- 20 Ekim 2014
- 871
- 695
Be cool tatlım nedir yaa. Bazı doktorların ağzının üstüneevet, gerçi okuması da kolay değil, hislerinizin bir kısmını anlayabiliyorum. Tubb8 geni ilk defa duydum. Siz çok bilgilisiniz, çok şey geçmiş başınızdan. Doktor ne diyor?
Bu arada o doktorun size söylediği de çok ayıp, ben anlamıyorum bu doktorları, bana da doktor premature ovarian failure var deyip de ben ağladığımda aynen İngilizce olarak "be cool tatlım" demişti. Ya "be cool" ne? Türkiye'deyiz bu arada, kadın prof. dr. ben karşısında ağlıyorum "be cool" diye mi teselli edersin !!! sakin ol demeye getiriyor. O da kendince şaka mı yapmaya çalışıyor artık nedir. Kulaklarımda çınlıyor kadının lafı hala.
Yaşınız da çok genç daha, hiç birşey denemeyin bir süre bence. İşiniz ve durumunuz müsade ediyorsa gidin gezin dünyayı bence eşinizle. Ortada sorun yok, elbette bir gün çocuğunuz olacaktır, yumurtlama gününüz değişiyor olabilir mi? Ben ikinci çocuğuma hamile kaldığımda adet bitiminden 1 gün sonraki seferde oldu. Çünkü eşim şehir dışına gidiyordu o ay. Çok tuhaf gelmişti bana. Adetlerim de 24-26 gün arası gelir hep. Ben orta gününe göre hesaplıyordum. Belki her ay değişik günlerde geliyordur yumurta.
Doktor ne diyor bazıları yumurtan işlem yapılamayacak kadar kalitesiz donasyondan başka çaren yok diyor. Benim her tedavimde yumurta takibi için gittiğim bi doktor var.
Hatta bazen tüp bebekle ilgili şu ne diye bana sorar ( Aslında durumum çok acınası.. Keşke hiçbir şey bilmek zorunda kalmasaydım bu konuda)
en son bir ay önce gittim dedi ki; tüp bebek profesörü oldun bırak artık bu işi.. Git bi yüksek lisans yap, kafanı boşalt ben inanıyorum olacak.. Bi doktor da şey demişti tıpta her zaman 2x2 4 değil senden önce çıkan hasta amh; 0,01 doğal yolla hamile. bu işler biraz da kader kısmet. Bunu söyleyen tıp doktoru.. Ben kafamı nerelere vurayım siz söyleyin ?
siz de haklı olarak kafa dağıtın gezin demişsiniz ama 7yıldır geziyorum zaten.. Aklımıza bu mesele gelip kötü hissettikçe kendimizi bir yere attık güya kafa dağıtalım diye..
Her gittiğim yerde ağladım çünkü mesele ben nereye gitsem benimle geliyor. Yıllardır her tatili balayı yaşıyoruz yani çocuksuz tatil anlamında. Ama ben her gittiğim yere 'şimdi çocuğum olsaydı o da buraları gezerdi çocukluğunda güzel anılar biriktirirdi' diye bakıyorum. çok özeniyorum denizde çocuklarıyla kumdan kale yapanlara..
Hiçbirşeye yetişemeyip, tatilin tadını çıkaramadığı halde küçücük çocuğuyla tatile gelenlere......
Velhasıl ne yaparsam yapayım kafadan bu mesele çıkmıyor.
Evlilikte 9. yıla giricez bizimle beraber evlenenlerin 2. çocukları konuşuyor. bizden küçüklerin de ilk çocukları doğdu.
Bayram gezmesi, ramazan daveti, kuzen buluşması bana zulüm, eziyet.... Kimseyle görüşememek, bayram herkese bayramken bize çocuklu ve hamileleri görüp kendi haline üzülmek anlamına geliyor....
Ay çook uzattım kusura bakmayın lütfen biraz dolmuşum
(Yanlış anlaşılmasın elbette çok daha büyük dertler var ama herkes yaşadığını bilir benim payıma da bu düştü)