- 11 Aralık 2018
- 40.435
- 251.189
- 598
En en en kötü uyuşturucuya falan bulaşmış olur onda bile çözüm okuldan almak değil.Aynen ben de onu düşündüm. Cok basarılı bir o kadar da çok uçarı bir öğrenciydim, tüm okulu birbirine düşürmüş çoğunu karakolluk etmiştim (sevgililik mevzuları)
Bütün devamsızlık haklarımı kullanırdım 19,5 günle dereceyle liseden mezun oldum, okuldan kactım kactıgım yerde babama yakalandım, okuldan sevgilimle kaçıp elele babama yakalandım, vukuat defterim cok fazladır ama okuldan alınmak? En en fazla okulunu değiştirirsin yani ki bu kızcagızın yaptıklarımın %1ini yaptığını sanmam
Hayır tabikide vazgeçmedim ama onun alacağı pastayı istemem bu saatten sonra ya kendim yaparım ya da alırım.Bir yerleri açık gezmedikçe bütün adamlar eşlerine karışmıyor.Öyle ten rengi çorabı sorun etmeyenler de var yani.Bu olayın sonucun da ne oldu merak ediyorum.Kızınıza bir pasta kesmekten vazgeçtiniz mi?
Farkındayım ailem her zaman arkamda eğer gidersem bile bana sahip çıkarlar biliyorum zaten 2 3 günü bulmadan kızımı özledik diye geliyorlar kızıma da çok düşkünler babamda annemdeBu adamdan ayrılmak gibi bi niyetiniz yada olanağınız yoksa onu ve ailesini idare etmekten başka çare yok. Ama alttan alttan isteklerinizi yaptırın. Adam doğumgünü yapmayı gereksiz görğyosa bu konuyu 20 gün önceden açmayın inatlaşmasın. Tarihe yakın söyleyin. Alırmısın falan değil. Annenleri çağıralım pasta alalım bende salata yapayım gibi gibi. Ama çok üzüldüm herşeyinize karışıyo demişsiniz ama adamın yaptıgı karışmıyo bile fikir bile sunmuyo yaptırıyo. Ayrıca da yaşınız baya küçük madem aileniz arkanızda siz çalışır onlar bebege bakar. Hem sizinde onlara maddi faydanız olur. Hep derim elin adamının kahrını çekeğinize anne babanız la huzurunuz yerinde olur. Şu yaşadıklarından daha zor değil emin olun
Zaten siz yazdıkça ben kendime daha çok güvenir daha da değer verir oldum. Elin oğlu beni ne hale getirmiş dedim kendi kendime.. bu akşam konuşacağım böyle olmayacağını söyleyeceğim saygı en önemli şey bi ilişkide ve ben onu göremiyorum bakalım tepkisi ne olacak. Allah razı olsun sagolun çok doğru dediklerinizDerdim vara bide ben içimi dönücem ama ne zaman bilmiyorum bende görücü usulüyle evlilik yaptin sizde öyle galiba yanlış okumadım sa doğduğun ev kaderindir sözü çok doğru tabi bide kader var yaşamak zorunda.oldugun imtihan diyoruz yaşayıp gidiyoruz canımız burnunuza gelsede bazen sevgilisi olanlara imreniyorum tekrar dünyaya gelsem bol sevgili yapardım ciddi diyorum görücü usulüyle evlilik yaptim hayatım tepe taklak oldu gerçi mevzu nasıl evlenirsen evlen evlendiğin kişinin karakteri önemli kendimi yeni yeni topluyorum sadece şunu anladım kim olursa olsun ayakta duracaksın kimseye ezilmeyeceksin düştüğün an bir darbe daha vurmak için bekleyenler oluyor buda en yakınındakiler hayatına herkese karşı sinir koyucaksın dünya ya bir kez geliyoruz herkese hayatsa yasamaksa bana da hayat yaşamak sineye çektikçe üstüne geleni ezip geciceksin bunu kendim için senin ve herkes için diyorum yoksa hiç bir yerde mutlu olamazsın sınırlarını koyucaksin senle birlikte olan o sınıra girer olmak istemeyen de bırak sınırın dışında kalsın bu eş aile çocuk akraba dost arkadaş kimse okuyorum konunu bunları yazmak istedim çünkü bana hayat bunları öğretti ha bide ikinci çocuğu yapma
Ailem arkamda olduğunu her zaman biliyor yazın tartıştığımız zaman ailemi cagirmama annesi ile çok bozulmuşlardı çünkü beklemiyorlardı sonra kv dedi ki bundan sonra isteseler de iyi olamazlar aileler araya karışınca dedi bende senin oğlunun hakaretlerini kufurlerini çekip oturacaktım öyle mi dedim smdikilerde sabır yok diyor sonra o zamandır bana küfürü hakareti bıraktı.Konuşarak, kızarak, çocuk gibi anlatarak, bazen de gitmekle tehdit ederek.
