• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ameliyat sonrası ağrılar.

Ben ameliyat olalı 18 gün oldu bugün, benimki de kas üstü,göğüs uçlarım benimde hassas çünkü benim meme ucu kesisi oldu.Ama dediğin gibi sütyen deneyemeyecek kadar falan değil,benim dr.um da masaj vermedi,hatta bana ameliyattan bir hafta sonra sporcu sütyenimi de tamamen çıkarttırdı.sütyen giyme demesinin sebebi silikonların çok yukarda duruyor, normal meme kıvamına gelmesi için dedi.Allaha şükür ameliyat olmamış gibiyim ben:nazar:ameliyatın 10.günü denize girdimsengözlerimebaksanab

ay cok cesaretlısın yaa..benım 2 ay oldu doktorum kabuklar atıp yara tamammen kapanınca gır dedı ama ben cesaret edemıyorum..masaj vermemesını anlamıyorum doktorlarınızın..ben amelıyattan 1 hafta sonra basladım ve hala devam edıyorum..rıske atmayın kendınızı bence masaj yapın sonra kapsul gıbı bır problem yasamanızı ıstemem cunku protezın seklını bozdugunu ve kastıgını soledı doktorum ben gunde 3 defa 2 ser dakıka yapıyorum..alıskanlık oldu artık..bunlar puturlu kapsul olusmasına karsı ama masaj gereklı olmasa benım doktorum cok ustunde durmazdıı..ıhmal etmeyın derım

Merhaba,
Geçmiş olsun öncelikle..Ben de göğüs estetiği düşünüyordum ta ki bu ağrıları problemleri duyana kadar.
Kime sorsam aşırı ağrı ve günlerce uykusuz geceler..Vazgeçtim ben zaten çok güzel bir kadınım varsın göğüslerim de küçük olsun..
Herkese sevgiler

yahu ağrıyı normalşartlarda 3-4 gün çekiyorsunuz. Sonrasında her gün daha iyi oluyor ve ağrı sızıyı unutup ona buna ameliyat tavsiye ediyosunuz. Şahsen benim 4 sene oldu. Hala hayatımda yaptığım eniyi şeylerden biri diyorum...

Merhaba,
Geçmiş olsun öncelikle..Ben de göğüs estetiği düşünüyordum ta ki bu ağrıları problemleri duyana kadar.
Kime sorsam aşırı ağrı ve günlerce uykusuz geceler..Vazgeçtim ben zaten çok güzel bir kadınım varsın göğüslerim de küçük olsun..
Herkese sevgiler

Sevgili dream bence vazgeçme ki ben neden tam olarak bilemiyorum 6 aydır sağ göğüsümde bir ağrı var muhtemelen bir sinir harabiyeti daha doğrusu sinire biyerden bası var. Bazen çok kötü oluyor buna rağmen yaptırdığıma pişman değilim. Tabiki ağrılar olacak öyle kolay güzel olunmuyor herşeyin bedeli var. Sen güzel bir kadın olabilirsin, bende güzel bir kadınım ama göğüslerim küçükken hep eksik hissediyordum. Daha sonra yüz gerdirmeyi bile düşünüyorum. Belki daha sonra kararını değiştirirsin yaşın daha ilerlediğinde sevgiler...opuyorumnanaktan

Merhaba,
Herkese sevgiler

valla alanında uzman bır doktor secersen cook memnun kalacagın bır amelıyat..ben burun acılmadan damardan gırılerek sunızıt amelıyatı oldum..bakıldıgında kolay gıbı gorunuyo ama meme buyutmeden daha zor bı amelıyattı benım ıcın..insanın muthıs bı sekılde kendıne guvenı gelıyo..3 veya 4 gun yatıp kalkarken destek alıyosun onun dısında hersey normal..bıde ıkı hafta kollarını cok yormucan o kadar..senı cook korkutmuslar...ole korkulacak bır amelıyat degıll..

bu arada dolarex agrı kesıcı ve cefaxs antıbıotık agrılarını kesmeye yetıyo..

bence sen baska bir doktorada gorun canim, doktorunuz benle ilgili degil diyip atmamasi gerekiyor onunla ilgili olmassa bile bunu kontrol etmesi gerekiyor bu agri nerden kaynaklaniyor diye. Bu doktorunun yanlis bisey yaptigi anlamina gelmez her vucud silikon protezlerini kabullenmiyebiliyor. Belki kapsullenme yapmistir silikonun etrafinda.

