Cennetmeyvesii karamelli_turta gecmis olsun kizlar.
Cok sukur bu hafta gecti, esim geldi. Is yogundu, cocuklari da okula birak okuldan al bana kaldi bu hafta.
Okuldan 5:30 a kadar almam gerekiyordu, isten erken cikmama ragmen bazi metro duraklarinda bakim varmis o yuzden servis koymuslar, servis dedigim de koca koca sehirlerarasi yolcu otobusu, onlar da trafigi cok tikadi, cocuklari almaya 8 dakika gec kaldim, siniflarini ve muduru aradim soyledim, vardigimda cocuklar mudurun odasinda masum masum beni bekliyorlardi, oglan buyuk anliyor da kiz biraz korkmustu sanki, neyse gec kalma cezamizi da odedim eve geldik.
Dedim ertesi gun daha erken cikayim, gec kalmayayim, saniyeyle otobusu kacirdim, baktim sonraki yarim saat sonra, bekleyene kadar baska yollardan gideyim dedim, hay demeseydim, meger oralarda da bakim varmis, gittigim yolu tekrar geri geldim, sacma sapan seyler, yine gec kalacagim baktim, hem de oyle 5-10 dakika degil, oglanin arkadasinin annesine yazdim, benim cocuklari da alabilirmisiniz diye, o da ben de 6 ya kadar isteyim, esim alacak, sen ona yaz dedi, sag olsun adam aldi cocuklari ben de onlarin evinden aldim. Muduru aradim haber verdim, listede var miydi adlari dedi, sene basinda cocuklari kim alabilir bilgi veriyoruz, yok dedim, email attin yazili birsey olsun dedi, oyle hallettik. Allahtan tanidigim guvenilir bir aile, cocuklar bir birleriyle iyi anlasiyorlar. Cocuklara sandivic yapmis, bana da mesajla soruyor bunlari yemesinde bir sakinca var mi diye.
Bir de bu hafta orucluydum, hamileliklerden kalan borclar var, Ramazana kadar tutayim istiyorum, zaten aksam nasil oluyor anlamiyorum. Iftar mi olmus hic gozum gormedi, cocuklari aldim, artik kendimi ne kadar sikmissam yolda agladim resmen. Esime de dedim, aman ben cocuklari kaybetmeden gel diye.
Bir gun sahurdan sonra yatmadim, kizin beslenmesine bulgur pilavi pisirirken, yangin alarmini otturdum, Allahtan hemen sustu, zaten yanmamisti, su buharina ottu. Oglan uyandi, optum yatirdim.
Allah tek basina cocuk yetistirenlerin yardimcisi olsun, kolay birsey degil. Ama kuzularimla yattim, tabi benle yatcan kavgasi yapiyorlar, baktim olacak gibi degil yataklarini birlestirdim, ben de ortada yattim. Aksamlari cocuk filmi izledik, misir patlattik, kitap okuduk oyle gecti.