canim allah yardimcin olsun .cok zorr ben turkiyeden gelin geldim bilirim .bak benim esim nasil yapti biliyomusun birkere heryere getirdi gosterdi nasil yapacagimi doktor .alisverilerde degistirme v.s sonra kendisi hic benimle gelmedi iyikide gelmemmis yoksa hep ona guvenir basaramazdim simdi meslek bile yaptim o kadar mutluyumki tabi alammcam sizingibi cok duzgun deghil ama kimseye muhtacta degilim sukur sen de oyle yap alistirma esini .allahim bir omur boyu mutlu etsin sizoi canima.s.Merhaba arkadaslar,
bizde tam tersi ben damat getircem insallah almanyaya opuyorumnanaktan
Benim bildigim kadariyla türkiyede dil sinavina girecek, kazanirsa gelebilcek..
fakat buraya geldikten sonra yine zorunlu dil kursu var..
Galiba yani :S
dediklerine harfiyen katiliyorum cok haklisin deli gibi asik olsanizda gelmeyin esniz tr gelsin((((dikkat dikkat buraya gelmek isteyen gelinlere sesleniyorum ))) ... mümkünse deli gibi asik degilseniz güzelim dünyanizi yikip buraya gelmeyin gercekten burasi hayal ettiginiz gibi bir yer degill ..... inanin pisman olursunuz burda öde babam öde bitmiyor aylik yetmiyor gidecek gezecek yer yokk akraba dost cevren yokk yani bunalima girersiniz benden söylemesi canlarrrÇok üzgünüm çoook
almanya ya gelin olarak geldim ve geleli 9 ay oldu burda ne bir akrabam ne bir arkadasim ne de bir dostum var cok zorlu günler yasiyorum cok büyük depresyona girdim.. esimi cok severek ve asik olarak geldim fakat esim burda bambaska bir insan oldu en kücük bir tartisma da esim beni evden kovuyor üstelik esimin daha önceki esinden 3 yetiskin oglu var ve bunu onlarin gözü önünde yapiyor onlarin önünde beni asagiliyor ve evden kovuyordövmekle öldürmekle tehdit ediyor kolum kanadim kirildi kendimi cok caresiz ve bitmis olarak hissediyorum ne yapacagimi sasirdim burda ne konusacak nede siginacak bir insanim yok 3 yillik oturma raporu aldik calisma iznimde var en azindan calisayim dedim temizlikcilik bile olsa raziyim dedim ama esim calisirsam maasimi kendisinin alacagini söyledi mecburen calismaktanda vazgectim ne yapicam bilmiyorum siz benim yerimde olsaniz ne yapardiniz?? ayrica buraya gelmek isteyenler bayanlar burasi öyle hayal ettiginiz gibi toz pemde degil cok büyük zorlu kosullar sizleri bekliyor birde esiniz destek olmuyorsa cok ciddi depresyone giriyor insan ben kendimden biliyorum maalesef