Altınlar

Bizim takıları kv vermediği için böyle derdimiz olmadı :) bundan sonra düğünlere kendi gidecek bi zahmet.
Benim ailemde takılardan verecekti vermemelerini istedim annem sağolsun saklıyor şimdilik ileride ihtiyaç olursa yardımcı olacaklar :)

Son düzenleme:
Kizlar ev tehlikeli .
Hirsizlar bulamaz demeyin .bulurlar.
Baharat şişelerine ,aycicek yağ tenekesine bile bakmislar düsünün. Tabiki onlari da yere döküyorlar ev berbat.
Adamin biri duvari delip icine koymus.orada da bulmuslar. Hatta bir de terbiyesiz bir not birakmislar ananin..... koysanda buluruz yazmislar.
Tövbe tovbe:KK70:

Gecen sene 13 ekimde ailemim evine 1 haftaligina biraktigim altinlar duman oldu.. Burda eski konularimda var hala haber yok parmak izi yok yakalanan yok.. Esimle birbirimizi yedik bu surecte zaten sorunlarimiz vardi ve bir yildir bosanmaya calisiyoruz. Bu arada annemler 2 saatligine dugune gittiginde girmis hirsiz ve ev pimapen arti demir kapiliydi ikisinide kirmis aksam 7-8 gibi sakin evde tutmayin bozdurun bankaya atin...

merhabalar benim şu aralar tatlı bir derdim var ve bu konu hakkında fikir danışmaya geldim.

Düğünümde takılan altınların hepsi annemin evinde duruyordu yaklaşık 1aydır. dün itibari ile artık benim evimdeler ve nasıl muhafaza etmeli bilemiyoruz. Eşim çeyrek ve yarımları bozdurup gram altın olarak banka hesabında tutmanın mantıklı olabileceğini söyledi. Bana da mantıklı geldi ama bu şekilde yapsak bilezikler ne olacak, kaldı ki ben birikim amaçlı her ay bir bilezik almak ve çeyrekleri de satıp bilezik olarak tutmak istiyordum daha toplu olsun diye. Genelde bilezik vs. takmam ama tek bir türden yapıp saklamak istiyorum yani.
Kiralık kasayı da araştıracağız, bundan başka da seçenek kalmıyor sanırım.

Bir süre geleneksel yastık usulü ile mi saklasak diyorum da hırsıza kilit olmaz tabi. ama girer mi onu da bilmiyorum. insanlar yeni yeni taşınıyor, hırsızı var mı bu muhitin bilmiyorum :

Sizler nasıl yaptınız, nasıl korunup değerlendirilmeli bu altınlar ?
Allah korusun ama ev çok tehlikeli, özellikle bu zamanda.
Ben düğün takılarını banka kasasına koymuştum.
Evimde setim, birkac parça günlük kullandığım takılarım vardı ve kendimce çok iyi saklamistim.
Bir haftasonu pazara çıktık eve döndüğümüzde kilitler kırılıp kapı açılmıştı ve herşeyi eliyle koymus gibi alıp gitmişlerdi.
Hiçbir iz yoktu, polis dedektör ile girdiklerini söylemişti kaç yıl oldu ses çıkmadı.
Kırılmaz kilit ve çelik kapıyı açmışlardi. Çilingir o zaman demistiki bütün kapılar açılmak için yapılır ne yaparsan yap profesyonel ise sadece biraz fazla zaman harcar ama açar.
Başıma geldiği için çok korkarım ben, artık üstümde nakit bile pek bulundurmuyorum.
Bunu yaşamanın psikolojisi de ayrı bir sorun zaten.

Insanlar 100 tl icin birbirini bicakliyor o evdeki kasa icin Allah korusun bunlari öldurüp yine de alip giderler evde olmasina karsiyim ben kesinlikle konu sahibi banka altin hesabi yada diger yatirimlar daha mantikli yastik alti saklanacak devirde degiliz artik
Haklısınız her şey olabilir, banka kasasından soyulanı da yazmışlar. Biz yaklaşık 10 yıl bu yöntemle sakladık. Şansa biraz da.

Bilezikten zarar edersin en iyisi gram. Ama asla evde tutma derim. Yeni gelinsin mutlaka riskin var. Kirala bir kasa dursun. Yada altın hesabı aç daha iyi.

merhabalar benim şu aralar tatlı bir derdim var ve bu konu hakkında fikir danışmaya geldim.

