• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AMH DEĞERI DÜŞÜK OLUP HAMİLE KALANLAR

Ahh cok ozur dilerim guzel arkadasim hesplamadan konustum hakkini helal et. Ne bileyim kurdum oyle hani stres etkiliyor diyorlar ya acaba dedim arkadasim uzulup stres olmayayim diye boyle soyluyor olabilir mi. Cok tesekkur ederim cevap icin icimi rahatlattin arkadasim. Insallah en kisa surede gonlunuzun hayirli muratlarina kavusursunuz. Tekrardan ozur dilerim
Ne demek canim helal olsun. Ne yasadigini neler hissettigini cok iyi anliyorum. Ben de cok zor zamanlar yasadim hala da yasiyorum ama moral cok onemli. Icini ferah tutmaya calis. Insallah hepimiz bu yolda ugraslarimizin karsiligini aliriz. Allah buyuk ne mucizeler duyuyoruz. Insallah o mucizelerden birini de biz yasariz arkadasim.

Hayirli geceler hanimlar bende sizlerdenim 35 yasindayim benim amh 0,60 pazartesi tip fakulteye gittim sagda solda hic yumurta göremedi bunun uzere acil amh testi istedi dr sonuç bu ,ayin 24 tarih verdiler ogun gosterecem..
Neyse bi tanidigim ebeydi istanbulda ona tahlil sonucumu gonderdim vatsaptan oda dr bi sorayim dedi,dr hiç iç açıcı konusmadi yumurta hic gormediyse bu durumda kensinlikle tüp yaptirmasin dedi,( bu arada ben iki asilama üç tüp bebek yaptirdim 15 yillik evli hic hamile.olmadim)
Sonra onceki iki tupdede dr yumurta bulamadı ilacla zar zor uc yumurta oluştu kalitesizdi tutmadi,ucuncu tupte saglikki beslendim hayit otu ari polen vs kullandım ilacla 6 yumurtam olustu AB kalitedeydi tutmadi,iki yil ara verdim maddi yonden,tekrar deneyelim dedik bu durumla karsilastik..isyan etmiyorum rabbimin vardir bir bildigi,hakkimizda hayirli olani nasip etsin ins ins derdi veren dermaninida sabrinida verir mevlamm..
İki gundur aglamaktan kafam kazan gibi oldu benden cok annem ağladı onumu teskin edeyim kendimimi tabiki anneme destek oldum kendimi unuttum..bol bol dua edelim ins bu zorlu surecte rabbim yardimcimiz olsun inş..
15 sene önce amh iyidir neden olmadı doktorlar bişey dedi mi

2 küsür sene oldu çıkamıyorum çıkamadım artık sıkıldım. Genetikten testlere baktırdim temiz. Saracoglunjn her kürünü denedim gene olmadı
Tek yaptığım dr. gidip gelmek. Menopoza giren kadın ilk senelerde çıkarsa çıkıyorMuş menopozdan

Merhaba bende 2 yıldır aynı durumdayım.. 36 falandım bu dertle boğuşmaya başladığımda . amh 0,24 .kimileri geç kalmışsın diyorda. insanların 44 - 45 yaşında doğal yoldan hamile kaldığı bir zamanda 36 - 37 - 38 geç olmamalı.. 3 kez denedik olmadı. benim yumurta toplama hep boş çıkıyor. son 10 aydır tüp bebek tedavisi görmedim. iranlı bir dr un desteği ile biraz sülük hacamat tedavisi ve bitkisel destek denedim. bugün bir arkadaşımın çok memnun kaldığı dr dan randevum var.. onlarda benzer bir dertten muzdariptiler ve 10 yıldır uğraşıyorlardı.. neredeyse boşanma aşamasına geldiler. nihayet bu kez oldu ve 2 ay önce bebekleri dünyaya geldi.. bende son kez bu dr a denemeye karar verdim. olmazsa artık zorlamayacağız..

