• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ameliyat olacak esime kim bakacak?

Soyadını taşıdığınız adamın bakımından neden annesi sorumlu acaba?
Ha derseniz aramızda problemler var, anacıdır onlardan çıkmaz göbek bağı kesilemedi, bir yerde anlarım ama diğer türlü kusura bakmayın ama sizden yoldaş olmaz:)
Her birimiz çocuk büyüttük büyütüyoruz, keşke sorumluluklarımızı ona buna atabilsek ne güzel olur dimi😂
Ha siz millet geçmiş olsuna da gelecek, izzet ikram kimse evime çöreklenmesin, anacııı halletsin ben de el gibi gider görürüm diyorsanız onu bilemem.
Ama yutmadık yani iyi bakılsın olayını, iyi bak kardeşim o zaman??

yok yaa gerekmiyor burnun çok acıyor sadece her işini kendin görürsün yine de uyutmaz adamın dediği gibi çorba verse buz verse yeter. Ne bakımı gerekecek.
Ne bileyim konu sahibi olayi oyle bir yansıtmış ki basinda beklemek gerekiyo gibi.
Evin illa ki bir odasi vardir beyefendiyi oraya yerlestirebilir. Bir tuvalet bir yemek ihtiyaci disinda ozel bakim gerekmiyosa neden başkasının evinde kalsin ki?
Bu cocugun basinda siz olmayacak misiniz durduk yere surekli bir sey firlatiyorsa illa ki engellersiniz. Bu cocuk gunduz hic uyumuyo mu mesela ya da oyun saati yok mu? Yemek olaylari da ona denk gelebilir yani.
Kayinvalideye teklif etmissiniz istemediyse konu kapanmaliydi bence. M matilda1

Ne bileyim konu sahibi olayi oyle bir yansıtmış ki basinda beklemek gerekiyo gibi.
Evin illa ki bir odasi vardir beyefendiyi oraya yerlestirebilir. Bir tuvalet bir yemek ihtiyaci disinda ozel bakim gerekmiyosa neden başkasının evinde kalsin ki?
Bu cocugun basinda siz olmayacak misiniz durduk yere surekli bir sey firlatiyorsa illa ki engellersiniz. Bu cocuk gunduz hic uyumuyo mu mesela ya da oyun saati yok mu? Yemek olaylari da ona denk gelebilir yani.
Kayinvalideye teklif etmissiniz istemediyse konu kapanmaliydi bence. M matilda1
Ben septoplasti oldum. o kadar ağrıyordu ki aynı durumdaydım kızım küçüktü oyuncak da fırlattı burnuma çarptı üstelik. dediğim gibi çorbada başka birsey icemiyorsun zaten o çorbayı biri yapsın yeter bakimlik bir durum yok ama çok ağrı çektim ben bir hafta boyunca. serumla burnunu yıkıyorsun onu da zaten kendin yapıyorsun başkası yapamaz.

Bende adama üzüldüm benim eşim 2 defa burnundan ameliyat oldu birinde 33 haftalık hamileydim eşimle kaldım hastanede diğerinde bebeğim 11 aylıktı hastanede yanında başkası vardı evde ben baktım ona benim çocuğum da çok hareketliydi ama daha temkinli olarak bir şekilde hallolur

Bu durum bana mı çok tuhaf geliyor? Adamcağız ameliyat olacak, eşi diyor ben bakamam, annesi diyor ben bakamam. Eşinize üzüldüm. Neyse, durum bu şekildeyse eğer şöyle bir şey yapabilirsiniz. Gündüz kayınvalideniz size gelir tüm gün, hatta sizde kalır. Siz eşinizle ilgilenirken o çocuğunuza bakar. Ya da tam tersi, herkes kendi çocuğuna bakar. Siz bence kayınvalideniz ile bu şekilde konuşun. Madem evine istemiyor, en azından bunu yapabilir. Allah herkese sağlık sıhhat versin. Geçmiş olsun.

Hastalıkta sağlıkta bence de ameliyatları kapsamıyor konu sahibi çok da dert etme ya sokakta kalacak değil.

