Ameliyat sonrası acı...

emolyacım bız burda surecımızı paylasıyoruzzz.tabıkı herkeste aynı olmuyo..amelıyat sonrası sorun yasayanda var yasamayanda..banaa cenk bey demıstı buyuk protez= daha fazla agrı ve daha fazla ıyılesme surecı ama ben herzaman olaya pozıtıf baktım ve bende durum boyle olmadı...4. gunden sonra kendı kendıme herseyımı yapabılıyodum kollarıma fazla yuklenmeden ha arada ufak pürüzler olmuyomu evet oluyo mesela ıkıncı haftada masaj yaparken olusan kabuk hafıf acıldı ve cok acık renkte sarı damla gıbı sıvı geldı ha normal mı normal bısey dokuların ıyılesıyo sonucta..
ben zor bı donem gecırmedım belkı bu kasaltı olmadıgımdan ama sonucta yıne protezın ust kısmı kasaltında ,ılk hafta araba kullanmadım , denıze gırmedım 12 temmuzdan sonra koca bır yaz ve kendıme cok dıkkat ettım..benım bu amelıyata cok ıhtıyacım vardı ve ben herseyı goze alarak gırdım amelıyata..sende resımlerımı gorduysen ılk hallerını az cok bılıyosundur ne kadar gereklı oldugunu..
ben kımseyede demıyorum aa ben cok kolay atlattım cok basıt bır amelıyat gıdın benım doktoruma amelıyat olun dıye..
onerırım ama gıdıp olup olmamak kişiye kalmıs bır durum..sonucta herkesın bır aklı var ve bır amelıyata karar verırken enıne boyuna arastırıyolar hepımızın yaptıgı gıbı..cerrahlarda yasayacagı surecı acıklıyo onlara ha olup olmamakta kısıye kalmıs..
ben yasayacagım butun sureclerı bılıyodum gerek cenk bey gerekse bu forumdan zeynep guzelce acıklamıslardı..
o yusden 1 kere bıle pişmanlık yasamadım sadece 4 gun yatıp kalkmada zorlandım bır pişmanlıgım acaba degermı bu acıya dedıgım oydu ha o surecıde herkes yasıyor.

Ben de bir ay önce ameliyat oldum,hastanede bile refakatcim yoktu,ilk günlerde halsiz olduğumdan yormadım kendimi ama beni bekleyen iki kızım vardı,mecburen bazı işleri yapmak zorundaydım, 3 gün sonra da 12 saatlik yolculuk yaptım 4.gün araba kullanmaya başladım,sonrası göğüslerimin sert olması dışında sıkıntı veren bir şey olmadı...Pozitif düşünme fikrine katılıyorum,ağrı hissettikçe kovaladım düşüncelerimden.Şİmdi yumuşadılar dikişlerim düzeldi,kendimi daha harika hissediyorum

Benim demek istediğim farklıydı aslında, sende öyle olmuş bende böyle olmuş olayı değil. Anlatmaya çalıştığım benim sadece üç günde ayağa kalkanı görmediğim ve etrafımda bu ameliyatan sonra sıkıntısını benimle paylaşan arkadaşlarım çektikleri acı üstüne kendi tecrübelerimdi. Madem artısı olabileceği gibi eksiside var olayın bunada değinilsin demi ya. Şayet burada senin yazdığını okuyan biri bu ameliyatı hafife alırda üstüne ameliyat olursa düşünmeden yaşayacağı sıkıntıları ne sen nede başkası hafifletebilir. Farkındaysanız iyi düşünün öyle karar verin diyorum yazılarımda hep. Ben bu ameliyatı katiyen olmayın demiyorum ama dediğim de şu olursanız bunları bunları yaşarsınız demekti. Bak mesela sadece bu ameliyatın iyileşme sürecinin uzun olması ve bende ters koplikasyonlar nedeniyle işimden oluyordum. Herşeyi toz pembe göstermek hoş olmaz sende güzel iyi olan bende de aynısı olacak değil ana konu bu olmalı kararda olacak olan kişinin olmalı.

kesinlikle katılıyorum sana ben başta okuduklarım hep güzeldi 3 5 gün sonra en fazla 10 gün sonra normal yaşam falan diye düşünüyodum hatta eylüle kadar olur biter denize giderim istediğimi yaparım diyordum ama zor yanlarını okuduktan sonra gerçekten düşünmeye başladım
x 4 günde kakmış ama y aylarca çekmiş ya bende öyle olursam okuluma gidemezsem sorun yaşarsam diye
bu yüzden kötü yanlarınıda okumak gerçekten çok iyi oldu çok teşekkür ederim

kızlar bende olalı 18 gün oldu hemde burun ameliyatıyla birlikte oldum. ilk günler ne yalan söliyim bayağı ağrım vardı hele dübeller yokmu deşti beni resmen, halen dokturun verdiği sütyeni takıyorum. artık pek ağrım olmuyor gündüzleri bayağı iyiyim ama uyuduğumda sabah kalktığımda memelerim taş gibi oluyor gerim gerim geriliyorum inşallah çektiğim acılara değicek

inş tututu, bende aynen senin gibiyim, gittikçe ii olyorum, saece omuz ağrım oluyo bbide sabahları sertlik. tabii biri diğerine göre daha sert ve yukarda, bazı sorunlar olmuyo değil... sonu ii olsun da bunlar bişe değil

aynen dediğin gibi, bende gittikçe iileşiorum rahatlıorum. 15. günüm omuz ağrım oluyo. yatmak hala sorun, biri diğerine göre daha sert ve yukarda. bide sabah dediğin gibi çok sert oluyorlar. umarım sonuuu ii olur düzelir herşey

kızlar 2 ay önce ameliyat oldum protezimde sıkıntı yok ama özellikle son 1 haftadır çok fazla batmalar oluyor. Sizlerde de oluyormu bu?...
:18:

