• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ameliyat öncesi için tavsiyeler.. ve regli döneminde ameliyaaat!!!

pembeFrezya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2011
368
4
46
Ankara
kızlar ameliyat günü regli dönemine denk gelen var mıııı? ben tam ameliyat günü hasta olucam hesaplamalarıma göre :18: ayh napıcam hiç bilmiyorum ya! artık ameliyatta alt çamaşırı çıkartmazlar ama.. regli döneminin etkileri üzerimde ne olur bilemiyorum.. vücudum onbin kat daha hassas oluyor o dönemde! :50: tecrübe etmiş arkadaşlar varsa buraya alalım lütfeeeeen..

bir de ameliyat öncesi tavsiyelerinizi istiyoruuuummm :92: gerçi gitmeden ihtiyaç listesi çıkartıcam ama; şu mesajı yaptır şunları ye iç gibi tavsiyeleriniz, unutmamam gereken gözden kaçan ihtiyaçlar vs vs??? :31:

Regl dönemine gelen ameliyatların ertelendiğine 1-2 defa şahit olduk burda, ama yine de anestezist uzmanların ve doktorun ne karar verir bilemem.. umarım senin ve vücudun için en iyi olana karar verilsin, ertelense dahi bu senin iyiliğin için olur bunu unutmamak gerekir çünkü..

bi de alt çamaşırı çıkartsalar dahi onlar kendi kağıtımsı bezden külotlarını giydiriyorlar zaten, o sebeple o sıkıntı yaratmaz da regl halinde ameliyata alınır mısın, o kafamı karıştırdı benim, sanmıyorum yani, hiç duymadım.. :/

kızlar ameliyat günü regli dönemine denk gelen var mıııı? ben tam ameliyat günü hasta olucam hesaplamalarıma göre :18: ayh napıcam hiç bilmiyorum ya! artık ameliyatta alt çamaşırı çıkartmazlar ama.. regli döneminin etkileri üzerimde ne olur bilemiyorum.. vücudum onbin kat daha hassas oluyor o dönemde! :50: tecrübe etmiş arkadaşlar varsa buraya alalım lütfeeeeen..

bir de ameliyat öncesi tavsiyelerinizi istiyoruuuummm :92: gerçi gitmeden ihtiyaç listesi çıkartıcam ama; şu mesajı yaptır şunları ye iç gibi tavsiyeleriniz, unutmamam gereken gözden kaçan ihtiyaçlar vs vs??? :31:

regli döneminde ameliyat olunup olumayacağına dair son kararı doktorun verecektir. Ben forumda hem burun hem gögüs ameliyatı olan ve ameliyatı regli dönemine denk gelen bir arkadaş görmüştüm. doktoru ameliyat için herhangi bir sorun oluşturmayacağını söylemişti.Bunun yanısıra şöyle bir ihtiyaç listesi yapılabilir: aslında uzun uzadıya bir listeye gerek yok çünkü hastanede birçok isteğine yönelik çözümler var.. ama sen yine de bazı şeyleri almayı ihmal etmemelisin..
1)Listenin en başında şöyle en cicilisinden önden düğmeli ve mümkünse normal yaşamda giydiğinden biraz daha bol bir pijama takımı ve yedeği.ama pijama takımın üst tarafı bana kalırsa kısa kollu olması faydalı çünkü uzun kollu bir pijama takımını ameliyat sonrasında giydirmek koldaki katater yüzünden zorlayıcı olabiliyor.hehehe ben yazın ortasında olduğum için benimki sıfır kolluydu ve çok büyük rahatlıktı.
2) Terlik ,istersen al ama hastanede verilenler de çok rahat ve kullanışlı oluyor.
3) O gün kendi saçların sana sıkıntı yaparsa diye toparlaman için saç bandı..:16:
4) Diş macunun ve diş fırçan
5)Hırka giymek zorlar diye üzerine alacağın bir şal ,kolların ve sırtını sıcak tutar.. zaten hastane dehşet sıcak oluyor,üşüyeceğini sanmıyorum.
6) normalde yemek veriyorlar ama gece karnın acıkırsa diye tuzlu veya tatlı bir bisküvi ...
şimdilik benim aklıma gelenler bunlar.. şimdiden geçmişler olsun.:nazar::nazar::nazar:

Son düzenleme:
Regl dönemine gelen ameliyatların ertelendiğine 1-2 defa şahit olduk burda, ama yine de anestezist uzmanların ve doktorun ne karar verir bilemem.. umarım senin ve vücudun için en iyi olana karar verilsin, ertelense dahi bu senin iyiliğin için olur bunu unutmamak gerekir çünkü..

