Amerika'da Hamilelik

bu arada guzel bir yabanci dizi onerir misiniz? american horror story'i cok seviyorum, onu da hamilelikte izlememe karari aldim. 2 ay sonra artik :)

Kokocum bence daha döner merak etme, doktor bana döndüğünü söylediğinde daha erken dönmeye süre var bile demişti,eğer dönmezse biz döndürürüz falan demişti:)) belki diğer kontrolüne dönmüş olur, bizimki erken döndü ama bugün regl sancısı gibi ağrıyı tüm gün çektim.Sanki regl oldum olacak gibiyim, biraz erken mi bu sancılar bilemiyorum doktora soracağım.Esra demiş bebek kanala girdiği için olabilirmiş, ben de arada oluyordu ama tüm gün sürünce biraz kafam takıldı gibi.

Ztar bebek hareketlerini hissetme herkeste değişiyor sanırım,ben çok erken hissetmiştim.25.haftalardan sonra artık iyice coşmuştu bende.Ben günün her saatinde hemen hemen hissediyorum.Yeri daralır hareketler azalır dediler ama bizde şu an tam gaz devam ediyor.Gündüzleri ayakta olduğum için sallanıp uyuyor arada ama gürültülü ortamda çalıştığım için hep kıpır kıpır..Ama akşamları hareketler çok fazla ve bazen zorluyor. Sanırım 30.haftaya yaklaşınca çok sık hissedeceksin:)

bu arada guzel bir yabanci dizi onerir misiniz? american horror story'i cok seviyorum, onu da hamilelikte izlememe karari aldim. 2 ay sonra artik :)

the Killing...arabada cesedi bulunan genc bir kizin katilini arastiri gen ve guzel bir dedektif...tabi ki hic umulmayacak kisilerdir...acccaaayip surukleyici...:52:...

Son düzenleme:
daracik yerde ne cok donuyor o fistik ya, cok muzik dinletiyosun dans ediyor galiba :) bana bu hafta bakmadi ultrason, ne tarafta bilmiyorum ama sanki hala asagida. nst'ye giriyorum her gittigimde.

medala yorumlar iyiydi. ben de almis bulundum, o yuzden lansinohu deniycem. bebek bezleri uzerinde numaralar var, onlar yas galiba. 1'mi alicaksiniz? pampers aliyim diyorum, 1 numara. yav o kadar cok eksigim varki, sadece arastiriyorum. gogus urunlerim pompa haric tam ama, canim ne kiymetli :)

bu arada amazon topperim geldi ama acmadik hala. birkac gunde onu surundururuz, tembel aile.

uzerindeki numaralar yas degil, sadece boy, xs,s,m,l gibi. newborn var cogu markada, sonra 1-2-3 diye gidiyor. Her markanin boylari farkli, bir standart yok, o yuzden alacagin markanin her boy icin bebis kilosu chartina bak. Newbornlardan basla ama cok yigma newborn, bakarsin iri dogar tikicanimiz. pampers newborn size var galiba.

Ne ara dondu ben de anlamadim, daha sabah yukarida tekmeliyordu. biz de sozde bu haftasonu bebek odasina girisecektik ama misafir geliyor yatili. ya ona is yaptiracagiz ya da amaan bosver deyip beraber gezecegiz. bakalim :)

sen benim ve esintos'un koydugu listeleri gormus muydun bu arada. bak ben arastirdim linkli minkli koydum, faydalan bunlardan. bir noktada arastirmayi birakip satin almaya baslaman lazim. ha daha vakit var, amazon'dan 1 haftada gelir en gec ciciler. zamanlamani ayarlarsin :)

the Killing...arabada cesedi bulunan genc bir kizin katilini arastiri gen ve guzel bir dedektif...tabi ki hic umulmayacak kisilerdir...acccaaayip surukleyici...:52:...

onu hep izliycem bi baslayamadim, iyiki hatirlattin izliyim :) pretty little liars'i da cok seviyorum ama ara verdiler.

sakin sakin cinayetsiz downton abbey var, ingiliz asilzadeleri ve hizmetcileri desem cok sıkıcı gelebilir ama bayagi guzel.
biz hamileligimin basindan beri scrubs izliyorduk, bitirdik bilmemkac sezonu (yarisinda uyudum herhalde). 20ser dakikalik, kolay gidiyor cerez, hem de eglenceli. bu olmadi baska 20 dakikalik komedi oneririm, netflixiniz varsa orada stream edilenlere bak. big bang theory cok komik.

ingiliz demisken, bir bolumu 90 dakika ama sezonu 4 bolum yeni sherlocklar var, onlari kesin tavsiye ederim.

