kizlar
5. seneme yaklasiyorum almanyada en cokta kk da almanya ve avrupanin bi cok ulkesindeki turk kadinlarimizin sorunlarinin ortak oldugunu gördüm.
Hepimizde ya tum sorunlar yada ucundan kiyisindan bisiler var. Yillardir burda yasayan var cocukken gelmis yada yillar once evlenip gelmis ama yillarin tecrubesiyle ne nerde anlamaya baslamis. Bazilari firsatlari sanstan yakalamis bazilar farkedememis. Simdi yeni gelin gelecek arkadaslar anladimki ne yapacaklarini hic bilmiyorlar bizde yardim etmek istiyoruz ama tum tecrubelerimizi yazsak ne kadar anlayabilri turkiye de yasayan bi insan . Ben gelmeden önce kismeye sormadaim sadece hamburg un net sayfasini inceledim ama tabi farkli hayatlar gördüm bazen de allahim abin sukur dedim.
Ama bana yol gösterecek bi grup olsaydi su anki halimden sanirim daha mutlu olurdum. Bu tur seyler hep arkadas cevresinde dogaclama yuruyor arkadas cevresi olmayanda dört duvar seyrediyo maalesef
Bazen dusunuyorum turk konsoloslugu ne ise yarar bu bahsettigim olayin esas sahibi orasi degilmi yani pasaport yenilerken bi ton para aliyolar birazcik hizmet etseler ya bize ama yok. Nereye egitim icin dil ögrenemk icin calismak icin cocuguma evime yardimci icin nerelere gideriz hep basimiza geldikce yasayarak ögrenmisizdir.
Ben bu gune kadar boyle bir destek kurumu göremedim turkler icin eger varsa ve bilen varsa buraya yazarsa benden gecti artik ama bakiyorum cok gelin gelen var tr den dahada gelecek gibi görünüyor en azindan onlara yardimci oluruz. Yok öyle bi yer diyosaniz gelin biz ne yapabilirz onu dusunelim bulundugumuz yerde bi yermi olur internette bi sayfami olur bisiler yapalim.
Bu konuda herkesin fikrni ve yorumunu bekliyorum acaba neler yapabiliriz? Bizim icinde iyi olur tavsye veriyoruz ama icimiz biraz buruk ne zorluklar yasicaklarini biz biliyoruz onlar bilmiyor.
Böyle iste bi an icimden geldi yazdim bunlari bi ise yararmi bisler yaparmiyiz bilmyiorum ama göle maya calan bizim atalarimiz sonucta ya tutarsa:)
evet yazdiklarini okudum böyle bir dernek varsa kurulabilir yada neler yapabiliriz bu konularda ayrintili birsekilde konusmak istiyorumbir yildir almanyaya geleli ama neler yasadim neler roman gibi kötü tecrübeler.....