Alt Komşu, çıldırtmak için ne gelirse yapıyor

Kadın haklı olabilir kedi oynuyorsa parkelerden alt kata ses gidiyordur dikkat etmek zorundasınız karşı gelirseniz daha çok takar..her türlü ses rahatsız edici olabiliyor.

Arkadaşım bir şeyler yazacağım yanlış anlama ama sana sen hatamızın demiyorum binaları yapanlar hatalı

Oğlum bebekte akşam 10 da yatıyordu üst komşular da her akşam o saatte eve geliyordu

Topuklu ayakkabı ile merdivenlerden çıkmaya başlayınca hani mitolojide altı at üstü insan yaratıklar var ya öyle bir sürü koşmaya başladı sanıyorsun

Neyse kapılarına ulaşıyorlar paniğe şangır açıyorlar ve o anahtar tomarını bir kâseye fırlatıyorlar tıpkı Amerikan filmlerindeki gibi

Sonra karı koca iki ayrı tuvalete koşup sifonları çekiyorlar

Normalde bu sesler bu kadar abartılı duyulmaz ama sen bebeği kucağına alıp onu uyutmaya başlayınca her sesi duymaya başlarsın senin evin sessiz olduğu için kucağında meme emen bebek de açar gözünü sen de sinir olursun ama ne diyeceksin insanlara çişini tut da denmez ki

Alt ya da üst komşunun saat sesi ile çocuk uyanır da o saat çalmasa da kendi bırt yapsa ona da uyanır çünkü uykusu kanmış esasen çocuklar erken kalkar

Komşu iki küçük çocuk ile bunalmış çatacak yer ararken senin kediyi bulmuş ağzı var dili yok garibin

Bizim oğlan tepesinde olsa ne yapacak acaba

Alt komşu 2 yaşındaki kızı ile saklambaç oynuyor sanki bizim evde oynuyor saymalarını oldu mu diye sormalarını olmadı diyen kızı tek tek duyuyorum yapacak bir şey yok

Sadece inşaat sektöründeki arkadaşlar az aydınlatsın bizi bu binalarda sesten nasıl kurtulacağız

Arkadaşım bir şeyler yazacağım yanlış anlama ama sana sen hatamızın demiyorum binaları yapanlar hatalı

Oğlum bebekte akşam 10 da yatıyordu üst komşular da her akşam o saatte eve geliyordu

Topuklu ayakkabı ile merdivenlerden çıkmaya başlayınca hani mitolojide altı at üstü insan yaratıklar var ya öyle bir sürü koşmaya başladı sanıyorsun

Neyse kapılarına ulaşıyorlar paniğe şangır açıyorlar ve o anahtar tomarını bir kâseye fırlatıyorlar tıpkı Amerikan filmlerindeki gibi

Sonra karı koca iki ayrı tuvalete koşup sifonları çekiyorlar

Normalde bu sesler bu kadar abartılı duyulmaz ama sen bebeği kucağına alıp onu uyutmaya başlayınca her sesi duymaya başlarsın senin evin sessiz olduğu için kucağında meme emen bebek de açar gözünü sen de sinir olursun ama ne diyeceksin insanlara çişini tut da denmez ki

Alt ya da üst komşunun saat sesi ile çocuk uyanır da o saat çalmasa da kendi bırt yapsa ona da uyanır çünkü uykusu kanmış esasen çocuklar erken kalkar

Komşu iki küçük çocuk ile bunalmış çatacak yer ararken senin kediyi bulmuş ağzı var dili yok garibin

Bizim oğlan tepesinde olsa ne yapacak acaba

Alt komşu 2 yaşındaki kızı ile saklambaç oynuyor sanki bizim evde oynuyor saymalarını oldu mu diye sormalarını olmadı diyen kızı tek tek duyuyorum yapacak bir şey yok

Sadece inşaat sektöründeki arkadaşlar az aydınlatsın bizi bu binalarda sesten nasıl kurtulacağız

valla param olsa stüdyo tipi yalıtım yaptırıcam eve ya

bu işte bir terslik var. kedi dediğin zaten tüy topu, patileri en narin hayvan.
sizi genç ve tecrübesiz görmüş. taviz vermeyin, nefes almanıza bile sınır koyar.

bir şekilde Lafı kediye getirmiş. kedi miyavlasa önce siz uyanırsınız. ayrıca açsa gelir yatağınıza kaldırır sizi ne saçma bahane. ne isterler şu hayvanlardan . bir de evinizmiş yoksa attırmaya çalışırdı. Allah yardımcınız olsun .

