AMH DEĞERI DÜŞÜK OLUP HAMİLE KALANLAR

Merhabalar.
Rabbim gonlumuzden gecenleri hayriyla bizlere nasip eder insallah. 34 yasindayim 15 aylık evliyim ve bebek olmadi. Amh 1.58 cikti. Hsg temiz cikti.rahimimde polip var onu aldirip klomen tedavisine baslayacakmisim. Hakkimda hayirlisi. Bu incir sogan bal vb kurlerin faydalari hakkinda cok yorum okudum.bende bebek ol usumu konusundafayda saglamadi yalniz yumurtlama olayimi stabil hale getirdi. Duzenli adet olabiliuorum. Bekarken adetlerim 5 yada 8 gun gibi gecikmeli gelirdi.evlendigim ay ovulasyon testi aldim 23. Gun cizgiyi gordum.bal corekotu tarcini kullandigim ay 18.gun cizgiyi gordum.yani yumurtamii erken catlatacak kivama getirmisti.ve her ay yapmaya devam ediyorum.16 yada 18. Gun yumurtluyorum. Adetimin 14.gunu yumurta takibinde yumurtam 16.1 mm idi.yani isin ozeti bu kur sayesinde zamaninda regl ol uyorum.yumurta gelistirdigi inancim var.bilginize. insallah guzel sonuclarla karsilasiriz hepimiz

Kardes keşke hemen yapmadan. Bana da dediler üstelik 0.22 amh di benimki. Suan doğal yoldan hamile yim co enzim q10 kullandım. Kutunun bitiminde hamile kaldım.

Bol dua ettm tabi ama öyle özel bi dua değil, herhangi bir kür yapmadm öncesinde 2 ay klomen kullandm ama bi etkisi olduğunu zannetmiyorum. Sadece tek bi doktora bağımlı kalmamalı bunu gördüm ve kendini mutsuz etmemeli insan.Ben o dönem çok üzülmüştüm kendimi yıpratmıştım, kimse kendini yıpratmasın oluyor demek için yazıyorum. Sadece doğru zamanı var.

Merhaba kızlar:) yaklaşık 1 aydır okuyorum yazılanları. Bugün itibariyle sizlere biraz umut olsun diye yazıyorum. Benim 1 ay önceki amh değerim 0.02 olarak çıktı. Bugün isim vermeden söyliyim ankaradaki iyi bir laboratuvarda tekrar yaptırdım ve sonuç 1.47. Mucize gibi bişey. İlk tahlilim de bir üniversite hastanesinde yapılmıştı. İnanılır gibi değil. Hata oldu diyorum ama bu kadar fark olmaz ki. Size ilk tavsiyem testinizi mutlaka ama mutlaka iyi bir yerde tekrar yaptırın. Bir ay kadar ara verdikten sonra tabi. Benim bu süre içerisinde neler yaptığıma gelince:
Her gün 6- 7 inciri kaynamış suda 15 dakika kaynatıp süzdüm ve soğutarak içtim. Çalıştığım için akşamdan yapıp sabah kalkınca da içtiğim oldu.
Hergün yatmadan bir tatlı kaşığı bal, bir çay kaşığı çörek otu ve yine bir çay kaşığı tarçın yedim. Macun yapmadım ben. Çiğnemesi bira zor ama her gün macun yapmak bana daha zor geldi.
Eczaneden dil altına sıkılan d vitamini takviyesi aldım. Her sabah 3 kere sıktım.
Yine balık yağı kapsülü aldım. Onu da her gece yatmadan önce birer adet aldım.
Sigarayı bırakamadım ama önemli ölçüde azalttım. Amh yı oldukça fazla etkiliyor çünkü.
Son olarak ve en önemlisi Rabbime her gece dua edip namaz kıldım ve hayırlısını vermesini diledim.
Elbette hala bebek sahibi olup olamayacağım belli değil ama testteki anormal farklılık da ortada. Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah. Foruma pek fazla giremeyeceğim muhtemelen. Bunları benim gibi internette amh ile ilgili en küçük yazıyı bile gecelerce arayıp umut peşinde koşan tüm hemcinslerim için yazıyorum. Amh değeriniz değişmese bile yine de umudunuzu sakın kaybetmeyin. 0.01 le hamile kalan nice insanlar okudum. Bu da bizim sınavımızmış öyle düşünmek lazım. Herkese kolaylıklar diliyorum. Allah'a emanet olun.

