• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ameliyattan korkuyorum.. tecrübeli olanlar yardımcı olursa cok mutlu olurum...

Cocugum olmaz bi tup kaybediyorum diye mi korkuyorsun yoksa ameliyattan mi ? Ona gore sadece ameliyattan korkuyorsan sana ozelden tavsiyeler verebilirim, sonrasinin daha kolay gecmesi icin

Her ikisi de var.. sağ tüp alınacak dediler ama sol tüp de de bisey varmı acaba diye içim içimi yiyor.. ameliyat danda korkuyorum.. bazı kişiler yazmış bagarsak delinebilir yumurtalıklar zarar göre bilir fln..
Doktorum bu konuda uzman ama yinede içimde bir korku var.. Salı gününe az kaldı çok panik yapıyorum..

Her ikisi de var.. sağ tüp alınacak dediler ama sol tüp de de bisey varmı acaba diye içim içimi yiyor.. ameliyat danda korkuyorum.. bazı kişiler yazmış bagarsak delinebilir yumurtalıklar zarar göre bilir fln..
Doktorum bu konuda uzman ama yinede içimde bir korku var.. Salı gününe az kaldı çok panik yapıyorum..
Ben acilen ameliyat olmustum. Doktora gittim aksamina hastaneye yattim ertesi gun ameliyat oldum. O yuzden boyle kafamda kurmaya vaktim olmadi. Ama vaktim olsaydi bende cok kurardim eminim.
Sen simdi kotuyu dusunme.
Benim ameliyatim doktora gore zor gecmis, ama bana cok kolaydi. Bak aksamina ayaga kalktim wc ye gittim hemsirenin yardimiyla. Ertesi gun, kendim hastanede yuruyusler yaptim. Sonraki gunde taburcu oldum zaten ve her isimi gorebilicek gibiydim. Ise de cok hizli bir sekilde geri basladim.

Tavsiyelere gelecek olursam, oksuruk surubu yada seker tarzi seyler al somur durmadan ameliyattan sonra. Soguk odada kaldigimizdanmidir nedir cogu kiside oksuruk oluyor ve dikisleri agritiyor.
Geceligini elbise tarzinda al.
Ameliyattan sonra omuzlarinda agrilar olucak gazdan dolayi, cok normal. Hizli gecmesi icin bol bol yuru. Iki uc gune gecicektir. Akliam gelenler bunlar, sorun olursa sor. Hayirlisi olsun senin icin, bebegine kavusmani diliyorum en kisa surede

Daha sonra çocuğunuz oldu mu?
Değecek mi bu kadar sıkıntıya o yüzden tereddütlerim var..
Tek umidim sol un normal olması
Yoksa tüp bebek den başka şansim kalmayacak malesef...
Ben mayıs ayında ameliyat oldum. Hamile kalamadım henüz. Ama benim tek sebep yok. Polikistik over be rahimde kist var. Yaşımdan dolayı artık tedaviye başlamayı düşünüyoruz nasipse.

Merhaba arkadaşlar..
4 yıldır cocuk istiyoruz bi zamana kadar sebebsiz infertilite diyen doktorlar şuan hidrosalpenks var dedi sag tüp de..
Salı günü sağ tüp alınacak..
2 aydır bu ameliyatı bekliyorum bi kere de ertelendi...
Bu salı adetim geldi normalde o zamana biter diye erteletmedimm bi kez daha..
7ci gün oluyor ve benim adetim genelde 6 gün sürer..
Yinede cok sıkıntıdayım.. ya bitmezse ya ameliyatı bi kere daha iptal ederlerse..
Laparoskopi yaptıranlar yorumlarınıza ihtiyacım var lütfen..

Ben oldum. Benimki kist ameliyatı idi. Çok uzun sürmüştü o yüzden. Sizin 1-2 saat sürer. İlk günlerkarın biraz acıyor yatıp kalkerken özellikle. Onun dışında bazılarında karına verilen gazdan dolayı omuz ağrısı oluyormuş ama bende olmadı. Toparlanması en çok 1 hafta yani. Sürmez bile.. Çok geçmiş olsun.

Merhaba arkadaşlar..
4 yıldır cocuk istiyoruz bi zamana kadar sebebsiz infertilite diyen doktorlar şuan hidrosalpenks var dedi sag tüp de..
Yinede cok sıkıntıdayım.. ya bitmezse ya ameliyatı bi kere daha iptal ederlerse..
Cok basit bir sey 3kez oldum..mis gibi bayıl.uyu uyaninca ufacio bir delik bi dikiş 1gece kal veya cik evine caniniz cok tatliysa abartin tabi :)

Merhaba arkadaşlar..

Lapakoskopi ameliyatı ile yumurtalıktan kist aldırmıştım
İki tane kasıktan bir tane de göbek değilinden işlem ve dikiş vardı
Kasıktakiler hiçbir sıkıntı yaratmadı
Göbekteki ilk 3-4 gün zorladı oturup kalkarken yardıma ihtiyaç oluyor sonra gitgide hafifliyor
İlk akşam ağrın olmasa da ağrı kesici almanı tavsiye ederim anestezinin etkisi geçince
Acı eşliğine bağlı ağrı hissedilebiliyor
Bir hafta sonra tamamen iyileşmiş oluyorsun
Geçmiş olsun şimdiden ..
tedaviyle anne olmuş biri olarak sizi çok iyi anlıyorum
Moralini yüksek tut herşeyin başı yüksek moral
Allah yardımcın olsun
Şimdiden geçmişler olsun
Başka sormak istediğin birşey olursa
Cevaplarım ..

