AMH DEĞERI DÜŞÜK OLUP HAMİLE KALANLAR

Çok teşekkür ederim size,sonunda bi yorum yapan oldu. Bu antral foliküle vajinal ultrasonla mı bakılıyor? Bekar olduğum için biraz sorun ediyorum sanırım. Etmeli miyim sizce? Ya kafam çok karışık. Dondurayım ama ne şekilde olursa olsun değil mi :/[/QUOTE
Alttan bakılıyor malesefki canım benimde kafama takidi bu nasıl olcak diye. Ama zaten yumurta dondurmaya kara verdiğinde de alttan yapılacak tüm işlemler . Bunu ailenle görüş canım ve iyi bir tüp bebek merkezine git bunun hakkında karar verebilmek icin

Ya muhtemelen onlar etkiliyor bir de radyasyon telefon vb hep dibimizde. Allah herkese zamanı gelince hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah. Sizin Ankara'da önerdiğiniz bi yer var mı? Korkuyorum da yumurta ilerde karışırsa falan diye, o da var :/
Yumurta karışma gibi bi ihtimal pek yok canım tabi güvenilir bi merkezde toplatirsan.

Ha bide sunu sylicem sana bu antral folikul önemli ya yumurta rezervini gösteren şey bu zatn. Bak benim amh 0.33 çıkmıştı gittiğim doktorlar hep 3 den fazla antral folikul bulamayız diyordu. Yani amh ya göre olması gereken rakam bu. Bende tüp bebek yaptırmak için tüp bebek merkezine gittim ve ilk kez altan sayım yaptırdım ki 10 tane folikul çıktı. Yani amh yanlismis :) o yüzden folikul sayıma baktirmadan karalar bağlama

Yazdıklarınız umut oluyor teşekkürler. :) Allah çocuğunuzla sağlıklı huzurlu uzun bi ömür nasip etsin size ve eşinize :)
Ben bekarım ve 22 yaşındayım. Fsh 19, amh 0.02.. Üni okuyorum evlenme durumum 2 yıldan önce yok. Malum oluyor olmuyor mu deneyemiyorum. Bana yumurta dondurabileceğimi söyledi doktor. Sizin dediklerinize dikkat etsem 2 yıl sonrasında doğal hamile kalır mıyım acaba bu değerlerle? Ya da sizce riske atmayıp dondursam mı? Çok kararsızım, siz gerçi güzelce anlatmışsınız ama işte.. Kimse de dondurmayla ilgili bir şey yazmamış özellikle bekar bayanlar için. :/
Çok teşekkür ederim canım ve darısı da senin başına. İnşallah okulunu başarı ile bitirir ve aileni kurup sağlıkla çocuk sahibi olursun. Dondurma konusunda bir bilgim yok. Bence kesinlikle bu işlerde uzman bir hekime gitmelisin ve gerekirse yumurtalarını dondur; çünkü henüz evli değilsin. Ama genel olarak beslenme düzeni ve yediklerimiz yumurta kalitesinde çok etkili. Yumurta sayısı doğduğumuzda belliymiş ve zamanla artmıyor ama kalitelerini arttırmak elimizde. Bu nedenle daha şimdiden doğal bir beslenme alışkanlığı edinirsen çok faydalı olur. Bana arkadaşım şunu demişti, bebek için tek yumurtaya ihtiyacın var, o tek yumurta altın yumurtan olabilir. Hep olumlu düşün, daha yaşın çok genç bence geleceğe umutla bak. Bir de amh ölçümü ve değerleri ile ilgili bilim dünyasında tartışma olduğunu söylemişti bana son gittiğim kadın doğum uzmanı. Amh nin düşük çıkmasının nedenleri d vitamini eksikliğinde de görülebiliyormuş. İstersen bunu bir araştır. Fsh yi tam bilmiyorum. Benimki her ay farklı çıkıyordu. Bu nedenle antral folikül sayımı da yapıyorlar.

