- 6 Aralık 2016
- 761
- 2.560
- 113
- Konu Sahibi incirzeytin
merhaba kızlarben asgari ücretle çalışıyordum fakat koronadan dolayı iş yerimiz açık değil. doğal olarak devletin verdiği 1.100 tl maaşla geçiniyorum. geçiniyorum derken kiram faturam vs yok ailemle yaşıyorum çok şükür benden bir beklentileri yok param bana kalıyor yani. bu ay 3. kez verecek devlet, bu plan 3 aylıktı. bizim iş yerimiz ise hala açılmadı ve son durumlar da istanbul’da berbat, kesinlikle açılmayacak. eğer uzatmazlarsa ben işten çıkıp başka bir işe gireceğim inşallah. fakat ben kesinlikle birikim yapamıyorum. elime geçen para yok kıyafet yok çanta güzellik merkezlerine verdiğim paralar sayamam bile. şimdi her ay çeyrek altın alıp koymak istiyorum, geriye kalan 300-400 lira bana yetsin istiyorum çünkü inanın kıyafetlerimi annem alıyor her ay neredeyse 500 lira veriyor ekstra yok ben yine şuyum eksik buyum eksik
buna ekstra annemin parasından mutfak alışverişini ben yapıyorum, allahım evde saçma sapan tüm yiyecekler hepsi de 2-3 güne çöp. zaten banka kartından harcadığım için ne harcadığımı da bilmiyorum sınırsız resmen. haftalık mutfak planı yapacağım artık. şimdi kararımı verdim, her ay altın alacağım. aslında bireysel emeklilik istiyordum fakat türk lirası değeri çok düşük, param değerlenmeyecek ki diyorum. altın hesabını bankadan mi açsam ne yapsam? ya da bireysel emeklilik önereniniz olur mu? döviz istemiyorum salaklık mi yapıyorum her ay bir çeyrek yerine bir gram+döviz mi yapsam? başka önerilere de açığım
*bu arada kara cumada bilgisayar alacağım, 3 aylık birikimi bankada bekletip kasımda bozdurup mu almamı tavsiye edersiniz? yoksa biriktirdiğim paraya dokunmadan nasıl alabilirim ki? işin içinden çıkamıyorum kafam basmıyor bu para işlerine

*bu arada kara cumada bilgisayar alacağım, 3 aylık birikimi bankada bekletip kasımda bozdurup mu almamı tavsiye edersiniz? yoksa biriktirdiğim paraya dokunmadan nasıl alabilirim ki? işin içinden çıkamıyorum kafam basmıyor bu para işlerine