Çene Estetiği alt çenem önde

Çene Cerrahisi, Çene Estetiği, Çene Eklemi Sorunları, Gülüş Dizaynı
merhaba arkadaşlar ben de bu alt çeneden ameliyat olanlardan biriyim :) bir çok doktor gezdim ancak bu ameliyatı basarıyla
yapabilen çok az doktor oldugunu ögrendim.Ben istanbulda oldum.kendim istanbullu degilim 2 yıl kadar tel tedavim(ortodonti) sürdü.
her ay kendi memleketimden istanbula giderdim.çene ameliyatı olacaklara muhakkak tel tedavisi yapılıyor dişlerin yamuk olmasa bilee ilk baslarda
çok moralim bozulmustu asla takmam diyordum.bunda üniversiteye baslayacak olmamın etkisi vardı.ama mecbur taktık.2 yıl öyle git gel geçti sonra ameliyat
günüm geldi daha öncede ameliyat olmuştum baska hastalıklardan(allah bi daha yasatmasın :) ) o yüzden korkmuyordum her zaman ki gibi gecicek diyordum
ama narkozdan uyandıgım anı hatırlıyorumdaa o an çok farklıydı(digerlerinden çok farklı) sanki basımı dondurmuslar sadece gözlerim haret eder gibiydi.çok kötü olmustum
birde ben yerinde duramayan biriyimdir. odama getirdikleri an kalkmak istedim yüzüme bakmak istedim :) aynayı verdiler ve şokk gerçekten korkunçtum ben degğildm bu...
3gün 3 gece agrılarım oldu hiç uyumadım.konusamıyorum yemek yiyemiyorum.Allah tan doktor agzımı lastiklerle kapatmamış rahat nefes alayım diye yoksa işim daha kötü olurdu eminim :)
1 hafta çok zor geçti ama sonraki günler yüzüm toparlanmaya basladıkçaa moralim yerine gelmeye basladı 2 3 ay da yavaş yavaş konusmaya basladım. yaz tatili bitip okul acılınca arkdaslarım
yüzümün sişliğini farkediyorlardı haliyle tabi siz alısıyorsunuz o halinize :) zordu çok zorr ama şimdi ki halimi görünce iyiki diyorum iyiki olmusum. ama estetik amaçlı yaptıracaksanızda o kadar acıya degmezz. benm saglık sorunu yaratıyodu o yüzden oldum...son olarak bide feci boyun agrınız oluyor kesinlikle boynunuza dokunulmuyorr.. eger bu konuda detaylı billi almak isteyen olursa seve seve yardımcı olurum :)

ya arkadaşlar benim ablamın çenesinde de aynı problem var.ama o 23 yaşında çok mu geç kalındı ki:KK43:
bir üsrü doktora gittiler hepsi ameliyat dedi.ve 10-15 milyar arası fiyat verdiler.hepsi özeldi o yüzden mi direkt ameliyat dediler yoksa gercekten baska yolu yok mu bilmiyorum.

cerrahpaşa 4 yıldan önce vermedi ameliyatı.özelde deli gibi para istiyor ablamda kafasıan cok taktı.yalnız kız haklı yani yandan bakınca felan baya önde alt cenesi dişleride aralık.doktorda demiş sadece ameliyat ve diş tedavisi ile düzelir diye.

çok yorucu ve uzun bir sürec nasıl dayanacak bilemiyorum ki.

istanbulda daha makul fiyat verebilecek doktor tanıyor musunuz
23 yasında oldugu için ameliyattan baska tedavi işe yaramıyor malesef kemik gelişimi tamamlanmış oluyor.Ben istanbulda devlet hastanesinde oldum ama ameliyatı prof. yaptıgı için haliyle devlet olması bişey degiştimedi 2008 yılında oldm. yanlış olmasın7-8 milyar gibi bişey ödedim.
Tabi 2 yılda tel tedavim sürdü onun içinde para harcandı ama daha sonra sigorta o parayı geri ödüyor. Çene ameliyatında çok başarılı 2 doktor var zaten istanbulda. bende zamanında çok arastırdım çünkü :)

