Altınlar

altin hesabi dusunebilirsiniz.
ama kuyumcuya goturup bozdurmayin.cok fazla deger kaybeder

calistiginiz bir bankanin altin gununde, soylenen subesine goturin.
hic bir kaybiniz olmadan, altin hesabina gecirin.

Bence takabileceginiz birkaç tane bileklik tarzı ayırıp kalanını bozdurup altın hesabı yapmak en mantiklisi. Evde bulundurmayin kesinlikle. Zaten üstüne yatirimlik ekleyecegim diyorsunuz. Üstüne paranız kadar gram altın olarak eklersiniz. Bozdururken de değer kaybetmez.

Senin her ay bilezik yatırımı yapacak maddi durumun var ise,biliyorsun bir bilezik 2060 tl falan 10 gram.
Banka kasası en mantıklısı
Benim kasada duruyor,kasanın süresi dolmustu 440 tl. Ilk etapta depozito da veriyorsun 700 tl tutuyor. Simdi 2019 oldu mesaj geldi bankadan hadi 750 tl olsun. Bir araştır derim
Her ay bir ceyrek altın alabilcek gücün varsa
Senede 12 çeyrek eder. Bu çeyreklerin 1 tanesi kasa parasina gidicek.
En azindan kafan rahat eder.
Takmayi sevmiyormussun,daha iyi düşman kazanmazsın Allah korusun.
Evde tutmak büyük risk.
Evde tutma sadece alyansini varsa tektasini falan tut (sürekli takildigi icin genelde yüzükler ondan soyledim)
Hem baska degerli seyleri de kasada saklayabilirsin .
Evrak mesela.
Ya da başka ozel seyler.
Altin hesabi falan bos
Uzun vadede yatirim istiyorsan bir miktarini nakite çevirip hisse senedi alabilirsin.(borsa)
Takip edersin. Borsa iyidir.

Safsarisin Safsarisin alyansım, tektaşım ve kartanesi küpemle şu lale kolyesi var ya onları bozdurmayı düşünmüyorum bi tek. tek taktıklarım onlar yani. eşim de alyansını takmıyor bozdurup grama çevircem bigün :KK45:
her şeyi grama çeviresim geliyor, bigün eşimi de bir şeylere çeviricem diye korkuyorum :KK53:

Safsarisin Safsarisin alyansım, tektaşım ve kartanesi küpemle şu lale kolyesi var ya onları bozdurmayı düşünmüyorum bi tek. tek taktıklarım onlar yani. eşim de alyansını takmıyor bozdurup grama çeviresim gelmiyor değil onu da :KK45: her şeyi grama çeviresim geliyor, bigün eşimi de bir şeylere çeviricem diye korkuyorum :KK53:

Canim pisman olursun bence yapma. Bilezik zaten bozdurulurken deger kaybeden birşey .
Bak canim ben evlendigimde ıssız bir yerdeydim
Eve de temizlige kadin geliyordu esim rahatsiz oldu insan rahatsiz oluyor hemen kasa tuttuk
Ben 18 ayar kolyelerimi takiyorum bitane 22 ayar var onu da takıyorum.
Hatta esimle ufak bir sürtüşmemiz oldu
Bu kolye yüzünden yüklüyorum. Bu arada esini grama cevirsen karli cikarsin belki kac kg benimki 80 kg :KK70:

20190102_165654.jpg
dediki suanda yanimda napiyon lan? Ekspertize mi yolluyon ?:KK53:
Lale ninde zinciri falan boyledir isciligi vardir diye düşünüyorum kalsin dedigin gibi altinlarini bence tut kasada sen bilirsin ama :)

Ben bu yüklediğimi tuttum bi arada takarim diye esim onuda koy kasaya koy koy dedi koyamam senin cevren çok fena sattilar mi falan diye laf ederler dedim ah ah ben herseyi biliyorum canimm
Sonra kaynanaya gittik bir komsusu vardi orda
Neyse kalkti gitti kadin. Bana diyorki siz altinlari sattınız mi?? Dedim yoo duruyor anne
Satmadik
Sonra jeton düştü komsusu orda ya hani
E cahil millet ne dicen
Sende o laleyi arada bir takarsin bence o laleleri bende beğeniyorum gelde bizim kazmaya anlat
Gerci bu model de güzel :dondurma:

bankada bir kasa kiralamanizi tavsiye ederim. ailemle yasiyorken evimize hirsiz girdi, evde degerli ne var ne yok herseyi goturdu. altinlar, saatler, paralar. odamdan gumus bile olmayan takilarimi bile goturmusler. evde hic guvenilir degil. yanlis bilmiyorsam turkiye de evleri hirsizliga karsi sigortalamiyor insanlar zaten (biz yurtdisinda yasiyoruz ve sigortamiz tum zarari karsiladi hamdolsun). ben sadece gundelik taktigim altinlarimi evde tutuyorum, hatta onlardan bile cekiniyorum ama napayim.
ceyreginizi yariminizi da bozdurmayin, gram altina filan cevirmeyin. oylece koyun dursun bence.

altında altın hesabıda gereksiz
hele kasa birde kasa kirasımı ödeyeceksiniz
yastık altında altın mı saklanır allansen
yatirim olarak goren bi ton insan var, neden gereksiz olsun ki? gayet mantikli ve karli bence.

