Birde hep tek tek sordu tip fakulte olunca,kac tup kac asilama yaptirdin,kg lu oldugumu söyledi bende vermeye calisiyorum dedim..bana herseyi acikca soyledi cok umid yok yumurta yok dr ondan ilac yazmamistir regl de muayane oldugunda herseyi soyle dedi,rahime cizik attirmak istiyorum dedim dr soyleyecegiz ins,bir de banada kan pihtilasma testi ve genetik bir test dedi onlardanda yaptirdik kasimin 6 sinda sonuclari alacagiz..ins sonuclari güzel olur bende elimden geleni yapip zayiflamaya calisacagim ins rabbim hepimizin tedavilerimizi kolaylastirsin emeklerimizi zayi etmesin..
electraa naptin seninde kontrolun vardi merak ettim..
selcancım selam, gerçekten ne kadar büyük paralar bunlar bizim için.. okudum şaşırdım kaldım.
hep bi koşturmaca hep bi komplike işler.. Allahım yardım etsin hepimize.
benim kontrolüm iyi geçti. dr çok moralli gördü ve moralde verdi. aynı dozlara devam edeceğim. bu kez bir hissiyatımı sizinle paylaşmak istiyorum. evet birkaç gün panik olduğum anlar oldu ama biraz meditasyon ve kendimi arındırma çabalarım işe yaramış olabilir diye düşündüm.
daha önceki denemelerde bildiğiniz laboratuvar faresi gibi hissettim kendimi hemde bir genetik bilimci merakıyla araştırıyordum. yok artık bakmıycam . çünkü modumuzu bozuyor.
benzer durumlarımızda olsa dengeler çok hassas , bakıyorum birimizin fsh amh 002 ama fsh 5 aa iyi diyoruz , misal benim amh 0,24 ama fsh 19 ..yuhhh diyorum kendime. hepsi bir bütün olunca durumumuz çok değişiyor. birbirmize moral vermeye devam edelim , ama kendi kendimizi sakın panik ettirmeyelim. ben arada bunu yaşardım geçen sene ve tedavi de zaten kötü olduğumu farketmiştim. belki tam anlatamadım ne istediğimi ama anladığınıza eminim.
bazen de dr lar panikletiyor bizi. dün dr uma sordum benim ameliyatlı yerim yapışıkmı koç hastanesindeki dr belki ordan tekrar ameliyat olmanız gerekir ve kanalı açmak gerekir demişti. yahu arkadaş açsan ne yazar.. yumurta kalitesi nanay.. sperm oraya ulaşsa ne olacak dölleme olmayacak.. yeni dr güldü..ne alakası var , rahim filmi bile çektirmeden bunu demiş ayrıca zaten
tüp bebek tedavisi göreceksin ne gerek var kanal açmaya öylede böylede toplanan yumurta dışarda birleştirilecek . gereksiz olmuş dedi. çoğu dr inanmıyor bize herseyi sıkıyor.
mesela benim ilk toplamam iğneden 36 saat sonraydı. bana 2 tane toplandı ikiside boş dediler. ama şimdiki dr diyorki orda bir gariplik var bu kadar büyük folikülde 35. saatte toplanmış olması gerekir , 36 yı beklersen çatlar dedi. belkide çatlamıştı ve toplamadılar ve öyle bişiler uydurdular.
önce biz sakin kalacağız , sonra doğru dr bulacağız , akabinde de inancımızı kaybetmeyeceğiz. korkular ve ya olmazsalardan uzaklaşacağız.. şimdi gelde sen yap diyebilir birileri bana..çok zor gerçekten iyi durabilmek ama deneyelim. yardımcı dualar, meditasyonlar , kafayı meşgul eden başka şeyler. bu arada kimse yanlış anlamasın beni belki biz zaten bunları yapıyorsunuz. ben kendimde bir yanlış ve eksiklik farkettim ve onu paylaşmak istedim. istedim ki bir adım yol aldım sanki , o işe yararsa size de faydası olsun istedim arkadaşlar..
her güne hayatın bizim için hazırladığı güzellikleri ve mucizleri selamlayıp onları kabul etmekle başlamak lazım :)