bu biraz vakayla da alakalı ben 20 yaşında tel taktırdım dişlerim düzgündü yani inci gibi olmasa düzdü çenem biraz dıştaydı ve dışardan aparat artık fayda etmezdi çünkü kemk gelişimi bitmişti. amelytla kesin çözm dendi ama özel bir hastane olduğu için direk amelyt diolar sonra alt çene mi yoksa hem alt hem üst mü bu gibi alt kümeler vardı bende ortodontik tedaviyi sectim yani çenem çok çıkık olmadığı için tellerlede gölgelenip standart şekle kavuşur dendi ama ideal olan amelyt dediler çenem içeri girdi proflden gayet düz bende lastkler kullandm ama ne içindi onu bilmiorm =) tellerm hala duruyor bir kaç aya çıkıcak ilk tedavi sürecnde dişlern düzgn 1,5 senede çıkar dediler snra 2 oldu sonra 3 şimdide 3 bucuk gibi görünüor ama benm dişlerm ve çenem düzeldi sadece çenemi daraltmak için sağlam olan bir dişimi çekmişlerdi şimdi azı dişleryle kalan boşluk kapanıyor azı olduğu için bu süreç uzadı tellern tek durma sebebi boşluk yani ama dediğim gibi her vaka ayrı değerlendiriliyor

cnm bende seninkine benzer bir durum yaşıyorum benm çenem önde ancak dişerimin öyle aman aman bir kapanmama problemi yok tam alt ve üst dişer üst üste geliyor şöyle 1 yada yarım cm geride olmasını istiyorum ameliyat ya daçene ucunu törpületmeyi düşünüyorum hangi doktorları önerirsiniz? hangi doktora gittiniz hangi şehirde

23 yasında oldugu için ameliyattan baska tedavi işe yaramıyor malesef kemik gelişimi tamamlanmış oluyor.Ben istanbulda devlet hastanesinde oldum ama ameliyatı prof. yaptıgı için haliyle devlet olması bişey degiştimedi 2008 yılında oldm. yanlış olmasın7-8 milyar gibi bişey ödedim.
Tabi 2 yılda tel tedavim sürdü onun içinde para harcandı ama daha sonra sigorta o parayı geri ödüyor. Çene ameliyatında çok başarılı 2 doktor var zaten istanbulda. bende zamanında çok arastırdım çünkü :)

cnm bu başarılı iki doktorun adını verebilir misin ?

ben kendımı anlatayım 16 17 yasına kadar parmak emdım bu yasa kadar bı sıkıntım olmadı.Ama 17 yasımda kulaklarım cok sıddetlı ağrımaya baslayınca dr. gıttım oda kulagında sorun yok sen bı dıscıye gıt dedı dıscı muaynesınden sonra bana aynen soyle dedı.Kzım senın cenen kaymıs sen amelıyat olmalısın dedı daha o zamana kadar cene kaymasıda neymıs duymadım neyse bı ortodontıye gıtmeye basladım once dıs aralarıma lastık gıbı bı sey yaptılar sonra ust damagım darmıs damak acıcı taktılar sonra tel takıldı alta ve uste daha sonra cıft cene amelıyatı oldum amelıyatım 9 saat surdu amelyattan bı gun once tellımın altına ustlerıne demır takıldı amelıyattan sonra lastıkle agzım kapatıldı tabı bu sırada burnumdan beslendım amelıyattan sonra yaklasık 4 sene kadar telım durdu sonra cıktı sımdı cok sukur iiiyim.Senın yasadıgın her seyı bende yasadım canım suan bede cok mutluyum allaha sukur ıyıkı bende amelıyat oldum dıyorum
o kadar acıya deydı ohhhhhhhhhh:KK66:

cnm doktorun kimdi? bende düşünüyorum ama bu işler şakaya gelmez

Kızlar az öncede yazdım benm çenem önde ancak dişerimin öyle aman aman bir kapanmama problemi yok tam alt ve üst dişer üst üste geliyor şöyle 1 yada yarım cm geride olmasını istiyorum ameliyat ya daçene ucunu törpületmeyi düşünüyorum hangi doktorları önerirsiniz?_

Benim de alt çenem öndeydi. Genetik olduğu için anne karnında başlamış alt çenem büyümeye. Ufakken doktora gitmemize rağmen genetik olduğu için büyüme durdurulamaz kemik gelişimin tamamlansın sonra gel dediler. Bekledim ben de.16 yaşında ortodonti tedavisine başladım. Ve şimdi 20 yaşındayım hala tedavim ediyor ve 10 gün önce ameliyat oldum. Dişlerim hala kilitli. Yemek yiyemiyorum şu anda. Ne kadar böyle olacağım belli değil. 4-6 hafta sonra açılır genelde dediler. Ve çiğnemeye doktor kontrolünde 10 hafta sonra başlarsınız dediler.Ağız bakımı çok zor oluyor.10 dkda bir çalkamam gerekiyor ama doktorlarım hala temiz değil diyorlar. Kesinlikle su, tükürük birikmemesi gerekiyor.Ki benim tükürük salgım fazla. :KK43: Dikişlerim açılma tehlikesi gösterdi. Tekrar dikiş attılar. Zor bir ameliyat. Sağlık olmasaydı ucunda, sırf estetik için asla yaptırılmaması gereken bir ameliyat bence. Bu acılara değmez. Tek iyi yanı yüzde herhangi bir dikiş izi yok. Her şey ağız içinde. Morluk bile yok. Sadece biraz şişlik var. O da zamanla iniyor. Umarım ameliyata kalmadan düzelir seninki. :KK43:

