Altın biriktirmeye başlıyoruzz

Selamlar kizlar, iyi dilekleriniz icin sagolun, maddi kayiplar icin artik bir yere kadar uzuluyorum, eskiden daha cok kafaya takardim. Arabaya vurani bulamadik, olsun. Esimin sirket yatirim almis, maaslar odendi, sorun yok.
Ben de ikramiye ve zam aldim, acil ihtiyac fonunu yerine koyabildik, cok sukur. Mudurumden de guzel ovguler aldim, senelik performans degerlendirmesi oluyor, bu sene de yildizli pekiyi aldim :) Ikramiyem de bekledigimden fazla geldi. Onumuzdeki ekonomik belirsizlikten dolayi ev kredisine yaptigimiz ara odemeleri durdurmaya karar verdik, bu sene icin en iyisi artani mumkun oldugunca biriktirmek.
Bu ay vergiler yatirildi, bir miktar yardim yapildi, kiranin kalaniyla da 3 gram altin almis kardesim.
Herkese simdiden hayirli Ramazanlar.
Cennetmeyvesii Cennetmeyvesii gecmis olsun.
Çok sevindim bu haberlere. Herşey toparlamis çok şükür. Araba kazası da nazarlık olsun de geç. Sağlığınız yerinde olsun yeter.

Sadelesmeye çalışıyorum bu sıralar. Daha basit yaşamak istiyorum. Burdaki Alman arkadaşlarin yaşamları çok sade benim tam istediğim şey. Arabayı da satmak istiyorum yakin zamanda, bisikletle gezmek, trene binmek. Evi sadelestirmek istiyorum. Televizyonu baş köşeden kaldırdık mesela. Kitap okuyoruz, sohbet ediyoruz akşamları. Evdeki fazla mobilyayi da, eşyayı da çıkardım. Robot almıştım ikinci el onu da verdim gitti ben faydasını görmedim. Kıyafetleri de aynı şekilde ayıkladim, azalttım. Yemek düzenini, seklini de değiştirdik biraz. Akşam çok hafif yiyoruz. Daha yapılacak çok şey var elbet.

Sadelesmeye çalışıyorum bu sıralar. Daha basit yaşamak istiyorum. Burdaki Alman arkadaşlarin yaşamları çok sade benim tam istediğim şey. Arabayı da satmak istiyorum yakin zamanda, bisikletle gezmek, trene binmek. Evi sadelestirmek istiyorum. Televizyonu baş köşeden kaldırdık mesela. Kitap okuyoruz, sohbet ediyoruz akşamları. Evdeki fazla mobilyayi da, eşyayı da çıkardım. Robot almıştım ikinci el onu da verdim gitti ben faydasını görmedim. Kıyafetleri de aynı şekilde ayıkladim, azalttım. Yemek düzenini, seklini de değiştirdik biraz. Akşam çok hafif yiyoruz. Daha yapılacak çok şey var elbet.
Ne kadar güzel. Ben de depremden sonra evime geçince sadeleşmeye gideceğim. Artık tüm fazlalıklar bana bomboş ve gereksiz geliyor.

Ne kadar güzel. Ben de depremden sonra evime geçince sadeleşmeye gideceğim. Artık tüm fazlalıklar bana bomboş ve gereksiz geliyor.
Eşyaya çok fazla anlam yüklüyoruz. Oysa önemli olan sohbetle, keyifle, olabildiğince stressiz, rahat yaşamak, sevdiğimiz aktiviteleri yapabilmek, sevdiğimiz insanlarla kaliteli zaman geçirmek.