bi de alt çamaşırı çıkartsalar dahi onlar kendi kağıtımsı bezden külotlarını giydiriyorlar zaten, o sebeple o sıkıntı yaratmaz da regl halinde ameliyata alınır mısın, o kafamı karıştırdı benim, sanmıyorum yani, hiç duymadım.. :/

doktoruma sordum geciktirici kullanayım veya problem olursa erteleyelim ameliyatı diye. hastalık dönemimde vücudumda bi değişiklik olmuyo yani göğüslerin şişmesi veya hassaslaşması gibi, ama işte karın ağrısı çok çekiyorum. doktorum geciktirici almamamı ve regli iken de ameliyat olabileceğimi söyledi. istersen erteleyebiliriz dediler ama ertelenirse de en erken haziranın sonuna gün alabiliyorum..

bakalım inşaallah bu ay gecikir de ameliyattan önce kurtarırım :31: bu arada bez çamaşır iyiymiş! :97: teşekkürler poisacım bilgi için :54:

regli döneminde ameliyat olunup olumayacağına dair son kararı doktorun verecektir. Ben forumda hem burun hem gögüs ameliyatı olan ve ameliyatı regli dönemine denk gelen bir arkadaş görmüştüm. doktoru ameliyat için herhangi bir sorun oluşturmayacağını söylemişti.Bunun yanısıra şöyle bir ihtiyaç listesi yapılabilir: aslında uzun uzadıya bir listeye gerek yok çünkü hastanede birçok isteğine yönelik çözümler var.. ama sen yine de bazı şeyleri almayı ihmal etmemelisin..
1)Listenin en başında şöyle en cicilisinden önden düğmeli ve mümkünse normal yaşamda giydiğinden biraz daha bol bir pijama takımı ve yedeği.ama pijama takımın üst tarafı bana kalırsa kısa kollu olması faydalı çünkü uzun kollu bir pijama takımını ameliyat sonrasında giydirmek koldaki katater yüzünden zorlayıcı olabiliyor.hehehe ben yazın ortasında olduğum için benimki sıfır kolluydu ve çok büyük rahatlıktı.
2) Terlik ,istersen al ama hastanede verilenler de çok rahat ve kullanışlı oluyor.
3) O gün kendi saçların sana sıkıntı yaparsa diye toparlaman için saç bandı..:16:
4) Diş macunun ve diş fırçan
5)Hırka giymek zorlar diye üzerine alacağın bir şal ,kolların ve sırtını sıcak tutar.. zaten hastane dehşet sıcak oluyor,üşüyeceğini sanmıyorum.
6) normalde yemek veriyorlar ama gece karnın acıkırsa diye tuzlu veya tatlı bir bisküvi ...
şimdilik benim aklıma gelenler bunlar.. şimdiden geçmişler olsun.:nazar::nazar::nazar:

psikolojik olarak kendimi regl olmamaya şartlandırıcam, olmıcam inşaallah :9: yine de yarı naci beyle bi konuşmak istiyorum beni bikez daha rahatlatsın :16:

tatlım benim liste için teşekkür ederiiimmm :29: pijamayı biraz daha büyük almak aklıma gelmeyecekti muhtemelen :54: saç bandını da unutmayayııııımmm heyheylerim gelir bunaltır saçlarım kesin, doğru söylüyorsun :9: yarın son hazırlıkları yapayım yeniden kontrol ederiz listeyii :16:

canım çok sıcak suyla duş yapma yada küvete oturma bak aklında olsun.adetin hemen başlıyor sıcağı görünce.tarağını da almayı unutma azıcıkta allık ruj falan at çantana.hem moralin düzelir.ıslak mendilini de al.aklıma bunlar geldi benim.zaten kalemcim yeterince tecrübeli en önemlilerini yazmış sana.

ameliyatına denk geliyorsa bunu dr una mutlaka söylemelisin. çünkü erteleniyor bildiğim kadarıyla. en az 3 hafta önceden de aspirin veya kan sulanırıcı ilaç almamalısın.

hem mutlaka ertelettir derim. 2 gün kollarını kullanamıyosun ki nasıl regl dönemini kendin halledeceksin.
ağrısını hissetmşceksin ağrı kesiclirden ama sölim ben tam bi rezillik yaşarsın.
ameliyatada kesinlkle çamaşırınla giremiyosun..:50:

canım çok sıcak suyla duş yapma yada küvete oturma bak aklında olsun.adetin hemen başlıyor sıcağı görünce.tarağını da almayı unutma azıcıkta allık ruj falan at çantana.hem moralin düzelir.ıslak mendilini de al.aklıma bunlar geldi benim.zaten kalemcim yeterince tecrübeli en önemlilerini yazmış sana.