Merhaba arkadaşlar. 7 aylık evliyim. Yaşım 35 olduğu için bebek için acele ediyorum. Benim amh değeri geçen ay 0,64 çıktı. Ben hiç beklemiyordum bu değeri, şok oldum tabi. Adetimin 3. günü sağlık ocağına gittim fsh ve progesteron baktırmak için. D vitamini de baktılar (bebek istediğim için ona da bakalım buna da bakalım dediler). D vitamini seviyesi 7 çıktı. Normal değeri 20-30 civarında olması gerekiyormuş. İnternette araştırıyorum D vitamini eksikliği yanlış amh sonucu almaya sebep oluyormuş. Bunu benim doktorum söylemedi, bu ay bana kürtaj yapacaktı, polip görmüş. Ben hemen değiştirdim doktorumu. İzmir de Kaan Bozkurt'tan randevu aldım yarın için. Aşşağıda konu ileilgili link koydum bakabilirsiniz. Gelişmeleri yazarım.

http://www.fertileheart.com/low-amh-levels-and-pregnancy/
http://www.irenbe.com.tr/yazi.html?yazi_id=950

Merhaba arkadaşlar. 7 aylık evliyim. Yaşım 35 olduğu için bebek için acele ediyorum. Benim amh değeri geçen ay 0,64 çıktı. Ben hiç beklemiyordum bu değeri, şok oldum tabi. Adetimin 3. günü sağlık ocağına gittim fsh ve progesteron baktırmak için. D vitamini de baktılar (bebek istediğim için ona da bakalım buna da bakalım dediler). D vitamini seviyesi 7 çıktı. Normal değeri 20-30 civarında olması gerekiyormuş. İnternette araştırıyorum D vitamini eksikliği yanlış amh sonucu almaya sebep oluyormuş. Bunu benim doktorum söylemedi, bu ay bana kürtaj yapacaktı, polip görmüş. Ben hemen değiştirdim doktorumu. İzmir de Kaan Bozkurt'tan randevu aldım yarın için. Aşşağıda konu ileilgili link koydum bakabilirsiniz. Gelişmeleri yazarım.

Bilgi için teşekkürler, benim yaş 36,5, d vit hep düşük çıkar, devlet hastanesinde bakılan amh da kötü çıkmıştı direk tüp bebek dediler, iyi bir doktora gittiğimde muhtemelen yanlış demişti, ama canımızda fena sıkılıyor bu sonuçlara, benim 1 seneyi geçti 2. bebek olmuyor, beslenme ve takviyeler kullanıyorum, gerçi ben çalışmalar konusunda oldukça tembelim, tüp yolları görünüyor bana istemesem de...

Ha bide sunu sylicem sana bu antral folikul önemli ya yumurta rezervini gösteren şey bu zatn. Bak benim amh 0.33 çıkmıştı gittiğim doktorlar hep 3 den fazla antral folikul bulamayız diyordu. Yani amh ya göre olması gereken rakam bu. Bende tüp bebek yaptırmak için tüp bebek merkezine gittim ve ilk kez altan sayım yaptırdım ki 10 tane folikul çıktı. Yani amh yanlismis :) o yüzden folikul sayıma baktirmadan karalar bağlama
Alttan değil de iğneyle olanı duymuştum ama işte öyle yaptırıp donduran kişileri bulamadım da.. Ama evet en kesin durum vajinal ultrasonla sağlanıyor anladığım kadarıyla. Yok artık üzülme safhasını aştım çözüm değerlendiriyorum. Daha genç olmamın verdiği bi avantaj da var şükür ki. Bi foliküllere baktırıp dondurmak için sahip olduğum yumurtaları kaliteli hale getirmem gerek. :) Teşekkür ederim size yazdıklarınız için :) Allah herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin:)

