Ameliyat sonrası burun şekli değişmesi(fotoğraflı)

nursimaa

Guru
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2012
68
21
288
İstanbul
Ameliyat olalı neredeyse 4 yıl oldu ameliyat sonrası burun şeklim gayet güzeldi, zaman geçtikçe şekli bozulmaya başladı,her kontrolümde doktorum kalın derilisin deri altında yağ tabakası oluşuyor dedi ve kortizon yaptı,kortizon sonrası şekil normale dönüyor ama belirli bir zaman sonra yine eski halini alıyordu doktorum benim yapacak bir şeyim yok kıkırdakla alakalı değil deri ile alakalı dedi ve roaccutane tedavisi olmamı önerdi bu bir çözüm mü başına böyle bir şey gelen var mı?Fotoğrafları ekliyorum özellikle güldüğümde yandan çok çirkin görünüyor psikolojim bozuldu hiç ameliyat olmuş gibi değil burnum 😢 ilk fotoğraf doktorun ameliyat öncesi çizimi 2.ameliyat masasındaki 3. Ameliyattan sonra gayet memnundum,son fotoğraflar ise güncel özellikle son fotoğraf güldüğüm zaman dahada kötü görünüyor fikir verirmisiniz ne yapabilirim?
IMG_5689.webp
IMG_5690.webp
IMG_5737.webp
IMG_5973.webp
IMG_5969.webp
IMG_5965.webp
IMG_5952.webp

Normalde sivilceli bir cildiniz mi var? Yağlı ve sivilceli ciltlerde bazen burun derisi iltihap topladığı için bunu öneriyorlar. gaga burun deformasyonu olmuş gibi görünüyor ama burun ucunuz düşmemiş, burun sırtınızda şişlik var. Bakın burun ucunuzu ellemedim sadece sırtını düzelttim ameliyat sonrasının aynısı oldu. Bana da kıkırdakla alakalı değil gibi geldi biraz

Eklentiler

• IMG_3858.webp
    IMG_3858.webp
    13,9 KB · Görüntüleme: 125
Son düzenleme:
Canim bana da gaga burun deformitesi gibi geldi. Internetten baktim ayni seninki gibi gozukuyor bu deformite. Baska bir doktordan gorus al bence. Sanki doktor seni basindan saviyor gibi

Normalde sivilceli bir cildiniz mi var? Yağlı ve sivilceli ciltlerde bazen burun derisi iltihap topladığı için bunu öneriyorlar. gaga burun deformasyonu olmuş gibi görünüyor ama burun ucunuz düşmemiş, burun sırtınızda şişlik var. Bakın burun ucunuzu ellemedim sadece sırtını düzelttim ameliyat sonrasının aynısı oldu. Bana da kıkırdakla alakalı değil gibi geldi biraz
Yüzümde nadir sivilce çıkar ama vücudumda çıkıyor,burun ucum zaten düşük değildi hemen hemen böyleydi bu nedenle düşme olmaması normal.Tek çözüm roaccutane tedavisi mi yani.

Canim bana da gaga burun deformitesi gibi geldi. Internetten baktim ayni seninki gibi gozukuyor bu deformite. Baska bir doktordan gorus al bence. Sanki doktor seni basindan saviyor gibi
İlk defa duydum desem hemen internetten araştırayım.Evet başka doktorlara gideceğim randevumu aldım, aldığım görüşler sonrasında tekrar doktorumla görüşeceğim.Sizin bilginiz var mı bu deformasyonun giderilmesi için revizyona mı ihtiyaç var yoksa doktorumunda dediği gibi roaccutane tedavisi mi?

Revizyon yapiliyor bunun icin. Yani ben benzettim sekil olarak. Yuzde yuz odur diyemem tabii

Çok kemerli bir burun başlangıcı vardı muhtemelen. Yetersiz törpü yapmış. Kemer kalmış.

Evet kemer başlangıcım baya yukardaydı,ama yetersiz törpü yapılmış olsa baştan bu çıkıntı olmazmıydı ve yetersiz törpüde kortizon yapıldığında bombelik gidiyor mu?

Yetersiz törpüleme olsa kortizon sonrası gitmez çıkıntı. Gaga burun deformasyonunda burun ucu aşağı düşer. Sizin burun ucunuz düşmemiş burun sırtınızda şişlik var

Yetersiz törpüleme olsa kortizon sonrası gitmez çıkıntı. Gaga burun deformasyonunda burun ucu aşağı düşer. Sizin burun ucunuz düşmemiş burun sırtınızda şişlik var

İnternetten araştırdığıma göre gaga burun deformasyonu gibi görünüyor burun ucu düşmemiş derken aslında ameliyattan hemen sonraya göre düştü zaten çok düşük bir burun ucum yoktu eski haline ger döndü

Evet kemer başlangıcım baya yukardaydı,ama yetersiz törpü yapılmış olsa baştan bu çıkıntı olmazmıydı ve yetersiz törpüde kortizon yapıldığında bombelik gidiyor mu?
Ameliyat masası görüntüsü aldatıcı oluyor. Ödem inince ortaya çıkıyor. Az minimal kemerde gidebilirdi ama sanmıyorum serttir kemiktir bu. Törpü gerek.

Ameliyat masası görüntüsü aldatıcı oluyor. Ödem inince ortaya çıkıyor. Az minimal kemerde gidebilirdi ama sanmıyorum serttir kemiktir bu. Törpü gerek.
Aslında 3. Fotoğraf ameliyattan baya sonra orada bir kemer yoktu burnumda baya küçüktü,zaman geçtikten sonra bombelik oluşmaya başladı ve kortizonla küçülüp bombelik gidiyor ama kortizonu bırakınca tekrar oluşuyordu bir sene olacak hiç kortizon yapılmadı ve şimdi bu halde.Kortizon yapılınca eminim yine o bombelik gidecek ama nereye kadar böyle devam eder ki😔

Aslında 3. Fotoğraf ameliyattan baya sonra orada bir kemer yoktu burnumda baya küçüktü,zaman geçtikten sonra bombelik oluşmaya başladı ve kortizonla küçülüp bombelik gidiyor ama kortizonu bırakınca tekrar oluşuyordu bir sene olacak hiç kortizon yapılmadı ve şimdi bu halde.Kortizon yapılınca eminim yine o bombelik gidecek ama nereye kadar böyle devam eder ki😔
Kortizon kikirdaklari eritebilir Maalesef burunda deformite oluşturur çok kez yapinca

Bu kadar kortizon vurulmanız da sakıncalı gerçekten. Ben bir kez vurulmama rağmen kıkırdağımda çöküklük oldu. Ama bana kemiğinizle alakalı değil gibi geldi problem

Doktorun doğru söylüyor kalın ciltte deri altı yap birikmesi bu. Benım ilk ameliyatta olmuştu bunda da korkuyorum revizyon oldum. masaj yapsan geçmiyormu? Ama iğne sonrası tekrsrlaması çok ilginç

Doktorun doğru söylüyor kalın ciltte deri altı yap birikmesi bu. Benım ilk ameliyatta olmuştu bunda da korkuyorum revizyon oldum. masaj yapsan geçmiyormu? Ama iğne sonrası tekrsrlaması çok ilginç
Siz bu sebepten dolayı mı revizyon oldunuz?Doktorum sadece kortizon iğneleri yaptığında masaj öneriyor o günlük yapıyorum,zaten iğne sonrası düzelme oluyor ama onun haricinde masaj falan önermedi önermiş olsa yapardım.

Back
X