Merhaba arkadaşlar..
Bende oldum canım sıkıntı olmaz inşallah sakin ol ameliyat in en iyi şekilde geçer inşallah:KK200:

Konunuzu görünce dayanamadım yazayım size moral olsun dedim kızkardeşime de dr. Lar 1yıl boyunca bir sıkıntın yok herşey çok güzel dediler. En son bir tüp bebek uzmanına gidince her iki tüpünde de tıkanıklık ve rahime doğru yoğun akıntı nedeniyle gebeliğin mümkün olmadığını anladık. Onun bu tıkanıklığı gençkızken apandisit patmamasının geç farkedilmesi sonucu yumurtalıklara vermiş olduğu hasardan kaynaklanıyormuş. O dönem doktorlar temizledik bir sıkıntı olabilir ama olmaya da bilir demişti. Herneyse kardeşim ilk tüp bebek denemesini tüpleri kapatılmadan yaptırdı denemek istedi. Maalesef tutunma olmadı. Dr. U 2.deneme için tüplerin her ikisinin de kapatılması şartını koştu Operasyon çok kolay geçti genel anestezi altında yarım saatte bitti. Sonraki ay tüp bebekle ikizlerine hamile kaldı. Şuan yeğenlerim bir erkek bir kız dün 2.yaş günlerini kutladılar:halay::KK74: darısı başınıza iyiyi düşünün iyi olsun kucağınız yavrularınızla dolsun inşallah :anneadayı::anne:

Lapakoskopi ameliyatı ile yumurtalıktan kist aldırmıştım
İki tane kasıktan bir tane de göbek değilinden işlem ve dikiş vardı
Kasıktakiler hiçbir sıkıntı yaratmadı
Göbekteki ilk 3-4 gün zorladı oturup kalkarken yardıma ihtiyaç oluyor sonra gitgide hafifliyor
İlk akşam ağrın olmasa da ağrı kesici almanı tavsiye ederim anestezinin etkisi geçince
Acı eşliğine bağlı ağrı hissedilebiliyor
Bir hafta sonra tamamen iyileşmiş oluyorsun
Geçmiş olsun şimdiden ..
tedaviyle anne olmuş biri olarak sizi çok iyi anlıyorum
Moralini yüksek tut herşeyin başı yüksek moral
Allah yardımcın olsun
Şimdiden geçmişler olsun
Başka sormak istediğin birşey olursa
Cevaplarım ..
Bir şey soracağım benim de laparoskopi olmam lazım da ameliyattan önce kan alma haricinde ne gibi tetkik yapılıyor ekg falan oluyor mu ben onları çektirtmiyorum panik atağım var da

Bir şey soracağım benim de laparoskopi olmam lazım da ameliyattan önce kan alma haricinde ne gibi tetkik yapılıyor ekg falan oluyor mu ben onları çektirtmiyorum panik atağım var da

Sadece ulturason, kan tahlili ve anestezi Hekimi ile görüşüyorsun ameliyat öncesi
Panik atak durumunu doktorunuz ile paylaştınız mı , mutlaka paylaşın , geçmiş olsun

kafanda çok kurma düşünme o zaman daha kolay geçer düşündükçe strese girersin.Allah yardımcın olsun tez zamanda iyileş.

Benim bir arkadaşımın da sol yumurtalığı alındı. Korkulacak bir ameliyat değil. Çok çabuk toparladı. Tek yumurtalıkla kendiliğinden hamile kaldı. Şimdi 11 aylık, sağlıklı, biraz da yaramaz tatlış bir oğlu var. İnşallah tez zamanda sen de iyi olur istediğin evlada kavuşursun.

Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar inşallah Allah isteyen herkese nasip etsin 🙏

Ben kist için 2 kez laparoskopi oldum aynı gün eve gönderdiler korkma ben de psikolojik olarak kendime çok eziyet etmiştim

Sadece ulturason, kan tahlili ve anestezi Hekimi ile görüşüyorsun ameliyat öncesi
Panik atak durumunu doktorunuz ile paylaştınız mı , mutlaka paylaşın , geçmiş olsun
Çok teşekkür ederim ultrason rahim için di mi

Benim bir arkadaşımın da sol yumurtalığı alındı. Korkulacak bir ameliyat değil. Çok çabuk toparladı. Tek yumurtalıkla kendiliğinden hamile kaldı. Şimdi 11 aylık, sağlıklı, biraz da yaramaz tatlış bir oğlu var. İnşallah tez zamanda sen de iyi olur istediğin evlada kavuşursun.
Çok teşekkür ederim 🙏

Bir şey daha soracağım laparoskopi herhangi bir zamanda mı yapılıyor yoksa adet bitimi falan mı

Back