2 aylik bebek..1 yasinda cocuk..
kadin resmen bunalimin dibinde,takacak saracak yer ariyor bence.
muhattap almayin.
esiniz esiyle konussun.

Bende de kedi olmasa acaba diyecegim de minicik yumusacik patilerinden ne kadar gurultu cikabilir? Ki evde dolasiyor dibime kadar geliyor da bazen yanlislikla ayagina basiyorum o kadar sessiz ki. Kosarken de pit pit sesler oluyor ama sesin asagi gitmesi imkansiz. Kadin resmen uydurmus.

evin içine teleferik yaptırın bari altla temasınız kalmamış olur hiçbirşekilde.
bunu aynen kadına söyle..
tm 2 çocugun bakımı zordur belki elinden geldigince dikkat edersin
ama hayatını sende o çocuklara göre yaşayamazsın ki.

Kadın ilk olarak ayak seslerimizden rahatsız olduğunu söyledi camdan iki hafta kadar öncede kapıma geldi. Şikayetlerini sıraladı aynen yazıyorum
"Öncelikle hayırlı olsun ama sabahları 6.30 ile 7.30 arası telefon alarm sesiniz geliyor dip odadan (yatak odası) çocuk uyanıyor. iki çocuğum olmasa kapıya asla gelmem ama biri 1 yaşında biri 2 aylık sesinizden uyuyamıyorlar"

ben: ne zaman gürültü oluyor ?

"sanırım bir de kediniz varmış. miyavlayıp duruyo gece boyunca antrede uyutmuyo"

ben: kedim bizle uyuyo antrede hiç dolaşmıyo ki gece saatlerinde

"ben bilmem çok fazla oyun oynuyo aynı gürültüler sabahta oluyo ama sabahkilere sesimi çıkarmıyorum gece gürültü yapmayın."

ben: gürültü dediğiniz bunlar mı? duvarlar çok ince sizin çocuk sevme sesleriniz bağrışlar geliyo ama ben bi şey demedi bu zamana kadar?

"çocuğumun uykusu çok hafif sizin ayak sesleriniz bile bizim evde hemen uyanıyor. tam uyuttum derken sizin ayak sesiniz alarmınız yada kedinizin sesi yüzünden tekrar uyanıyor biraz dikkatli yaşayın"

ben: günlük hayatın sesleri nasıl engel olabilirim ki?

bu olaydan sonra kadın bana kinlendi sanırım. iki gün önce saat 10 civarı kedim topla oynuyodu çok ses gider mi bilemem ama sanmıyorum oklava sesi tık tık tık! neyse dedim aldım havyanın elinden topu sakinleştirdim. yarım saat geçti, eşim uyudu bende makale yazarlığı yapıyorum makale yazıyodum tv falan açık değil, kadın taktı galiba bana gene tak tak tak! kedi de yanımda başka odada olsa anlıcam. bende sinirlendim bende oklavayla vurdum durduk yere vuruyo diye belki çıkar diye balkondan baktım direk ışığı söndü bi daha ses seda yok.

