Ya zaten o ne derse desin ben zaten gine istediğim sekilde giyiniyorum ama bana bin yok laf sayiyor dediğimi yapmıyorsun etmiyorsun gibiŞunu yapmalisiniz bi önce oraya buraya gitmeme izin vermez sunu bana giydirmez bilincinden cikmalisiniz.. elinden telefonu alcam ne demek ya?
Siz kabullenmissiniz adam size her istedigini yaptıracağını saniyo. İzin almiyorum yarin cikip pasta alcam cocuguma diye evden cikcaksiniz niye ondan istiyosunuz zaten..
Evlilik gerçekten bu değil...
Bu arada her erkek esinin giyimine karismaz. Karismamali da zaten. Normali karismamasi. Bunu önce siz kabullenin sonra o esinize kabul ettirin ...
Biraz sesinizi cikarin lütfen burda ben sinirlendim.
İste anamiz babamiz bisey dese hemen kızarız ama elin adami diyince kiymetli oluyo bu da benim zoruma gidiyo.(bu cümlem size degil genel durumu söylüyorum)
Farklı kelime değil yanlış kelime. Kendinizi doğru ifade etmezseniz yanlış anlaşılırsınız böyle. Burada kendimizi yazarak ifade ediyoruz sonuçta. Anladım ben sizi ama ifade etmeye çalıştığınız şey fikir alışverişi, karışmak bambaşka bişey.Nokta virgül de haklısınız bazen yapıyorum telefondan yazınca galiba karıştırıyorum hatta bazen harfler bile birbirne giriyor düzeltmeye çalışıyorum bu konuda tam pratik degilim
Diğer konuda aslında ikimiz de aynı şeyi diyoruz aynı şeyi savunuyoruz farklı yönden bakıp farklı kelimeler kullanarak farklı izah ederek sonuç ayni yere varıyor
Görücü usulü oldu. 1 sene nişanlı kaldık ama farketmedim hiç öyle degildiÇokmu aradın bu öküzü? Okurken içim şişti yok tuvalete gitmenede karışsın eksik kalmış. Hiçmi görmedin evlenmeden bu hallerini?
Ailem her konuda arkamda sağolsunlar ama cesaretim yok benim yapamam korkusu var içinde çünkü daha öncede hiç bi yerde çalışmadımBir işe girin maddi gücünüz olsun aileniz arkanızda durmuyorsa biraz birikim yaptıktan sonra kendi hayatınıza yol çizersiniz böyle hayat geçmez.
illa ki dışarı çıkıyorum geziyorum ediyorum ama misal öyle şeylere karşı geliyor misal markete gidelim diyorum ne alınacak sen söyle ben alırım böyle düşüncesi sürekliKocan deli mi?
Dışarı çıkmak için neden izin alıyorsunuz?
İzin almadan gitseniz döver mi?
İnan bana böyle bir insanın kahrını çekmek çalışmaktan bin kat daha zor.Ailem her konuda arkamda sağolsunlar ama cesaretim yok benim yapamam korkusu var içinde çünkü daha öncede hiç bi yerde çalışmadım
Evet çok doğru diyorsunuzİnan bana böyle bir insanın kahrını çekmek çalışmaktan bin kat daha zor.
Bende daha 22 yaşındayım. Keşke geriye donebilsem okulumu daha güzel bi şekilde okuyup mesleğimi elime alsaydım. Önceden düşünme şekli daha başka oluyor insanın tam ergen zamanlarında hata üstüne hata yapınca ailede okutmak istemiyor tabiki. Cok çok pişmanım insan şimdi daha iyi anlıyor ne kadar çok önemli olduğunu.Ben bu konuya çok üzüldüm.
Çalışmamak kişinin kendi tercihi olabilir ama burada açılan konularda bile bazı üyeler çalışmamayı, okumamayı güzelleyebiliyor.
Bu tür konular okumanın, meslek sahibi olmanın önemi gibi bir başlığın altında birleştirilse keşke de en azından buraya giren genç kızlar görse okusa.
Konu sahibi, Allah kurtarsın seni, yüzüne baksın. Cidden durumuna üzüldüm. Ama senin yavaş yavaş zincirlerini kırman lazım. Eşin psikopat, döven bir tip değilse ufaktan adım atmaya başlayın.
Ben size sorayim neden uslununuz bu kadar sert azıcık yumuşak olsaniz buna da tepki vermeyin lütfenFarklı kelime değil yanlış kelime. Kendinizi doğru ifade etmezseniz yanlış anlaşılırsınız böyle. Burada kendimizi yazarak ifade ediyoruz sonuçta. Anladım ben sizi ama ifade etmeye çalıştığınız şey fikir alışverişi, karışmak bambaşka bişey.
Kendi çocukluğu sürekli calisirak geçmiş babasını 12 yaşında kaybedince böyle şeyleri hiç bilmiyorlar gerçi genelde sülalesi bilmiyor misal dayısının oğlu evlendi 2 sene önce karısıyla çarşıya çıkmışlar kahve felan içmişler onu laf ediyorlar böylede değişikler kayinvaldmi diyor ki her zaman öyle gidilir mi edilir mi evinde yap kahveni madem diye kiza kızıyorlardı kafa yapıları böyleEşiniz kendi cocuklugunu unutmuş galiba. Çocuk için yapılıyor bunlar sizin için değil. Pastanızı kendiniz yapın, o işteyken de kutlayın, sinir oldum, bu ne odunluk?