çok zor bir durum arkadaşlar.. gerçekten bizim dışımızda bu dertle boğuşmayanlar asla anlayamaz.. ilaçlar ayrı iğneler ayrı, yumurtlama gününü takip edip o gün sevişelimmi derdi ayrı, maddi boyutu başka dert manevi stresi apayrı , iğnelerin vücudumuzda yaptığı yan etkiler bambaşka... çok yıldım ben.. helede çalışırken çoook zor..

saraçoğlunun incir kürleri denendi olmadı , zeytinyağında incir bekletip yedip olmadı, her sabah 7 zeytin olayı yapıldı , sonuç yok .. otlar şunlar bunlar kaynatıldı :( yakında aklımı kaçırıcam .. uzun zamandır forumda da yazmıyordum.. bugün dr a gitmeden gene gerildim korkuyorum bunalım oldum ..sizlerin hislerrini okumak ve yaşadıklarımızı paylaşmak istedim. hepimize acil şifalar

Arkadaşlar merhaba. Ben de 1 sene önce amh düşüklüğü nedeniyle erken menepoza girebileceğimiz öğrendim. Yaşım 34 amh 0,06 . Tüp bebek önerildi ama ben önce denemek istedim. Son bir senede 3 kez hamile kaldım. İlkinde 10 haftalıkken kalbinin durması nedeniyle kürtaj olmak zorunda kaldım. İkincisi 2 ay önceydi kimyasal gebelikti. Şu an üçüncü kez hamileyim. Henüz 4 haftalık. Tabiki bir sürü tedirginlik yaşıyorum ama inanıyorum ki ben de bir gün bebeğime kavuşacağım. Umutsuzluğa kapılmayın.
ümidini ve inancını kaybetme..inşallah bu kez olacak. Dualarım seninle

Estağfurullah canım.Allah razi olsun. İnan stres yapmayı çoktan geçtim
Alıştım artık. Bakalım zaman Rabbimin bi bildiği vardır diyorum
Allah bizlere saglik sıhhat versin.

arkadaş bu öylr bir kısır döngü ki stres yapma diyorlar.. gelde yapma.. başta hormonlar zaten mahfediyor bizi. iş steresini ne yapacagız.. izin al dr a git..işyeri müsaade etmez. çocuk peşindesin işi savsaklıyosun diye düşünür desteklemez. hatta işten çıkarır.. çalışmasan olmaz.. bu işe çok para lazım.. isyan etmeyim diyorum da düşene bi tekme de maddiyat ve hayat vuruyor.. bizim derdimiz zaten bize yetiyor..... devletin şart şurt aramadan ksııtlama koymadan bunu desteklemesi lazım

Hayirli geceler hanimlar bende sizlerdenim 35 yasindayim benim amh 0,60 pazartesi tip fakulteye gittim sagda solda hic yumurta göremedi bunun uzere acil amh testi istedi dr sonuç bu ,ayin 24 tarih verdiler ogun gosterecem..
Neyse bi tanidigim ebeydi istanbulda ona tahlil sonucumu gonderdim vatsaptan oda dr bi sorayim dedi,dr hiç iç açıcı konusmadi yumurta hic gormediyse bu durumda kensinlikle tüp yaptirmasin dedi,( bu arada ben iki asilama üç tüp bebek yaptirdim 15 yillik evli hic hamile.olmadim)
Sonra onceki iki tupdede dr yumurta bulamadı ilacla zar zor uc yumurta oluştu kalitesizdi tutmadi,ucuncu tupte saglikki beslendim hayit otu ari polen vs kullandım ilacla 6 yumurtam olustu AB kalitedeydi tutmadi,iki yil ara verdim maddi yonden,tekrar deneyelim dedik bu durumla karsilastik..isyan etmiyorum rabbimin vardir bir bildigi,hakkimizda hayirli olani nasip etsin ins ins derdi veren dermaninida sabrinida verir mevlamm..
İki gundur aglamaktan kafam kazan gibi oldu benden cok annem ağladı onumu teskin edeyim kendimimi tabiki anneme destek oldum kendimi unuttum..bol bol dua edelim ins bu zorlu surecte rabbim yardimcimiz olsun inş..