biz breaking bad seviyoruz ama hamilelik oncesi izlemistim, sonrasinda icim daralirdi herhalde. homeland seviyoruz, pek heyecanli. dexter diyecegim ama kaldiramayabilirsin simdi ehehe. castle seviyoruz, bayagi cheezy aslinda ama cok sirin. castle'da oynayan nathan fillion'un firefly diye dizisi vardi, cok guzeldi, erken yayindan kalkti, sci fi futuristik. sci fi futuristik uzayli battlestar galactica var ya, of cok guzel o. star trek tabii arada hep yokladigimiz bir dizi. esim pek bayilmiyor ama criminal minds seviyorum. tamam cinayet minayet var ama mide kaldiran cinsten degil. bunlara isinamazsan fikir olarak daha onerecek cok sey var :)

uzerindeki numaralar yas degil, sadece boy, xs,s,m,l gibi. newborn var cogu markada, sonra 1-2-3 diye gidiyor. Her markanin boylari farkli, bir standart yok, o yuzden alacagin markanin her boy icin bebis kilosu chartina bak. Newbornlardan basla ama cok yigma newborn, bakarsin iri dogar tikicanimiz. pampers newborn size var galiba.

Ne ara dondu ben de anlamadim, daha sabah yukarida tekmeliyordu. biz de sozde bu haftasonu bebek odasina girisecektik ama misafir geliyor yatili. ya ona is yaptiracagiz ya da amaan bosver deyip beraber gezecegiz. bakalim :)

sen benim ve esintos'un koydugu listeleri gormus muydun bu arada. bak ben arastirdim linkli minkli koydum, faydalan bunlardan. bir noktada arastirmayi birakip satin almaya baslaman lazim. ha daha vakit var, amazon'dan 1 haftada gelir en gec ciciler. zamanlamani ayarlarsin :)

aslinda buyuk seyler eksik, ufak bikac sey kaldi. termometre, grooming kit, sampuan, bez, diaper pail vb. aslinda baya eksik varmis :) listenden biseyleri ekledim favorilere :) bedding set begendim bir tane indirimdeydi, 4 parca tekrar 99'a cikmis. o kadar vermeye gerek var mi bilmiyorum. ayri alsam crib bumper falan daha cok tutar.
Sumersault Spotted Hippo 4 piece Crib Set : Target
cok sirin di mi? en azindan karmakarisik degil.

bebegin kilosunu bilmiyorum ufak bir paket newborn aliyim o zaman. olmadi 1'e geceriz.

doner bebis daha, baksana devamli pozisyon degistiriyor :) odani yapta resim koy sende, bebegi ayri mi yatiricaksiniz?

sakin sakin cinayetsiz downton abbey var, ingiliz asilzadeleri ve hizmetcileri desem cok sıkıcı gelebilir ama bayagi guzel.
biz hamileligimin basindan beri scrubs izliyorduk, bitirdik bilmemkac sezonu (yarisinda uyudum herhalde). 20ser dakikalik, kolay gidiyor cerez, hem de eglenceli. bu olmadi baska 20 dakikalik komedi oneririm, netflixiniz varsa orada stream edilenlere bak. big bang theory cok komik.

ingiliz demisken, bir bolumu 90 dakika ama sezonu 4 bolum yeni sherlocklar var, onlari kesin tavsiye ederim.

biz breaking bad seviyoruz ama hamilelik oncesi izlemistim, sonrasinda icim daralirdi herhalde. homeland seviyoruz, pek heyecanli. dexter diyecegim ama kaldiramayabilirsin simdi ehehe. castle seviyoruz, bayagi cheezy aslinda ama cok sirin. castle'da oynayan nathan fillion'un firefly diye dizisi vardi, cok guzeldi, erken yayindan kalkti, sci fi futuristik. sci fi futuristik uzayli battlestar galactica var ya, of cok guzel o. star trek tabii arada hep yokladigimiz bir dizi. esim pek bayilmiyor ama criminal minds seviyorum. tamam cinayet minayet var ama mide kaldiran cinsten degil. bunlara isinamazsan fikir olarak daha onerecek cok sey var :)

criminal minds'i ion tv ust uste verirken cok izliyodum ama daraldim sonra. house izlerdim onu da biraktim. desperate housewives tarzi dizileri seviyorum :) izlediklerim disindaki diger onerilerine bakiyim.

Son düzenleme:
koko sut poseti lansinoh iyi midir? sen ne alicaksin. lansinoh aldm ama akiyor vb yazmislar. aman sanki sutum oldu da posetini aliyorum.

esra annen geldi mi?

