Çene Estetiği alt çenem önde

Çene Cerrahisi, Çene Estetiği, Çene Eklemi Sorunları, Gülüş Dizaynı

angeloves55

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2011
71
0
merhaba bende alt çene çıkıklığı var kalp ameliyatı olmam lazım ondna sonra çene çıkıklığımı düzelttirmek istiyoeum bunun bıçaksız yöntemi yokmu acaba dişçime soruduqmda bana türkiyede bunu yapan bir doktor var demişti ameliyat etmeden nasıl oluo acaba yardımcı olursnbaız seviniirn

canım bilmiyorum biraz gecmi yazıyorum ama şimdi gördm cevap vermk istedim...
tatlım ben 18 yaşındayım ve benim de alt cenem öndeydi.. hatta baya öndeydi.. 14 yaşında faln ortodonti tedavisine başladım. dişlermde cok bozukluk olmamasına rağmen diş teli taktım doktorm ceşitli aparatlar verdi bi tanesi dıstan takılan bi aparttı ama bende işe yaramadı üstüne onu bir yıl boyunca taktım ..:) ama dediğim gibi işe yaramdı bende zaten umudu kesmiştim.. ki tedaviye basladığımda ben ergnliğe girmiştim yani kemik yapımın tam anlamıyla oturduğu dönem doktorm tedavinin sonuc vermeyebileceğini fln söyledi.. ama yine de başladık :)
söylediğm gibi dıstan cenelik fln bende işe yaramdı umudumda gitti bi yıl da doktora gtmedim ..:) sonra gittgmde doktor son care olarak alt ve üst cene arasına lastik taktı. bende o işe yaradı valla .:) artık alt cenem üst cenemin içinde.. :) eskiden yandan bakıldığında alt cenem cok kötü görünüyordu ama şimdi cok düzgn görünüyor.. :)
valla ben cok memnunm ve tedavmde daha cok uzamıcak sanırım .. en fazla 1 yıl daha..
sana tüm tedavi sürecimi kısca anlatmaya çalıştım ..:)
diyeceğim su ki ameliyata gerk yok istersen bi doktora görün en iyisni o söyler ben doktorma cenemn düzelmesse estetk amelyt düşündüğümü söylediğmde kızmstı bana ..:)
sanıyorum ki amelyat olmadn ancak ortodonti tedavisyle düzeltilebilr..
bunu yapan da sadece bir doktor yok ..:S
ben trabzonda oturuyorum ve burda bile iki tane ortodist var ..S
anlamadım mı ben acaba ..:)

bende düşünüyorum cerrahi bir işlem. bende diş sıkma problemi var,bu yüzden hem dişlerim kısaldı hemde çene yapımda bozukluklar olmaya başladı antalyadayım ve doktorlara güvenemediğim ve bu işin biraz pahalı olması sebebiyle hala beklemedeyim.. kararsızım yani..

Canım bende de aynı problem var çok ileri boyutta ama. Tedaviye başlamıştım fakat yarım bırakmak zorunda kaldım. Yaşın kaç? Eğer 18 'den büyükse ameliyat olabilir. Bende araştırmadayım hem iyi hem de fiyat yönünden uygun bir yer arıyorum. Eğer 18 den kücüksen hemen başla tedaviye çünkü çene zaman geçtikçe dışa doğru büyüyor. tedaviye hemen başlarsan senin için daha iyi olur.

@jardel
canım yaşım 28. profilden bakılınca önde gibi durmuyor aslında fakat dişçim çenede hızla bozulmalar olduğunu söylüyor. estetik açıdan henüz rahatsızlık verici bi durumum yok fakat olacakmış ileride. ama ağrı sızı dersen... çok muzdaribim.. birde çok pahalı,ağrılı sızılı bi işlem olduğunu duydum.yaptırsamda tekrar dişimi sıkacağım için bozulacak yine. önce şu diş sıkmaya bi çare bulmak lazım. gece plağım var ama o da kullanılmıyorki. at gibi dişlik kullanmak ağzının içinde yabancı bi madde.. off.. alışamadım kullanmaya

bnmde burnum kırık çenem önde duruyo bence ama doktora hiç gitmedim belkide burnumdan dolayı öle duruyodur ameliyattan doktorlardan korkuyorum

benim bir arkadaşım anlatmıştı, kendisinde de bu sorun varmış önceden. başına dışardan takılan bir aparatla düzeltilmiş. şimdi hiç öyle bir sorunu yok gayet normal görünüyor alt çenesi...iyi bir ortodontistle görüşün bence...ya da çene cerrahisi yapan bir doktora gösterin, en iyi tedavi şeklini o söyler...cerrahi olmadan da sorununuz tedavi edilebilir belki