merhaba arkadaşlar foruma yeni üyeyim .. birkonu hakkında yardımcı olabilirsiniz.

ben 24 yaşındayım ve alt çenem 1 cm önce tedavi olmak istiyorun ama maliyetlerini merrak ediyorum ama ameliyat olmakda istemiyorum hangi ildesiniz ve hangi doktora gittiniz yardımcı olabilirsin...
teşekkür ederimmm
doktor isimlerini ve illeri yazarmısınız

merhaba arkadaşlar foruma yeni üyeyim .. birkonu hakkında yardımcı olabilirsiniz.

ben 24 yaşındayım ve alt çenem 1 cm önce tedavi olmak istiyorun ama maliyetlerini merrak ediyorum ama ameliyat olmakda istemiyorum hangi ildesiniz ve hangi doktora gittiniz yardımcı olabilirsin...
teşekkür ederimmm
doktor isimlerini ve illeri yazarmısınız

Ben 5 yıl önce İzmir'de başladım tedaviye. Elif Ertaş doktorumun ismi. Önce Konak Eğitim Diş Hastanesi'nde idi ve ben 18 yaşından küçüktüm. Sağlık güvencemiz var o yüzden sadece malzeme parasını vermiştik 300 lira kadar. Son sene doktorum özele geçti orada devam ettim ben de. Eski hasta olduğumdan benden 300 lira aldı. Normal hastalardan ne kadar alıyor bilmiyorum. Tedavi süresince telleri kendim kopartmam veya başka bir şey takılmadığı sürece bir para ödemedim. 2.5 hafta önce de Dokuz Eylül Üniversitesi Plastik Cerrahi Bölümü'nde ameliyat oldum. Onda da hastane masraflarını sağlık güvencem olduğundan devlet karşıladı. Biz sadece asistanların öğrenimi için bir vakıf varmış oraya bağış gibi 2500 lira yatırdık. Onun harici pek bi masraf olmadı. Ama benimki sağlık amaçlıydı. Sağlık açısından çok sorun teşkil etmiyorsa, estetik amaçlı ise kesinlikle devlet ödemiyor.
Sorun olursa sorabilirsin.

Merhaba kızlar...bende çene ameliyatı olacağım,tarih belli değil ama bu sene sonuna kadar olacağım,şu an ortodontik tedavi görüyorum ve ameliyat stresi beni şimdiden sardı.Ameliyat kararını vermek kolay oldu da ya sonrası şişlikler,acılar,çiğneyememe fazla kimse yk heralde bu ameliyatı olan diye düşünüyordum.Sizlerle yazışmak,başıma neler gelebileceğini öğrenmek istiyorum..

Merhaba kızlar...bende çene ameliyatı olacağım,tarih belli değil ama bu sene sonuna kadar olacağım,şu an ortodontik tedavi görüyorum ve ameliyat stresi beni şimdiden sardı.Ameliyat kararını vermek kolay oldu da ya sonrası şişlikler,acılar,çiğneyememe fazla kimse yk heralde bu ameliyatı olan diye düşünüyordum.Sizlerle yazışmak,başıma neler gelebileceğini öğrenmek istiyorum..

Merhaba;
Ameliyat kolay bir ameliyat değil fakat sen ameliyat süresince bir şey hissetmediğin için sorun yok. :KK66: Acı, ağrı konusuna gelirsek benim sadece ameliyattan sonra uyandırma odasında anesteziden uyandıktan sonra ağrım oldu. Onun harici zaten ağrı kesici ve kas gevşeltici verdikleri için ağrı olmuyor. Bir de benim dikişlerim erime tehlikesi gösterdi o yüzden tekrar dikiş atıldı. Orda da lokal anesteziden sonra biraz ağrım oldu ama dayanılabilir acılardı benim için en azından (canım çok tatlı olmasına rağmen.) 3 hafta oldu ameliyat olalı ve 3 haftadır dişlerim kilitli sadece sıvı ile besleniyorum. 3 hafta daha böyle kalacakmış. Daha sonra açılacak dişlerim ve yavaş yavaş başlayacağım çiğnemeye. Kolay olmuyor herkes yemek yerken senin sadece meyve suyu içmen. En azından çorbaya geçtikten sonra rahat ettim karnım doydu biraz. :)) Dediğim gibi ağrı ve acı olmuyor desem yeridir. En önemli şey asla moralini bozmaman. Ben ameliyattan çıktıktan sonra ayna istemiştim direkt. :) Ama güzelleşeceğini düşün ve moralini asla bozma daha çabuk iyileştiğini göreceksin. Şişlerin de çabuk inecektir inşAllah. Sorun olursa buralardayım. :)

