Amerika mı İngiltere mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

cilekliturtaam34

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2018
132
156
Arkadaşlar merhaba, lisansüstü eğitimim için bu iki ülke arasında kaldım. İkisinde de burslu okuyacağım. Ve döndüğümde işe başlama imkanım var. Lütfen bana yardımcı olun gerçekten uykularım kaçıyor artık. İki ülkenin avantajları ve dezavantajlarını yazayım bana bir yol gösterin;
1. Amerika: burada sadece doktora eğitimine gidicem gidersem. Yani 5 yıl. Yaşam ucuz. Ama aşırı uzak.

2. İngiltere: burada sadece yüksek lisans eğitimine gidicem. Yani 1 yıl master yapıp ülkeme dönebilirim. Yaşam pahalı fakat Türkiyeye yakın.

şimdi buralarda yaşayan ya da lisansüstü eğirim görmüş arkadaşlardan yol göstermelerini rica ediyorum. Sizce hangisini seçmeliyim?
1 yıl master yapıp işe başlamak mı? Yoksa 5 yıl o kadar uzak bi yerde okuyup dönüp işe başlamak mı?

5 Yıl Amerikada kal. Net. Doktora yaparken belki staj filan da yapabilirsin birçok Abd Üniversitesi de böyle bir imkan sunuyor diye biliyorum. Eğer imkanın olursa para da biriktirirsin doların durumu malum. Bence eğer yaşınız gençse 5 yıl yurtdışı deneyimi kaçırılmayacak bir fırsat. ABD de nerde olacaksın bu da önemli. Chicago ise dötün dona dona yaşarsın.. Ama başka güzel yerlerse bilemem. Orası da güzel gerçi... Ben olsam 5 yıl doktoramı yapar sonra dönerim. Bir yandan da para biriktirmeye çalışırım... uzak olsun nolcek... Bu benim durumuma daha uygun.. Ama ailenin sana ihtiyacı varsa bir an evvel para kazanman işe başlaman gerekiyorsa bir yıl ingiltere fikri daha uygun. Sen kendi maddi manevi şartlarına göre hareket et... Acelem yok diyorsan ABD !

her yıl 1000 dolar biriktirsen 5000 dolar yapar. 5000X7 = 35.000

vallaha iyi para...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…