:62: leylacım Allah söyletti valla birazdan banyoya giriyorum, ben de haşlanmış gibi kıpkırmızı olacak derecede sıcak banyo yaparım! :9: vallahi tam zamanında ve çok işime yarayacak bi uyarı olmuuuş! canımsıınnn :29:

bütün makyaj malzemelerimi de götürcem :12: hemen süslenicem ameliyattan sonra, kolumu kaldıramassam anneme makyaj yaptırırım artık :9: teşekkür ederim kocamaaaann :54:

ameliyatına denk geliyorsa bunu dr una mutlaka söylemelisin. çünkü erteleniyor bildiğim kadarıyla. en az 3 hafta önceden de aspirin veya kan sulanırıcı ilaç almamalısın.

hem mutlaka ertelettir derim. 2 gün kollarını kullanamıyosun ki nasıl regl dönemini kendin halledeceksin.
ağrısını hissetmşceksin ağrı kesiclirden ama sölim ben tam bi rezillik yaşarsın.

claracım poisa da söylemişya çamaşırla giremesen bile hasta çamaşırı giydiriyorlar diye.. bez çamaşır giydikten sonra bi problem olmaz gibi geliyor bana. zaten doktoruma danıştım, bi problem olmayacağımı fakan illa ki ertelemek istiyorsam erteleyebileceklerini söyledi. 1 gün sonraki ameliyatımı 1.5 ay sonraya ertelemek de istemiyorum açıkcası bu kadar alışmışken ameliyat düşüncesine.. ama pet değiştirme durumu düşündürücü :44: ne yaparım bilemiyorum..

canım içini ferah tut bende ameliyattan çıktığım gün regl oldum hiç farketmez boşu boşuna ameliyatını erteleme biran önce ol kurtul bir problem yaratmıyor yani bu kadar strese girdiğine değmeyecek

claracım bence yorumun biraz sert olmuş bana göre. Aslında yorumda bulunurken,pembefreyzanın ameliyatına 1 gün kaldığını düşünsek,arkadaşımızı daha çok paniğe sevk etmesek daha iyi olmaz mı? feryzacım sen de içini ferah tutmalısın,belki düşündüğün gibi bile olmayacak,dur bakalım ,gün doğmadan neler doğar diye boşuna dememişler,ol şu ameliyatı ve şu gergin durumdan sıyrıl bir an önce ve dünya senin için tüm enerjisi ile dönmeye başlasın artık:16:

merhaba arkadasım ben regl ın ıkıncı gunu gogus kucultme amelıyatı oldum doktorum bırsey olmayacagını soledı gercektende ole oldu zaten sonta takıyorlarkı bayılınca :14: ıc camasırı yok yanıı zaten antıbıyotıklerden cok kan gelmıyor kesılıyor baya bence ertelemee ol ve bitsin arkadasımm:71:

Merhaba,
Eger dr.bi problem olmucagini soyluor sende kendini hazir hisessediosan bence hicbir problem olmaz.zaten ameliyat sirasinda kesi,kan vs..seyleri hergun goruolar senin reglin onlari rahatsiz edicenigini sanmiorum...ama kendini rahatsiz hissedersen de sana tavsiyem bekar degilsen tampon kullanman sole maxi boylardan:)) ben burun ameliyatimda adetliydim,hicbir problem yasamadim.ameliyatta seni zaten bastan assagi yikiorlar tertemiz cikiosun:))) saka bir yana ben tecrube edindim sana soyleyebilecegim ,ben bi aksilikle karsilasmadim.sen meme olucaksin kollardan nasil haraket edebilirsin tam bilemicem karar senin..bol sanslar diliorum.bende iki ay sonra meme buyutucem.gelismeleri yazarsan sevinirm.sevgilerle

arkadaşlar çok çok teşekkür ederim hepinize.. hepiniz birden moral verdiniz :29: eğer meleğim aramamış olsaydı şuanda hala ağlıyo olabilirdim bile.. (seni çok seviyorum! ) :29: insan birden bire karamsarlaşabiliyor güçlü durmaya çalışırken.. heycan yok stres yok derken birden bire diplerde hissettim kendimi :14: rezillik çekmek ağır bir tabir.. şimdi mesajlarınızı okurken yine duygulandım.. hiç bi beklentiniz olmadan hiç tanımadığınız birine destek olmak nasıl güzel bir kalbe sahip olduğunuzla açıklanabilir sadece :16: iyi ki varsınız..

tampon kullanamam bekarım. bi şekilde başka bi çözüm bulunacak artık, ama erteletmek istemiyorum 1 gün kalmışken :50: yarın doktorumla yeniden konuşucam ameliyat sırasında nasıl olacağı konusunda. ameliyat sonrası da Allah kolaylaştırır inşaallah işimi.. zaten daha hastalanmadım ama bu psikolojiyle erkenden hastalanıcam yani :14: neyse tekrar çoooook çok teşekkür ederim :54:

canım benim hiç sıkma canını.. regl olsanda olmasanda doktorun ameliyatı yapalım diyorsa rahat ol sen :)
bu bekareti koruma endişesine ben mantık olarak akıl erdiremiyorum malesef ama tabiki herkesin düşüncesi ve yaşam tarzı kendisini bağlar
şimdiden çok çok geçmişler olsun bebeğim
güzel haberlerini bekliyoruz

Back