evi aldığımız adamı aramı numarayı nerden aldıysa, adam ben ev sahibi değilim onlar ama yöneticiye haber veririm demiş. bizi kiracı sandı galiba eşim 24 ben 21 yaşındayım küçük gördü bizi ezmeye pıstırmaya çalışıyo. sabah yönetici eşim işe giderken söylemiş böyle böyle şikayetleri varmış evi satan kişiyi aramış ama takmayın bizim üsttekiler ne ses yapıyo biz ağzımızı açmıyoruz 1 ay sonra gidiciler sabredin demiş eşimde bu ne demek oluyo neden eşi bana gelmiyo taa evi aldığımız kişiye söylüyolar ben gece çalışıyorum gündüz bağrış kahkaha seslerinden dinlenemiyorum bile gene bişi demedik demiş. akşam konuşucak eşiyle. ben yan komşuma anlattım size de çok sesimiz geliyo mu diye yok canım ne demekmiş onlar ben bi konuşurum siz evde bile durmuyosunuz ki evde siz küçüksünüz diye üstünüze geliyo kimseyle muhattap olmaz normalde dedi... kızlar napıcam ben bu kadınla 1 ay boyunca ruh gibi mi yaşayım napalım yani
elbetteki sende haklısın ama oda ne yapsın küçk yaşta çocuklarla uğraşmakta ayrı dert vallahi benim üstümdeki komşuda maşallahı var ama daha yukarı çıkıp bir gün şikayetimi dile getirmedim sonuçta benimde evladım var alarm sesine gelince ben sabah namazına kadar ders çalışıyorum ve uyanık oluyorum benim üstümdekide sabah namazına kalkmak için alarm kuruyor ama rahat yarım saat çalıyo benim oğlumun odası onların yatak odası altı o alarm ilk çaldığında benim oğlum uyanıyo sanırım komidin üstünde olduğundan çok gürültülü bir şekilde aşağıya sesi geliyor sizinde komidinde falansa yastık altı yapın ben genelde öyle yapıyorum kendi saatimi sabah 9 da elektirik süpürgesi çalışır gecenin 2 sinde çamaşır makinesi çalışır sıkmaya geçince düşünün gecenin bi yarısı gürültüsünü oğlum bunların hepsine uyanıyor ve çok zor uyuyan bir çocuk eşimde gece çalışıyor sabah en geç 8 de evde oluyor yatıyor bi saat sonra gürültü elektirik süpürgesiyle start veriyo sonra eşim bi ton sinirle kalkıyor haliyle uykusu mahvolduğu için bu evede yansıyor ama bu kadar abartılı olmalı yukarda yaptığı her işi biliyorum yerleri silmesi başlı başına rezalet gören parkeleri viledayla parçalıyor sanacak yani birşeyler yaparken insan etrafını da düşünür ben bunlara dikkat ediyorum herkesinde etmesini isterim bak ben bunlara rağmen daha üst komşuma çıkıpta laf etmedim şimdi yok yere tartışma yaratıp onunla bile uğraşamam belki bir gün hatasını anlar yada ev sahibine mi şikayet etsem nasılsa hemen yetiştir ev sahibimizde aynı kişi ama asla yapamam çok ayıp birşey gidip te şikayet etmek neyse bunlar gürültüyse ee kaldı ki sizin gürültünüzde hiç bir şey yok kedinin gürültüsü mümkün değil bundan bi önceki evimde üst kat komşumun tam 6 tane kedisi vardı onların bile abartılacak gürültüsü yoktu kaldı ki sizin bir tane o biraz çocuk stresiyle size çıkmış boş verin umursamayın he he deyin geçin hem siz hem onların taşınma durumu varmış nasılsa

valla arkadaşım sizde haklı olabilirsiniz alt komşunuz da.ben3.kattayim üst kat komşumdan cidden nefret geldi.pat pat yürümeler çocuğu pat pat üf çok kötü.ya en basiti sehpam tekerlekli ben onu bile sürüklemem altta ki rahatsız olmasın diye.tabi bazı şeyler mutlaka olur ama çok fazla ses oluyor bilmiyorum üst katıniz da biri varsa belki empati olabilir.bizim yeni bina ve yeni binalar daha berbat ses yakitimi yok köpük dolu ev depreme uygun diye beton çok yok o yüzden ses de aşıri resmen nefret ettim.belki kadın da ya gerçekten çok rahatsız oluyordur güzelce konuşmak gerek hırlaşmak yerine insaniz sonuçta

Arka arkaya dogum yapmis saniyorum biraz sinirleri yipranmis.Sabredin bir ay kadar,ne yapabilirsiniz ki..Sonucta cocuk olmayan bi evde ne kadar gurultu olabilir ki.
umarim komsunuzda burdan sonra mustakil bi eve tasinip,oklavasini sadece hamur acmakta kullanir.