Cok güzel anlatmışsınız. Evet bende tamamen onu örnek vermiştim aslında yani çoğu çok güzel balonlar süslemeler kutlama yapıyorlar diye özendim oldum bu seferde aklıma tek tek yazdim cümlelerinizi bugün konuşacağım çok sağolun. Kızımın da benim gibi olmasını asla ama asla istemiyorum elimden gelende yapacağım inşallah.Çok üzgünüm, yaşadığınız şey evlilik değil. Her eş giyime karışmaz ki benim eşim karışma haddini bile kendinde görmez. Çünkü nerde nasıl giyinmem gerektiğini bilirim. Pasta için de bu kadar laf işitmeniz çok anormal, pasta alıcak yaptıracak özgürlüğünüz yok bu evlilikte. Çoğu kadın sadece çocuğa şu pastadan sipariş veriyorum diyip alıyor çünkü, kaldı ki pasta yani en klasik kutlama biçimi.
Bence ayrılın, ayrılmayacaksanız da şikayetlenmeyip hayatınızı güzellemeye çalışın zira sizdeki koca ilişki terapisi bile almaz ama kızınızı muhakkak okutun ve doğru evlilik yapması için arkasında olun.
Sert değil uslubum. İnsanlar dümdüz uyarılmaya, hata yaptıklarının yüzüne söylenmesine alışkın olmadığı için bir çok kişiye sert geliyor. Bir de ciddi yazarken emoji kullanmıyorum o yüzden.Ben size sorayim neden uslununuz bu kadar sert azıcık yumuşak olsaniz buna da tepki vermeyin lütfen
Fikir alış verişi tabiki ama genel bakarsanız müdahale etmek karışmak ama sınırlı güzel olanı tadında olanı dimi diğer karışmayı zaten anlattım özgürlüğü elden alıcak derece de karışmak bambaşka o Konuda hem fikiriz
Bir ergen okuldan alınacak kadar kötü bir şey yapmış olamaz. En büyük hata ailenizde burada.Bende daha 22 yaşındayım. Keşke geriye donebilsem okulumu daha güzel bi şekilde okuyup mesleğimi elime alsaydım. Önceden düşünme şekli daha başka oluyor insanın tam ergen zamanlarında hata üstüne hata yapınca ailede okutmak istemiyor tabiki. Cok çok pişmanım insan şimdi daha iyi anlıyor ne kadar çok önemli olduğunu.
Cok teşekkür ederim sagolun. Cok şiddete meyilli birisi ilk evlendigimiz senede banada şiddet uygulamıştı korkumdan kimseye söyleyememiştim gece yarisi ailemi arasam belki beni orada öldürmeye kalkacakti ya da aileme zarar verecekti ailem kac sene sonra duydu bana cok kizdilar sen bizden nasil saklarsin diye şimdi yok öyle hareketleri ama dediğim gibi bazen dünyanın en iyisi bazende en kötüsü olabiliyor ve tekrar tekrar gine konuşacağım duygularımı neler hissettigimi dile getireceğim. Tekrardan teşekkür ederim.
Siz onlara hicc bakmayın. Onlar çağın epey gerisinde kalmış. Siz kızınıza her sene en azından bir pasta alin ya da ne bileyim kendi yaptığınız bir pastaya mum koyup ufletin, süslü püslü giydirin fotoğrafını da çekin hatıra kalsın. Çocuk onun doğum günlerinize değer verdinizi bilsin. Benim de hiç kutlamamislar. Ben oğlumun hep kutluyorum, hep de kutlayacağız. Biz yaşamadık diye onlarda mi yasamayacak?Kendi çocukluğu sürekli calisirak geçmiş babasını 12 yaşında kaybedince böyle şeyleri hiç bilmiyorlar gerçi genelde sülalesi bilmiyor misal dayısının oğlu evlendi 2 sene önce karısıyla çarşıya çıkmışlar kahve felan içmişler onu laf ediyorlar böylede değişikler kayinvaldmi diyor ki her zaman öyle gidilir mi edilir mi evinde yap kahveni madem diye kiza kızıyorlardı kafa yapıları böyle
Anlattığınıza bakılırsa ki tahmin ettim o yörenin adamlarını asla değiştiremezsiniz .Öyle yaşgünü özel günler bilmezler .Çünkü aileden görmedikleri şeyler .Ben 16 yıl yaşadım değişmedi değişmeside mümkün değildi .Çocuk yoktu zaten boşandık .Ancak sizin çocuklarınız var .Olduğu gibi kabul edip fazla kafanıza takmamanızı öneririm .Ne kadar konuşsanızda düz mantık adamla bir yol alamazsınız .Siz oralı değilmisiniz?Bizim kültürel farklarımız çoktu .Ben egeliyim o iç Anadolu bölgesinden yapamadık .Bende düzeleceğini pek sanmıyorum doğrusu
Evet ic anadolu da yasiyoruz buralı. Yaşım küçük evlendim hayatımda bianda çok değişik şeyler oldu çok pişman olduğum şeyler yaptım ailemi daha da üzmemek adına kabul ettim çünkü çok uzmustum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?