Son düzenleme:
benim tanıdığım vardı kız liseye başlayacağı zaman dişlerine tel takdırdı çenesi aşırı derecede ilerideydi ama şimdi gel gör şimdi hiç birşey olmamış gibi bir düğünde resim çekilmiştik bi o fotoğrafa bakıyorum bide şimdiki haline çok fark var bu yöntemi araştırın

bu biraz vakayla da alakalı ben 20 yaşında tel taktırdım dişlerim düzgündü yani inci gibi olmasa düzdü çenem biraz dıştaydı ve dışardan aparat artık fayda etmezdi çünkü kemk gelişimi bitmişti. amelytla kesin çözm dendi ama özel bir hastane olduğu için direk amelyt diolar sonra alt çene mi yoksa hem alt hem üst mü bu gibi alt kümeler vardı bende ortodontik tedaviyi sectim yani çenem çok çıkık olmadığı için tellerlede gölgelenip standart şekle kavuşur dendi ama ideal olan amelyt dediler çenem içeri girdi proflden gayet düz bende lastkler kullandm ama ne içindi onu bilmiorm =) tellerm hala duruyor bir kaç aya çıkıcak ilk tedavi sürecnde dişlern düzgn 1,5 senede çıkar dediler snra 2 oldu sonra 3 şimdide 3 bucuk gibi görünüor ama benm dişlerm ve çenem düzeldi sadece çenemi daraltmak için sağlam olan bir dişimi çekmişlerdi şimdi azı dişleryle kalan boşluk kapanıyor azı olduğu için bu süreç uzadı tellern tek durma sebebi boşluk yani ama dediğim gibi her vaka ayrı değerlendiriliyor

bir de bu çene bozuklukları sonradan ya da genetik olabiliyor benm sonradan oldu burnumdan rahat nefes alamadığımdan çene kayması oluşmuş ayrıca yanlş diş çekimleri de buna neden olabiliyormuş

benimde alt çenem öndeydi ama şanslıyımki bu farkedildiğinde ben 8 yaşında falandım dişçiye çürük için gitmiştim o zaman dişçi farketti ve beni ortadontiye yönlendirdi ankarada ankara üniv.diş kliniğine gittim orda bana dışardan kafamdan çeneme geçen bi aparat taktılar ve sürekli takipteydim lastiklerin kalınlığı tedavi aşamasına göre değişiyordu 1 yıl gece gündüz hiç çıkarmadan 1 yılda sadace gece taktım yaşım küçük olduğu için sanırım 2 yılda düzeldi şimdi bi problem yok hatta daha fazla kalsa belki daha ii olurdu ama osırada drum değişince düzelmiş dendi tedavi kesildi ama şu anda gayet düzgün allah razı olsun o dişçiden bizi yönlendirdi çünkü ozaman tedavisinin olduğu bilinmiyordu bile ailem çenemin önde olduğunu farketmemişti bile çok şükür zamanında önlenmiş odlu benim bildiğim 18 yaşından sonra bu tedavinin faydasının olmadığı ama siz yinede bi araştırın

ben 12 yaşındayken doktor gelişimimin bittiğini ve artık ancak ameliyatla düzeleceğini söyledi.alt çenem önde ve küçükken düştüğüm için sağa kaymıştı.üniversitedeyken atatürk üniv. diş hek. fakültesinde tedaviye öncelikte ortodonti kısmında başladım. dişlerime tel takıldı. 2 yıl tedavi gördüm dişlerimde bozukluk yoktu fakat doktor alt çeneyi geri aldığımda üst dişlerin dışarı doğru olur ve dişlek olursun bu yüzden tam olarak düzelmesi gerekli demişti.gerçektende öyleydi alt çenem ilerde olduğu için bunu fark etmiyordm.sonra atandım ve ankaraya gitmek zornda kaldım dişlerm de ii durumdaydı hemen ameliyat olmak istedm fakat erzurumdaki ortodonti doktorum gıcıklığına ameliyata izin vermedi ve oradaki hocalar bana ankara üniv. diş hek. fak. Prof. Dr. Erdal Erdem'i önerdiler.Erdal hoca bana ameliyat günü verdi ve hayatımı değiştirdi.çok ilgili cumartesi günü sabah sekiz de beni kontrole geldi ameliyat sonrası ve hiç korkmayın ameliyattan önemli olan sizin istemenz ve sonraki değişim.