Merhaba arkadaşlar ben Amh le gecen ay tanıştım.Değerime gelince 0.7 ölçüldü ne anlama geliyor bilmiyorum ama size danışmak istedim değerim nasıl eşimde de sperm hareket düşüklüğü olduğu için aşılama olmazsa tüp bebek dediler Rabbim bu yolda kimseyi sınamasın inşallah...

ilk ölçülen amh yanlış olabilir mi? bu kadar fark olmaması gerekir. benimde rezervim yok denecek kadar az. 2. tüp bebek tedavimi görüyorum. iki folikül görülmüştü. ancak yumurtalarım tedaviye cevap vermedi. büyük ihtimalle tedavim iptal olacak. arı sütü bal karışımı kullandım. incir yedim. ama yine de yumurtalarım büyümedi. artık ne yiyeceğimi şaşırdım. bu tedavim iptal olduğunda senin uyuguladıklarını bende uygulayacağım. inşallah bende faydasını görürüm.

İnşallah canım. Sen elinden geleni yap gerisini Allah'a bırak. Herşey güzel olacak inşallah

Kardes keşke hemen yapmadan. Bana da dediler üstelik 0.22 amh di benimki. Suan doğal yoldan hamile yim co enzim q10 kullandım. Kutunun bitiminde hamile kaldım.
merhaba kızlar bende çikolata kisti var sağda 1 solda 2 tane amh 0,60 normal yolla hamile kalamayacağımı söylüyorlar tüp bebek tedavisine başlicam. bu durumda olup hamile kalan varmı ? yada varsakullandığınız ilaç kür ?

Bu ilacı siz kendiniz mi aldınız doktor mu önerdi ? Ne için kullanılıyor bilgi verir misiniz lütfen

Bebeklerini Rabbim sana bağışlasın ve bizim gibi bekleyenlere de nasip etsin yaptığınız herhangi bisey varmıydı bizimle paylaşırmıs8n

Merhaba, amh değeri düşük bekar arkadaşlar var mı? Bu arkadaşlar yumurta dondurma işlemine başvurdu mu? Lütfen bu durumda olan varsa yazabilir mi, fikir almam gerek :/
Allah isteyen herkese sağlıklı evlatlar nasip eder inşallah.. Herkese sabır diliyorum.

Herkese merhaba, bu siteye yeni üye oldum ancak bayadır burada yazılanları takip ediyordum. İlk olarak da bu konuya yazmak istedim çünkü düşük amh değerim ve doktorların bana söylediği olumsuz şeylerden, tüp bebekle bile hamile kalmamın zor olacağını duymam vs. bir zaman çok ağlamıştım. Başımdan geçenler ve hikayem çok uzun aslında ama ben amh ile ilgili olanı yazacağım. Evlendikten sonra adetim gecikince acaba hamile miyim diye doktora gitmiştim ve orada doktor hamile olmadığımı hatta yumurtalık rezervimin çok kötü olduğunu söylemişti ve amh ile fsh testlerini yapmıştı ve sonuçları da kötü yorumlamıştı, fhs 10, amh 0.5 çıkmıştı. Bana tüp bebek önermişti ve gelecek ay fsh ni bir daha tekrarlayacağım demişti ancak bir dahaki aya ben hamile kalmıştım, hiç beklemiyordum. O doktora da bir daha gitmedim. Fakat o hamileliğim kısa sürdü ve 9 haftalıkken kalbi durdu. Ardından şehir değiştirdik iş nedeniyle, geldiğimiz şehirde durumum kritik diye ün yapmış iyi bir profesör doktora gittim. Aynı şeyleri o da söyledi. Hatta bana tüp bebekle bile şansın iyi değil ama deneyeceğiz demişti. Yumurtalıklarımın 45 yaşında birisinin yumurtalığı gibi göründüğünü söylemişti. Maddi olarak tüp bebek o sıralarda çok pahalıydı bizim için, karşılamamız imkansızdı, bir de adet olamıyordum, bunun için verdiği ilaçlar, hormonlar , vs. birşeyler doğru değilmiş gibi hissediyordum. Daha düşük yapalı 2 buçuk ay olmuş, bu sözüm ona prof. dr. bana 1-2 ay bile beklemek senin için iyi olmaz, her 2 yumurtalığında da 1 folikül gördüm, amh değerin de zaten çok kötü, sende erken yumurtalık yetmezliği var, bir hekim olarak seni uyarmak zorundayım, hemen tüp bebek demişti. Biz eşimle yıkıldık tabi, ben doktorun yerinden ağlayarak çıkmıştım o zaman. Uzun uzun ağlamalı geçen haftaların ardından silkindim ve dedim ki, bu hayat böyle hüsranla geçmez, işine gücüne bak, bol bol dua ettim ve beslenme tarzımı değiştirdim. Başka bir doktorla görüştüm, o da kısmen aynı şeyleri söyledi, 3-4 ay daha doğal yolla deneyin, olmazsa tüp bebek yaparız demişti. Ama balık yağı ve e vitamini vermişti bana. Benim için esas umut amerikada tıp okumuş bir arkadaşım olmuştu, durumu ona anlatmıştım, o da bana hücrenin temel yapıtaşı yağ ve protein diyip, yumurta kalitesi için yapabileceğim en iyi şeyin faydalı yağlardan ve proteinli yiycekler yemek olduğunu söylemişti. Yumurta, avakado, zeytinyağı, ceviz, fındık, vs. Ben de her gün mutlaka bir yumurta ve zeytinyağlı avakado yiyordum. Ceviz yedim. Burada avakado bol ve ucuz, zeytinyağı da köyden geliyor. Arı sütü, bal polen yedim, incir yedim. Ertesi ay hamile kaldım. Yani ilk düşük yaptıktan 5 ay sonra tekrar hamile kaldım. Şükürler olsun bebeğimi sağa sağlim dünyaya getirdim. Hiç bir ilaç vs kullanmadım. Önce elbette Allah, sonra da beslenme tarzımın bunda etkili olduğunu düşündüm. Lütfen olumsuz doktorlara gitmeyin, olumlu olanlara gidin ve şunu hep hatırlayın, kendi bedenimizi en iyi biz biliriz. Kesinlikle sigara, alkol ve aşırı şekerli şeyler, hazır gıdalar tüketmeyin, bunlar yumurtalık için çok zararlı. Sebze, meyve hergün yiyin, ve bol su için, doğal beslenmeyi alışkanlık haline getirin. İnşallah isteyen herkes en kısa zamanda ve sağlıkla, mutlulukla bebeğine kavuşur. 0.5 amh değeri ile 1 yıl içinde 2 kere doğal yolla hamile kalmış oldum!

