AMH DEĞERI DÜŞÜK OLUP HAMİLE KALANLAR

Benim de 0,01 çıktı ve 37 yaşındayım.yalnız ben 3 kez hamile kaldım ama düşük oldu.bu kadar düşük amh olunca hamile kalınabiliyor mu acaba bilem var mı?
bir arkadaşımın da değeri çok düşüktü ilk tüp bebek denemesinde hemen hamile kaldı daha sonra da tedavisiz ikinciye hamile kaldı. ilk hamileliğinde yaşı 34'dü. yine bir arkadaşımın amh'si çok düşüktü doktor erken menopoz tek çare tüp bebek dedi. tüp bebek yaptıracağı ay tedavisiz hamile kaldı. O da 33-34 yaşlarındaydı.

merhaba arkadşlar
yaşım 31 hormon tahlili sonuçlarım aşağıdaki gibi eşimde de sperm azlığı sorunu var

amh 0,85 çıktı
fsh 12,83
lh 6
e2 34,29
tsh 1,9
prolaktin 26,54
sonuçlar böyle olunca aşılama yapalım dedi dr ama biz direk tüp düşünüyoruz
sizce ne yapmalıyım bi fikir verin lütfen yumurta rezervin azalmış dedi dr çok korktum üzüldüm
araştırmaktan artık kafayı yicem

Arkadaşlar merhaba
Uzun zamandır yazmak istedim fakat fırsatım olmadi, benim fsh 54 amh tam hatırlamıyorum ama cok düşüktü. 4 5 doktora gittik erken menopoz dediler bi an önce tüp bebek tedavisi uygulayalım bir daha bebek sahibi olamayacağımı söylediler. Biz de hiç normal yolla denemeden acıbadem hastanesinde tüp bebek tedavisi uyguladık. Sonuç negatif oldu. Sonra ankara gurgan klinik e gittik ve bana yangından mi kaciriyorsun yasin 27 sen bu ay evine git bi rahatla dedi gönderdi. Ertesi ay normal yolla hamile kaldım ilk denemede. Sağlıklı bir gebelik yaşadım. Şimdi üç buçuk aylık dünya tatlısı bir kizim var. Hep dua ederim Allahım bebek sahibi olmak isteyen herkese nasip et diye. Allah yardımcınız olsun. Asla moralinizi bozmayın rahat olun. Allah dilerse verir. Allah' a siginin bol bol dua edin. Stresten uzak durun olacağına inanin. ( tam bu sırada elime 'Allah de ötesini bırak' kitabı geçmişti ve bana inanılmaz güzel bir moral olmustu)

Canım amh değerin düşük ama bence kafana çok fazla takma..Menapoza girip hamile kalan bir akrabam var kadın 44 yaşında hamile kaldı menapozdayken.1 yumurta 1 sperm yeter..Doktorlar gereksiz panik yapıyor insanı evet acele etmemiz lazım ama olmaması için bir kriter değil!!!!

Bu arada benim de yaşım 31 8 ay önce amh değerim:1.89 du.O değerle tüp bebek tedavisine başladık 11 yumurta toplandı ancak 2 tane olgun çıktı 1 tane çok iyi embriyo gelişti ancak tutmadı.Yani bu işler ne amh ne fsh ne yumurta sayısına bakmıyor.Şu anda yumurta rezervim yarıya düşmüş görünüyor ama benim umudum asla bitmeyecek..İlla kaliteli bir yumurta çıkacak ve o benim bebeğim olacak!!!!!

Canım hemen moralini bozma 1 tane yumurta olsun kaliteli olsun yeterki..3 yumurta da gayet iyi bence bana doktorum artık az sayıda yumurta elde etmek doğru dedi eskiden 10 larca yumurta toplanıyordu artık kalite önemli diyorlar oyüzden bunub için sakın canını sıkma.Doktor banada aynı şeyi syledi malesef çok acımasızlar..Tüp bebek yap hemen ama test sonucuna göre tabiki..Umarım tez zamanda evlat sahibi olursun canm .

CEV
cevabın için teşekkürler çıkmadık candan umut kesilmez bizde kesmicez..

Amh o kadar kötü değil sonuçta yumurtan var folüküle baktır aşılamayla uğraşma tüp bebek yap normali bir zaten özel bir laboratuvarda bi daha baktır yada direk folükül baktır

Slm arkadaşlar benim yaşım 25 erken yumurta rezervi yetmezliği teşhisi kondu 0.33 amh bu ay tüp bebek yaptırdık. Bugün 10. Günüm sonucu perşembe alaçam. Benden sadece 2 tane yumurta toplandı biri yüksek kalite diğeri düşük kalite embiryo olarak transfer edildi. Dün dayanamayıp kan testi verdim sonuç negatif ama bana günümü beklemem söylediler. Aranızda benim gibi olan varmi. Yani önce negatif sonuç sonrasında pozitife dönemi?