45 gün dişlerm lastiklerle tellere bağlı kaldı ve sadece sıvı yiyecklerle beslendm.sonra çenede tekrar kayma olmasn diye bir kaç ay daha en sıkı lastiklerle tellere bağlı kaldı tabi sonraki sadece 2 lastikti.yüzünde ki şişde zamanla geçiyor.

inanın zor gibi geliyor ama o günlerin hiçbir zorluğu olmuyor çünkü çektiğiniz çileye fazlasıyla değiyor.Artık elmayı, domatesi ekmeğimi tekbir ısırıkla koparabiliyorum ve rahatlıkla çekirdek yiyorm.asla saçlarımı bağlamazdım çenem belli olmasın diye şimdi hep bağlıyorum ruj bile sürmek istemezdm ama şimdi aynaya her baktığımda şükrediyorm ve çektiğim çile aklıma bile gelmiyor.boşa geçmiş yıllarıma üzülüyorm.

ben kendımı anlatayım 16 17 yasına kadar parmak emdım bu yasa kadar bı sıkıntım olmadı.Ama 17 yasımda kulaklarım cok sıddetlı ağrımaya baslayınca dr. gıttım oda kulagında sorun yok sen bı dıscıye gıt dedı dıscı muaynesınden sonra bana aynen soyle dedı.Kzım senın cenen kaymıs sen amelıyat olmalısın dedı daha o zamana kadar cene kaymasıda neymıs duymadım neyse bı ortodontıye gıtmeye basladım once dıs aralarıma lastık gıbı bı sey yaptılar sonra ust damagım darmıs damak acıcı taktılar sonra tel takıldı alta ve uste daha sonra cıft cene amelıyatı oldum amelıyatım 9 saat surdu amelyattan bı gun once tellımın altına ustlerıne demır takıldı amelıyattan sonra lastıkle agzım kapatıldı tabı bu sırada burnumdan beslendım amelıyattan sonra yaklasık 4 sene kadar telım durdu sonra cıktı sımdı cok sukur iiiyim.Senın yasadıgın her seyı bende yasadım canım suan bede cok mutluyum allaha sukur ıyıkı bende amelıyat oldum dıyorum
o kadar acıya deydı ohhhhhhhhhh

cemrem29 senin rahatsızlığın daha ağır geçmiş burundan beslenme falan olmadı bende.sabahları bebe bisküvilerini sütte ezip mama olarak dişlerimin arasından içime çeke çeke yiyordum:))öğlen ve akşamları domates çorbası:)tanesiz çorba olmak zorunda zaten o sıralarda verdiğin kiloları çene açılınca geri alıyorsun:)))

ohhhh canım sen ıyımıssın yaa ben cok kotuydum
ahhh yemege hasret kalmıstım aman olsun
sımdı hersey yıyorum ıyıkı amelıyat olmusum dıyorum
allah cenemıze zeval vermesın tatlım

ya arkadaşlar benim ablamın çenesinde de aynı problem var.ama o 23 yaşında çok mu geç kalındı ki
bir üsrü doktora gittiler hepsi ameliyat dedi.ve 10-15 milyar arası fiyat verdiler.hepsi özeldi o yüzden mi direkt ameliyat dediler yoksa gercekten baska yolu yok mu bilmiyorum.

cerrahpaşa 4 yıldan önce vermedi ameliyatı.özelde deli gibi para istiyor ablamda kafasıan cok taktı.yalnız kız haklı yani yandan bakınca felan baya önde alt cenesi dişleride aralık.doktorda demiş sadece ameliyat ve diş tedavisi ile düzelir diye.

çok yorucu ve uzun bir sürec nasıl dayanacak bilemiyorum ki.

istanbulda daha makul fiyat verebilecek doktor tanıyor musunuz

bende 17 yasında doktora gttım aynı sorunda kapattıgımda alt cenem ondeydı sımdı tel takıyorum lastıkde kullandım suan bı yıl gectı alt cenem ust cenemın arkasnda artk baya bı sasırdı doktorlar amelıyat olman gerekır dıyolardı bu sonuc ıcın super falan dedıler hatta ama herkesde aynı etkııyı verırmı bılmıyorum hala devam edıyorum kullanmaya bakalım:44:

Alt çenem öndeydi benim de 2003'ten beri tedavi görüyorum. Çenelikler .... LAstikleer.. Telsiz halimi hiç hatırlamıyorum .. Baska ilde doktor 8 senedir her ay gdıp geıyorum. Dha dün gittim bakalım az kaldı dedi :) Dıştan görseniz şuan hiç anlamazsınız o kadar değişti ki. Eskiden alt çenem öndeydi ve bir parmak giriyodu aradaki boşluğa. Eskişehir'de gittiğim yer bu arada..

Son düzenleme:
anlattıgın seyleri aynen yasadım gerçekten çok zor günlerdi ama sonuçuna bakınca cektiğim cileye agrıya deydi diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…