Merhabalar.
İlk olarak yaşım 16 ve ben de alt çenemin ileri olmasından dolayı sıkıntı içerisindeyim. Geçen sene ortodontik tedaviye başladım ve alt çenemde o zamanlar pek bir sorun yoktu.Dişlerimde ufak tfek bozukluklar için başlamıştım. Fakat 4. aydan sonra lastik vermeye başladılar ve o gün bugündür kadın bana alt çenen çok ileride diyor. Lastiklerimi düzenli kullanmaya çalıştım fakat okulda çoğu zaman takamadım. Dişlerimin ağrısını bırakın, Almanca ve İngilizce derslerinde hocalarım bi daha takma diyorlardı çünkü telaffuzum berbat hale geliyordu.Lastiklerim baya sıkıydı yani. Fakat okul dışında daima takıyordum.
Neyse bugün gittim kadın bni kliniğin ortasında sözleriyle yerden yere vurdu, zaten kendisi pek bir sinirli kadındır. Sonra ağzıma en sıkısından 3 lastik yerleştirdi ki şuan dişlerimin ağrısından geberiyorum ve dişlerimi aralayamıyorum. Bu işkence bana pek bir ağır geliyor, açıkçası yazılarınızı okumadan önce bunu 1 yıl çekeceğime ameliyt olur 3 ayda kurtulurum diyordum fakat şimdi o kadar kararlı değilim.
Sanırım bu lastikli işkenceye katlanmak zorundayım.

canım bilmiyorum biraz gecmi yazıyorum ama şimdi gördm cevap vermk istedim...
tatlım ben 18 yaşındayım ve benim de alt cenem öndeydi.. hatta baya öndeydi.. 14 yaşında faln ortodonti tedavisine başladım. dişlermde cok bozukluk olmamasına rağmen diş teli taktım doktorm ceşitli aparatlar verdi bi tanesi dıstan takılan bi aparttı ama bende işe yaramadı üstüne onu bir yıl boyunca taktım ..:) ama dediğim gibi işe yaramdı bende zaten umudu kesmiştim.. ki tedaviye basladığımda ben ergnliğe girmiştim yani kemik yapımın tam anlamıyla oturduğu dönem doktorm tedavinin sonuc vermeyebileceğini fln söyledi.. ama yine de başladık :)
söylediğm gibi dıstan cenelik fln bende işe yaramdı umudumda gitti bi yıl da doktora gtmedim ..:) sonra gittgmde doktor son care olarak alt ve üst cene arasına lastik taktı. bende o işe yaradı valla .:) artık alt cenem üst cenemin içinde.. :) eskiden yandan bakıldığında alt cenem cok kötü görünüyordu ama şimdi cok düzgn görünüyor.. :)
valla ben cok memnunm ve tedavmde daha cok uzamıcak sanırım .. en fazla 1 yıl daha..
sana tüm tedavi sürecimi kısca anlatmaya çalıştım ..:)
diyeceğim su ki ameliyata gerk yok istersen bi doktora görün en iyisni o söyler ben doktorma cenemn düzelmesse estetk amelyt düşündüğümü söylediğmde kızmstı bana ..:)
sanıyorum ki amelyat olmadn ancak ortodonti tedavisyle düzeltilebilr..
bunu yapan da sadece bir doktor yok ..:S
ben trabzonda oturuyorum ve burda bile iki tane ortodist var ..S
anlamadım mı ben acaba ..:)

canım benimde alt çenem üst çenemden önde. Trabzonda ki doktorların adını verebilir misin? Daha önce hiç önemsemedim bu durumu ama şimdi rahatsız oluyorum 19 yaşımdayım. ortodonti tedavisi için geç mi kaldım acaba? Bu diş telleri lastikler tedavi ne kadara mal oluyor? ameliyattan korkuyorum. Yemek yiyememek konuşamamak ve ağrılar korkutuyor beni. Bilgi verirsen sevinirim canım