Çok teşekkür ederim canım ve darısı da senin başına. İnşallah okulunu başarı ile bitirir ve aileni kurup sağlıkla çocuk sahibi olursun. Dondurma konusunda bir bilgim yok. Bence kesinlikle bu işlerde uzman bir hekime gitmelisin ve gerekirse yumurtalarını dondur; çünkü henüz evli değilsin. Ama genel olarak beslenme düzeni ve yediklerimiz yumurta kalitesinde çok etkili. Yumurta sayısı doğduğumuzda belliymiş ve zamanla artmıyor ama kalitelerini arttırmak elimizde. Bu nedenle daha şimdiden doğal bir beslenme alışkanlığı edinirsen çok faydalı olur. Bana arkadaşım şunu demişti, bebek için tek yumurtaya ihtiyacın var, o tek yumurta altın yumurtan olabilir. Hep olumlu düşün, daha yaşın çok genç bence geleceğe umutla bak. Bir de amh ölçümü ve değerleri ile ilgili bilim dünyasında tartışma olduğunu söylemişti bana son gittiğim kadın doğum uzmanı. Amh nin düşük çıkmasının nedenleri d vitamini eksikliğinde de görülebiliyormuş. İstersen bunu bir araştır. Fsh yi tam bilmiyorum. Benimki her ay farklı çıkıyordu. Bu nedenle antral folikül sayımı da yapıyorlar.

Eğer D vitamini ile ilgiliyse sanırım bu iyi bir şey oluyor. Benim D vitamini de baya düşük çıkmıştı çünkü şimdi d-vit 3 ampul kullanıyorum ayda 1 olmak suretiyle 3 adet. 1ini kullandım şimdi. Bi de genetik araştırma istenmişti onu yaptırdım sonucunu bekliyorum. Ona bağlı olarak dondurma işlemini gerçekleştirecek doktor. Hayırlısı olsun hakkımızda cevaplar in bilgiler için çok teşekkürler :))

aynen bende çok okudum amh düşük olup 0,1 olan bile vardı morjolojisi bozuk olup hamile kalanlar önce inanmak lazım bazı şeyler için ve zaman kaybetmemek lazım boşyere keçiboynuzu incir kürü soğan kürü zaman kaybetmeyin lütfen gerçekten zaman çok önemli. Bu arada doktoruma sordum eğer bunların faydası olsaydı kenara bir çuval incir keçiboynuzu koyar insalara yedirirdik diyor fazla bağlanmayın böyle şeylere arkadaşlar bu yüzden zaman kaybetmeyin yine yapın ama yaparkende bütün tetkiklerinizide gözden geçirin ilaçlı rahim filmini mutlaka çektirin eğer tedavi alacaksanız ve doktorunuz böyle bir işlem yapmadan başlarsa kabul etmeyin hatta bence orayı değiştirin doğru yerde değilsiniz demektir rahim filimi kapalı tüpleri açıyor verilen ilaçlı sudan dolayı bu yüzden normal yolla hamile kalma olasılığınız yüksek oluyor. Eğer düşükleriniz fazla kürtajınız yada karından herhangi bir ameliyatınız varsa kist miyom gibi şeyleriniz varsa yada şüpheleniyorsanız mutlaka paraya kıyıp histereskopi yaptırın bunların hepsi bu işlemde çözülüyor. Sormak isteğiniz bir konu olursa sorabilirsiniz.
Selam ben de amh mağduru biriyim iki ay önce 28 çıkan fsh sonucu dr um amh istedi amh 0,61 çıktı. 30 yaşındayım ve iki yıl bitecek gebelik isteyeli bu zamana kadar sebepsiz deniyordu çünkü bütün değerlerim normaldi fsh 7,4,8,4 civarıyken eylülde, aralıkta 28 E fırladı. Sonraki ay 12 ye düştü.İki aydır da arı sütü, polen, hayıt suyu, civar perçemli Aslan pençesi ne duyduysam içiyordum sonra da amh problemi olanların d vitamini eksikliği olduğunu hatta bi arkadaş d vitamini kullandıktan sonra amh si yükseldiğini yazmış bi forumsa ben de gidip testlerimi yaptırınca d vit,b12 vit, kolesterolün çok düşük olduğunu öğrendim. Ona göre vitaminler kullanıyorum. Fsh 28 olduğu ay folikül sayın 4 sol 2 sağdı o ay yumurta takibi yaptırdım. Yumurtam kendi çatladı sonraki ay fsh 12 çıktığında 5 sol 2 sağ bu ayda çatladı yine yumurtam. Ama iki aydaki takiplerde de hep soldan çatlıyor benim de amh ve fsh hikayem

Tedavimi triseguens kullanıyordum adet görmek için onuda bıraktım rabbim sağlık versin hepimize