Ben 12 günde bile test yaptım çıkmadı kanda çıktı sadece

Bu arada benim de yaşım 31 8 ay önce amh değerim:1.89 du.O değerle tüp bebek tedavisine başladık 11 yumurta toplandı ancak 2 tane olgun çıktı 1 tane çok iyi embriyo gelişti ancak tutmadı.Yani bu işler ne amh ne fsh ne yumurta sayısına bakmıyor.Şu anda yumurta rezervim yarıya düşmüş görünüyor ama benim umudum asla bitmeyecek..İlla kaliteli bir yumurta çıkacak ve o benim bebeğim olacak!!!!

SİZE TEŞEKKÜR EDERİM BANA ÇOK MORAL OLDU VALLA ÇOK GÜZEL Bİ SÖZ YAA "İlla kaliteli bir yumurta çıkacak ve o benim bebeğim olacak!!!!!" ALLAHIM SİZE TEZ ZAMANDA EVLAT NASİP ETSİN.

arkadaşlar merhaba,
benimde bu topikte konularım var belki okumuşsunuzdur..

2 yıllık evliyim ..
evlenmeden 6 ay önce doğum kontrol hapı yasmine başadım .3 cm bir çikolata kistim vardı doktor tedavi amaçlı verdi sonrasında da korunma için devam ettin... tam 20 ay kullandım ..
sonra genel kist kontrolümde ağustos / 2014 de doktorum amh,fsh,lh,prl gibi değerleri istedi
kan verdim .. sonuç felaket ..
amh 0,15 çıktı ...
çok üzüldüm ama öyle kendimi yıpratmadım .. zaten henüz çocukta düşünmüyorduk .
öyle bir döneme denk geldiği için şanlıyım galiba . bu testler tamamen genel kontrol amaçlı yapıldı
doktorum hemen tüp bebek dedi .
eşim ve ben istemedik ..
aşılama bile tutmaz bu değerlerle dedi doktor.. rabbim vereceği zamanı bilir , doktor ne bilsin ...
biz zaten bu yıl bebek düşünmüoruz bekleyeceğiz dedik .
ve tam 1 yıldır bekliyoruz ..
normal yollarla da korunmaya devam ediyoruz.
ağustos 2014 den beri d.k. hapı kullanmıyorum
bu arada ilk tahlilden sonra hapı bıraktım ve 3. ve 6. aylarda tüm tahliller 2 defa yenilettim..
3. ayda amh değerim 0,79 olmuştu
6. ayda amh değerim 1,05 olmuştu fsh ve lh değerlerim şükür hep normaldi zaten..

tabi bu arada ben başka sıkıntılar varmı acaba şimdideb (hazır bebek düşünmezken tedaviler yapılsın en azından zemin hazırlansın diye ) birde HSG çektirdim .. şükür onda da bir sıkıntım çıkmadı..

şimdi kısmetse 3 ağustos gibi tekrar tahlillerim yenilenecek ... hapı bırakalı da tam 1 yılolacak
inşallah herşey yolundadır bende çok dua ediyorum ...

bir dönem bal çörekotu tarçın yedim ara kanama yaptı bıraktım ..
15 gün kadar incir kürü yaptım o ay minik bir kistim daha oluştu onu da bıraktım ..zaten 3 cm çiko kistim baki..
arada zeytinyağlı incir yiyorum sadece

doktor bana da amh değeri değişmez demişti
ama gördüğünüz gibi değişti ...
içinizi ferah tutun dua edin rabbim en hayırlısını nasip etsin inşallah

ufakta olsa bu amh değişimleri umut olsun diye yazdım
1 hafta sonra tahlilim inşallah iyi çıkar ve tekrar paylaşırım sizinle

İnşallah canım senin adına çok sevindim. Bende 2 ay sonra amh testi mi yenileticem.

doğum kontrol hapı vs kullandınmı canım hiç
Evet canım 16 yaşından beri ara ara kist içim kullandım geçen sene ameliyat oldum. Laboroskopi yine kullandım 2 ay falan sonrasında 10 aydır kullanmıyorum bir aşılama ve tüp bebek negativ sonuç aldım.

Evet canım 16 yaşından beri ara ara kist içim kullandım geçen sene ameliyat oldum. Laboroskopi yine kullandım 2 ay falan sonrasında 10 aydır kullanmıyorum bir aşılama ve tüp bebek negativ sonuç aldım.
canım sende de çikolata kistimi var bende en son 3 cm di 2 yıldır ...
muhtemelen senin amh değerin de hap yüzünden düşüyor
rabbm sağlıkla bir bebek nasip etsin düşünenlere

canım sende de çikolata kistimi var bende en son 3 cm di 2 yıldır ...
muhtemelen senin amh değerin de hap yüzünden düşüyor
rabbm sağlıkla bir bebek nasip etsin düşünenlere
Canim çikolata kisti dediler öyle ameliyata aldılar. Ama değilmiş over kistmis tuplerde yakışıklı falan da varmış temizlemisler. Ins bakalım bende 2 ay sonra baktircam amh a güzel cikar hap falanda ağzıma sürmüyorum.

amh test sonucum 1.3 çıktı
kızlar çok mu düşük tüm sayfaları okuyamadan başlığı görür görmez yazdım
bilenler cevaplayabilirmi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…