Goguste sertlesme varmi?

gogus 4 ay sonra iyilestiyse duzeldi anlamina gelmiyor
bir sene sonra hicbiseyin yoksa yinede olmicak anlamina gelmiyor
kapsullenme iki sene sonrada olabiliyor
vucud birden kabullenmiyor silikonu

ama bilemiyorum seninkini ne oldugunu sadece her gun agrin varsa normal degil canim
herhangi bir plastik cerraha git gorun, sadece soru sor kendi doktorun ilgilenmiyorsa

fakat once yine kendi doktorunla konusmayi dene.

Canım 1 hafta önce doktora gittim . Tam 6 ay oldu . Doktor yapabileceği bir şey olmadığını söyledi aslında çok canım sıkıldı . Bana bir ağrı merkezine gitmemi önerdi . Benim durumum bir sinir kopması yada kesilmesi , kapsüllenme falan değil göğüsler gayet güzel inan tadını çıkaramıyorum ağrıdan. Şimdi nörapatik ağrı kesici alıyorum oda ağrıyı ancak dayanılır hale getiriyor.Ne yapacağımı bilmiyorum başka doktorada gitsem onunda yapacağı bir şey yok sanırım. Aslında SGK da bir plastik cerraha gittim oda aynı şeyleri söyledi ve kullandığım ağrı kesiciyi verdi.Ağrı kesiciyi en az 3, 4 ay kullanacağım olmazsa nöral terapi diye bir tedavi varmış onu deneyeceğim . Şimdilik yalnızca Allah 'a dua ediyorum . İlgilendiğin için çooooook tşk Sevgileeeeer görüşürüz....:çok üzgünüm:

Arkadaşlar merhaba,
Gezinirken gezinirken tesadüfen fark ettim bu forum sayfasını.

Doktor araştırıyoruz, sonrasında yönteme karar veriyoruz fakat atlanılan önemli bir nokta daha oluyor. Protezin markası. Eğer sert bir protez takılırsa bu hem zaman içinde vucutta ağrı yapabiliyor hem de dokunulduğunda protez hissedilebiliyor. Bu konuları da doktorunuzla konuşun mutlaka.
Ben konuştum mu hayır, ne yöntem ne şu bu benim şansım doktorumun kendi çizdiği yolda yürümek oldu. Ben İstanbul'da Barış Çakır'a meme altı kesisiyle kas ZARI altına PIP marka silikonla ameliyat oldum. Perşembe ameliyat oldum, cumartesi direnlerim çıktı, pazartesi işe başladım. Çarşamba bandajlarım alındı. Direnler hareketlerimi kısıtlıyordu onlar çıktıktan sonra ağrım sızım olmadı sadece yatıp kalkarken sırtımdan destek alma ihtiyacı hissediyordum bu da bandajlarım çıkınca sona ermişti.

Ben haliyle kas zarı altı yöntemiyle ameliyat olduğum için öyle amanda aman ağrılar çekmedim. Ameliyat sonrasında kollarımı çok yormamamında faydası var bunda. Kendime iyi baktım. Ve bu ameliyat yönteminin en büyük etkisi her uyanışınızda kendinizi daha da iyileşmiş, iyi hissediyorsunuz derken bu ameliyatı hiç olmamışsınız sanki varoluşunuzla birlikte bu göğüslerde sizinleymiş gibi hissedebiliyorsunuz. Doktorunuzu, yönteminizi, silikonununuzun markasını iyice araştırın arkadaşlar.

Olanlara geçmiş olsun araştıranlara da bol şans diliyorum. Dilerim herkes istediği her ne ise biranönce kavuşur ve keyfine bakar. :)

Ben ameliyat olalı 8 ay oldu. Hala ağrılarım çok yüksek.dayanılmaz agrilar çekiyorum.

nasıl yani cümlenizi tam anlayamadım. sürekli olan bir ağrınız mı var yoksa hareket kısıtlamasından mı bahsediyorsunuz. söylediğiniz uzun bir dönem. şuana kadar ilk defa duyuyorum sanırım 8 ay sonra dayanılmaz ağrım var diyeni. doktorunuz ne diyor bu konuda, sebebi neymiş yada çözümü nedir ?

Hala sağa sola doğru uyurken sorun yaşıyorum.evleneli 6 ay oldu.. hala elletemiyorum. Dikislerim iyi durumda ama göğüs ucu müthiş hassas. Doktorum ayri şehirde. 5 aylik hamileyim. Silikondan once kist aldirmistim bir miktar. Belki hepsi birleşince bu hale geldi.

Back