Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Gerçekler insanın canını böyle acıtıyor mu ?
Pasta almak için pastaneye fırına gidemem ki izin vermez ya da sipariş edemem yani bazen internetten sipariş ettiğimiz şeyleri kendi annemlere ya da kv oraya verir adresi bizim eve gelmez istemez
Bende daha 22 yaşındayım. Keşke geriye donebilsem okulumu daha güzel bi şekilde okuyup mesleğimi elime alsaydım. Önceden düşünme şekli daha başka oluyor insanın tam ergen zamanlarında hata üstüne hata yapınca ailede okutmak istemiyor tabiki. Cok çok pişmanım insan şimdi daha iyi anlıyor ne kadar çok önemli olduğunu.
Cok teşekkür ederim sagolun. Cok şiddete meyilli birisi ilk evlendigimiz senede banada şiddet uygulamıştı korkumdan kimseye söyleyememiştim gece yarisi ailemi arasam belki beni orada öldürmeye kalkacakti ya da aileme zarar verecekti ailem kac sene sonra duydu bana cok kizdilar sen bizden nasil saklarsin diye şimdi yok öyle hareketleri ama dediğim gibi bazen dünyanın en iyisi bazende en kötüsü olabiliyor ve tekrar tekrar gine konuşacağım duygularımı neler hissettigimi dile getireceğim. Tekrardan teşekkür ederim.
Aynen ben de onu düşündüm. Cok basarılı bir o kadar da çok uçarı bir öğrenciydim, tüm okulu birbirine düşürmüş çoğunu karakolluk etmiştim (sevgililik mevzuları)Bir ergen okuldan alınacak kadar kötü bir şey yapmış olamaz. En büyük hata ailenizde burada.
Kuzucum 22 yaş nedir ki? Şu an virüsten dolayı okula gidemediğin için şikayetlenecek yaştasın. Ailenle konuş ve şu herifi boşa, arkanda durup kızına baksınlar. Sen de ya oku ya da bir işe gir kendini geliştir. Kuaför olur başka şey olur bir zanaatin olsun. Bu adamla ömür mü geçer?Bende daha 22 yaşındayım. Keşke geriye donebilsem okulumu daha güzel bi şekilde okuyup mesleğimi elime alsaydım. Önceden düşünme şekli daha başka oluyor insanın tam ergen zamanlarında hata üstüne hata yapınca ailede okutmak istemiyor tabiki. Cok çok pişmanım insan şimdi daha iyi anlıyor ne kadar çok önemli olduğunu.
Cok teşekkür ederim sagolun. Cok şiddete meyilli birisi ilk evlendigimiz senede banada şiddet uygulamıştı korkumdan kimseye söyleyememiştim gece yarisi ailemi arasam belki beni orada öldürmeye kalkacakti ya da aileme zarar verecekti ailem kac sene sonra duydu bana cok kizdilar sen bizden nasil saklarsin diye şimdi yok öyle hareketleri ama dediğim gibi bazen dünyanın en iyisi bazende en kötüsü olabiliyor ve tekrar tekrar gine konuşacağım duygularımı neler hissettigimi dile getireceğim. Tekrardan teşekkür ederim.
Aöl okuyordum sonradan bıraktımAöf okumayı düşünmez misiniz?
Nazara inaniyorum nbuna niye bu kadar tepki gösterdiniz ki. Kızımın vücudunda kocaman kocaman şeyler cıktı özele götürdüm devlete götürdüm uyuz dediler biopsi yaptılar ama yok yani geçmiyordu babaannemde göz değmiş bu çocuğa diyordu her seferinde koyun gözü takin dedi ve inanır mısın ne zaman taktıysak o zaman kurumaya başladı vucudundakiler bazen çıkarıyor saklıyor hemen çıkmaya başlıyor gine ben inanıyorum ama sizin böyle değişik biseymis yaptığım gibi algılamanız tuhafıma gitti açıkçası.Bence siz ikiniz de farklısınız bir az. Sizin de aşırı kıskançlığınız, böyle nazar filan demeniz de bana pek normal gelmedi
Yok hayır 2. Düşünmüyorum zaten bu durumda nasıl düşünebilirim ki teşekkür 3ederim yorumunuz icinYani şu konuya çözüm olarak bir şey yazamayız tek çözüm boşanmak
Bir insanı değiştirmek çoook zor uzun ve yorucu bir süreç.
