- 5 Temmuz 2010
- 3.274
- 1.060
- 373
Canım kişiden kişiye göre ağrı eşiği olması doğal her bünye aynı değil bunu tecrübe ettim ama bu ameliyatın belli komplikasyonları var ve bellirli görülen evreleri, bunu sende çok iyi biliyorsun tabi. Ama yok öyle 3, 4 gün sonra ayağa kalkıp işe gittim olayı, kendim ve çevremde tanıdığım, gördüğüm ve bizzat konuştuğum bir sürü kız arkadaşım var. Bu ameliyatı büyük ve dolgun meme görüntüsü için oluyoruz. Protez büyük kesi kas altı genelde acı fazla iyileşme süreci uzun. Bu böyle. Kimse küçük görünüm için bu ameliyata girmez, büyük isteyende acısıda çok olur. Ayrıca 6 ay boyunca çıkabilecek bir sürü olumsuzluk olma ihtimalide var bunlardan biride istenilmeyen kapsül olayı ki protezi sıkar ve tekrar bir operasyon olmanıza neden olur. Bunada tek mani olacak olanda masajlar. 6 ay boyunca masaj yapmak gerekiyor günde 3 defa. Çalışan biri için masaj tam bir kabus. İş yerinde zor oluyor. Ben burda kimsenin şevkini kırmak değil tam tersine yaşayabileceklerini anlatmaya çalışıyorum. Çok teferruatlı bir ameliyat öncesi ve sonrası. Mesela benim şuan 3 ay ve sol meme başı hissim yok tabi ki ağrılarımda var. Yani bu ameliyatın %100 lüğüde yok. Sol meme başı his kaybı için kimse kesin birşey söyleyemiyor. Kim ister bu şekilde kendisinde olmasını ? Yani lafın kısası tamam çok hoş güzel bir görünüm kazanıyoruz ama verdiğimiz bedel hem fiziksel hem ruhsal hemde maddi. Bence güzelliklerinden ziyade olabilecekleride konuşmak, anlatmak lazım. Bu sitede hep yazılan yazılar pozitif içerikli bende biraz kendimden ve gördüklerimden yazayım istedim. Sonuçta bu ameliyatın iyileşme süreci tıbben de 6 ay.
bu amelıyat sonrası agrı durumu bence kısıden kısıye gore degısıyo ve tamamen agrı esıgıne ve hasta psıkolojısınden cıkmanıza baglı.. ben sadece 4 gun zorlandım oda yatıp kalkarken desteksız kalkamıyodum..yururken falan sorun yoktu sadece bandajşlı oldugum zaman bandaj benı baya bı one cekıyodu..
ılk on gun kollara yuklenmemekte gerekıyo..fazla yukelnedıgınde agrıda fazla oluyo..benım alısma surecım cok kısaydı kı benımde protezın bır kısmı kasaltında olmasıana ragmen..ılk 4 gun yatarken bıras batmalar oluyodu..o 4 -5 gun benım ıcın zordu.. ama dedıgım gıbı herkesın atlatma surecı farklı..
ben bundan harıc ıkı amelıyat daha gecırdım en kolay gecenı buydu..burundan sünizit amelıyatı daha zor gelmıstı bana tamponlar anlına kadar baya bı zor gecmıstı o zamn..kişinin agrı esiği cok onemlı bıde hasta psıkolojısınden cıkmak ve sureklı pozıtıf dusunmekk..ılk 4 gun kendıme kızmadım degıl yanı bu agrıya degermı dıye ama guzel bır sonuc alınca herseyı unutuyosun..bende cok guclu morfın etkısı yapan agrı kesıcıde vardı gerek kalmadı normal agrı kesıcıler hafıfletıyo ama ılk 4 gun yatıp kalkmak cok zorluyo
Benim demek istediğim farklıydı aslında, sende öyle olmuş bende böyle olmuş olayı değil. Anlatmaya çalıştığım benim sadece üç günde ayağa kalkanı görmediğim ve etrafımda bu ameliyatan sonra sıkıntısını benimle paylaşan arkadaşlarım çektikleri acı üstüne kendi tecrübelerimdi. Madem artısı olabileceği gibi eksiside var olayın bunada değinilsin demi ya. Şayet burada senin yazdığını okuyan biri bu ameliyatı hafife alırda üstüne ameliyat olursa düşünmeden yaşayacağı sıkıntıları ne sen nede başkası hafifletebilir. Farkındaysanız iyi düşünün öyle karar verin diyorum yazılarımda hep. Ben bu ameliyatı katiyen olmayın demiyorum ama dediğim de şu olursanız bunları bunları yaşarsınız demekti. Bak mesela sadece bu ameliyatın iyileşme sürecinin uzun olması ve bende ters koplikasyonlar nedeniyle işimden oluyordum. Herşeyi toz pembe göstermek hoş olmaz sende güzel iyi olan bende de aynısı olacak değil ana konu bu olmalı kararda olacak olan kişinin olmalı.
kızlar bende olalı 18 gün oldu hemde burun ameliyatıyla birlikte oldum. ilk günler ne yalan söliyim bayağı ağrım vardı hele dübeller yokmu deşti beni resmen, halen dokturun verdiği sütyeni takıyorum. artık pek ağrım olmuyor gündüzleri bayağı iyiyim ama uyuduğumda sabah kalktığımda memelerim taş gibi oluyor gerim gerim geriliyorum inşallah çektiğim acılara değicek
kızlar bende olalı 18 gün oldu hemde burun ameliyatıyla birlikte oldum. ilk günler ne yalan söliyim bayağı ağrım vardı hele dübeller yokmu deşti beni resmen, halen dokturun verdiği sütyeni takıyorum. artık pek ağrım olmuyor gündüzleri bayağı iyiyim ama uyuduğumda sabah kalktığımda memelerim taş gibi oluyor gerim gerim geriliyorum inşallah çektiğim acılara değicek
kızlar 2 ay önce ameliyat oldum protezimde sıkıntı yok ama özellikle son 1 haftadır çok fazla batmalar oluyor. Sizlerde de oluyormu bu?...