Ohaaa. Banka kasasindan nasil çalındı ki? Benim de bankada duruyor tırstım şuanda :KK43:
inanın hala anlam veremiyorum
düşüncemiz banka personellerinden birinin yaptığı günahları boynuna
hem de düğünümden hemen önce olmuştu bu olay nasıl üzülmüştüm çünkü benim biriktirdiklerim de o kasadaydı
kadıncağızın yıllardır dişinden tırnağından arttırdığı oradaydı
bana ve abime gelen hediyeler oradaydı :KK43:
epey uğraştılar ama sonuç alamadılar
aynı bankanın başka şubesinde de benzer bir olay olmuş aynı sene ama bi sonuca ulaşmadı

merhabalar benim şu aralar tatlı bir derdim var ve bu konu hakkında fikir danışmaya geldim.

Düğünümde takılan altınların hepsi annemin evinde duruyordu yaklaşık 1aydır. dün itibari ile artık benim evimdeler ve nasıl muhafaza etmeli bilemiyoruz. Eşim çeyrek ve yarımları bozdurup gram altın olarak banka hesabında tutmanın mantıklı olabileceğini söyledi. Bana da mantıklı geldi ama bu şekilde yapsak bilezikler ne olacak, kaldı ki ben birikim amaçlı her ay bir bilezik almak ve çeyrekleri de satıp bilezik olarak tutmak istiyordum daha toplu olsun diye. Genelde bilezik vs. takmam ama tek bir türden yapıp saklamak istiyorum yani.
Kiralık kasayı da araştıracağız, bundan başka da seçenek kalmıyor sanırım.

Bir süre geleneksel yastık usulü ile mi saklasak diyorum da hırsıza kilit olmaz tabi. ama girer mi onu da bilmiyorum. insanlar yeni yeni taşınıyor, hırsızı var mı bu muhitin bilmiyorum :

Sizler nasıl yaptınız, nasıl korunup değerlendirilmeli bu altınlar ?
Kullanılmayan altın ve ziynet eşyaları için en güvenilir yer banka kasasıdır.

merhabalar benim şu aralar tatlı bir derdim var ve bu konu hakkında fikir danışmaya geldim.

Düğünümde takılan altınların hepsi annemin evinde duruyordu yaklaşık 1aydır. dün itibari ile artık benim evimdeler ve nasıl muhafaza etmeli bilemiyoruz. Eşim çeyrek ve yarımları bozdurup gram altın olarak banka hesabında tutmanın mantıklı olabileceğini söyledi. Bana da mantıklı geldi ama bu şekilde yapsak bilezikler ne olacak, kaldı ki ben birikim amaçlı her ay bir bilezik almak ve çeyrekleri de satıp bilezik olarak tutmak istiyordum daha toplu olsun diye. Genelde bilezik vs. takmam ama tek bir türden yapıp saklamak istiyorum yani.

Bir süre geleneksel yastık usulü ile mi saklasak diyorum da hırsıza kilit olmaz tabi. ama girer mi onu da bilmiyorum. insanlar yeni yeni taşınıyor, hırsızı var mı bu muhitin bilmiyorum :

Sat mevduata çevir . Ayda %25 faizle her ay bir bilezik daha alırsın :)

Ben bu yüklediğimi tuttum bi arada takarim diye esim onuda koy kasaya koy koy dedi koyamam senin cevren çok fena sattilar mi falan diye laf ederler dedim ah ah ben herseyi biliyorum canimm
Sonra kaynanaya gittik bir komsusu vardi orda
Neyse kalkti gitti kadin. Bana diyorki siz altinlari sattınız mi?? Dedim yoo duruyor anne
Satmadik
Sonra jeton düştü komsusu orda ya hani
E cahil millet ne dicen
Sende o laleyi arada bir takarsin bence o laleleri bende beğeniyorum gelde bizim kazmaya anlat
Gerci bu model de güzel :dondurma:

aynı olayı saolsun kv. evliliğimin 2. günü yaptı bana.güya el öpmeye akrabaları geziyoruz.zaten kış katkat giyinmişin,boynumda eşimin aldığı altın kolye birde alyansım var.

kvlere geçtik amcaları filanda orda kv ile mutfakta uğraşırken ne acele ne ara sattınız altınları dedi,halbuki satmadık bişey yapmadık.yoo satmadık duruyorlar daha ev peşinatı yapacaz onları oğlunuz konuşmadımı dedim.biraz bozulur gibi oldu,onuda anlıyorum ele güne rezil olduk kızın kolları bomboş diye ama ,banane yılda 1 gördüğüm amcanın halanın lafından.

hani takan takar kimse karışamazda ne diye seyyar kuyumcu gibi gezeyim dışarda.adamlar 10 lira için koyun keser gibi adam kesiyor.

Sakın sakin evde tutmayın eşimin vefatının ardından bir de ortalama 40 bin liralık altınım çalındı ve evim çok korunakliydi zaten yengem dediğim akrabam anahtar kopyalatmis. ..ne olursa olsun banka kasası bence bedeli ne olursa olsun...asla evde bırakmayın yanınıza da almayın bir kaza olsa önce cantayi caliyorlar maalesef. ..benim çok acili ve sersem bir zamanimdi bilemedim ablacim siz benim yaptığım hatayi yapmayın bence

altinlarim cok az oldugu icin oyle bir derdim yok
Ama cok olsaydi bankada tutardim.
Evde calinma korkusu beni beni bitirirdi )))

Kasa tuttuk, oldugu gibi koyduk. ne de olsa ceyrekler vs dagitilacak. Ucretleri yıllık. Cok pahali da degil.

X