Buradaki yorumlar da coşmuş. Kadının suratına kapıyı çarp gibi şeyler söylerek gereksiz yere gaza getirmeye ne gerek var?
Napsın yani sürekli özür mü dilesin kedinin patilerini mi çoraplasın konu sahibi ev sahibi ve bu olay ilk kez olmuyo bu benim fikrim ister çarpar ister çarpmaz bazen dişli olcaksın deli deliye görünce misali laftan anlamıyosa ..

elbetteki sende haklısın ama oda ne yapsın küçk yaşta çocuklarla uğraşmakta ayrı dert vallahi benim üstümdeki komşuda maşallahı var ama daha yukarı çıkıp bir gün şikayetimi dile getirmedim sonuçta benimde evladım var alarm sesine gelince ben sabah namazına kadar ders çalışıyorum ve uyanık oluyorum benim üstümdekide sabah namazına kalkmak için alarm kuruyor ama rahat yarım saat çalıyo benim oğlumun odası onların yatak odası altı o alarm ilk çaldığında benim oğlum uyanıyo sanırım komidin üstünde olduğundan çok gürültülü bir şekilde aşağıya sesi geliyor sizinde komidinde falansa yastık altı yapın ben genelde öyle yapıyorum kendi saatimi sabah 9 da elektirik süpürgesi çalışır gecenin 2 sinde çamaşır makinesi çalışır sıkmaya geçince düşünün gecenin bi yarısı gürültüsünü oğlum bunların hepsine uyanıyor ve çok zor uyuyan bir çocuk eşimde gece çalışıyor sabah en geç 8 de evde oluyor yatıyor bi saat sonra gürültü elektirik süpürgesiyle start veriyo sonra eşim bi ton sinirle kalkıyor haliyle uykusu mahvolduğu için bu evede yansıyor ama bu kadar abartılı olmalı yukarda yaptığı her işi biliyorum yerleri silmesi başlı başına rezalet gören parkeleri viledayla parçalıyor sanacak yani birşeyler yaparken insan etrafını da düşünür ben bunlara dikkat ediyorum herkesinde etmesini isterim bak ben bunlara rağmen daha üst komşuma çıkıpta laf etmedim şimdi yok yere tartışma yaratıp onunla bile uğraşamam belki bir gün hatasını anlar yada ev sahibine mi şikayet etsem nasılsa hemen yetiştir ev sahibimizde aynı kişi ama asla yapamam çok ayıp birşey gidip te şikayet etmek neyse bunlar gürültüyse ee kaldı ki sizin gürültünüzde hiç bir şey yok kedinin gürültüsü mümkün değil bundan bi önceki evimde üst kat komşumun tam 6 tane kedisi vardı onların bile abartılacak gürültüsü yoktu kaldı ki sizin bir tane o biraz çocuk stresiyle size çıkmış boş verin umursamayın he he deyin geçin hem siz hem onların taşınma durumu varmış nasılsa

bekarlıktan kalma alışkanlık olarak eşimde bende hep yastık altında yoksa duymayız zaten titreşim uyandırıyo :) bir de bizim yatak odası takımı herkesin yatak odası olan yere sığmadı dolabı yerleştiremedik o yüzden oturma odası yapmıcaz nasılsa diye onların oturma odası olarak kullandığı odayı yatak odası yaptık yani benim yatak odam onun oturma odası biz salonda oturuyoruz onların yatak odasının olduğu oda da benim sadece kitaplığım ve misafir için kanepem var çocuklar yanlarındaymış çünkü bi teyze var kendi annesi mi ni kv bilmiyorum o da mutfağın yanındaki odada yatıyomuş o oda da sadece kedimin maması ve kiler dolabım var uyudukları saatlerde üstlerindeki odalarda tıkırtıdan şikayetçi olmaları sinir bozucu. bomboş odada kim ne sesi yapsın alt tarafı 2 kişiyiz koca evde.

başkasından hırsını çıkaramayıp sizden çıkarıyo bence
hiç kasmayın.. kedinizi de bırakın istediğini yapsın
sanki çocuk da evde ağlama top ayaklarını vurma sesleri v.s. var
tövbe tövbeee ...