Sonunda eğitebildim yani
Bir de çocukların büyümesi çok etkili oldu onların yanında daha temkinli olmak zorunda.iyi baba intibasını yıkmak istemiyor.
Ama hepsinden önemlisi ekonomik özgürlük ve ailenin arkanda olduğunu bilecek.Ona eyvallahın olmadığını bilecek.Seni kaybedebileceğine inanırsa kendini toparlayıp güncelleyecektir.
Tabi ki yazık ediyorsun. Pasta almak icin bile izin istiyorsun bak pasta yani, BİM’e gitsen 20₺ cheesecake falan alırsın yani durumun vehametini gör. Bu adam ne sana ne yavrucağa gün yüzü göstermez. Kızın da ilerde babadan kurtulmak icin kaçar zurnacının birine beni seviyor evden kurtulayım diye. Kızının kaderi bile senin elinde
15 yaşında birisine kaçtım. Eski sevgilim tarafından sürekli tehdit ediliyordum sonrasında erkek kardeşime özel fotoğraflarımı atmış oda beni tehdit etmeye başlamıştı bende artık iyice bunalmıştım ailem zaten duysa mahvederlerdi beni normalde konuştuğumu duydukları zaman bile çok tepki göstermişlerdi bide öyle biseyi duysalardı naparlardi bende hiç tanimadigim görmediğim birine başka bi şehire kaçtım. Tabi yaşım küçük olduğu için karakoldaydm sonradan ailem geldiler aldılar beni sonrasında işte zaten önceden de baskicilardi iyice baskıcı oldular arkadaslarim olmuştu sosyal medyada kız onlara kızıyordu babam tanımadığın insanlarla konuşma diye falan filan işte sonrasında eşim istemeye geldiler bende kabul ettim ailemi dahada üzmemek için.En en en kötü uyuşturucuya falan bulaşmış olur onda bile çözüm okuldan almak değil.
Geri kafalılıkta level atlamışlar ana - oğulAilem arkamda olduğunu her zaman biliyor yazın tartıştığımız zaman ailemi cagirmama annesi ile çok bozulmuşlardı çünkü beklemiyorlardı sonra kv dedi ki bundan sonra isteseler de iyi olamazlar aileler araya karışınca dedi bende senin oğlunun hakaretlerini kufurlerini çekip oturacaktım öyle mi dedim smdikilerde sabır yok diyor sonra o zamandır bana küfürü hakareti bıraktı.
Tam bi sığırla evlisin.Cok konuşuyorum sakince hislerimi duygularımı anlatıyorum ama gine aynı yani değişen bisey olmuyor maalesef ki gine aynı şeyleri diyor bana. Yaa evet bende biliyorum öyle olduğunu giyim kuşam konusunda ama bazen çok abartıyor kizmasini bi görseniz makyaj yaptırmaz normalde de çok yapmam bi rimel bazende göz kalemi o kadar ama onuda istemez yapsam küfreder hatta bazen der ki annesi öncelerden alışmış hep şalvar giyer bana sende giy der eşarbımı yapsam niye.oyle yaptın der topuz yapsam kızar herşeye karışıyor hiç güzel olmuşsun demiyor ama
Hata dediğin şeyler gençlikte erkek arkadaş gezip tozma gibi şeyler ise bunlar birer hata değil olağan şeyler hatta sevişmiş bile olabilirsin bunlarda normal ailene yalan söyleyip gezip tozmuş olabilir inan bunlarda normal şeyler ama aileye güvenmemek onların tepesinden korkup hatalar yapman normal değil ailen seni kısıtlayarak buna mecbur bırakmış insanın ailesine güvenmemesi hiç normal değil sağlıklı ve özgüvenli çocuk yetişememek onun biray olduğunu kabul etmemek hata.Bende daha 22 yaşındayım. Keşke geriye donebilsem okulumu daha güzel bi şekilde okuyup mesleğimi elime alsaydım. Önceden düşünme şekli daha başka oluyor insanın tam ergen zamanlarında hata üstüne hata yapınca ailede okutmak istemiyor tabiki. Cok çok pişmanım insan şimdi daha iyi anlıyor ne kadar çok önemli olduğunu.
Cok teşekkür ederim sagolun. Cok şiddete meyilli birisi ilk evlendigimiz senede banada şiddet uygulamıştı korkumdan kimseye söyleyememiştim gece yarisi ailemi arasam belki beni orada öldürmeye kalkacakti ya da aileme zarar verecekti ailem kac sene sonra duydu bana cok kizdilar sen bizden nasil saklarsin diye şimdi yok öyle hareketleri ama dediğim gibi bazen dünyanın en iyisi bazende en kötüsü olabiliyor ve tekrar tekrar gine konuşacağım duygularımı neler hissettigimi dile getireceğim. Tekrardan teşekkür ederim.