Düğünümde takılan altınların hepsi annemin evinde duruyordu yaklaşık 1aydır. dün itibari ile artık benim evimdeler ve nasıl muhafaza etmeli bilemiyoruz. Eşim çeyrek ve yarımları bozdurup gram altın olarak banka hesabında tutmanın mantıklı olabileceğini söyledi. Bana da mantıklı geldi ama bu şekilde yapsak bilezikler ne olacak, kaldı ki ben birikim amaçlı her ay bir bilezik almak ve çeyrekleri de satıp bilezik olarak tutmak istiyordum daha toplu olsun diye. Genelde bilezik vs. takmam ama tek bir türden yapıp saklamak istiyorum yani.
Kiralık kasayı da araştıracağız, bundan başka da seçenek kalmıyor sanırım.

Bir süre geleneksel yastık usulü ile mi saklasak diyorum da hırsıza kilit olmaz tabi. ama girer mi onu da bilmiyorum. insanlar yeni yeni taşınıyor, hırsızı var mı bu muhitin bilmiyorum :

Sizler nasıl yaptınız, nasıl korunup değerlendirilmeli bu altınlar ?
Düğün arabasının önünü kesip, altınları çalan psikopatlarla dolu etraf, bankaya koyun. Çeyrek ve yarımları bozdurup bilezik yapın. Gram altın olarak banka hesabında tutmak derken, altın hesabından mı bahsediyorsunuz? Öyle ise tavsiye etmem. Bankalara şu şartlarda pek güvenmeyin. Para değersizdir esasen bir kağıt parçası ama altın hiçbir zaman değer kaybetmez.

Haklısınız her şey olabilir, banka kasasından soyulanı da yazmışlar. Biz yaklaşık 10 yıl bu yöntemle sakladık. Şansa biraz da.
Sizde haklisiniz ama ben bu devirde yapamazdim insan o sebepten evden cikmaz valla :))

Banka kasasından nasıl çalındı? Mümkünü yok ki böyle bir şeyin. Banka mı battı, kasa dairesi depremde mi yıkıldı nooldu?

Ekleme: başka mesaja cevap vermişsiniz yeni gördüm. Bankanın adı ne?
keşke mümkün olmasaydı ama birebir yaşadık hala da acısı içimdedir bir sürü altın
banka ismi vermek ne kadar doğru bilmiyorum ama aynı sene içinde başka şubesinde aynı olay yaşanmış
araştırmıştık
bizim de aklımız ermemişti baya imkansız bişe çünkü ama :KK43:

keşke mümkün olmasaydı ama birebir yaşadık hala da acısı içimdedir bir sürü altın
banka ismi vermek ne kadar doğru bilmiyorum ama aynı sene içinde başka şubesinde aynı olay yaşanmış
araştırmıştık
bizim de aklımız ermemişti baya imkansız bişe çünkü ama :KK43:
Valla inanamiyorum..biz bankadan kredi alinca söke söke aliyolar.nie müşteriyi madur ediyolar.
Ne kadar saçma bi davranış..

Valla inanamiyorum..biz bankadan kredi alinca söke söke aliyolar.nie müşteriyi madur ediyolar.
Ne kadar saçma bi davranış..
sormayın, yıllardır o bankanıın müşterisidir annem
ve köklü de bir banka nasıl üstünü kapattılar o olayın hala aklım almıyor
çok can sıkıcı Allah kimseye yaşatmasın

Faiz işlerine çok karşı olduğum için ne TL ne altın hesabına yatırmamıştık. Zaten o faiz gelirinin hayrı olmuyor insana. Biz kasaya koymuştuk, sonra kasanın geliri de sonuçta bankaya gidiyor diye oradan aldık, evde sakladık. Korktum ama dedim ki "ben faize bulaşmamak için böyle yapıyorum ve Allaha güveniyorum, bir şey olursa da Onun bir bildiği vardır" Siz de evde güvenli bir yer ayarlayabilirsiniz. Mesela saksının ya da vazonun içi...
Duşa kabın altı, veya asma tavan spotların ıcıne koyanları bılıyorum

Teşekkür ederim bir sürü yöntem yazmışsniz ama hala karar kilamadik. :KK43:

Duşa kabın altı, veya asma tavan spotların ıcıne koyanları bılıyorum

Sizin aklına gelen hırsızların aklına da çoktan gelmiştir emin olun ...Komşum çok parlak bir fikir olarak buzluğa koymuş altınları :olamaz:fakat birşey bulamayan hırsız kamyon yanaştırıp beyaz eşyaları çalınca hem altınkardan hem eşyadan olmuş :KK48: altın hesabının hesap işletim ücretinden yada kasanın kira masrafından kaçayım derken zararı telafisi mümkünsüz şekilde büyük oldu ...

X