(ironi, adamı anneye kitlemeye çalışmanızı bayağı ayıpladım. Sezaryen sonrası şu emici külotları bile kocamla giymiş,pedlerimi ona taktırmış insanım ilk günlerde, insanın en yakını eşidir benim gözümde.)

Önceki konuyu bildiğim için kocası aşırı takıntılı biri sürekli müdahale ediyor matildaya. Bence o yüzden o süreci yaşamak istemiyor. Annesi de oğlunun ne olduğunu bildiği için bakmak istemiyor. Hani elbette kocamızdır bakarız ama kadın masayı bile silemiyor kocası laf edecek söylenecek eleştirecek diye. O yüzden bence biraz çekiniyor kavga gürültü olabilir ihtimaliyle. Ben matildaya hak veriyorum.

Biraz empati konu sahibesiiii aynı şeyi senin için yapsa eşin ne düşünürsün..

Önceki konuyu bildiğim için kocası aşırı takıntılı biri sürekli müdahale ediyor matildaya. Bence o yüzden o süreci yaşamak istemiyor. Annesi de oğlunun ne olduğunu bildiği için bakmak istemiyor. Hani elbette kocamızdır bakarız ama kadın masayı bile silemiyor kocası laf edecek söylenecek eleştirecek diye. O yüzden bence biraz çekiniyor kavga gürültü olabilir ihtimaliyle. Ben matildaya hak veriyorum.
Matilda kocayı bitirmiş kafada, kolay değil onun için de... İnşallah eşi okb sini daha kontrol altında tutabilecek şekilde tedavi olur. Normal huysuz biri değil ki at gitsin başından diyebilelim o da hastalık ve çevresi için de çok zor ne yazık ki...

Kızlar merhaba şimdi olay şöyleki eşim haftaya küçük bir operasyon geçirecek merkez hastanede biz ise şuan ilçede oturuyoruz yani ulaşım için araba şart . 16 aylık kızım var ve ben araba henuz kullanamıyorum eşimin ailesi ile aynı sitede oturuyoruz çok da yakınız. Ben eşime refakatçi olamam çünkü kızımı hastaneye sokup onca mikrop ve virüs içinde bekletemem zaten prematüre olduğu için enfeksiyon en hassas konumuz. Eşim ameliyat olacağı zaman kuzeni duracak yanında ancak sonra ben birkaç gün için ailesinde kalmasını istiyorum çünkü ameliyat bölgesi yüz yani hem burun hem yanak kızım daha minik olduğu için vurabilir birşey firlatabilir ve yüzdeki bantları görünce cekmeye çalışabilir ayrıca bir süre ağır kaldırmamasi gerekecek eşimin yani uzanıp yatması lazım annesi hiç istemedi onlarda kalmasını ben de illa sizde kalsın dedim şuan eşim baya baya ortada kaldı sizce doğrusu nedir?
Çocuğunuz paramature olabilir ama dün doğmamış bir bucuk yasinda bir bebekten bahsediyoruz hastahane ortami evet bir bebek icin riskli zaten gece orada bebekle kalmak zor olur yerini yadirgar esiniz evde kalsin küçük bir operasyon ise max bir haftaya iglesir zaten bir hafta dikkat edersiniz niye adami ailesinin yanina gönderiyorsunuz fazla pimpirikli olabilir misiniz?

Herkes kadını hastalıkta sağlıkta kısmından vuruyor ama o adamda matildayı evinde masayı bile silemeyecek hale getirken o sözler yok muydu? Hastalıktan dolayı deniliyor da adam da ben karıma hayatı zehir ediyorum bir tedavi olsun göreyim diyor mu? Her şey karşılıklı.

1.5 yaş çocuğun eğitilebileceğini iddia edenlerde çok komik. Eğitimle halledilebilecek bir durum yok ki ortada. Çocuk babasına düşkünse adamı odada tek bırakır mı sanıyorsunuz? Kapısının önünde ağlar. Ortalığı yıkar o odaya girer ve oyun oynamak ister. Tabii ki önlem alınabilir illa kötü birşey olacak değil ama risk var. Fakat bende çocuğun birşeyler atar eder diye değil de bakmak istemediği için istemediğini düşünüyorum. Kadına da haksız diyemem.