Bende de aynı problem var. Şuan tedavi görüyorum. Dişlerime tek taktı doktorum 1 sene önce, şuan dişlerimin arasını açıyor sonrada geri çekecek. %60 diyor ama %100 düzelttiğini e gördüm. İsterseniz bilgilerini vereyim görüşün sizde..

arkadaşlar ya ben de aktif olarak sohbete katılmak istiorum nerden yapacam yardımcı olunuz

canım benimde alt çenem üst çenemden önde. Trabzonda ki doktorların adını verebilir misin? Daha önce hiç önemsemedim bu durumu ama şimdi rahatsız oluyorum 19 yaşımdayım. ortodonti tedavisi için geç mi kaldım acaba? Bu diş telleri lastikler tedavi ne kadara mal oluyor? ameliyattan korkuyorum. Yemek yiyememek konuşamamak ve ağrılar korkutuyor beni. Bilgi verirsen sevinirim canım

kusura bakma canım uzun zamn oldu girmeyeli.. adnan günnara gittim ben. zorlu grand n karşısında. teller de yemek yiyememe gibi bi problem olmuyor ben ayva bile ısırıp yiyorum :) bu yıl tedavimin 6. yılı :) insallah agustosta cıkacaklar. 4 milyara mal oldu düz olarak. çenem geride ama boyu bana uzun geliyor. şimdide trabzonda çene törpületebileceğim bi yer arıyorum. tıp fakültesine gitmeyi düsünüyorum. ordaki hocalara gösterip fikir almak istiyorum birde.

kusura bakma canım uzun zamn oldu girmeyeli.. adnan günnara gittim ben. zorlu grand n karşısında. teller de yemek yiyememe gibi bi problem olmuyor ben ayva bile ısırıp yiyorum :) bu yıl tedavimin 6. yılı :) insallah agustosta cıkacaklar. 4 milyara mal oldu düz olarak. çenem geride ama boyu bana uzun geliyor. şimdide trabzonda çene törpületebileceğim bi yer arıyorum. tıp fakültesine gitmeyi düsünüyorum. ordaki hocalara gösterip fikir almak istiyorum birde.

Mutlaka bizide bilgilendir canım .Törpüleme işlemini yapan çok doktor yok gibi .:KK50:

Slm kizlar 27 yasindayim bende pazartesi gunu alt cenemden ameliyat oldum oncelikle estetik amacli kesinlikle bu kadar skntiya girmeye degecek bisey degil bunu aklinizdan cikarmayin. Yaklasik 1 yil ortodonti tedavi gordum dr gonca kumbul doktorum sonrasinda ali mezdegi e ameliyat oldum bugun 5.gunum ilk 3 gun berrak siviyla beslendim zaten sisliklerden agzinizi acamiyorsunuz alt sol dudagim dudagimin kenari cenemi hala hissetmiyorum zamanda alacakmis hissedilmesi bir arkadas yazmista boyun agrisi gercekten fena ilk 3 gun uykumdan uyandim uyuyamadim gercekten sislikler cok cok yavas iniyor bende 3.gun sadece alt ceneyi saga cekmek icin lastik takildi keza hergun ben yeniliyorum ilk gonca hn soylediginden beynimden vurulmustum daha agzimi acamazken nasil takicam die ama iste yapmak zorunda oldugunuzda careniz kalmiyor acitan ve cok agrili bisey degil dunden beri taneli yiyeceklere gctim ama dilim ve agzimin icin hala uyusuk oldugu icin sadece bogazimdan gectiginde yemegin tadini alabiliyorum taneli derken cignemiyorum bogazimdan gecip karnimi tok tutabilecek kadar taneli :)) aynaya cok bakmak istemiyorum sisliklerden psikolojim bozulmuyo degil sizinki nasil oldu bilmiyorum ama bnm suratim suan armut surata benziyo ustler dar alt genis :)) gunlerin cabuk gecmesi icin uyumayi tercih ediyorum sigara tiryakisi olarak sigarayi hic aramiyorum insani ihtiyaclar karsilanmayinca megersem sigaraya laf bile dusmuyomus eger sigara icenleriniz varsa merak etmeyin okadar cok sey ozleniyoki sigaraya zaman kalmiyor konusabiliyorum aslinda sislikler sadece engel oluyo ama konusmama gibi bi yasagim yok ama tabi eskisi kadar konusamiyosunuz derdinizi anlatacak kadar konusuyosunuz simdilik bole gelismelerden yine haberdar ederim sizi :) korkmayin ama estetik icinde yaptirmayin

X