• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları Aman dikkat ..

solidio

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2008
2.394
841
448
bir anne olarak son derece rahatsızlık duyduğum bir oyundan bahsetmek ve oynayan çocukların annelerini uyarmak istedim evet arkadaşlar METıN 2 isimli pc oyunu çocukları resmen sömürüyor....ben hissettiğim anda bu oyuna yasak getirdim...oğlum 11 yaşında büyük bir mücadele içine girdim aylardır oynamıyor ama malesef ki bu oyunu oynamayan arkadaşı yok gibi bişi resmen bağımlı yapıyor çocukları .....ben önlemimi aldım ama inanın bu oyun yüzünden çok başarılı çocuklarda bile ciddi gerilemeler farkettim ....buaralar oğlum arkadaşlarına gittiği zaman orda oynuyorlar gibi geliyor bana hepside aile dostlarımız olduğu için uyarıyorum fakat her anne duyarlı değil yada işin ciddiyetinin farkında değil...gerekirse MEB'na bu konuda mail göndermeyi düşünüyorum........VAR MI BU OYUNU OYNAYAN BAŞKALARI MERAK EDıYORUM LÜTFEN PAYLAŞALIM...................

Son düzenleme:
ilk defa duydum böyle bi oyun ben bekarım ama kardeşim var 10 yaşında oyun meraklısı çaktırmadan takip ediyim bakalım oynuyomu sağol cnm uyarın için

canım benim 14 yaşındaki kız kardeşim bunun müptelası ,saatlerce başından kalkmıyor ve hastalık hali yapan bişi bu ...annemler kısıtlama getirdiler,oynamadığını söylüyorlar ama ben filtre koyun pc ye dedim,sanırım onu yapacaklar,facebook -msn -sohbet -chat -metin2 ve oyun siteleri vs yazdım onlara verdim ellerine...çok defa kızkardeşimle tartıştım o oyun yüzünden,abuk sabuk bişi ve bağımlılık yapıyormuş...
bir arkadaşımın arkadaşı bu oyun yüzünden eşi çok oynadığı ve hatta işini bile ihmal ettiği için bunun yüzünden evi terketmiş,düşün boyutlarını...internet hem çok iyi,ama hem çok kötü...bu yaştakiler ,bilinçsizce kullanıyorlar....

bu metin oyununu esim bi kac kere oynadi sonra birakti virus var diye.....oglumda mario falan oynar..ama sizin zararli dediginiz sanirim metin oyunu deyilmi...mario falan deyil

büyük konuşmayayım ama kızımın bu kadar teknoloji ile iç içe büyümesini istemiyorum.
kontrolüm altında bilgi bankası olarak benim eski ansiklopedilerime ayıracağı kadar vakti ayırabilir pc ye ilerde.bu birazda anne baba ile ilgili bir durum.
çocuk anne babadan ne görüyrsa onu istiyor çünkü.
kızım bizi sadece iş için pc de görürse onunda bu anlamda kullanacağına inanıyorum;dilerimki öyle olur..

bizi bu konuda uyardığın için sağol.benimki girmiyor ama yinede dikkatli olmak lazım.

mesajımı bugün bir daha okuyunca sanki hiç bilgisayarda oyun oynamıyormuş gibi yazmışım.oynuyor ama kontrollü, süreli ve belli siteler...
o tarz oyunlara girmiyor.(umarım ilerde de böyle olur)[/B
]

Son düzenleme:
malesef ki uyarım haksız çıkmadı....erzurumda 13 yaşındaki musa bu oyun yüzünden kaçırıldı aman arkadaşlar etrafınızda bu oyunu oynayan çocuklar yada gençler varsa dikkat edin bu oyun çocukları internet cafelere bile çekebiliyor...aileler izin vermeyince gizlice cafeye gidenler var.....ben oğlumu çok önce bu oyundan kısa sürede kurtardım fazla dikkatli olmam sanırım işe yaradı....keşke bütün anneler bir olsada bakanlığa mail gönderse bu oyunun kapatılması için ...bu sayede bütün çocuklarımız güvencede olurdu....lütfen çocuklarımızı pc başında uzun süre bırakmayalım onlar o kadar saf ki kanmaları bir okadarda da kolay olabilir....aile koruma proğramları edinin...çocuğunuza 1 saatten fazla pc ye izin vermeyin helede bu METİN2 oyununu asla oynatmayın ....haberin detayı aşağıdaki linkte....ALLAHIM ÇOCUKLARIMIZI BÜTÜN KÖTÜLÜKLERDEN KORUSUN