Kizlar sut saklama posetleriniz cift kilitli olsun
Tek kilitli olunca tasirken acilip dokulme riski oluyorben lansinoh coft kilitli ile hic sorun yasamadim

Bebek bezini de stok yapmayin cok hizli buyuyorlar biz 1numarayi cok az kullandik

Ne zamandir girmiyordum hepinizin dogumu yaklasmis Allah bir avazda kurtarsin yandim anaaam derken bebisler cikiversin :8:

Annem maasimla bana zorla bir suru havlu talkimi porselen fln aldirdi hepsini kendisine vermeye hazirlaniyorum ev zuccaciyeye dondu!

şık sofra kurmak ayri ama sirf misafir kullansin diye gereksiz seyler almaya da karsiyim

Bursa.ya yolunuz dusse de size sofra kursam ya :)

Kizlar size bir sorum olacak. Oradaki eczanelere parabensiz demir destegi sorma sansiniz olur mu? Ya da doktorlara?
Tr.de parabensiz hicbirsey yok neredeyse!
Esimin orduda bir arkadasi var abd.de o alip yollayacak

Burayi surekli takip edemeyebilirim ozelden yazarsaniz minnettar olurum!!

Kizlar 2013 mayis annelerine uzunca notlar yazmistim 2gun onceBulabilsem kopyalayacaktimNewborna codden fazla yuklenmeyin biz hic giyemedikHatta ilk asamada cok fazla tulum da almayin benimki gibi sirik olursa goyemezDogduktan sonra bebeginizin ebatlarina gore alirsinizCribler baya yaygin sanirim ordaBiz de annemde durmasi icin alacagizParmaklik aralarindan el kol gecmeyecek sekilde bakiyoruzKendi odasina kocaman bir oda takimi aldik ama hantal oldu ve cok yer kapladiBu arada tum karni burnundalara yolda gorsem cevirir soylerim gogus kremi kullanin!Benimkiler haftalarca kanadiEmzirmekten vazgecme noktasina geldimAglaya aglaya dudaklarimi isirarak emzirdimBurda meshur bir cilt doktoru karbonatli su ile sik sik temizlememi onerdiAnnemin ayva cekirdegini suda bekletip merhem yapma yontemine de imzasini attiAh o ayva cekirdekleri kurtaricim oldu resmenVe tabi gogus kalkani!Umarim sizlerin catlamaz kabus gibi :(

daracik yerde ne cok donuyor o fistik ya, cok muzik dinletiyosun dans ediyor galiba :) bana bu hafta bakmadi ultrason, ne tarafta bilmiyorum ama sanki hala asagida. nst'ye giriyorum her gittigimde.

medala yorumlar iyiydi. ben de almis bulundum, o yuzden lansinohu deniycem. bebek bezleri uzerinde numaralar var, onlar yas galiba. 1'mi alicaksiniz? pampers aliyim diyorum, 1 numara. yav o kadar cok eksigim varki, sadece arastiriyorum. gogus urunlerim pompa haric tam ama, canim ne kiymetli :)

bu arada amazon topperim geldi ama acmadik hala. birkac gunde onu surundururuz, tembel aile.

Canim o bezlerin uzerinde yazilanlar yas degil size ebati, sen alirken bebegin kilosu hangi kilo araligina giriyorsa ona gore seciyorsun, 1 numara bildigim kadari ile 3 kg ile 6kg arasinda degisiyor galiba bende unuttum ama sen bakarken bunlari gozonune al olurmu Silgicim..
Gule gule kullanin, hayirli olsun..
Sut Poseti kullanmak icin hic cok sutum olmadi bu yuzden de almadim ama AnneZeynep yani benim mayis topigi dasim size yazmis bence guzel tavsiyede bulunmus, o herseyi arastirip alir ve uygular o yuzden onerileri dikkate deger..

Bizim kiz bugun butun gun kafa yukarida takildi, aksam muzik seansi yaptik sonra biraz uzandim, ben uzanirken kimil kimil, kalktigimda baktim donmus. Basasagi olunca tekmelerini daha guclu (ve yukarida) hissediyorum, tabii hickiriklar en kesin yolu kafa nerede anlamanin. Artik donmesin, kafasini kanala falan soksun, yeter oynastigi, valla babasi gibi hiperaktif olacak canima okuyacak bu kiz.

