Daha küçücüksün. Allah ömür verirse bir 50 senelik evlilik hayatı bu şekilde geçer mi? Biricik çocuğunun doğum günü için pasta istemişsin balon istemişsin 2-3 hatıra fotografı çekmek istemişsin çok mu? Özenebilirsin, heves edebilirsin, bunun nesi yanlış? Çocuk yaşta kızları alıp evleniyorlar sonra da "ne özentisin" diyorlar. Eee özenecek.. Gencecik çünkü. Ne giyeceğine, ne alacağına, nereye gideceğine sürekli eşin olacak adam karar verecek. Onun çizdiği sınırlar içinde yaşayabileceksin, onun verdiği kadarıyla yetineceksin. Sen hiç var olmayacaksın. Kendin olamayacaksın. Annemin hikayesine çok benzettim. Yani, başkasına kaçtığınız için eşinizle evlenmenize varana kadar birebir annemin hikayesi.. Ne oldu, annem ben üni.yi bitirince ayrılabildi babamdan. Boşa geçen koskoca bir ömür.. Lütfen 2. çocuğu yapma, ve açıktan okumaya devam et. Eşini çok kışkırtma, şiddet eğilimi var diyorsun, tatlılıklı gerekirse rol yaparak seni okutmasını sağla. Geleceğine yatırım yap, sana verdiği harçlıkları biriktir, çok sıkılıyorum evde diyip kurslara katıl kendini geliştir. Bunları kavga dövüş yapma, dediğim gibi eşinin gönlüne göre gitmeye çalış. Eşin de düzeltmezse kendini boşanmayı düşün.