http://www.metin2forum.org/metin2-d...irilan-13-yasindaki-musanin-haberi-10122.html

malesef ki uyarım haksız çıkmadı....erzurumda 13 yaşındaki musa bu oyun yüzünden kaçırıldı aman arkadaşlar etrafınızda bu oyunu oynayan çocuklar yada gençler varsa dikkat edin bu oyun çocukları internet cafelere bile çekebiliyor...aileler izin vermeyince gizlice cafeye gidenler var.....ben oğlumu çok önce bu oyundan kısa sürede kurtardım fazla dikkatli olmam sanırım işe yaradı....keşke bütün anneler bir olsada bakanlığa mail gönderse bu oyunun kapatılması için ...bu sayede bütün çocuklarımız güvencede olurdu....lütfen çocuklarımızı pc başında uzun süre bırakmayalım onlar o kadar saf ki kanmaları bir okadarda da kolay olabilir....aile koruma proğramları edinin...çocuğunuza 1 saatten fazla pc ye izin vermeyin helede bu METİN2 oyununu asla oynatmayın ....haberin detayı aşağıdaki linkte....ALLAHIM ÇOCUKLARIMIZI BÜTÜN KÖTÜLÜKLERDEN KORUSUN

http://www.metin2forum.org/metin2-d...irilan-13-yasindaki-musanin-haberi-10122.html

hadi ya ,üzüldüm gereçekten :çok üzgünüm:
duyarlılığın için teşekkürler arkadaşım.

çocugu birde öldürmüşler..oyunun içerigi pek bılmıyorum..ama puanını falan satıyormussun..evet gercekten dıkkatlı olmakta fayda var..gercekten kacırılıp oldurulen cocuga cok uzuldum...

çocugu birde öldürmüşler..oyunun içerigi pek bılmıyorum..ama puanını falan satıyormussun..evet gercekten dıkkatlı olmakta fayda var..gercekten kacırılıp oldurulen cocuga cok uzuldum...

hadi ya gerçekten mi öldürülmüş,çok üzüldüm.bunu bilmiyordum. :çok üzgünüm:

bu linktende haberin detaylarını okuyabilirsiniz..EVET MALESEF Kİ KÜÇÜK MUSA HUNHARCA ÖLDÜRÜLMÜŞ ŞUAN ELLERİM TİTRİYOR OKADAR ÜZÜLDÜM Kİ BU OLAYA KEŞKE AİLESİ DAHA DİKKATLİ OLSAYMIŞ KEŞKE İNTERNET CAFEYE GİTMESİNE İZİN VERMESELERMİŞ VE HABERLERDEN ÖĞRENDİĞİME GÖRE ÖLDÜREN ŞAHIS BİR CETENİN ELEMANI GİBİ GÖRÜNÜYORMUŞ SANIRIM BU OYUN ÜZERİNDEN PARA KAZANAN BİR ÇETE SÖZ KONUSUYMUŞ ..ÇOK YAZIK

Hacker Musa, Metin2 kurbanı mı?

SONUNDA OLDU ARKADAŞLAR BU OYUN KISA SÜRE SONRA TÜRKİYE GENELİNDE OYNANMASI YASAKLANACAKMIŞ......:dance:

Metin 2 oyununu oğlumda geçen yıl oynuyordu.benim de yasaklarım çabasız kalmadı vazgeçirmeyi başardım.internet cafelerden puan satın almak bile istedi izin vermedim on line oynanan bütün oyunlar sakıncalı şimdi sılk road isminde bir oyun var oda online fakat puan falan satın alınmıyor. özellikle anneler aman dikkat

çocuğun odasına bilgisayar koymamak lazım sanırım, zaten uyku kalitesi açısından da odada elektronik alet olması sakıncalı
bilgisayarı salona koyulsa, çok rahat olmaz sanırım oyun konusunda

Back
X