bekarlıktan kalma alışkanlık olarak eşimde bende hep yastık altında yoksa duymayız zaten titreşim uyandırıyo :) bir de bizim yatak odası takımı herkesin yatak odası olan yere sığmadı dolabı yerleştiremedik o yüzden oturma odası yapmıcaz nasılsa diye onların oturma odası olarak kullandığı odayı yatak odası yaptık yani benim yatak odam onun oturma odası biz salonda oturuyoruz onların yatak odasının olduğu oda da benim sadece kitaplığım ve misafir için kanepem var çocuklar yanlarındaymış çünkü bi teyze var kendi annesi mi ni kv bilmiyorum o da mutfağın yanındaki odada yatıyomuş o oda da sadece kedimin maması ve kiler dolabım var uyudukları saatlerde üstlerindeki odalarda tıkırtıdan şikayetçi olmaları sinir bozucu. bomboş odada kim ne sesi yapsın alt tarafı 2 kişiyiz koca evde.
allah yardımcın olsun zaten yeni evli bir çift ne gürültü yapacak ki gerçekten işi güzü yok sinirleri yıpranıp size çatmış alt komşunuz hiç muhattap olmayın bence kapınıza geldiği zaman ekstra gürültü yapmıyorum her evde olağan kadar hatta sizin gürültünüz bizden daha çoktur emin olabilirsiniz deyim yolla gitsin insanlar ne yapacaklarını şaşırdı artık

allah yardımcın olsun zaten yeni evli bir çift ne gürültü yapacak ki gerçekten işi güzü yok sinirleri yıpranıp size çatmış alt komşunuz hiç muhattap olmayın bence kapınıza geldiği zaman ekstra gürültü yapmıyorum her evde olağan kadar hatta sizin gürültünüz bizden daha çoktur emin olabilirsiniz deyim yolla gitsin insanlar ne yapacaklarını şaşırdı artık

eşim diyo ki bu kadın seni takıntı yaptı en ufak ses batıyo diyo, ama ben napabilirim ona ben mi dedim gel de beni takıntı yap diye... madem çocuk stresi üst üste doğum baştan düşünseymiş altından kalkamayacakları işlere girmeseymiş, gece makine çalıştırmıyorum süpürge tutmuyorum akşam altıdan sonra sadece 1 saat makine çalışıyo bulaşık makinesi, bi de tv sesi onun dışında ne bağıra bağıra konuşuruz kedim de yorulmuş oluyo o saatlerde mır mır yalanıp duruyo zaten ama bana kediye taktı gibi geliyo oyun sesleri falan diyo da çok oyuncu değildir ki kedim tek yaptığı şey güneşlenmek miskinin :))

kendi eşi 11 de gidiyor işe benim eşim 7 de çıkıyo evden beş dakika alarm ya çalıyo ya çalmıyo 2 aylık çocuk o sesi nasıl duyar anlam veremiyorum sizin dediğiniz gibi kahkaha bağırış kavga sesi dese gam yemicem

yanlış mı yazdınız 5 saniyemi çalıyor demek istediniz,eğer 5dk boyunca alarm çalıyorsa gerçekten rahatsız edici,ben olsam bende sinir olurdum.5 dk uzun bir süre.

eşim diyo ki bu kadın seni takıntı yaptı en ufak ses batıyo diyo, ama ben napabilirim ona ben mi dedim gel de beni takıntı yap diye... madem çocuk stresi üst üste doğum baştan düşünseymiş altından kalkamayacakları işlere girmeseymiş, gece makine çalıştırmıyorum süpürge tutmuyorum akşam altıdan sonra sadece 1 saat makine çalışıyo bulaşık makinesi, bi de tv sesi onun dışında ne bağıra bağıra konuşuruz kedim de yorulmuş oluyo o saatlerde mır mır yalanıp duruyo zaten ama bana kediye taktı gibi geliyo oyun sesleri falan diyo da çok oyuncu değildir ki kedim tek yaptığı şey güneşlenmek miskinin :))
valla kimse kusura bakmasın evde köpek olsa havlayıp dursa ne yapacaktı pardon kedinin ne gürültüsü olur allah aşkına benim bundan önceki evimin üst katında 6 tane kedi vardı düşünün hiçte gürültü olmazdı onun size çatacağı varmış belli belkide kedinizi kıskanmış olabilir onu bilemem :KK48:

Yüzüne tamam peki de geç yine bildiğini oku bir ay sen onu çekeceğine o seni çeksin

X