Almanyada yasayan 2012 Gelin Adaylari ...

iyiim canim.. sen?
günüm kiz kardesimle gecti.. makyaj fln yapmaya cok merakli.. bende denedi
seninki?

ay ne güzel ya.. ben de özledim kizkardeslerimi

ben de napiimm.. kalsik pazar sabahi, gec kalktik esim babasinin yanina gitti, keller toparlayacaklardi.. ben de nette takildim biraz sonra da dus aldim simdi aksam yemegi yiyecegiz kaynanamlarla... aslinda kakip giyinmeliyim ama bornozumu da cok seviyorum.. madem kizkardesin felan var al yanina gez valla, weihnachtsmarkt felan var her yerde... keske benimkiler de aynimda olsaydi, insan uzak kalinca kiymetini anliyormus

haklisin... bazen kiyafetler icin kavga ederiz sonra ben "ben evlenince ne giyeceksin cok merak ediyorum, hepsini götürcem" diyorum..
bide zoruma gidiyooor.. off
daha ben anlayamadim burdan ayrilip kendi evime gidecegimi...böyle günlerde insan daha iyi anliyor kiymetini..
sonra cikcaz zaten.. yemek yiycez bizde.. daha benzin fln doldurmam gerek arabama.. onuda götürürüm yanimda...

dügününe az kalmis.. senin nisanlinda almanya?? ailene yakin oturcaksan sorun yok ama uzak olunca zor oluyor.. yani en azindan araban var gider gelirsin tamam ama cook uzak olunca olmuyor, benim de ailme burda olsaydi ayrilmazdim uzak bir yere yaa.. ama artik cok gec.. ta türkiyedeler.. peki evi tutunuz mu?? erken henüz sanirim.. ama insanin kendi evinin olmasi da cok güzel bir sey..

evet nisanlimda burda.. 15km var aramizda sadece
evimiz zaten ortada olacak.. is yerlerimiz cok farkli taraflarda oldugu icin..
daha tutmadik.. ama bakiyoruz.. istedigimiz gibi birsey bulursak.. nisanlim satin almak istiyor.. artik bakalim insallah bir kac ay sonra birseyler tutariz..

hmm anliyorum tatlim, bende privat olanlari daha cok ödüyor saniyordum.. caritas gecen gazeteye ilan vermis hemen yollim bari yarin
belki sansim olur..

gercekten abow nekadar iyimis canim yaaa.. büyük sehire yakinmi oturuyorsun? bide tutugun ev stadta yakinmi?

merhabalar...ne guzel...bu zamanlari tadini cikarin...yavas yavas,ceyiz alisverisi yapmak,evini nasil doseyecegine karar vermek,beraber hayal edip biseyleri almak cok heyacanli...ben maalesef boyle heyecanlari yasayamadim...7 senedir almanyadayim...gelirken ceyizim vardi tabiki..ama oyle mutfak esyalari,cicili bicili yemek takimlari,oyle seylerim maalesef olmadi,buraya gelincede,zaten esim ev tutmustu,sagolsunlar gene iyi kotu esyamiz vardi,ama tabi ben ,begenip alamadiktan,o heyecani yasayamadiktan sonra ne anlami varki...ama gene de bir evim,ve esimin yanimda olmasi en guzeleiydi benim icin..bir de o zamanlar durummuzda iyi degildi...hic unutmak istemiyorum keni evimize ilk defa oturma odasina sehpa ve bir de yemek masasi almistik..o gunu anlatamam size cunku o heyacani evlendikten 1,5 sene sonra anca yasayabilmistim... o yuzden ilk aldigim o esyalra o kadar kimyetliki benim icin ne heyacanlarla aldik biz onlari...simdi yillar sonra bugun..evet herseye ragmen yilmadik bugunlere geldik..allah sizleride tez zamanda kavustursun insallah...sevgiler...

ben hic tarifden fazla ödeyen privat görmedim, hep daha az ödüyolar, calisma sartlarida daha kötü.
caritas müslüman almiyor ama cogu zaman " angehörigkeit zu einer christlichen kirche" diye sart koyuyolar. bewerbung yollamadan bi arastir derim canim...
bütün evangelische krankenhauslar diakoneye göre, bütün katholische krankenhauslarda caritasa göre ödüyor... yani hastane secerken katholisch secersen daha cok maas alirsin, aklinda bulunsun... bizim buralarda öyle en azindan...

ay cnm cok duygulandim, o kadar iyi anliyorum ki seni... kiyamam

Kizlaaaar bir sorum var size.. Evli olanlara yani..
Ayda elinizde ne kadar para oluyor? Olan parayla ay sonunu getirebiliyormusunuz? Yoksa zormu geliyor?
Benim nisanlim ayda 2300

Son düzenleme:
Kizlaaaar bir sorum var size.. Evli olanlara yani..
Ayda elinizde ne kadar para oluyor? Olan parayla ay sonunu getirebiliyormusunuz? Yoksa zormu geliyor?
Benim nisanlim ayda 2300

valla canim ucu ucuna denen sey bu olsa gerek.. esim aliyor 1500+ ben aliyorum 400.. yani 1900 ile söyle ödemelerimiz var.. warm miete: 590, esya taksiti 110, araba taksiti 360, telefon 40, bilgisayar 50, benzin 150 mutvak da duruma göre degisiyor iste ca 200 etc etc.. bunlar zaten 1500 tutyor. sonra bunun carsisi var gezmesi var elbisesi ayakkabis var, sonra cezalari var, var Allah var... ben calismasam olmaz anlican.. ama araba taksitiniz olmazsa, sigara masrafiniz yoksa birazcik birikiminiziniz de olur.. ben mesela son iki aydir 100er euro koydum kenara tr icin ama senin nisanlinin geliri bizimkinden fazla ve sen de calisirsan o zaman yirttiniz insallah yardimci olmusumdur..