kendimi gördüm yazdıklarında.. ben maalesef üzülmeden kafaya takmadan duramıyorum.. hele de eşimde hiç bir sorun yokken onun hayatını elinden almış hissediyyorum :( bazen halime şükrediyorum bazen isyan ediyorum. istemeyene üçer beşer gelir..millet kürtaj yollarında gezer..biz uğraşırız.. bunu hakedecek ne yaptım diye ağlayıp duruyorum.. donasyon diyorlar..biz karı koca istemiyoruz.. daha çok ben kafaya takarım kabul edemem yarın öbürgün diye eşimde desteklemiyor.. benden ondan bir parça olmayacaksa ben başkasının yumurtasını istemiyorum.. yapana saygım sonsuz.. ama benim ruh halim müsaade etmiyor

arkadaş bu öylr bir kısır döngü ki stres yapma diyorlar.. gelde yapma.. başta hormonlar zaten mahfediyor bizi. iş steresini ne yapacagız.. izin al dr a git..işyeri müsaade etmez. çocuk peşindesin işi savsaklıyosun diye düşünür desteklemez. hatta işten çıkarır.. çalışmasan olmaz.. bu işe çok para lazım.. isyan etmeyim diyorum da düşene bi tekme de maddiyat ve hayat vuruyor.. bizim derdimiz zaten bize yetiyor..... devletin şart şurt aramadan ksııtlama koymadan bunu desteklemesi lazım
Zaten tüp bebek yapmak başlı başına bir stres. Kullandığın ilaçlar bile insanı çok etkiliyor. Nasıl stres olmayacağız

Umut fakirin ekmeği diye boşuna dememisler. Bazen umutlaniyorsun olumsuz olunca yere vuruyorsun. Tekrar tekrar aynı şeyler önce bir umutla bireylere başlıyorsun ama sonuç hep hüsran. Bu derdi yaşamayan anlamaz o yüzden beni anlayabilen birileriyle paylaşma ihtiyacı duydum.

ah be arkadaşım dün aynılarını bende eşime söyledim.. olumsuz 3 denemeden sonra son 10 aydır bizde bırakmıştık.. belki olur dedik olmadı.. yeni bir dr duydum. bir arkadaşımın yumurtalık rezervi azalması sorunu vardı tıpki ben gibi biz gibi.. yıllardır gştmedikleri yer kalmamıştı..son olarak gittikleri dr dertlerine derman oldu.. geçen ay çocukları doğdu..şimdi bende o dr a gideceğim.. 10 aydır iğne dr tahlil stresim yoktu.. korkmaya başladım. herseferinde aynı hüsran.. yumurta toplarlar içi boş çıkar, yok yumurta büyümez.. tekrar aynı sonuçlarla karşılaşmaktan çok korkuyorum.. dediğin gibi sadece çeken bilir.. herkes lafta yanında. valla ben eşimin ailesi tarafından çok şanssızım. hiçbir destekleri olmadı. 30 yaşında evlenen görümcemin düğün gecesinden itibaren her ay regl olduğunda beni arayıp gene hamile değilim kısırmıyım neyim yaşım geçti naapıcam diye ağlamaları cabası.. zaten 4 ay sonra hamile kaldı.

aile bakanlığı sağlık bakanlığı bu işe el atmalı..bize maddi manevi destek olmalılar.. ücretsiz psikolojik destek verilmeli. zaten dünya para bu tedavi , bozulan ruh halimiz gerginleşen aile hayatımızı düzeltmek içinde mi psikoloğa para vereceğiz. Allahım sen yardım et , çilemiz dolsun artık bizimde yüzümüz gülsün

