Ameliyat korkusu

Geçince ben de öyle derim muhtemelen. Şimdi başıma gelecekleri bilmeme korkusu bu.

Benden ne çıkacak ben de onu merak ediyorum
Korkma valla bende meme tümörü ameliyatı olcam bide ben telle işaretleme nasil olcak dite videoya baktim iki haftadır stresliyim normalde iki normal doğum yapmış kadınım yinede korkuyorum. Canim yanar mi diye. Kuzenim biraz rahatlattı o ne ki benden hemde göbeğinden 2 kg kist çıktıysa sen daha kolaysın diye

Beliniz nasıl kırıldı

Bende geçen hafta doktora gittim rahimde polip görüldü myomda olabilir dedi ikidi ayni sey mi bilmiyorum. Şuanda ilac kullanıyorum rahmi temizliyor dedi adetten birkaç gün sonra gitmiştim, belki adetten dedi , gecmezse alıyoruz ya da ilacla tedavi dedi. Bende koruyorum doktor cok önemli birşey değil dedi ama bilmiyorum. Doktorunuza sorun ben ne kadar boyutu sormayı unuttuum ama 5 mm hatırlıyorum konuşmalardan . Ekranda gösterdi nokta gibiydi ama simdi siz 7cm deyince acaba 5 cm mi diye düşündüm

Ya aklım almıyor benim zaten. O nasıl bir kitledir 2 kilo. Benden ne çıkacak acaba

5 mm küçücük bir şey. Bende var 7 cm :) geçmiş olsun size de

Geçince ben de öyle derim muhtemelen. Şimdi başıma gelecekleri bilmeme korkusu bu.

olabilir belki ben bildiğim için rahattım heycan vardı tabi ki.

ameliyat önlüğü giyip ameliyat salonuna götürülüyorsunuz ameliyat masasına uzanıyorsunuz ve üzerinize dedektörler takılıyor. sonra damar yolundan gevşetici maddeler veriliyor genelde 10dan geriye say diyorlar ben sanırım 4te falan gittim :) en son onu hatırlıyorum. sonra ameliyat bittiğünde ssizi uyandıran maddeyi damar yolundan veriyorlar ben doktorum seslenince hemen uyandım çok şaşırdılardı. neyse sonra ameliyat sonrası yoğun bakım odasına alınıyorsunuz iyice ayılana kadar siz anestezi doktoru ve hemşireler sizi kontrol ediyor sonra iyice ayılınca odanıza götürlüyorsunuz refakatçilerinizle.

aslında sizlik bi durum yok hiç enerji harcamıyorsunuz

5 mm küçücük bir şey. Bende var 7 cm :) geçmiş olsun size de
Bilemedim ki simdi sormadım ekranda nokta görünüyordu 5 cm mi dedi acaba ay polip myom ayni mi polip soru işareti diye yazdı ama bana kağıt vermedi. Sizede geçmiş olsun kanamami oluyordu sizde , bende son adetten sonra bikac gun leke geldi aklimda hep bu koruyorum

Kontrol manyaklığım tuttu benim de. Ama galiba en rahat ben olucam herkes başımda dolanacak :)

Bende hiç belirti yoktu. Lazere gidicem hormon testi yaptırmaya gittim o yüzden. Doktor ultrasonla da bakalım deyince çıktı ortaya.

Öncelikle cok gecmis olsun, sakin olun korkacak hicbirsey yok...miyomun büyüklügü 5cm den büyük oldugu icin ameliyatla alinacak maalesef baska caresi yok.
Labaroskopik ameliyat oldugu icin göbekten girilip alinacagi icin kizlik zarina zarar vermeyecektir.
Ameliyatiniz uzun sürmeyecegi icin alacaginiz narkoz dozuda az olacak, günümüzde teknoliji cok gelisti narkoz artik gelismis ilaclar ve aletlerle veriliyor sürekli kullandiginiz ilaclar varsa Anästhesie doktorunuzla konusun kan degerlerinizde normalsa korkulcak hicbir sey yok Allah'in izniyle.
Ayrica bende rahim ici miyom dolu oldugu icin rahimimi aldirmak zorunda kaldin.Siz sanslisiniz 1 tane varmis benim ameliyatim 2 saat sürdü ve hicbir olumsuzluk yasamadim iyi düsünün iyi olsun.