Anliyorum canim...
Nisanlimin is yeri iyi.. Ne kadar calisirsa.. O kadar aliyor.. Günde 12 saat calissa.. Aliyor parayi.. O zaten alisti .. Simdide öyle cslisiyor...
Suan ailemin evinde para yönünden hic sIkIntim yok.. Korkum.. Ilerde evlenince sorun yasamak..
Ama 3000

canim almanyada kimse ölmez ama tabiki iyi sartlar saglamak da kolay degil.. biz sInIrda yasiyoruz ama senin durumun daha iyi olur mutlaka.. korkma hic.. her sey de para degil, sIkIntI da yasasan önemli olan ErkeginiN yaninda olmasi...

hadi hayirlisi tatlim, insallah sansin benim gibi acik olur
bu arada benim adim özlem...
insallah canim:) bende memnun oldum canim ismim dilay :)

uzun oldu nolur kusura bakma tatlim ayni benim durumu anlatmissin.. benimde nisanlim 1500 aliyor zuschlag bilemem ne alirsa anca cumartesi-pazar calistiginda ozaman 1700-1800 alabiliyor bende ausbildung yapacam 400 euro almis olsam
1800 desek suna belki yapcagim ausbildung yeri 300 veya 350 verir belli olmaz.. 1800 ile ev gecinirmi.. biz evlenirken borc harc yapmicaz ama .. araba taksitimizde olmicak, asadada yazdim birikim yapiyoruz cok.. 20 bin euro birikimimiz olsa mesalla (insallah) dügünü aileler yapicak , ev de öyle katkimiz olsa olsa 5.000 euro olacak sadece bastan konusuldu (mobilyalarimiz alacagimiz magza nisanlimin arkadasinin, sagolsun yardimci olacak,baktik bictigi fiyat buydu..ki zaten bütün evi biz dösemicez), mesala 650 warm miete ödesek (biz daha ucunuzu bulmaya bakicaz insallah buluruz) mutfak 200, telefon 50 bilgisayar 50, araba versicherung ve steuer 6 ayda bir 450, gaz taktiracaz 100 de gaz ayda olsa eti 1050euro

tabi inallah bu hesab uyarsa geriye bize 900 euro para kaliyor kenarada atariz bol bol , harcarizda allahimdan baska ne isterim.. cok korkuyorum nisanlimla defalarca konustum
bana hicbirzaman ozaman meslek yapma demedi.. oku yap meslegini dedi (sonucta yaptikdan sonra daha cok para alicam bende 1300-1400 para alicam) gerekirse ben ek is yaparim diyor
düsününce bile agliyasim geliyor.. üzülüyorum cok üzülüyorum.. para yüzünden mutlulugumuz huzurumuz bozulmasin nolur diyrum söz verdi böyle birsy olmiyacagini of allahim...

regencim ben bide sunu düsündüm staatdan yardim almayi düsününüzmü? daha dogrusu bas falan vurdugunuz yerler oldumu? nisanlimin arkadasi 1500 aliyormus karisi calismiyormus,
tüm ev kirasini staat ödüyormus.. , veya ben ausbildung yapacam ya ausbildungshilfe bas vurmayi düsündüm 220 euro ödüyebiliyorlar gerektiginde.. bi onlarada bas vuralim diyoruz

hay öpeyim seni geeeeeeeeeel :)) yemin ederim bende okadar cok korkuyorumki bundan
hata bügun kendi kendime bi danisim dedim:)))
canim nisanlin 2300 aliyorsa ,ve sende calisirsan 400 euro alsan bile yeterde artar.. INAN BANA.
evlenirken borc yapsaniz bile yine yeterde artar bile inan bana..
bak nekadar para alirsan al, o paraya göre ayagini uzatirsan yeter kenara bile atarsin.. lüks hayatin olmiyacak
mesala diyelim alisverise gittin 1 euroluk süt var yaninda 2 euroluk süt.. sen yok iyisi olsun diyip 2 euroluk sütü alirsan iste ozaman zor olur hayat boyu..
hic takma güzelim nisanlinin kazanci cok iyimis allah agiz tadiyla yidirp icirsin insallah bereket versin..
nerde ne olarak calisiyor canim??

asil bunlari düsünmem gereken benim nisanlim 1500 aliyor zuschlaglar bilmem ne olunca 1700-1800 alabiliyor bende ausbildung yapicam 400 alicam
2000 desek borc harc yapmicaz evlenirken.. birde cok birikim yapiyoruz evleninceye kadar sanirim bi 20-25 bin euromuz olur allahin izniyle insallah..
yani ben hep hesapliyorum aslinda yetiyor kenarada atabiliyorum, bizede kaliyor ama evdeki hesap carsiya uymaz derler ya yinede düsünmeden edemiyorum canim..
ama nisanlimin arkadasi evlendi karisini trden getirdi, karisi calismiyor ve kendisi 1500 aliyor staatdan hic bir yardim almiyor her ay borc yapiyor ama bi sekilde geciniyorlar
tabi bilemesin nelerden kistiklarini ama onlar bile geciniyorsa bizde geciniriz diye düsünüyorum acaba yanlismi düsünüyorum:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…