Ah ne güzel yazmışsınız ama yok burada komek var kurslar eve yakındı gideyim dedim gönlü olmadı öyle şeylere karşı geliyor adam. 2.çocuğu zaten düşünmüyorum. Ya öyle şeylere bakmıyorum bile bana telefonda öyle şeylere bakıyorsun özeniyorsun dedi en çokta o lafı canımı sıktı sonuçta bende insanım isteyebilirim ki istediğim şey sadece pasta ya abartmadım bileDaha küçücüksün. Allah ömür verirse bir 50 senelik evlilik hayatı bu şekilde geçer mi? Biricik çocuğunun doğum günü için pasta istemişsin balon istemişsin 2-3 hatıra fotografı çekmek istemişsin çok mu? Özenebilirsin, heves edebilirsin, bunun nesi yanlış? Çocuk yaşta kızları alıp evleniyorlar sonra da "ne özentisin" diyorlar. Eee özenecek.. Gencecik çünkü. Ne giyeceğine, ne alacağına, nereye gideceğine sürekli eşin olacak adam karar verecek. Onun çizdiği sınırlar içinde yaşayabileceksin, onun verdiği kadarıyla yetineceksin. Sen hiç var olmayacaksın. Kendin olamayacaksın. Annemin hikayesine çok benzettim. Yani, başkasına kaçtığınız için eşinizle evlenmenize varana kadar birebir annemin hikayesi.. Ne oldu, annem ben üni.yi bitirince ayrılabildi babamdan. Boşa geçen koskoca bir ömür.. Lütfen 2. çocuğu yapma, ve açıktan okumaya devam et. Eşini çok kışkırtma, şiddet eğilimi var diyorsun, tatlılıklı gerekirse rol yaparak seni okutmasını sağla. Geleceğine yatırım yap, sana verdiği harçlıkları biriktir, çok sıkılıyorum evde diyip kurslara katıl kendini geliştir. Bunları kavga dövüş yapma, dediğim gibi eşinin gönlüne göre gitmeye çalış. Eşin de düzeltmezse kendini boşanmayı düşün.
Aileni üzecek ne yapmış olabilirsin en fazla sevismissindir.Bende düzeleceğini pek sanmıyorum doğrusu
Evet ic anadolu da yasiyoruz buralı. Yaşım küçük evlendim hayatımda bianda çok değişik şeyler oldu çok pişman olduğum şeyler yaptım ailemi daha da üzmemek adına kabul ettim çünkü çok uzmustum
Bende iç anadoluyum. Dedikleriniz çok doğru hepsi aynılar maalesef.
15 yaşında birisine kaçtım. Eski sevgilim tarafından sürekli tehdit ediliyordum sonrasında erkek kardeşime özel fotoğraflarımı atmış oda beni tehdit etmeye başlamıştı bende artık iyice bunalmıştım ailem zaten duysa mahvederlerdi beni normalde konuştuğumu duydukları zaman bile çok tepki göstermişlerdi bide öyle biseyi duysalardı naparlardi bende hiç tanimadigim görmediğim birine başka bi şehire kaçtım. Tabi yaşım küçük olduğu için karakoldaydm sonradan ailem geldiler aldılar beni sonrasında işte zaten önceden de baskicilardi iyice baskıcı oldular arkadaslarim olmuştu sosyal medyada kız onlara kızıyordu babam tanımadığın insanlarla konuşma diye falan filan işte sonrasında eşim istemeye geldiler bende kabul ettim ailemi dahada üzmemek için.
Hayır karışmaz, evlilik böyle bir şey değil.Giyimime karışır (illa her eş karışır ) ama bizimki fazla ten çorap giymemi istemez bi yere giderken yelek giymemi ister
Yanlış anlaşılmak istemem. Şimdi herkesin kendisine gore bi aile yapısı gelenek görenek var ya hani heH işte bizimkiler de öyle konuşmayı etmeyi normal saymazlar karşı çıkarlar yani bekarken baskıcı bi aileye sahiptim ama ne olursa olsun her zaman beni düşündüler hatalar yaptım ginede affettiler beni şimdide öyle sağolsunlar her zaman yanımdalar Allah yokluklarini göstermesin. Yanı demek istediğim bekarken öyle konuşmama etmeme karışırlardı ama onun dışında başka bişeyime karışmazlardı. Bide büyükler duyacak korkusu oluyordu annemle babamda yani babam dedem duysa daha çok olay buyur diye ama yani şimdiye kadar bi kre bile ellerini kaldırmadılar bana zaten babamın çocukluğumdan bu yana bi ker3 bile ağzında küfür duymadım yani ben ailemden memnunum bekarken de iste biraz baskı yapıyorlardı onu demek istedim.Ailem arkamda niye bize söylemiyorsun vs diye kızıyorlar diyorsun sonra da gençken böyle olmuştu ailem kızar diye böyle yaptım diyorsunuz. Sanki 2 farklı aileden bahsediyor gibisiniz. Yani aileniz kötüymüş siz evlenene kadar ama sonra kızlarının arkasında durmaya karar vermişler gibi olmuş orayı anlamadım biraz hayatın olağan akışına ters. Onun dışında daha yaşınız 22 aileniz de arkanızda niye bu adamı çekiyorsunuz ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?