- 22 Eylül 2018
- 367
- 335
- 36
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Allah korusun ama ev çok tehlikeli, özellikle bu zamanda.merhabalar benim şu aralar tatlı bir derdim var ve bu konu hakkında fikir danışmaya geldim.
Düğünümde takılan altınların hepsi annemin evinde duruyordu yaklaşık 1aydır. dün itibari ile artık benim evimdeler ve nasıl muhafaza etmeli bilemiyoruz. Eşim çeyrek ve yarımları bozdurup gram altın olarak banka hesabında tutmanın mantıklı olabileceğini söyledi. Bana da mantıklı geldi ama bu şekilde yapsak bilezikler ne olacak, kaldı ki ben birikim amaçlı her ay bir bilezik almak ve çeyrekleri de satıp bilezik olarak tutmak istiyordum daha toplu olsun diye. Genelde bilezik vs. takmam ama tek bir türden yapıp saklamak istiyorum yani.
Kiralık kasayı da araştıracağız, bundan başka da seçenek kalmıyor sanırım.
Bir süre geleneksel yastık usulü ile mi saklasak diyorum da hırsıza kilit olmaz tabi. ama girer mi onu da bilmiyorum. insanlar yeni yeni taşınıyor, hırsızı var mı bu muhitin bilmiyorum :
Sizler nasıl yaptınız, nasıl korunup değerlendirilmeli bu altınlar ?
Yaa noldu sonravalla çalınacağı varsa her türlü gidiyor
annemlerin banka kasasındaki onlarca altını çalındı
ben evimde saklamayı tercih ederim açıkcası
en azından gözüm görsün
Haklısınız her şey olabilir, banka kasasından soyulanı da yazmışlar. Biz yaklaşık 10 yıl bu yöntemle sakladık. Şansa biraz da.Insanlar 100 tl icin birbirini bicakliyor o evdeki kasa icin Allah korusun bunlari öldurüp yine de alip giderler evde olmasina karsiyim ben kesinlikle konu sahibi banka altin hesabi yada diger yatirimlar daha mantikli yastik alti saklanacak devirde degiliz artik
Düğün arabasının önünü kesip, altınları çalan psikopatlarla dolu etraf, bankaya koyun. Çeyrek ve yarımları bozdurup bilezik yapın. Gram altın olarak banka hesabında tutmak derken, altın hesabından mı bahsediyorsunuz? Öyle ise tavsiye etmem. Bankalara şu şartlarda pek güvenmeyin. Para değersizdir esasen bir kağıt parçası ama altın hiçbir zaman değer kaybetmez.merhabalar benim şu aralar tatlı bir derdim var ve bu konu hakkında fikir danışmaya geldim.
Düğünümde takılan altınların hepsi annemin evinde duruyordu yaklaşık 1aydır. dün itibari ile artık benim evimdeler ve nasıl muhafaza etmeli bilemiyoruz. Eşim çeyrek ve yarımları bozdurup gram altın olarak banka hesabında tutmanın mantıklı olabileceğini söyledi. Bana da mantıklı geldi ama bu şekilde yapsak bilezikler ne olacak, kaldı ki ben birikim amaçlı her ay bir bilezik almak ve çeyrekleri de satıp bilezik olarak tutmak istiyordum daha toplu olsun diye. Genelde bilezik vs. takmam ama tek bir türden yapıp saklamak istiyorum yani.
Kiralık kasayı da araştıracağız, bundan başka da seçenek kalmıyor sanırım.
Bir süre geleneksel yastık usulü ile mi saklasak diyorum da hırsıza kilit olmaz tabi. ama girer mi onu da bilmiyorum. insanlar yeni yeni taşınıyor, hırsızı var mı bu muhitin bilmiyorum :
Sizler nasıl yaptınız, nasıl korunup değerlendirilmeli bu altınlar ?
Sizde haklisiniz ama ben bu devirde yapamazdim insan o sebepten evden cikmaz valla :))Haklısınız her şey olabilir, banka kasasından soyulanı da yazmışlar. Biz yaklaşık 10 yıl bu yöntemle sakladık. Şansa biraz da.
dava açtı annemler bankaya ama sonuç alamadık ne yazık kiYaa noldu sonra
keşke mümkün olmasaydı ama birebir yaşadık hala da acısı içimdedir bir sürü altınBanka kasasından nasıl çalındı? Mümkünü yok ki böyle bir şeyin. Banka mı battı, kasa dairesi depremde mi yıkıldı nooldu?
Ekleme: başka mesaja cevap vermişsiniz yeni gördüm. Bankanın adı ne?
Valla inanamiyorum..biz bankadan kredi alinca söke söke aliyolar.nie müşteriyi madur ediyolar.keşke mümkün olmasaydı ama birebir yaşadık hala da acısı içimdedir bir sürü altın
banka ismi vermek ne kadar doğru bilmiyorum ama aynı sene içinde başka şubesinde aynı olay yaşanmış
araştırmıştık
bizim de aklımız ermemişti baya imkansız bişe çünkü ama
sormayın, yıllardır o bankanıın müşterisidir annemValla inanamiyorum..biz bankadan kredi alinca söke söke aliyolar.nie müşteriyi madur ediyolar.
Ne kadar saçma bi davranış..
Şaka gibi bir olay, nasıl olursormayın, yıllardır o bankanıın müşterisidir annem
ve köklü de bir banka nasıl üstünü kapattılar o olayın hala aklım almıyor
çok can sıkıcı Allah kimseye yaşatmasın
sağolunŞaka gibi bir olay, nasıl olur
Hiç aklım almadı
Çok geçmiş olsun.
Gerçekten çok üzücü, sebep olanlar yiyemesinsağolun
çok üzülmüştük o dönem, bir de benim düğünüm öncesiydi
AmiiinnnnnGerçekten çok üzücü, sebep olanlar yiyemesin
Duşa kabın altı, veya asma tavan spotların ıcıne koyanları bılıyorumFaiz işlerine çok karşı olduğum için ne TL ne altın hesabına yatırmamıştık. Zaten o faiz gelirinin hayrı olmuyor insana. Biz kasaya koymuştuk, sonra kasanın geliri de sonuçta bankaya gidiyor diye oradan aldık, evde sakladık. Korktum ama dedim ki "ben faize bulaşmamak için böyle yapıyorum ve Allaha güveniyorum, bir şey olursa da Onun bir bildiği vardır" Siz de evde güvenli bir yer ayarlayabilirsiniz. Mesela saksının ya da vazonun içi...
Duşa kabın altı, veya asma tavan spotların ıcıne koyanları bılıyorum