Amaçsızlık ve bunalım

sonkafautucu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2016
550
374
103
1 seneye yakındır evliyim çocuğum yok. Evlilikten sıkıldım galiba bilmiyorum.Belki bi çocuğun olsa onunla vakit geçirmek beni mutlu ederdi ama hayatta ki amacım yalnızca çocuk doğurup büyütmek olmamalı diye düşünüyorum.
Bütün gün yalnızca ev işleriyle uğraşmak bana anlamsız gelmeye başladı. Hani yoruldugum yada yapmak istemedigimden değil ama sanki daha farklı bi hayat yaşamalıydim gibi hissediyorum. Ev hanımı olmakta kolay değil tabi evin bütün yükü üstünüzde oda büyük bi sorumluluk istiyo ama dedigim gibi,
Mesela özel bi yetenegim olmalıydi ,herhangi bi konuda çok başarılı olabilirdim neden olmadım, neden kendimi geliştirmedim bunca zaman boş boş durdum, neden kendi ayaklarımın üzerinde durmadım vs. sürekli boyle sorular soruyorum kendime..
Çevremde görüyorum çalışan veya bi amaç için uğraşan kadınları gerçekten çok hevesleniyorum. Ben de böyle olabilirdim..
Bi yakınım kitap yazdı mesela o kadar takdir ettim ki bu hayatta iyi şeyleri başarmak adına hedefi olan insanlardan olmayı çok isterdim.. Bi işte maddiyattan çok insanlarin gözünde başarının verdiği gururu yaşamayı istiyorum.
Ne yapsam nerden başlasam hiç bilmiyorum, amaçsızlık gerçekten çok zor bunalıma sürüklemek üzere beni bana yardımcı olur musunuz?

Canım hiçbir şey için geç değil yeter ki içinde istek olsun Allah'ın izniyle başarırsın ne istiyorsan :) öncelikle bir geçmişe dön bakalım sonra yavaş yavaş şimdiki olduğun konuma düşün seni neler yapmak mutlu ediyor? Hep yapmak istediğin ama fırsat bulamadığın şeyler? Düşün bunları bir kağıda en basitinden başlayarak alt alta yaz sonra da uygula mesela sana örnek olsun ben hep bale yapmak istemişimdir ama küçükken gitmemiştim şuan yaşım 20 ve 1 ay önce başladım insanın sevdiği bir şeyi yapması o kadar güzel ki Sana anlatamam canım yanıyor çok yoruluyorum derste ama acısı bile güzel :) yani önce neleri sevdiğini bul ayrıca istiyorsan çalışabilirsin de eğitimin yoksa okula bile başlayabilirsin! Her şeyi yapabilirsin ama sakın hayatına bir amaç katasın diye bebiş yapma bu boş ve güzel zamanın tadını çıkar

Kaç tane açtın bu konudan??
Neden çalışmıyorsun ya sa neden açıktan okumuyorsun. Ev hanımı olmak zor diyorasun da ben okuyorum çalışıyorum ve evi çekip çeviriyorum o ne olacak?

Çalışsan var ya cumaları nasıl seversin cumaları beklemek bi aktivite olur senin için inan. Ben şu günlerde çarşambaları seviyorum neden dersen Perşembe Cuma dan önce gelir az kaldı uyumama diyorum.

vakit geçirmek için çocuk yapmak yerine farklı aktivitelere yönelebilirsin.

Değişik şeyler yapma fırsatın yok mu kursa gitme veya değişik aktivitelere katılma gibi .çalışmak istiyorsan iş ara belki çalışma imkânın olur.ben senin gibi ev hanımı olsam henüz çocuğum olmasa neler neler yapardim.once bir kursa giderdim mutlaka.orda vakit güzel geçerdi.sonra istediğim gibi gezerdim,kitap okurdum.orgu falan da orerdim.valla hayallere kapıldım.

neden -di li geçmiş zaman kullanıyorsun, şimdi de bunları yapabilirsin, kitaplar oku, dil öğren, bloglarda gez, illaki sana göre bişeyler keşfedersin yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…