üçüncü kez alttan alacağımız bir ders için fazladan harç parası ödenecek diye duydum sonra bi de kaltı o uygulama diye duydum. internette kesin bişey de bulamadım. bu konuda kesin bi bilgisi olan var mı acaba ?
benim bildiğim şu şekilde;
eğer alttan aldığın ders dönemini uzatmışsa harç yatırırsın.ve o dönem devam edersin.
ama sen bir üst döneme geçtiysen zaten ek bir para istenmez.
Okuduğum üniversitenin 3. yılını 3. kez okuyacağım.Bütün dersleri hem de, önceki iki sene harcımı yatırdığım halde derslere devam etmedim ve sınavlara girmedim.Bu sene 3. kez okumuş olcam, harçlar da kaldırıldı, peki benim gibi uzatan öğrencilerden de mi harç alınmayacak? Bilgisi olan var mı.
Bir arkadaşımın ablası 1. sınıfta gördüğü teknik resimi 3 yıl boyunca veremediği için ek bir ücret vermiş. Arkadaşım söylemişti bana da kalırsak fazladan para ödicez fln diye.
Okuduğum üniversitenin 3. yılını 3. kez okuyacağım.Bütün dersleri hem de, önceki iki sene harcımı yatırdığım halde derslere devam etmedim ve sınavlara girmedim.Bu sene 3. kez okumuş olcam, harçlar da kaldırıldı, peki benim gibi uzatan öğrencilerden de mi harç alınmayacak? Bilgisi olan var mı.
Kızlar bugün öğrendim 1 sene okulu uzatanlardan eskiden aldıkları harcın yüzde 50 fazlasını, 2 sene uzatanlardan 2 katını alıyolarmış.Bu şekilde gidiyo ben bu durumda 2 katı harç ödicem Yalnız sistem okadar karışık ki okulların öğrenci işleri bile tam bilmiyo, bankalara harç yatırmaya gidince de borç görünmüyo okul kaydı girmedii için. Bikaç güne kadar halledilcekmiş bu karışıklık