Canım merhaba.Benim de 19.günüm ve hala hafif sızılarım oluyor.Bu arada geçmiş olsun.Vücut kabullene kadar protezi biraz uğraştırıcak bizi desene:)

merhaba arkadaşlar öncelikle hepinize büyük geçmiş olsun! :)
ben de 3.5 ay öncesi ameliyat oldum. protezim kas altına konuldu.bunun iyileşme sürecinin daha uzun olacağını söylemişti doktorum ama doğallığı açısından bunu tercih ettik. ilk 3 hafta berbat geçti .uyku yüzü görmedim acıdan kıpırdayamıyordum.sonrasında yavaş yavaş her şey yoluna girdi. ilk zamanlar kendime çok kızdım bu eziyeti çektiğim için ama şimdi bakinileri giyip kendime baktığımda diyorum ki yine olsa yine çekerdim o acıları çünkü buna değer :)
benim tek sorunum göğüs altımdaki dikiş yerlerini yokladığımda elime sert bir tabakanın gelmesi.şuan için bu normal mi ya da nezaman geçecek? benimle aynı zamanlarda ya da benden önce ameliyat olan arkadaşların nasıldı bu durum?yardımcı olursanız çok sevinirimmm:86:

8 ağustosta ameliyat oldum. 3 günde değil daha 2.gün ayağa kalktım kendim yemek yedim ve yan yatabildim:) ameliyat olmadan bir gece önce senin yazını okudum ve çok korkarak girdim ameliyata. ama ilk gece ağrım oldu sadece oda katalnılmayacak bir ağrı değildi

benim de 20 günlük ama dediğin sertlikler var. geçer mi bilmyorumama tamamen eskisi gibi olmayacağı kesin canım. sorum olacak sana. meme dokun var mıydı daha önce. yumuşaklıklar nasıl. üst şişşlikler indi mi. damla mı yuvarlak mı:) biraz anlatır mısın canım sürecini:)

Bende suda yürüdüm, fezaya çıktım sen bu operasyonu gerçekten oldun yani. Canım madem yazdın açıklamanıda isterim kaç cc takıldı, ameliyat tekniğin neydi, ameliyatını yapan dr. ismi, hangi hastanede kaldığın gibi bilgileride verebilir misin? 5 cm. lik iki dikişin varken ve memende diren yahut etrafında bandajın varken narkoz etkisinde yan yattın birde hmm... Doktor da önerecekmisin şimdi hangisine gidelim ? Gerçekçiliğini yitirdi benim için bu form.........

konuşma tarzın çok çirkin. ama yinede cevap yazıcam. Alman hastanesinde 8 ağustosta oldum.Fetih Orak'a oldum ameliyatı.yazarsan google doktor hakkında bilgi çıkar. meme ucu çevresinde bandajlar var meme ucundan girmiş kas altı yuvarlak protez olduğunu söyledi. diğer sayfadada anlattım sana. ilk gün acı vardı tabikide ama katlanılmayacak değildi. 2.günde yan yatabildim.şuan 4. günüm hiçbir sorunum yok sadece sütyenimin üstünde kollarımın altında memelerimi bitişik tutsun diye lastik var o canımı yakıyo sadece oda pazartesi çıkcak. onun dışında ameliyat olcakların korkmaması için burda yorum yazıyorum. ameliyattan bi gün önce girdim foruma uyuyamadım heycandan korkudan çünkü. senin yazını okudum korktum baya acı ağrı fln diye.onun üstüne de böyle açıklama yapmak istedim.herkesin aynı olmuyo demekki . bana bi özür borçlusun sanırım. iyi günler.

Canım sen sadece bana bu konuda yazdıklarıma cevap olsun diye gidip yeni kullanıcı adını alıp muhabbetlere dalmışsın yazık insanları yanlış yönlendirme. Ben yazdığımın arkasındayım keyfin bilir. Hala doyurucu şeyler söyleyemiyorsun. Benimde tanıklarım var havada uçtum .

ben alman hastanesinde çalışıyorum bi bakim seni kayıtlarda

selam kızlar. bende bundan beş gün önce ameliyat oldum ilk 2 günüm çok ağrılı geçti.kalktım yürüdüm evin içinde fakat gecelerim kabuk gibiydi. yatamadım yattıysam da kalkamadım.kollarımı hareket ettiremedm fazla. bu beşinci günüm ve şimdi iyiyim göğüslerime baktıkça da acılarıma değdiğini görüyorum. ben doktor konusunda çok şanslı olanlardandım herhangi sorunuz varsa yanıtlayabilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…