Benimde amh 0.01 hiç ümit vermiyor doktorlar :KK61:
geçmiş olsun neden özelde düşünüyorsun tedavi devlete gittin mi raporlu deneyebilirsin benimde amh ım düşük 0.78 ben izmit araştırma hastahanesinde yaptırdım tüp bebeğimi ilkinde 2 yumurtam oldu biri çatlamıştı tek yumurta aldılar döllendi ama tutmadı 2.tedavimi de aralık ta yaptırdım şükür o zaman 5 yumurtam oldu öncesinde doktorumun tavsiyesiyle biosteron diye bi ilaç kullandım yumurta arttırıcı çok yan etki yapınca bıraktım o ilacı tedavime başlamadan önceki ay çörek otu yağı kapsülü içtim sabah akşam benim onun yumurtalarımı arttırdığını düşünüyorum doktorumda şaşırdı yumurta takibi yaparken artmış maşallah dedi bence sende ümidini kaybetme nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama izmitteki doktorum harika biri çok güzel ilgilendi yardımcı oldu bu süreçte ve hiçbir zaman da umudumu kırmadı

geçmiş olsun neden özelde düşünüyorsun tedavi devlete gittin mi raporlu deneyebilirsin benimde amh ım düşük 0.78 ben izmit araştırma hastahanesinde yaptırdım tüp bebeğimi ilkinde 2 yumurtam oldu biri çatlamıştı tek yumurta aldılar döllendi ama tutmadı 2.tedavimi de aralık ta yaptırdım şükür o zaman 5 yumurtam oldu öncesinde doktorumun tavsiyesiyle biosteron diye bi ilaç kullandım yumurta arttırıcı çok yan etki yapınca bıraktım o ilacı tedavime başlamadan önceki ay çörek otu yağı kapsülü içtim sabah akşam benim onun yumurtalarımı arttırdığını düşünüyorum doktorumda şaşırdı yumurta takibi yaparken artmış maşallah dedi bence sende ümidini kaybetme nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama izmitteki doktorum harika biri çok güzel ilgilendi yardımcı oldu bu süreçte ve hiçbir zaman da umudumu kırmadı
Bana erken menepoz teşhisi konuldu adet görmüyorum triseguens kullanıp adet görüyorum hormon sonuçlarına göre Devlet karşılamıyor ben cerrahpaşaya gidiyordum takibim ordaydı ama fsh 48 lh 29 amh 0.01 bu sonuçlarla deneyemeyiz denildi bende bıraktım herşeyi agnucaston diye bi ilaç aldım rabbim Hayırlı olanı nasip etsin

benimde erken menopoz teşhisim uzun bir süre depresyondan çıkamadım öğrenince benim diğer hormon değerlerim normal allah yardımcın olsun ama o çörek otu yağı kapsülünü dene bence

Sakaryadan gelin geldim istanbula ama İzmiti biliyorum dr ismini merak ettim bana çok tavsiye ediyorlar ordan bi dr, çörekotu markası neydi herşeyin sahtesi var güvenip alamıyor insan, senin için sevindim tanımasakda insan aynı dertle buluşuyor ve dertleşiyoruz çok teşekkür ederim rabbim senin için en güzelini Hayırlı etsin biran evvel nasip etsin

benimde erken menopoz teşhisim uzun bir süre depresyondan çıkamadım öğrenince benim diğer hormon değerlerim normal allah yardımcın olsun ama o çörek otu yağı kapsülünü dene bence
Zaten şu menepoz teşhisi insanın psikolojisi bozuyor sonrada moralinizi bozmayın stresden uzak durun bu kadar basit bir şey olsa zaten hastalık kalmaz:KK62: çörekotu yağını nasıl kullandın günde kaç kere ne kadar süre

Zaten şu menepoz teşhisi insanın psikolojisi bozuyor sonrada moralinizi bozmayın stresden uzak durun bu kadar basit bir şey olsa zaten hastalık kalmaz:KK62: çörekotu yağını nasıl kullandın günde kaç kere ne kadar süre

hünnap markalı soğuk sıkıp kapsülünü sabah akşam kullandım yaklaşık 1 ay kullandım valla aynen öyle bazı doktorlar çok moral bozuyor anlatım biçimi falan allah yardımcımız olsun

X