Bugun 6 saatlik bebek dersine gittik, emzirme, dogum, bakim kisimlari vardi. Bayagi hayal kirikligina ugradim cunku bilmedigim hicbir sey ogrenmedim. Vakit kaybi diyen arkadaslar hakliymis ama yine de gitmesem "ay gitse miydim, bir seyler kacirdim mi ki?" diye icimde kalacakti. Bakalim dogum dersinden daha umitliyim, onda nefes teknikleri falan varmis. Dersten sonra o civardaki bir bebek dukkanina gittik, karyola falan bakmaya. Ne kadar pahali bir dukkanmis, amanin. Cribler falan cok masif boyle, eminim kalitelidir vesairedir ama i ih, cocuk tas catlasa 3 sene kullanacak, super dandik olmayan makul fiyatli seyler vardir eminim, Esra'nin aldigi falan gibi. Ikea'dan da almam ama bunlar cok ucuktu.

Selam kizlar,

Annemi Cuma gunu oglen 12.30 da havaalanindan aldik.2 gundur hasret gidiyoruz.Dunde dogurmadan bir gezdireyim dedim yoruldum ama degerdi :) Kizima sekerlerini yaptik bir ara fotosunu koyarim cok guzel oldular.

Silgi giris cok kolay oldu annem icin sen biraz endiselitdin hic olma cok kolay olacak sizinkiler icinde.
ben o formlari do
Durup gonderdim annemde ucakta bakarak doldurmus.Ingilizce bilmiyorum demeyi ogrettim :) Pasaport kontrolunde birsey sormuslar annemde ingilizce bilmiyorum demis okay deyip 6 ay oturum basmislar.

Bir surude tatli yiyecek filan getirdi .Food yok yazdirdim onda da sorun cikmadi.

Bu arada kizlar annelerinizden Tac marka organik bebek nevresimi isteyin.Annem getirmis cooook guzel ve kaliteli.

Koko carters marka cribi tavsiye ederim bana gore gayet kaliteli ve biliyorsun uygun.

Dun Car seat aldim baby trend Marka .Cok hosuma gitti.Toz pembe ve gri .Kullanisi ve tasimasida rahat.$ 100 di.Anneannenin getirdikleriylede butun eksikler bitti cok sukur.Simdi kizimin keyfini beklicez :) Cani ne zaman gelmek isterse gelsin diye :)

Selam kizlar,

Annemi Cuma gunu oglen 12.30 da havaalanindan aldik.2 gundur hasret gidiyoruz.Dunde dogurmadan bir gezdireyim dedim yoruldum ama degerdi :) Kizima sekerlerini yaptik bir ara fotosunu koyarim cok guzel oldular.

Silgi giris cok kolay oldu annem icin sen biraz endiselitdin hic olma cok kolay olacak sizinkiler icinde.
ben o formlari do
Durup gonderdim annemde ucakta bakarak doldurmus.Ingilizce bilmiyorum demeyi ogrettim :) Pasaport kontrolunde birsey sormuslar annemde ingilizce bilmiyorum demis okay deyip 6 ay oturum basmislar.

Bir surude tatli yiyecek filan getirdi .Food yok yazdirdim onda da sorun cikmadi.

Bu arada kizlar annelerinizden Tac marka organik bebek nevresimi isteyin.Annem getirmis cooook guzel ve kaliteli.

Koko carters marka cribi tavsiye ederim bana gore gayet kaliteli ve biliyorsun uygun.

Dun Car seat aldim baby trend Marka .Cok hosuma gitti.Toz pembe ve gri .Kullanisi ve tasimasida rahat.$ 100 di.Anneannenin getirdikleriylede butun eksikler bitti cok sukur.Simdi kizimin keyfini beklicez :) Cani ne zaman gelmek isterse gelsin diye :)

Esracım gözün aydın, anneciğin hoşgelmiş:)) biz zaten dedik annesiyle hasret gideriyorduk, oh oh ne güzel,darısı başıma:)) hep annelerimize kavuşacağız hem de getirdikleri mamalara:))) ahaha annem gelecek diye bir yandan seviniyorum bir yandan da çocuklar gibi bavulları açacağız mamalar,getirdiklerine bakacağız diye keyif yapıyorum şimdiden.Bizim de girişler kolay olur umarım, yiyeceklere takılmazlar inşallah.Anneme bende ingilizce bilmiyorumu öğretirim az çok onu diyebiliyor, abim eline not defterine yazacak zaten birşeyler:)
Lara'nın şekerlerini severim, sağlıkla doğsun inşallah kuzumuzda sevinçle dağıtırsınız eşe dosta.Artık Lara'ya odaklandık topik olarak, sağlıkla gelmesini bekliyoruz.Geleceği gün içine doğarmış diyorlar:)) daha o his var mı Esracım;)) hoş bazen ben şimdiden ay bugün doğacak mı ne bu ne bee diyorummm;)) Anneye sevgiler,selamlar...