:18:
Benim demek istediğim farklıydı aslında, sende öyle olmuş bende böyle olmuş olayı değil. Anlatmaya çalıştığım benim sadece üç günde ayağa kalkanı görmediğim ve etrafımda bu ameliyatan sonra sıkıntısını benimle paylaşan arkadaşlarım çektikleri acı üstüne kendi tecrübelerimdi. Madem artısı olabileceği gibi eksiside var olayın bunada değinilsin demi ya. Şayet burada senin yazdığını okuyan biri bu ameliyatı hafife alırda üstüne ameliyat olursa düşünmeden yaşayacağı sıkıntıları ne sen nede başkası hafifletebilir. Farkındaysanız iyi düşünün öyle karar verin diyorum yazılarımda hep. Ben bu ameliyatı katiyen olmayın demiyorum ama dediğim de şu olursanız bunları bunları yaşarsınız demekti. Bak mesela sadece bu ameliyatın iyileşme sürecinin uzun olması ve bende ters koplikasyonlar nedeniyle işimden oluyordum. Herşeyi toz pembe göstermek hoş olmaz sende güzel iyi olan bende de aynısı olacak değil ana konu bu olmalı kararda olacak olan kişinin olmalı.
merhaba arkadaşlar öncelikle hepinize büyük geçmiş olsun! :)
ben de 3.5 ay öncesi ameliyat oldum. protezim kas altına konuldu.bunun iyileşme sürecinin daha uzun olacağını söylemişti doktorum ama doğallığı açısından bunu tercih ettik. ilk 3 hafta berbat geçti .uyku yüzü görmedim acıdan kıpırdayamıyordum.sonrasında yavaş yavaş her şey yoluna girdi. ilk zamanlar kendime çok kızdım bu eziyeti çektiğim için ama şimdi bakinileri giyip kendime baktığımda diyorum ki yine olsa yine çekerdim o acıları çünkü buna değer :)
benim tek sorunum göğüs altımdaki dikiş yerlerini yokladığımda elime sert bir tabakanın gelmesi.şuan için bu normal mi ya da nezaman geçecek? benimle aynı zamanlarda ya da benden önce ameliyat olan arkadaşların nasıldı bu durum?yardımcı olursanız çok sevinirimmm:86:
8 ağustosta ameliyat oldum. 3 günde değil daha 2.gün ayağa kalktım kendim yemek yedim ve yan yatabildim:) ameliyat olmadan bir gece önce senin yazını okudum ve çok korkarak girdim ameliyata. ama ilk gece ağrım oldu sadece oda katalnılmayacak bir ağrı değildi
benim de 20 günlük ama dediğin sertlikler var. geçer mi bilmyorumama tamamen eskisi gibi olmayacağı kesin canım. sorum olacak sana. meme dokun var mıydı daha önce. yumuşaklıklar nasıl. üst şişşlikler indi mi. damla mı yuvarlak mı:) biraz anlatır mısın canım sürecini:)[/QUOT
işin zor kısmını atlatmışsın canım geçmiş olsun bundan sonra keyfini yaşarsın günbe günbenim meme dokum hiç yoktu açıkçası bana yuvarlak mentor konuldu.üst taraflar hiç inmeyecek sandım korktum baştan :18: ama sonra yavaş yavaş inmeye ve şekilleri anatomik hale gelmeye başladı sanırım 1 yılda tam anlamıyla otururmuş.
Bende suda yürüdüm, fezaya çıktımsen bu operasyonu gerçekten oldun yani. Canım madem yazdın açıklamanıda isterim kaç cc takıldı, ameliyat tekniğin neydi, ameliyatını yapan dr. ismi, hangi hastanede kaldığın gibi bilgileride verebilir misin? 5 cm. lik iki dikişin varken ve memende diren yahut etrafında bandajın varken narkoz etkisinde yan yattın birde hmm... Doktor da önerecekmisin şimdi hangisine gidelim ? Gerçekçiliğini yitirdi benim için bu form.........
konuşma tarzın çok çirkin. ama yinede cevap yazıcam. Alman hastanesinde 8 ağustosta oldum.Fetih Orak'a oldum ameliyatı.yazarsan google doktor hakkında bilgi çıkar. meme ucu çevresinde bandajlar var meme ucundan girmiş kas altı yuvarlak protez olduğunu söyledi. diğer sayfadada anlattım sana. ilk gün acı vardı tabikide ama katlanılmayacak değildi. 2.günde yan yatabildim.şuan 4. günüm hiçbir sorunum yok sadece sütyenimin üstünde kollarımın altında memelerimi bitişik tutsun diye lastik var o canımı yakıyo sadece oda pazartesi çıkcak. onun dışında ameliyat olcakların korkmaması için burda yorum yazıyorum. ameliyattan bi gün önce girdim foruma uyuyamadım heycandan korkudan çünkü. senin yazını okudum korktum baya acı ağrı fln diye.onun üstüne de böyle açıklama yapmak istedim.herkesin aynı olmuyo demekki . bana bi özür borçlusun sanırım. iyi günler.
ben alman hastanesinde çalışıyorum bi bakim seni kayıtlarda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?