Amanın 800 Euro mu 😅 benimkinin de bozuldu geçen ay 150 Euro üstünde birşey almadı zaten keserdim o başka da o da almaz zaman 😂 800 Euro'ya telefon mu var hadi var da çok mu paranız var kız o ne ben şok 😂😅
vallahi hemen hemen tüm islerimizi telefon üzerinden hal ediyoruz. Özellikle ben. Normalinde ikinci el aliyorum ama su an Iphone 12 mini 2ci el bile 500ü gecmis görünüyor.
Vallahi telefon benim elim kolum hersey ona kayitli 😂

Benim oturma odamda bir L sekki kanepe, 1 ortaboy hali, kücük bir masa ve bir tek kisilik koltuk var. Tv da duvarda asili.
Her gelennsizin niye mobilyaniz yok diyor. 😂 hertaraf ferrah olsun istiyorum, az ev isi yapmak istiyorum, böylece daha rahat. Hic bir seyin eksikliginide his etmiyoruz. Duvarda ne fotoraf var, nede odalarda bir süs eysasi 😁

Benim oturma odamda bir L sekki kanepe, 1 ortaboy hali, kücük bir masa ve bir tek kisilik koltuk var. Tv da duvarda asili.
Her gelennsizin niye mobilyaniz yok diyor. 😂 hertaraf ferrah olsun istiyorum, az ev isi yapmak istiyorum, böylece daha rahat. Hic bir seyin eksikliginide his etmiyoruz. Duvarda ne fotoraf var, nede odalarda bir süs eysasi 😁
Oh miss.

vallahi hemen hemen tüm islerimizi telefon üzerinden hal ediyoruz. Özellikle ben. Normalinde ikinci el aliyorum ama su an Iphone 12 mini 2ci el bile 500ü gecmis görünüyor.
Vallahi telefon benim elim kolum hersey ona kayitli 😂
Ben de her işimi tel üzerinden yapıyorum. Banka işleri, üniversite işleri, raporlar, emailler, borsa, online görüşmeler ohoo ne ararsan var sen iPhone'a alismissin desene 😉 attan inip eşeğe mi bineceğim desene şuna 😂

Sanırım artık altın biriktirmeyecegim karamelli_turta karamelli_turta topikten atilmasi gereken biri varsa o benim galiba 😃
Euro biriktirmek yeterli gibi geliyor. Transferi de kolay hallediyorum bu şekilde. Her ay 1000 Euro kenara koymak hedefim bundan sonra.
atmaz seni merak etme. Bak 4 ay bitti hiç altın almadım beni de atmıyor 😂
akademsiyen miydin..
Burda öğretmen maaşları acınacak halde.

Sanırım artık altın biriktirmeyecegim karamelli_turta karamelli_turta topikten atilmasi gereken biri varsa o benim galiba 😃
Euro biriktirmek yeterli gibi geliyor. Transferi de kolay hallediyorum bu şekilde. Her ay 1000 Euro kenara koymak hedefim bundan sonra.
Yeni hedefin Hayirli olsun mavimli 🙂
Ben de telefon baktım 12 bin e bir tane orta segment beğendim. Robot süpürge 20 bin çocuğa orta halli bir bisiklet 5 bin.
Ahaha ben 3 ay maaşa dokunmaz yemez içmezsem ancak karşılar 😂😂
Eee kredi de var.. Vay halime. Iyi bir plan ve taksit yaparak yaz gelmeden bu sorunu çözmeliyim.
Ay alınacaklar hiç bitmiyor bitmiyorr.
3 aylik gelirle bunları yapabilecek olmak hep borçlarla birşeyler sahibi olmak böyle işte.
Ama olur alinir herşey.
Atmaz dimi 😂akademisyenin evet. Biliyorum farkındayım maalesef 😔
Atmam kimseyi merak etmeyin 😁
Önce kendimi atmam lazimdi bu durumda.
Zira aylardir kaç gram aldim 🙈

Borçlar öde öde bitmiyor. Kısa vadede zaten bitecek gibi de değil. Zamanında fütursuz harcamalarımın ceremesini çekiyorum şimdi ama yine de şükür tabii ki.
Ay sonu maaş yatınca tüm ödemeleri yaptım.
Arabanın kasko ve trafik sigortasının yenilenmesi gerekiyordu. Tabii ki oraya da bir sürü para gitti ( geçen seneye oranla 3 kart yüksek tutar ödedim resmen).
Birikim namına 2 gram altın aldım.

X