Benim eşim de oğlumun kırkı çıkmamıştı ameliyat oldu burnundan.annesi yurt dışında yaşıyor teyzesi geldi gündüzleri.gerçi pek bi şey yapmadı ne bebeğe yardım etti ne temizliğe ancak konuştu durdu her şeye karıştı sinir etti beni o durumda.annesi yardımcı olacaksa gelsin size,yok olmayacaksa kendiniz bir şekilde idare edeceksiniz başka yolu yok.eşiniz ne diyor peki annesi istemiyor,siz istemiyorsunuz yazık adama.

Eşime bakmak isterdim fakat bebeğimi ihmal edemem aynı anda ikisine de yetişemem hadi yapmak istedim ve yaptım diyelim annesi dururken yani başımızda ne gereği var değil mi ama ?
Ne kadar abartmissiniz ya. Yani diyelim ki ikinci çocuğunuz oldu doğum yaptınız eve geldiniz. Nasil idare edecektiniz ilk cocugu babanneye mi gonderecektiniz. Mecbur bakacaktiniz degilmi. Eşiniz de odasında olur yanına bı bilgisayar verirsiniz sıkılmaz yemeğini de orada yer. Evlenirken hastalıkla sağlıkla sözünü unutmuş gibisiniz. Kaldı ki anne yanasmamis bakmak için. Sizde gerçek bir eş gibi davranıp adamı kimseye muhtaç etmeyin. Tamam çocuklarımız önemli ama eşimiz de önemli. Aşırı aşırı mantıksız davranışlar içindesiniz soyleyeyim

Eşime bakmak isterdim fakat bebeğimi ihmal edemem aynı anda ikisine de yetişemem hadi yapmak istedim ve yaptım diyelim annesi dururken yani başımızda ne gereği var değil mi ama ?
Ne kadar abartmissiniz ya. Yani diyelim ki ikinci çocuğunuz oldu doğum yaptınız eve geldiniz. Nasil idare edecektiniz ilk cocugu babanneye mi gonderecektiniz. Mecbur bakacaktiniz degilmi. Eşiniz de odasında olur yanına bı bilgisayar verirsiniz sıkılmaz yemeğini de orada yer. Evlenirken hastalıkla sağlıkla sözünü unutmuş gibisiniz. Kaldı ki anne yanasmamis bakmak için. Sizde gerçek bir eş gibi davranıp adamı kimseye muhtaç etmeyin. Tamam çocuklarımız önemli ama eşimiz de önemli. Aşırı aşırı mantıksız davranışlar içindesiniz soyleyeyim

Kızlar merhaba şimdi olay şöyleki eşim haftaya küçük bir operasyon geçirecek merkez hastanede biz ise şuan ilçede oturuyoruz yani ulaşım için araba şart . 16 aylık kızım var ve ben araba henuz kullanamıyorum eşimin ailesi ile aynı sitede oturuyoruz çok da yakınız. Ben eşime refakatçi olamam çünkü kızımı hastaneye sokup onca mikrop ve virüs içinde bekletemem zaten prematüre olduğu için enfeksiyon en hassas konumuz. Eşim ameliyat olacağı zaman kuzeni duracak yanında ancak sonra ben birkaç gün için ailesinde kalmasını istiyorum çünkü ameliyat bölgesi yüz yani hem burun hem yanak kızım daha minik olduğu için vurabilir birşey firlatabilir ve yüzdeki bantları görünce cekmeye çalışabilir ayrıca bir süre ağır kaldırmamasi gerekecek eşimin yani uzanıp yatması lazım annesi hiç istemedi onlarda kalmasını ben de illa sizde kalsın dedim şuan eşim baya baya ortada kaldı sizce doğrusu nedir?
Ya adam evinde yatsın dinlensin, idare edemiyormusunuz bir çocuğu amma abartmışsınız
Yatak odasında yatar dinlenir bebeğide sokmazsınız odaya

Bir anne çocuğu kaç yaşında olsa olsun niye bakmaz ki.
Annesi kabul etmediyse.
Ortada kaldı ne ya adamın kendi evi var ne demek ortada kaldı. Tabiki evinde kalacak ekstra dikkat edeceksiniz.
Zor gününde annesi yüz çevirene de sonradan kendisi gibi mesafemi korurum.

Back