Altınlar

inanın hala anlam veremiyorum
düşüncemiz banka personellerinden birinin yaptığı günahları boynuna
hem de düğünümden hemen önce olmuştu bu olay nasıl üzülmüştüm çünkü benim biriktirdiklerim de o kasadaydı
kadıncağızın yıllardır dişinden tırnağından arttırdığı oradaydı
bana ve abime gelen hediyeler oradaydı :KK43:
epey uğraştılar ama sonuç alamadılar
aynı bankanın başka şubesinde de benzer bir olay olmuş aynı sene ama bi sonuca ulaşmadı

Ay inanamiyorum rezillik bu bir suc yani resmen nasil olur yaaa yazik günah ama :KK43: bankayi dava ettiniz ve sonuc alamadiniz oylemi peki o banka suan hala var mi kapanan bankalardan mi yoksa ;(

aynı olayı saolsun kv. evliliğimin 2. günü yaptı bana.güya el öpmeye akrabaları geziyoruz.zaten kış katkat giyinmişin,boynumda eşimin aldığı altın kolye birde alyansım var.

kvlere geçtik amcaları filanda orda kv ile mutfakta uğraşırken ne acele ne ara sattınız altınları dedi,halbuki satmadık bişey yapmadık.yoo satmadık duruyorlar daha ev peşinatı yapacaz onları oğlunuz konuşmadımı dedim.biraz bozulur gibi oldu,onuda anlıyorum ele güne rezil olduk kızın kolları bomboş diye ama ,banane yılda 1 gördüğüm amcanın halanın lafından.

hani takan takar kimse karışamazda ne diye seyyar kuyumcu gibi gezeyim dışarda.adamlar 10 lira için koyun keser gibi adam kesiyor.

Evliliginizin 2.günü el.opmeye mi gittiniz.
Ya suanda cok sinirliyim saçımı yolcam:KK11:
Allah kahretsin bu törenleri
Son bulsun artik son bulsun

Oyle birsey yok boyle seyler yüzünden kavga çıkıyor
Biz evlendik aynen kışın evlendik bizde bu arada,kaynana nikahin üzerinden 24 saat gecmemis esimi ariyor,babami sikayet ediyor babam dugunde bilmemneyi baska masaya oturtmus
Ilgilenseydin o zaman kendi misafirinle dimi ama
Senede 1 kez göreceğin amca icin bilezikmi takilir canin ister takarsin o ayri tabi ama
Hayir bu altin islerine neden kaynanalar burnunu sokar onu da hic anlamam

Bende kasada tutuyorum fakat kasanin sigortasi yok. Tamamen arti eksi degerlendirip kisisel tercihinizi yapmalisiniz yuzde yuz guvenli hesap yok

Ay inanamiyorum rezillik bu bir suc yani resmen nasil olur yaaa yazik günah ama :KK43: bankayi dava ettiniz ve sonuc alamadiniz oylemi peki o banka suan hala var mi kapanan bankalardan mi yoksa ;(
dava ettik ve sonuç çıkmadı ne yazık ki
yok aslında baya da köklü bir banka hala yerli yerinde duruyor :KK43:

Faiz işlerine çok karşı olduğum için ne TL ne altın hesabına yatırmamıştık. Zaten o faiz gelirinin hayrı olmuyor insana. Biz kasaya koymuştuk, sonra kasanın geliri de sonuçta bankaya gidiyor diye oradan aldık, evde sakladık. Korktum ama dedim ki "ben faize bulaşmamak için böyle yapıyorum ve Allaha güveniyorum, bir şey olursa da Onun bir bildiği vardır" Siz de evde güvenli bir yer ayarlayabilirsiniz. Mesela saksının ya da vazonun içi...

merhabalar benim şu aralar tatlı bir derdim var ve bu konu hakkında fikir danışmaya geldim.

Düğünümde takılan altınların hepsi annemin evinde duruyordu yaklaşık 1aydır. dün itibari ile artık benim evimdeler ve nasıl muhafaza etmeli bilemiyoruz. Eşim çeyrek ve yarımları bozdurup gram altın olarak banka hesabında tutmanın mantıklı olabileceğini söyledi. Bana da mantıklı geldi ama bu şekilde yapsak bilezikler ne olacak, kaldı ki ben birikim amaçlı her ay bir bilezik almak ve çeyrekleri de satıp bilezik olarak tutmak istiyordum daha toplu olsun diye. Genelde bilezik vs. takmam ama tek bir türden yapıp saklamak istiyorum yani.
Kiralık kasayı da araştıracağız, bundan başka da seçenek kalmıyor sanırım.

Bir süre geleneksel yastık usulü ile mi saklasak diyorum da hırsıza kilit olmaz tabi. ama girer mi onu da bilmiyorum. insanlar yeni yeni taşınıyor, hırsızı var mı bu muhitin bilmiyorum :

Sizler nasıl yaptınız, nasıl korunup değerlendirilmeli bu altınlar ?
Ben bozdum çeyrekleri bankada gram hesabında yükselince bozup düşünce tekrar alıyorum. Setim ve bileziklerim içinde kasa tuttum 275 galiba yıllık ödemesi. En azından kafam rahat.

merhabalar benim şu aralar tatlı bir derdim var ve bu konu hakkında fikir danışmaya geldim.