Yazdıklarınız umut oluyor teşekkürler. :) Allah çocuğunuzla sağlıklı huzurlu uzun bi ömür nasip etsin size ve eşinize :)
Ben bekarım ve 22 yaşındayım. Fsh 19, amh 0.02.. Üni okuyorum evlenme durumum 2 yıldan önce yok. Malum oluyor olmuyor mu deneyemiyorum. Bana yumurta dondurabileceğimi söyledi doktor. Sizin dediklerinize dikkat etsem 2 yıl sonrasında doğal hamile kalır mıyım acaba bu değerlerle? Ya da sizce riske atmayıp dondursam mı? Çok kararsızım, siz gerçi güzelce anlatmışsınız ama işte.. Kimse de dondurmayla ilgili bir şey yazmamış özellikle bekar bayanlar için. :/

Canım senin adına üzüldüm gerçekten daha çok gencsin bunlarla uğraşmak için hele ki çok çok erken senin için ama nasip böyleymiş. Benim amh 0.33 fsh 12 çıktı ama bu testlerin doğruluğunu antral folikul sayısı kanıtlıyor eğer sende bi tüp bebek merkezina adetin 3. Günü gidip sayım yaptirirsan daha doğru bi sonuç ortaya çıkar. En azından bu benim tecrubem en gerçek olan antral folikul sayısı

Canım yine de baktin folikul sayısı ile amh uyumlu çıktı ki Allah korusun hani senin yerinde ben olsaydım hiç şansa birakmazdim yumurta dondururdum en azindan yumurta garanti olurdu . Evlenince de normal yollarla denerdim eğer olmazsa tüp bebek denerdim yumurtalarimla . Yanlış anlama canım bu benim yapmayı düşüneceğim bi durum olurdu . Senin de Allah yardimcin olsun .. bende amh dusukluguyle ilgili tüm yazıları okudum. Ve geneli bitkisel kür ler ile hamile kalmış tedaviye gerek kalmadan . İnşallah hepimiz anne okuruz vakti geldiğinde. Biraz karışık ve uzun oldu ama kusura bakma

Canım iyi bir klinikte testlerini tekrarlatip eğer sonuç iyi değilse laboratuarı iyi bir yerde dondur. Anneanem 42 yaşında dayimi doğurmasına rağmen küçük teyzem 38 de kesildi zaten 34 de evlendi ve hic çocuğu olmadı. Yıllar geçtikçe yediğimiz içtiklerimiz den mi ne boyle sorunlar artıyor

Çok teşekkür ederim size,sonunda bi yorum yapan oldu. Bu antral foliküle vajinal ultrasonla mı bakılıyor? Bekar olduğum için biraz sorun ediyorum sanırım. Etmeli miyim sizce? Ya kafam çok karışık. Dondurayım ama ne şekilde olursa olsun değil mi :/

Ya muhtemelen onlar etkiliyor bir de radyasyon telefon vb hep dibimizde. Allah herkese zamanı gelince hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah. Sizin Ankara'da önerdiğiniz bi yer var mı? Korkuyorum da yumurta ilerde karışırsa falan diye, o da var :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…