Altınlar

Raiden

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2012
3.266
3.777
merhabalar benim şu aralar tatlı bir derdim var ve bu konu hakkında fikir danışmaya geldim.

Düğünümde takılan altınların hepsi annemin evinde duruyordu yaklaşık 1aydır. dün itibari ile artık benim evimdeler ve nasıl muhafaza etmeli bilemiyoruz. Eşim çeyrek ve yarımları bozdurup gram altın olarak banka hesabında tutmanın mantıklı olabileceğini söyledi. Bana da mantıklı geldi ama bu şekilde yapsak bilezikler ne olacak, kaldı ki ben birikim amaçlı her ay bir bilezik almak ve çeyrekleri de satıp bilezik olarak tutmak istiyordum daha toplu olsun diye. Genelde bilezik vs. takmam ama tek bir türden yapıp saklamak istiyorum yani.
Kiralık kasayı da araştıracağız, bundan başka da seçenek kalmıyor sanırım.

Bir süre geleneksel yastık usulü ile mi saklasak diyorum da hırsıza kilit olmaz tabi. ama girer mi onu da bilmiyorum. insanlar yeni yeni taşınıyor, hırsızı var mı bu muhitin bilmiyorum :

Sizler nasıl yaptınız, nasıl korunup değerlendirilmeli bu altınlar ?

merhabalar benim şu aralar tatlı bir derdim var ve bu konu hakkında fikir danışmaya geldim.

Düğünümde takılan altınların hepsi annemin evinde duruyordu yaklaşık 1aydır. dün itibari ile artık benim evimdeler ve nasıl muhafaza etmeli bilemiyoruz. Eşim çeyrek ve yarımları bozdurup gram altın olarak banka hesabında tutmanın mantıklı olabileceğini söyledi. Bana da mantıklı geldi ama bu şekilde yapsak bilezikler ne olacak, kaldı ki ben birikim amaçlı her ay bir bilezik almak ve çeyrekleri de satıp bilezik olarak tutmak istiyordum daha toplu olsun diye. Tek bir türden yapıp saklamak istiyorum yani.
Kasayı da araştıracağız, bundan başka da seçenek kalmıyor sanırım.

Bir süre geleneksel yastık usulü ile mi saklasak diyorum da hırsıza kilit olmaz tabi. ama girer mi onu da bilmiyorum. insanlar yeni yeni taşınıyor, hırsızı var mı bu muhitin bilmiyorum :

valla çalınacağı varsa her türlü gidiyor
annemlerin banka kasasındaki onlarca altını çalındı :KK43:
ben evimde saklamayı tercih ederim açıkcası
en azından gözüm görsün :KK48:

evde o kadar buyuk miktar altin kesinlikle saklanmamali biz butun bilezikleri altinlari bozdurduk . sadece hatira olanlar duruyor . hepsi ile bankada altin hesabi actik . dugunde akrabalarin ve ailelerin taktigi bilezikler hep yatirumlik maksatli duz bileziklerdi . zararimiz da olmadi pek :)

Düğünümde takılan altınların hepsi annemin evinde duruyordu yaklaşık 1aydır. dün itibari ile artık benim evimdeler ve nasıl muhafaza etmeli bilemiyoruz. Eşim çeyrek ve yarımları bozdurup gram altın olarak banka hesabında tutmanın mantıklı olabileceğini söyledi. Bana da mantıklı geldi ama bu şekilde yapsak bilezikler ne olacak, kaldı ki ben birikim amaçlı her ay bir bilezik almak ve çeyrekleri de satıp bilezik olarak tutmak istiyordum daha toplu olsun diye. Genelde bilezik vs. takmam ama tek bir türden yapıp saklamak istiyorum yani.
Kiralık kasayı da araştıracağız, bundan başka da seçenek kalmıyor sanırım.

bankada kasa kiralamak en güvenilir yöntem biz öyle yaptık

evde altin saklasam stresten hasta olurdum herhalde.

ben kucuk altinlari saklayip diger her seyi nakite cevirmistim,

kucuk altinlari da baskalarina hediye gotururum diye saklamistim.

birimimi her zaman banka uzerinden yaparim, yoksa o stresle yasayamam.

eskiden is bankasinin gercek altin hesabi vardi, belki suan diger bankalarda da vardir, direk altin hesabi birikiminizi altin olarak alabiliyordunuz. O hesaptan bir arkadasim her ay bir cumhuriyet alirdi oradan aklimda kalmis.

altında altın hesabıda gereksiz
hele kasa birde kasa kirasımı ödeyeceksiniz
yastık altında altın mı saklanır allansen

bankaların altın hesaplarını araştırın.
dövize de çevirebilirsiniz.
kiralık kasa pek mantıklı değil, senelik 400 civarı filan. az para değil.

Küçük kasalar yıllık 500 civarı sanırım.Benim gözüme batar şahsen o para.Eve bi kasa yaptırılabilir.yada altın hesabı olabilir.Ayrıca bankada o kasanın başına birşey gelse banka 1 kuruş ödemez.

biz dar gelirlilerin ve düğünü olmamışların böyle sıkıntıları olmuyor :KK70:

ahaha :KK70: o kadar fazla değil aslında, yani değilmiş çevreden duyduğum kadarıyla bedavaya gitmişim. (evet ben de iğreniyorum bu kelimeden, özellikle eşya olmadığımı ve değerimi bununla ölçmediğimi söylüyorum ama anlayabildiklerini sanmıyorum pek.)
eşimin ve benim tarafımdan gelen kaç altın takıldı vs soruları işte bilirsiniz ama para paradır işte :KK70:

Bankanın birinde altın hesabı diye bişey duymustum ama bi bilgim yok biz evde tutuyoruz birkmis paramiz ve altınları hemde ulu orta hiçte bişey olmadı şimdiye kadar umarım bundan sonrada olmaz en üst cekmecemde cuzdanda durur hep kasa kiralamak ne kadar acaba fiyatı yüksekse saçma

En doğrusu, var olan çeyrek vs gibileri banka hesabınızda gram olarak tutmak.
Üzerine her ay 100 TL - 200 TL bile ekleseniz kardır.
Bilezikleri de banka kasasında saklamak.

Bu devirde gerçekten çok zor.
Evinizde büyük meblalarda hiç birşey bulundurmayın derim (takı anlamında).

Evde tutmak bana hiç güvenli gelmiyor. Çalınmasından çok evde yaşayan insanlara zarar gelmesinden korkarım. Banka kasası mantıklı.

Ben hepsini bozdurup altın hesabına koydum, bilezikler de dahil. Ani yükselmelerde de çok işimize yaradı, bayağı da kar ettik. Elinizde olduğu zaman kuyumculardan o kadar çabuk aksiyon alamazsınız mesela. Hem güvenli bir yöntem hem de dediğim gibi aksiyon alabiliyorsunuz hemen.

X