin baski yapmadi hic.2 sene once basladik. 10 ay kendimiz denedik. Ilk dusundugumuz ay doktora gittik,bir sorun var mi diye,yok deyip yolladi. Her ay bu ay olacak diye umutluyduk. 6 ay olmayinca yine gittik,yine sadece muayene edip bisey yok deyip yolladilar. 10 ay olmayinca fsh ima baktilar ve hayatimin en kotu gunuydu belki de. Fsh la,erken menopozla ve tup bebekle tanistik bir anda.
Doktor erken menopoz dedigi anda basimdan asagi kaynar sular.dokuldu,aglamaya basladim. Ama o ilk soklar gecti,yerini mucadele aldi.
2 hafta once yeni bir merkeze gittim,gorustum. Doktor yumurta sayisini arttirmak icin dhea biosteron verdi. Adetim duzenli oldugu halde cyclo progynova verdi. Bir de icinde omega3,balik yagi ve koenzim q10 olan omepa isimli bir vitamin verdi. Ben bunlarin yaninda bitkisel kurleri de yapmak istiyorum,belki siz karsisiniz bunlara ama dedim. Doktor da karsi degilim,destekliyorum hatta,incir kuru sogan kuru ne istersen yap,3 ay bunlari kullan ama bu arada 2.kutu cyclo bittikten sonra adetin 2.gunu gel,muayene edelim,kist varsa onu temizleyelim,bir sonraki ayda da baslayalim dedi.
15 gun once bu haplara ve sogan kurune basladim. Sogan kurum bitti,bugun hayita ve aslan pencesine basladim. Ilk kutu cyclo pazar bitecek. Sonra bir kutu daha icecegim ve bundan sonraki adette de gidip muayene olacagim.
Yani benim tedaviye baslamam kasimi bulacak. Ama insallllah gerek kalmaz tedaviye. Umudum var.
Cok uzun oldu,sıkmadim seni insallah.
Eger basarili olursam bir gun insallah,birilerine umut olmak icin tum hikayemi yazacagim bu sayfalara.
Sen de asla umudunu kaybetme.yalniz degilsin unutma