Esracım gözün aydın, anneciğin hoşgelmiş:)) biz zaten dedik annesiyle hasret gideriyorduk, oh oh ne güzel,darısı başıma:)) hep annelerimize kavuşacağız hem de getirdikleri mamalara:))) ahaha annem gelecek diye bir yandan seviniyorum bir yandan da çocuklar gibi bavulları açacağız mamalar,getirdiklerine bakacağız diye keyif yapıyorum şimdiden.Bizim de girişler kolay olur umarım, yiyeceklere takılmazlar inşallah.Anneme bende ingilizce bilmiyorumu öğretirim az çok onu diyebiliyor, abim eline not defterine yazacak zaten birşeyler:)
Lara'nın şekerlerini severim, sağlıkla doğsun inşallah kuzumuzda sevinçle dağıtırsınız eşe dosta.Artık Lara'ya odaklandık topik olarak, sağlıkla gelmesini bekliyoruz.Geleceği gün içine doğarmış diyorlar:)) daha o his var mı Esracım;)) hoş bazen ben şimdiden ay bugün doğacak mı ne bu ne bee diyorummm;)) Anneye sevgiler,selamlar...

Sagol Marlin cim.Hayirlisyla saglikla kucagima alirim insallah.Cok kolay gecer senin annen de .Senin annenin de yesil pasaportu vardi degil mi? Yesil pasaport cok kolaylik sagladi anneme.
Hic sorma eve geldik valizi ne zaman acariz diye dusunmeye basladim :)

Evet Marlin cim sanki 2 gun icinde olacak gibi hissediyorum .

Selam kizlar,

ben o formlari do

Esraaa annen hosgelmis, selam soyle! Ben foto istiyorum. Sekerleri de, bu bahsettigin nevresimi de. Buradaki standart yataklara uyar mi ki? Uyacaksa isteyeyim valla :). Gule gule kullanin carseatini, icinde kazasiz belasiz gezsin lara :)

Sagol Marlin cim.Hayirlisyla saglikla kucagima alirim insallah.Cok kolay gecer senin annen de .Senin annenin de yesil pasaportu vardi degil mi? Yesil pasaport cok kolaylik sagladi anneme.
Hic sorma eve geldik valizi ne zaman acariz diye dusunmeye basladim :)

Evet Marlin cim sanki 2 gun icinde olacak gibi hissediyorum .

Dunku derste dogumu yaklasanlarda ishal olabilir dedi, vucut hormonlar falan tahliye yapiyor bir nevi :))) sende var mi oyle bir degisiklik? Gel lera gel, topiccek seni bekliyoruz!

Ya ben bizimkilere israrla bir sey getirmeyin diyorum yiyecek. Bir rezene istedim. Sizin bu valiz acma senliklerine ozendim ama. Bizimkiler toruna calisacaklar, sekerler bilmemneler. Onlara bakariz artik :)

Selam kizlar,

ben o formlari do

gozun aydin esra, topicte eksikligin hissediliyor. yazmayi ihmal etme. dun acaba dogum mu yaptin diye cok aklima geldi ses cikmayinca. strolleri guzel gunlerde kullanin.

formlari galiba bize verdigin linke bakarak doldurdun, ben de doldurup yolliyim e-maille. sorunsuz gecmesine sevindim annenin. Allah yardimcin olsun simdiden, insallah dogumu da kolayca atlatirsin.

Sagolun kizlar darisi sizin annelere ,sizlere

Koko fotograf koymaya calisirim.Nevresim takimi bizim criblere olur ama 6 aydan sonra kullanabiliriz cunku yorgan kilifi filanda var istersen battaniyeyede gecirebiliriz o kilifi.iki tanede ufak yastik kilifi var.Benim cok hosuma gitti organik olmasida cok iyi.

Yook yahu ne isali bugun bile cok afedersiniz zor ciktim.

Bugun sancim cok hafif ama surekli keyfimde kacik biraz farkli hissediyorum hadi baklim hayirlisi olsun.

Selam kizlar,

ben o formlari do

esracim gozun aydin. darisi diger arkadaslarin basina. onlarda sorunsuz kavusurlar annelerine ins. kafan rahatlamistir.ben bu yol yuzunden gelmelerini istemedim.

senin son haftan sanirim demi. bence larada gununu bekleyecek.eger erken gelcke olsaydi 15 gun onceden gelirdi diye bir yorum yapayim bakalim tutcakmi.

esracim simdiden Allah yardimcin olsun kolayca atlatacagina cani gonulden inaniyorum ben.bizleri haberdar etmeyi unutmayasin.

annene selamimizi ilet :)))

Back
X