- 15 Ekim 2012
- 3.292
- 6.919
- 358
- 36
- Konu Sahibi JaneRizzoli
-
Geçince ben de öyle derim muhtemelen. Şimdi başıma gelecekleri bilmeme korkusu bu.ben ameliyat oldum açıkçası. o yüzden korkunuzu anlıyorum ama ameliyatın gerekli olduğunu bilirseniz pozitif bir duygu oluyor insanın içinde ameliyat bana iyi gelecek diye düşünün doktorlar size yardım etmeye çalışıyor. ameliyat stresindense sorununuzun çözülmeme stresi daha büyük olmalı kanımca.
ben iyi ki ameliyat olmuşum demiştim ki o ameliyatımla başlayan aksiliklerim hala bitmedi ama ameliyatımdan asla pişman değilim sağlığım için çok iyi oldu
Tabiki aslinda bekleyenlere daha zor olacaktir sende zaman kavrami olmicak Allah yar ve yardimcin olsun canimE ben zamanı falan fark etmiycem uyuyunca. Dışarda annemler falan daha endişeli olabilir.
Çok teşekkür ederim canımTabiki aslinda bekleyenlere daha zor olacaktir sende zaman kavrami olmicak Allah yar ve yardimcin olsun canim
Korkma valla bende meme tümörü ameliyatı olcam bide ben telle işaretleme nasil olcak dite videoya baktim iki haftadır stresliyim normalde iki normal doğum yapmış kadınım yinede korkuyorum. Canim yanar mi diye. Kuzenim biraz rahatlattı o ne ki benden hemde göbeğinden 2 kg kist çıktıysa sen daha kolaysın diyeBenden ne çıkacak ben de onu merak ediyorum
Beliniz nasıl kırıldıGeçmiş olsun. 35 yaşında bir sürü operasyon geçirmiş biri olarak söylüyorum rahat ol. Bundan 12 sene önce tiroid bezlerim alındı. 2009 da genel anestezi ile doğum yaptim. 2017 de belim kırıldı 3 gün yoğun bakımda kaldim. Felç riskim vardı. 5 kırık vardı. 4 saat süren ameliyata girdim belime 8 platin takildi. Ha bu arada geçen yil bi de hemoroid ameliyati oldum. Hepsi genel anestezi ile oldu. Bisey olmaz korkma.
Ya aklım almıyor benim zaten. O nasıl bir kitledir 2 kilo. Benden ne çıkacak acabaKorkma valla bende meme tümörü ameliyatı olcam bide ben telle işaretleme nasil olcak dite videoya baktim iki haftadır stresliyim normalde iki normal doğum yapmış kadınım yinede korkuyorum. Canim yanar mi diye. Kuzenim biraz rahatlattı o ne ki benden hemde göbeğinden 2 kg kist çıktıysa sen daha kolaysın diye
5 mm küçücük bir şey. Bende var 7 cm :) geçmiş olsun size deBende geçen hafta doktora gittim rahimde polip görüldü myomda olabilir dedi ikidi ayni sey mi bilmiyorum. Şuanda ilac kullanıyorum rahmi temizliyor dedi adetten birkaç gün sonra gitmiştim, belki adetten dedi , gecmezse alıyoruz ya da ilacla tedavi dedi. Bende koruyorum doktor cok önemli birşey değil dedi ama bilmiyorum. Doktorunuza sorun ben ne kadar boyutu sormayı unuttuum ama 5 mm hatırlıyorum konuşmalardan.
Geçince ben de öyle derim muhtemelen. Şimdi başıma gelecekleri bilmeme korkusu bu.
Hayırlısı korkma eğer önemli birşey olsaydı derdi. Allah kolay ameliyat olmasını sağlasın inş.Ya aklım almıyor benim zaten. O nasıl bir kitledir 2 kilo. Benden ne çıkacak acaba
Bilemedim ki simdi sormadım ekranda nokta görünüyordu 5 cm mi dedi acaba ay polip myom ayni mi polip soru işareti diye yazdı ama bana kağıt vermedi. Sizede geçmiş olsun kanamami oluyordu sizde , bende son adetten sonra bikac gun leke geldi aklimda hep bu koruyorum5 mm küçücük bir şey. Bende var 7 cm :) geçmiş olsun size de
Kontrol manyaklığım tuttu benim de. Ama galiba en rahat ben olucam herkes başımda dolanacak :)olabilir belki ben bildiğim için rahattım heycan vardı tabi ki.
ameliyat önlüğü giyip ameliyat salonuna götürülüyorsunuz ameliyat masasına uzanıyorsunuz ve üzerinize dedektörler takılıyor. sonra damar yolundan gevşetici maddeler veriliyor genelde 10dan geriye say diyorlar ben sanırım 4te falan gittim :) en son onu hatırlıyorum. sonra ameliyat bittiğünde ssizi uyandıran maddeyi damar yolundan veriyorlar ben doktorum seslenince hemen uyandım çok şaşırdılardı. neyse sonra ameliyat sonrası yoğun bakım odasına alınıyorsunuz iyice ayılana kadar siz anestezi doktoru ve hemşireler sizi kontrol ediyor sonra iyice ayılınca odanıza götürlüyorsunuz refakatçilerinizle.
aslında sizlik bi durum yok hiç enerji harcamıyorsunuz
Amin canım inşallah :)Hayırlısı korkma eğer önemli birşey olsaydı derdi. Allah kolay ameliyat olmasını sağlasın inş.
Bende hiç belirti yoktu. Lazere gidicem hormon testi yaptırmaya gittim o yüzden. Doktor ultrasonla da bakalım deyince çıktı ortaya.Bilemedim ki simdi sormadım ekranda nokta görünüyordu 5 cm mi dedi acaba ay polip myom ayni mi polip soru işareti diye yazdı ama bana kağıt vermedi. Sizede geçmiş olsun kanamami oluyordu sizde , bende son adetten sonra bikac gun leke geldi aklimda hep bu koruyorum
Yaa ne güzel oldu bu açıklamalar böyle :) çok teşekkür ederim. İyi ki varsınızÖncelikle cok gecmis olsun, sakin olun korkacak hicbirsey yok...miyomun büyüklügü 5cm den büyük oldugu icin ameliyatla alinacak maalesef baska caresi yok.
Labaroskopik ameliyat oldugu icin göbekten girilip alinacagi icin kizlik zarina zarar vermeyecektir.
Ameliyatiniz uzun sürmeyecegi icin alacaginiz narkoz dozuda az olacak, günümüzde teknoliji cok gelisti narkoz artik gelismis ilaclar ve aletlerle veriliyor sürekli kullandiginiz ilaclar varsa Anästhesie doktorunuzla konusun kan degerlerinizde normalsa korkulcak hicbir sey yok Allah'in izniyle.
Ayrica bende rahim ici miyom dolu oldugu icin rahimimi aldirmak zorunda kaldin.Siz sanslisiniz 1 tane varmis benim ameliyatim 2 saat sürdü ve hicbir olumsuzluk yasamadim iyi düsünün iyi olsun.
Trafik kazasiBeliniz nasıl kırıldı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?