Zaten tüp bebek yapmak başlı başına bir stres. Kullandığın ilaçlar bile insanı çok etkiliyor. Nasıl stres olmayacağız

dün saatlerce okudum gene, bizler gbi insanların ruh hallerini neler yapabileceğimizi .. bir yazıda vardı.. dünyada kanser hastalığının stresinden sonra ki en kötü hastalık stresiymiş IVF derdi.. biz işte öyle bir dertle mücadele ediyoruz

ooo ben nelerle karşılaştım donasyon diyen oldu..test sonucundan sonra asistanını defalarca aramama ragmen geri dönmeyen hatta telefona bakmaya tenezzül etmeyip whatsapptan yapabileceğim bisey yok diyen bile oldu ve bu saydıklarımın hepsi turkiyenin en iyi hastanelerindeki tup bebek profesörleri

evet şimdide donasyona taktılar.. geçen benimde bir gittiğim dedi.. öyle git bakkaldan bi kilo şeker al dermişçesine , tuzu çok olan yemeğe patates at tuzunu alır :) dermişçesine bu kadar kolay dedi yaaa... olmazsa kıbrısa gidin donasyon yaptırın olur biter üzülmeyin dedi.. bende yüzüne bakıp çocuğu olmayan karınıza üzülme ben bi zamanlar eski sevgilimden çocuk yapmıştım o bize evlat olur, nasıl olsa babası benim deyip gönül rahatlığıyla iteleyecek birisisiniz galiba dedim çıktım

evet şimdide donasyona taktılar.. geçen benimde bir gittiğim dedi.. öyle git bakkaldan bi kilo şeker al dermişçesine , tuzu çok olan yemeğe patates at tuzunu alır :) dermişçesine bu kadar kolay dedi yaaa... olmazsa kıbrısa gidin donasyon yaptırın olur biter üzülmeyin dedi.. bende yüzüne bakıp çocuğu olmayan karınıza üzülme ben bi zamanlar eski sevgilimden çocuk yapmıştım o bize evlat olur, nasıl olsa babası benim deyip gönül rahatlığıyla iteleyecek birisisiniz galiba dedim çıktım
doktorlar belirli bir noktadan sonra duygusuzlasiyorlar bizlerde aşırı duygusallasiyoruz...banada donasyon fikri simdilik çok uzak geliyor kiii amh 0.01 ama napayim buda allahın takdiri bilmiyorum gercekten cok zor ama cok cok zor bir karar...biz elimizden geleni yapalım diyoruz takdir rabbimin...tabi doğru doktor sabırlı doktor bulmakta zor...

Merhaba bende 2 yıldır aynı durumdayım.. 36 falandım bu dertle boğuşmaya başladığımda . amh 0,24 .kimileri geç kalmışsın diyorda. insanların 44 - 45 yaşında doğal yoldan hamile kaldığı bir zamanda 36 - 37 - 38 geç olmamalı.. 3 kez denedik olmadı. benim yumurta toplama hep boş çıkıyor. son 10 aydır tüp bebek tedavisi görmedim. iranlı bir dr un desteği ile biraz sülük hacamat tedavisi ve bitkisel destek denedim. bugün bir arkadaşımın çok memnun kaldığı dr dan randevum var.. onlarda benzer bir dertten muzdariptiler ve 10 yıldır uğraşıyorlardı.. neredeyse boşanma aşamasına geldiler. nihayet bu kez oldu ve 2 ay önce bebekleri dünyaya geldi.. bende son kez bu dr a denemeye karar verdim. olmazsa artık zorlamayacağız..