Belki dışardan okuyabilirsiniz
herkes hata yapar çocukken büyükken okuldan alınmasını gerektirmez
2. bir çocuğu yapmayın bari
Doğru diyorsunuz bende yapacam onada ihtiyacım yok kendim yaparım bende değerli olduğunu hissetsin istiyorumSiz onlara hicc bakmayın. Onlar çağın epey gerisinde kalmış. Siz kızınıza her sene en azından bir pasta alin ya da ne bileyim kendi yaptığınız bir pastaya mum koyup ufletin, süslü püslü giydirin fotoğrafını da çekin hatıra kalsın. Çocuk onun doğum günlerinize değer verdinizi bilsin. Benim de hiç kutlamamislar. Ben oğlumun hep kutluyorum, hep de kutlayacağız. Biz yaşamadık diye onlarda mi yasamayacak?
Geçmez değil mi siz böyle yazdıkça canım acıyor içimden biseyler kopuyor sanki kendime yazık edisime en çokta üzülüyorumKuzucum 22 yaş nedir ki? Şu an virüsten dolayı okula gidemediğin için şikayetlenecek yaştasın. Ailenle konuş ve şu herifi boşa, arkanda durup kızına baksınlar. Sen de ya oku ya da bir işe gir kendini geliştir. Kuaför olur başka şey olur bir zanaatin olsun. Bu adamla ömür mü geçer?
Hiç aşırı tepki göstermedim, aslında tepki bile göstermedim. Allah şifa versinNazara inaniyorum nbuna niye bu kadar tepki gösterdiniz ki. Kızımın vücudunda kocaman kocaman şeyler cıktı özele götürdüm devlete götürdüm uyuz dediler biopsi yaptılar ama yok yani geçmiyordu babaannemde göz değmiş bu çocuğa diyordu her seferinde koyun gözü takin dedi ve inanır mısın ne zaman taktıysak o zaman kurumaya başladı vucudundakiler bazen çıkarıyor saklıyor hemen çıkmaya başlıyor gine ben inanıyorum ama sizin böyle değişik biseymis yaptığım gibi algılamanız tuhafıma gitti açıkçası.
Bende iç anadoluyum. Dedikleriniz çok doğru hepsi aynılar maalesef.Anlattığınıza bakılırsa ki tahmin ettim o yörenin adamlarını asla değiştiremezsiniz .Öyle yaşgünü özel günler bilmezler .Çünkü aileden görmedikleri şeyler .Ben 16 yıl yaşadım değişmedi değişmeside mümkün değildi .Çocuk yoktu zaten boşandık .Ancak sizin çocuklarınız var .Olduğu gibi kabul edip fazla kafanıza takmamanızı öneririm .Ne kadar konuşsanızda düz mantık adamla bir yol alamazsınız .Siz oralı değilmisiniz?Bizim kültürel farklarımız çoktu .Ben egeliyim o iç Anadolu bölgesinden yapamadık .
15 yaşında birisine kaçtım. Eski sevgilim tarafından sürekli tehdit ediliyordum sonrasında erkek kardeşime özel fotoğraflarımı atmış oda beni tehdit etmeye başlamıştı bende artık iyice bunalmıştım ailem zaten duysa mahvederlerdi beni normalde konuştuğumu duydukları zaman bile çok tepki göstermişlerdi bide öyle biseyi duysalardı naparlardi bende hiç tanimadigim görmediğim birine başka bi şehire kaçtım. Tabi yaşım küçük olduğu için karakoldaydm sonradan ailem geldiler aldılar beni sonrasında işte zaten önceden de baskicilardi iyice baskıcı oldular arkadaslarim olmuştu sosyal medyada kız onlara kızıyordu babam tanımadığın insanlarla konuşma diye falan filan işte sonrasında eşim istemeye geldiler bende kabul ettim ailemi dahada üzmemek için.Çok hata yaptım diyip durmuşsun nedir o dediklerin ailene karşı? Daha 22 yaşındaymış bence bu bir fırsat çok gençsin her şeye baştan başlayabilirsin yeter ki iste
Evlenmeden bilemiyorsun ki maalesefBu devirde böyle geri kafalı bağnaz insanlara ailen nasıl kiydida verdi nasıl istedin bilemiyorum
Tabi ki yazık ediyorsun. Pasta almak icin bile izin istiyorsun bak pasta yani, BİM’e gitsen 20₺ cheesecake falan alırsın yani durumun vehametini gör. Bu adam ne sana ne yavrucağa gün yüzü göstermez. Kızın da ilerde babadan kurtulmak icin kaçar zurnacının birine beni seviyor evden kurtulayım diye. Kızının kaderi bile senin elindeGeçmez değil mi siz böyle yazdıkça canım acıyor içimden biseyler kopuyor sanki kendime yazık edisime en çokta üzülüyorum
Konuşarak, kızarak, çocuk gibi anlatarak, bazen de gitmekle tehdit ederek.Siz nasıl yaptınız peki konuşarak mı hallettiniz