Ameliyat korkusu

Off bende genel anestezi alıcam yakın zamanda yani benimki rahim ağzının yakılması yani 15 dakkalık bi işlem ama yine de korkuyorum yahu doktora anestezisiz olmaz mı dicem

Bisürü ameliyat oldum inan hiçbiri korktuğum gibi olmadı.ki kan görünce bile bayılan biriydim.
Hatta artık okadar ağrısız sızısız oluyorki ameliyatlar ( kullanılan yöntemler ve etkili ilaçlar ile) sezeryandan önceki gece horul horul uyumuştum çünkü korktuğum gibi olmayacağını biliyordum.çokta rahattı doğumumda.
Miyom ameliyatı kapalı yöntemle karnından yapılır sanıyorum.başka şekilde olsaydı doktorun bilgi verirdi.
Ayrıca bekar olanlara mecburi ameliyatlar sonrası rapor veriliyor oyüzden bunu takmayın kafanıza eğer vajinal yoldan gerçekleşecekse ameliyat.
Bi tanıdığımız olmuş bekarken ,rapor vermişler, sorunsuz evlendi...(ki bence rapora bile gerek yok ,sağlıktan önemli değil hiçbirşey)

Göbekten olacakmış bu. Ama tam mahiyetini bilmiyorum tabii ki.

Bu kadar tedirgin olmayın lütfen..
Laparoskopi ameliyatı ile yapacaklar .. karnın dan küçük delik açıp yapacaklar..bekaretinize de bişey olmayacak..
Kendinizde olmayacaksınız uyuyor olacaksınız hiç korkmayın...

En az 2 saat bilinçsiz oluyorsunuz ya ameliyat esnasında, ondan bahsediyorum. Kontrol manyaklığım tuttu işte. Teşekkür ederim cevabınız için. Böyle böyle rahatlayacağım inşallah.

Onları sormamıştım hiç. Sorayım bi doktora. Teşekkür ederim

Miyom zararsız diyorlar ya o yüzden ertelesem de bişi olmaz diye kendimi avutuyorum işte. Bekaret de bahanesi.

Korkacak bir şey yok dimi, bir şey olmayacak uyuyup uyanacağım sadece.

Rapor falan değiş aslımda derdim benim. Korkuyorum ciddi ciddi. Bekareti de bahane etmeye çalışıyorum aklımca.

Ben de bekarken myom ameliyatı oldum. Benimki de 7 cm di. Doktorum bakire olup olmadığımı sormuştu. O yüzden sezeryan ameliyatı yaptı. Hiç korkmayın, benim acı eşiğim çok düşüktür. Rahat olun yani. Sonrası biraz sıkıntılı yürüyüş falan. Geçmiş olsun.

2 saat bilinçsiz haldeyken etrafınızdaki tanımadığınız insanların size nasıl zarar vermesinden korkuyorsunuz?

Bekaret konusuna girmiyorum, ameliyat olmamak için bahane demişsiniz zaten.

Başka doktora gidin bence. Bu gittiğiniz kaçıncı doktor?
3, ilk ikisi karı koca idi doktorların. Kadın eşine yönlendirdi ama adam ücretli yapacak ameliyatı. Ben de başka doktordan da fikir alayım diye bir başkasına daha gittim. Aynı şeyleri söyledi malesef.

2 saat bilinçsiz haldeyken etrafınızdaki tanımadığınız insanların size nasıl zarar vermesinden korkuyorsunuz?

Bekaret konusuna girmiyorum, ameliyat olmamak için bahane demişsiniz zaten.
Zarar vermesi değil, kontrolümde olmayacak olması. Benim kontrolümde değil tanımadığım insanların kontrolünde olacak.

Kapalı ameliyat mo oldu açık mı?

7 cm’lik kist ne demek rahim zaten ne kadarcık bir organ. Bekaretten çok daha önemli bir şey var şu anda düşünmeniz gereken. İhmal etmeyin, ameliyat olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…