çok zor bir durum arkadaşlar.. gerçekten bizim dışımızda bu dertle boğuşmayanlar asla anlayamaz.. ilaçlar ayrı iğneler ayrı, yumurtlama gününü takip edip o gün sevişelimmi derdi ayrı, maddi boyutu başka dert manevi stresi apayrı , iğnelerin vücudumuzda yaptığı yan etkiler bambaşka... çok yıldım ben.. helede çalışırken çoook zor..

saraçoğlunun incir kürleri denendi olmadı , zeytinyağında incir bekletip yedip olmadı, her sabah 7 zeytin olayı yapıldı , sonuç yok .. otlar şunlar bunlar kaynatıldı :KK43: yakında aklımı kaçırıcam .. uzun zamandır forumda da yazmıyordum.. bugün dr a gitmeden gene gerildim korkuyorum bunalım oldum ..sizlerin hislerrini okumak ve yaşadıklarımızı paylaşmak istedim. hepimize acil şifalar
Amin canım. Kaç sene oldu bilmiyorum sizin bu durumu öğreneli. Benim 2.5 sene oldu menopoza gireli. İlk başta çok üzüldüm hem çocuğum olmamasına hemde vucudumdaki etkilerine. Alıştım ama nasıl eşimin desteğiyle. Oda köstek olsa yikilirdım galiba. Nasıl bi derde düştük anlamadim dermansiz dert olmaz denir ama işte dermansiz. Para, tıp hiçbir işe yaramıyor.Bende Dr a gidip geliyorum bıktım otundan cöpünden umudum pek yok olursa mucize olcak

Çok haklısın. Rapor çıkıyor bide işe yaramıyor
Rapor çıkan yerler donasyon diyor mecbur özele gidiyoruz.Eee ne önemi kaldı raporun

ah be arkadaşım dün aynılarını bende eşime söyledim.. olumsuz 3 denemeden sonra son 10 aydır bizde bırakmıştık.. belki olur dedik olmadı.. yeni bir dr duydum. bir arkadaşımın yumurtalık rezervi azalması sorunu vardı tıpki ben gibi biz gibi.. yıllardır gştmedikleri yer kalmamıştı..son olarak gittikleri dr dertlerine derman oldu.. geçen ay çocukları doğdu..şimdi bende o dr a gideceğim.. 10 aydır iğne dr tahlil stresim yoktu.. korkmaya başladım. herseferinde aynı hüsran.. yumurta toplarlar içi boş çıkar, yok yumurta büyümez.. tekrar aynı sonuçlarla karşılaşmaktan çok korkuyorum.. dediğin gibi sadece çeken bilir.. herkes lafta yanında. valla ben eşimin ailesi tarafından çok şanssızım. hiçbir destekleri olmadı. 30 yaşında evlenen görümcemin düğün gecesinden itibaren her ay regl olduğunda beni arayıp gene hamile değilim kısırmıyım neyim yaşım geçti naapıcam diye ağlamaları cabası.. zaten 4 ay sonra hamile kaldı.

aile bakanlığı sağlık bakanlığı bu işe el atmalı..bize maddi manevi destek olmalılar.. ücretsiz psikolojik destek verilmeli. zaten dünya para bu tedavi , bozulan ruh halimiz gerginleşen aile hayatımızı düzeltmek içinde mi psikoloğa para vereceğiz. Allahım sen yardım et , çilemiz dolsun artık bizimde yüzümüz gülsün
Ben de 5 kez tedavi oldum. Olmayınca bıraktım bari hacamat sülük kürler hatta koca karı ilaçları deneyeyim belki derdime çare olur dedim ama onlar da olmadı. Her ay aynı umut acaba bu sefer olmusmudur diye herşeye dikkat ediyosun bir mucize olacağını bile bile...ama sonuç koskoca bir hüsran.Bazen diyorum bunları yaşayacağıma keşke ölseydim. Bunların yanında ölüm bile bir mükâfat diyorum. Sonra isyan ediyorum diye bir suçluluk duyuyorum. Kim bilir ne dertler yaşayanlar var. Onları düsününce sükrediyorum. Öyle dertler var ki senin derdini nimetten sayanlar var belki diyorum kendimi teselli etmeye çalışıyorum. Ne yapsam ne desem de ağır geliyor bu yük bana. Derdini veren Allah dermanini da verirmiş. İnşallah biz de en yakın zamanda dermanini buluruz bu hastaligin.