Düğünümde takılan altınların hepsi annemin evinde duruyordu yaklaşık 1aydır. dün itibari ile artık benim evimdeler ve nasıl muhafaza etmeli bilemiyoruz. Eşim çeyrek ve yarımları bozdurup gram altın olarak banka hesabında tutmanın mantıklı olabileceğini söyledi. Bana da mantıklı geldi ama bu şekilde yapsak bilezikler ne olacak, kaldı ki ben birikim amaçlı her ay bir bilezik almak ve çeyrekleri de satıp bilezik olarak tutmak istiyordum daha toplu olsun diye. Genelde bilezik vs. takmam ama tek bir türden yapıp saklamak istiyorum yani.
Kiralık kasayı da araştıracağız, bundan başka da seçenek kalmıyor sanırım.

Bir süre geleneksel yastık usulü ile mi saklasak diyorum da hırsıza kilit olmaz tabi. ama girer mi onu da bilmiyorum. insanlar yeni yeni taşınıyor, hırsızı var mı bu muhitin bilmiyorum :

Sizler nasıl yaptınız, nasıl korunup değerlendirilmeli bu altınlar ?

Merhaba bereketli olsun .
Eğer takma niyetinizde değilseniz size geldiği şekilde saklayın ...durduk yere bozup şekil değiştirmeniz bile zarar etmeye sebeptir....zaten saklayacaksanız ha çeyrek ha gram ha bilezik farketmez altın altındır ...
Şekilleriyle oynamadan Bunun yerine bir kiralık kasa tutup orda muhafaza ediniz ...

Bozup altın hesabına atacak olursanız ...
Bozarken zarar edip alırkende kuyumcudaki fiziki altına göre bankadaki hayali gramlar herzaman 5-15tl arası daha pahalı oluyor ...
E yine durduk yere zarar etmiş olursunuz ...

ALTIN SEÇİM VEYA SONRASI EPEY ARTACAK....yazık etmeninizi tavsiye ederim ...

valla çalınacağı varsa her türlü gidiyor
annemlerin banka kasasındaki onlarca altını çalındı :KK43:
ben evimde saklamayı tercih ederim açıkcası
en azından gözüm görsün :KK48:
Banka kasasından nasıl çalındı? Mümkünü yok ki böyle bir şeyin. Banka mı battı, kasa dairesi depremde mi yıkıldı nooldu?

Ekleme: başka mesaja cevap vermişsiniz yeni gördüm. Bankanın adı ne?

Bana hirsiz girdi. Kizima dogumda yapilan 3 bilezik, yuzuklerim, kupelerim vs gitti. Benim takilarim araba alirken bozdurdugumuz icin sansliydik. İnan altindan bir toplu ignem bile yok, pislik gumus yüzüklerimi bile calmis. 5bin civari kaybim oldu. Evlendigimiz iilk zaman tanıdık kuyumcuda sakladik. Ama en mantiklisi bankada kasa. Sakin Sakin ama sakin evde tutma

Altın evde asla tutulmamali. Ben düğününde takilanlarin hepsini goturdum kasaya koydum 420 civarı veriyorum ama 1 yıl boyunca kafam rahat çok şükür.ayrica kasayı sadece kendi adına actirdm. Eşimle ortak falan değil.sadece ben acabiliyorum kasayi

Bence kasaya gereksiz para vermeye gerek yok...

Altın hesabı açtırın internet uygulamasınıda telinize indirim hangi bankadan açacaksanız hesapta gram altın olarak dursun heray yapacağınız birikimide oraya yatırır altına çevirirsiniz bu zamanda riske atıp evde bırakmayın nereden ne geleceği belli olmaz ev tehlikeli

Evinize minik bir kasa alıp sağlam bir şekilde sabitleyebilirsiniz.
Insanlar 100 tl icin birbirini bicakliyor o evdeki kasa icin Allah korusun bunlari öldurüp yine de alip giderler evde olmasina karsiyim ben kesinlikle konu sahibi banka altin hesabi yada diger yatirimlar daha mantikli yastik alti saklanacak devirde degiliz artik

valla çalınacağı varsa her türlü gidiyor
annemlerin banka kasasındaki onlarca altını çalındı :KK43:
ben evimde saklamayı tercih ederim açıkcası
en azından gözüm görsün :KK48:
Gönül öyle ister ama altın dedektörüyle giriyormuş hırsızlar,eliyle koymuş gibi alıp gidiyormuş Allah korusun.Etraf dağılmadığı için de kişi en yakınlarından konu komşusundan şüpheleniyormuş bilen biri yaptı diye.

Evde tutmayın. Kasa kiralamayın sigortası yokmuş. Ben sormustum. Bankacı deprem olur yangın olur çalınır size güvence veremeyiz dedi. Siz en iyisi altın hesap acın gram olarak biriktirin. Altın değerinden bisey kaybetmeyecek.

X