Altına yatırım mantıklımı şu anda

pelinyaman28

bitola moj roden kraj jas te sakam od srce znaj
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2012
3.095
2.708
34
Arkadaşlar Merhaba
Bekarım ve her ay maaşımdan arttırdığım bir miktar para var.
Altında baya düştü nakiti altına mı cevirsem yoksa bundan sonra altın olarak mı saklasam fikirlerinize ihtiyacım var.

yatırım yapmak çok güzel,şimdilerde herkes başaramıyor tebrikler

:) teşekkürler ben bekarım maaşımda iyi çok şükür.
Annemle yaşıyorum evimiz kendimizin anneminde maaşı var. İkimizinde içkisi,sigarası vs. yok. :)
Evlenmeyi düşündüğüm için para biriktiriyordum ancak evlilikten vazgeçtim. Altında baya düştü bilemedim nasıl yaparsam daha iyi olur.

Kişisel düşüncelerimi söyliyim
Tl olarak biriktirirsin yerinde sayar , altın yaparsın çok düşer zarar edersin yada yükselir kar edersin
Neyin ne olacağını bilmediğimiz için yatırımın bölsen daha iyi olur.
Mesela 3 bin nakitim vardı sıkıldım fazla işciliği olmayan bi bilezik yaptırdım
Çok zor olmadıkça bozmayı düşünmüyorum hatta yok sayıyorum
Ama bunun haricinde vadesiz hesabımda tl olarak da biriktiriyorum ( faiz istemiyorum)
Alışkanlığım var her ay çeyrek alırım bunu alırken kar yada zarar düşünmeden alıyorum
Her ay o para yokmuş maaşım bir çeyreksizmiş gibi düşünüyorum :))
yılda sade 12 çeyrek almış oluyorum bu bile bi yatırım birikimdir .
Acil paraya ihtiyac oldum mu altını bozmak yerine biraz da nakit paran olsa kenar da fena olmaz :KK34:

Kişisel düşüncelerimi söyliyim
Tl olarak biriktirirsin yerinde sayar , altın yaparsın çok düşer zarar edersin yada yükselir kar edersin
Neyin ne olacağını bilmediğimiz için yatırımın bölsen daha iyi olur.
Mesela 3 bin nakitim vardı sıkıldım fazla işciliği olmayan bi bilezik yaptırdım
Çok zor olmadıkça bozmayı düşünmüyorum hatta yok sayıyorum
Ama bunun haricinde vadesiz hesabımda tl olarak da biriktiriyorum ( faiz istemiyorum)
Alışkanlığım var her ay çeyrek alırım bunu alırken kar yada zarar düşünmeden alıyorum
Her ay o para yokmuş maaşım bir çeyreksizmiş gibi düşünüyorum :))
yılda sade 12 çeyrek almış oluyorum bu bile bi yatırım birikimdir .
Acil paraya ihtiyac oldum mu altını bozmak yerine biraz da nakit paran olsa kenar da fena olmaz :KK34:

Çok teşekkür ederim canım :) fikirlerini için.
Bende her ay bir miktar Tl olarak birikim yapıyorum bir kaç yıldır.
Bende senin dediğin gibi bölmeye karar verdim yatırımı tüm gidip bir çeyrek aldım :) nakitimde nakit olarak kalsın.
her ay çeyrek almaya devam edicem yatoromlık zaten hemen bozmayı düşünmüyorum :)
İyi birikimler canım sanada
evli misin bu arada bekar mı?

Kesinlikle altına yatırma canım. Daha bugün gazetede okudum, altındaki düşüş dahada devam edecekmiş. 2 yıl önce evlendim, altın birikimim oldu, birazda üstüne koyduk, öyle pişmanımki bozdurmadığıma, o zaman çeyrek altın 180 TL civardaydı. Şimdi ise yerlerde geziyor. Piyasadaki durgunluk uzun bir süre devam edecekmiş. Daha yeni piyasa araştırması yaptım. Uzmanlara göre parayı dövize yatırmak daha mantıklı geliyor. Euro revaçta, günden güne artıyor. Şöyle bir şeyde yapabilirsin. Parandaki kayıbı dengelemek için, birazını Euro, birazını dolar olarak alabilirsin. Birazınıda TL olarakda ayırabilirsin.Borsa ve hisse senedini tavsiye etmem, risk fazla. Kolay gelsin..

Kesinlikle altına yatırma canım. Daha bugün gazetede okudum, altındaki düşüş dahada devam edecekmiş. 2 yıl önce evlendim, altın birikimim oldu, birazda üstüne koyduk, öyle pişmanımki bozdurmadığıma, o zaman çeyrek altın 180 TL civardaydı. Şimdi ise yerlerde geziyor. Piyasadaki durgunluk uzun bir süre devam edecekmiş. Daha yeni piyasa araştırması yaptım. Uzmanlara göre parayı dövize yatırmak daha mantıklı geliyor. Euro revaçta, günden güne artıyor. Şöyle bir şeyde yapabilirsin. Parandaki kayıbı dengelemek için, birazını Euro, birazını dolar olarak alabilirsin. Birazınıda TL olarakda ayırabilirsin.Borsa ve hisse senedini tavsiye etmem, risk fazla. Kolay gelsin..

Hadi yaa :KK43: banada döviz hep riskli gelmiştir. Altınları çok uzun vadeli biriktireceğim ben hemen bozdurma düşüncesinde değilim.
bir miktarda tl olarak biriktiriyorum ozaman birazda euro ve dolar alayım teşekkürler canım.

X