Yaa ne güzel oldu bu açıklamalar böyle :) çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız

O kadar narkoz aldım hiç bilinç kaybı yaşamadım ben. Ayrıca sen uyuyup uyandığında zaten bişey hatırlamayacaksın gayet yıllarca uyumuş gibi dinlenip çıkıyorsun sadece biraz ağrın olur o kadar. Kapalı ameliyatta zara zarar geliyor mu bilemem onu doktora sormalısın ki öyle bir durum olduğunda rapor veriyorlar. Ama böyle bir ameliyat öncesi zar aklıma bile gelmezdi benim

Ben de genel anesteziden çok korkanlardanım. Peki spinal ya da epidural anestezi neden düşünmüyorsunuz? Rahim aneliyatları için uygun olacaktır. Bilinciniz tamamen yerinde oluyor ve hiç bir şekilde bir şey hissetmiyorsunuz. Doktorunuza bu şekilde istediginizi söyleyebilirsiniz

22 yaşımdayken ooverektomi operasyonu geçirdim yani bir yumurtalığım alındı. Ben 18 yaşımdayken dermoid kist denen ameliyattan başka bir çözümü olmayan bir kist çıktı. Okuldu, stajdı derken mezun olana kadar ameliyatımı erteledim. Sizin gibi aslında korkudan. Hayatımın en büyük hatasını yapmışım. Cahilliğim!!!
4 yıl boyunca orada kalan kist bir yumurtalığımı tamamen çürütmüş, içinde tek sağlam yumurta kalmamış, doktorlar almak zorunda kaldılar.
Diyeceğim, ertelemeyin. Korkunun ecele faydası yok. O kitle vücudunuzdan alınacaksa alınacak, ertelemek size zarar. En kısa zamanda o çirkin pis miyomdan kurtulun :)

Ameliyat öncesi çok korktum. O elbiseyi giymek, tekerlekli sandalyeye oturup tek başıma ameliyathaneye gitmek çok zor geldi. Bir yandan da anneciğim babacığım bakıyor, onlar üzülmesin diye güçlü durmaya çalışıyorum falan... Zordu. Doktorumun gözüne bakıp "çok korkuyorum" demiştim, omzuma dokunup "korkma, kötü bir şey olmayacak, seni o kistten kurtaracağız" dedi.
Lokal anestezi mi yapalım, tam mı dediler. Ben psikolojik olarak dayanamayacığımı düşünüp tam anestezi istedim. Hatta o an korkudan "bayıltın, ben çekemem" dedim aslında kaldıramam demeye çalışıyordum. Anestezi uzmanı "iyi, biz de seni çekemeyiz" dedi bastı iğneyi koluma solumam için bir gaz verdiler 3e kadar sayıncaya kadar ışıklar kapandı
Uyanınca 1 saat yoğun bakımda kendime geldim, sonra odama çıktım. Birkaç saat boyunca şiddetli adet ağrısı gibi bir ağrı çetim. E olacak o kadar. Sonra zaten dayıyorlar ağrı kesiciyi hiçbirşey kalmıyor. Ben büyük abdestimi yapana kadar hastanede tuttular. Sonra taburcu oldum. Dikişler 2 haftaya tamamen iyileşti ama soğuk havalarda hala ince ince sızlar. "Contractubex" diye bir merhem var, alın ki dikiş izi kalmasın.

Bir arkadaşın annesini büyük abdestini yapmadan taburcu etmişler, meğer kadının bağırsağı yapışmış, 9 santim bağırsağını aldılar. Kadın 35 kiloya düştü. Neredeyse bu yüzden ölüyordu. Dikkat edin. doktor bıraksa bile siz kendinizi kontrol edin.

Bir de ameliyattan sonra benim sondam çıkana kadar işeyemedim Gece yarısını geçti, bende sonda takılı, 5 torba serum yemişim, torbaya idrar gelmiyor. Hemşirenin yüzünün rengi attı görünce. Çünkü verilen ilaçlar böbreğime zarar vermiş olabilirdi. Kadın sondayı çıkarınca kendimi tuvalete attım. Gidip kadıncağıza da söyledim, rahatladı Nasıl psikolojik olarak rahatsız olduysam sonda fikrinden, böbreğime kadar çekmişim idrarımı

Ha bir de kimse bahsetmemiş ama bir lağman mevzusu var! İşte en zor ksıım oydu benim için. Ameliyattan önceki akşamdan itibaren içmeniz için size bir şurup veriyorlar. O sizi ishal yapıyor. O sorun değil, kendi kendine hallediyorsun. Sabah 5 te odanın kapısından elinde küçük bir şişeyle hemşire girdi. Ne bileyim o şişeyi benim bir tarafıma sokacağını korku filmi gibiydi

Sağlığınızla ilgili bu kadar ciddi bir mesele varken bekarete takılmanız çok çok ilginç. Arkadaşınız söylemiş herhalde, ne garip insanlar var, tek dertleri bu! Bekaret ameliyatla kaybedilecek bir mevhum değil. 33 yaşında, aklı başında bir kadınsınız, daha makul düşünün.

Benim tek pişmanlığım ameliyatımı ertelemek. Vücudunuzda zararlı bir şey varsa ondan hemen kurtulun. Şimdiden geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…