Yeni
Merhabalar. Bende aranıza yeni katıldım. 25 yaşındayım FSH 95 AMH ise 0.01 çıktı. İlk günden beri reglimi Cyclo-Prognova ile görüyordum. Kendiliğimden göremiyorum. Yeni evliyim ve evlendikten 1 ay sonra tedaviye başladım. Şimdi 3 aylık Promotil Women kullanıyorum inşallah fayda görürüm. Böyle durumda olup da fayda gören var mi hiç ? Beni bilğilendirir iseniz sevinirim..

Yeni
Merhabalar. Bende aranıza yeni katıldım. 25 yaşındayım FSH 95 AMH ise 0.01 çıktı. İlk günden beri reglimi Cyclo-Prognova ile görüyordum. Kendiliğimden göremiyorum. Yeni evliyim ve evlendikten 1 ay sonra tedaviye başladım. Şimdi 3 aylık Promotil Women kullanıyorum inşallah fayda görürüm. Böyle durumda olup da fayda gören var mi hiç ? Beni bilğilendirir iseniz sevinirim..
İlk regliniz bile mi kendiliğinden olmadı

Amin canım. Kaç sene oldu bilmiyorum sizin bu durumu öğreneli. Benim 2.5 sene oldu menopoza gireli. İlk başta çok üzüldüm hem çocuğum olmamasına hemde vucudumdaki etkilerine. Alıştım ama nasıl eşimin desteğiyle. Oda köstek olsa yikilirdım galiba. Nasıl bi derde düştük anlamadim dermansiz dert olmaz denir ama işte dermansiz. Para, tıp hiçbir işe yaramıyor.Bende Dr a gidip geliyorum bıktım otundan cöpünden umudum pek yok olursa mucize olcak
ah be yavrum az ağlamıyorum bende netde hata yaptık nerde düştük niye bu bizi başımıza geldi diye..

bu arada şimdi geldim eve.. bugunkü yeni gtiiğim dr hem içime su serpti hemde moralim bozuldu. neden derseniz.. ilk tip bebek tedavimin tam bir saçmalık olduğunu 400 ml puregon ile başlanmasının tam bir fecaat olduğunu yumurtaların büyüsede çok yüklenildiği için boşuna fazla büyük ve içinin boş olduğunu söyledi.. diğer dr larınkide biraz saçma ve takibi eksikmiş.. çok üzüldüm. 2 yıldır boşa para boşa ümit.. aslında kadının dedikleri içime sindi. hemen tahlil istedi. yarın 2 de sonuçları alıp ggideceğim. inanmadığım tedaviye asla başlamam ümit görürsem yarın başlarız dedi.. öyle garip hissettimki sanki doğuda bir yerde ilim irfan bilmeyen kim ne dese inanan gariban cahil insanlar gibi kaldık eşimle.. maalesef çok yanlışmı bunca gördüğüm tedavi. yarını iple çekiyorum. bu dr içime sindi gibi.. paragöz ve reklamansyondan uzak içten bir kadın.. vicdanlı belli.. bende dedim ona yıldım artık 2 senedir her boka inanmaktan herseyi denemekten diye.. bitkin bezmiş ümitsiz gitmiştim. inanacaksın herseyin başı inanç dedi.. girdik gene bir işin içine.. Allahım yüzümüzü kara çıkarma dedim

doktorlar belirli bir noktadan sonra duygusuzlasiyorlar bizlerde aşırı duygusallasiyoruz...banada donasyon fikri simdilik çok uzak geliyor kiii amh 0.01 ama napayim buda allahın takdiri bilmiyorum gercekten cok zor ama cok cok zor bir karar...biz elimizden geleni yapalım diyoruz takdir rabbimin...tabi doğru doktor sabırlı doktor bulmakta zor...

bugun bizde konuştuk donasyonu ama o en son son en son çare.. 45 inde ikiz doğuran her kimse zaten inanmıyorum kendi kendine olduğuna.. yapana saygım sonzuz ama benim çok yapabileceğim birşey değil.. ben istemiyorum şimdilik

Back