ben 12 yaşındayken doktor gelişimimin bittiğini ve artık ancak ameliyatla düzeleceğini söyledi.alt çenem önde ve küçükken düştüğüm için sağa kaymıştı.üniversitedeyken atatürk üniv. diş hek. fakültesinde tedaviye öncelikte ortodonti kısmında başladım. dişlerime tel takıldı. 2 yıl tedavi gördüm dişlerimde bozukluk yoktu fakat doktor alt çeneyi geri aldığımda üst dişlerin dışarı doğru olur ve dişlek olursun bu yüzden tam olarak düzelmesi gerekli demişti.gerçektende öyleydi alt çenem ilerde olduğu için bunu fark etmiyordm.sonra atandım ve ankaraya gitmek zornda kaldım dişlerm de ii durumdaydı hemen ameliyat olmak istedm fakat erzurumdaki ortodonti doktorum gıcıklığına ameliyata izin vermedi ve oradaki hocalar bana ankara üniv. diş hek. fak. Prof. Dr. Erdal Erdem'i önerdiler.Erdal hoca bana ameliyat günü verdi ve hayatımı değiştirdi.çok ilgili cumartesi günü sabah sekiz de beni kontrole geldi ameliyat sonrası ve hiç korkmayın ameliyattan önemli olan sizin istemenz ve sonraki değişim.
45 gün dişlerm lastiklerle tellere bağlı kaldı ve sadece sıvı yiyecklerle beslendm.sonra çenede tekrar kayma olmasn diye bir kaç ay daha en sıkı lastiklerle tellere bağlı kaldı tabi sonraki sadece 2 lastikti.yüzünde ki şişde zamanla geçiyor.
inanın zor gibi geliyor ama o günlerin hiçbir zorluğu olmuyor çünkü çektiğiniz çileye fazlasıyla değiyor.Artık elmayı, domatesi ekmeğimi tekbir ısırıkla koparabiliyorum ve rahatlıkla çekirdek yiyorm.asla saçlarımı bağlamazdım çenem belli olmasın diye şimdi hep bağlıyorum ruj bile sürmek istemezdm ama şimdi aynaya her baktığımda şükrediyorm ve çektiğim çile aklıma bile gelmiyor.boşa geçmiş yıllarıma üzülüyorm.