• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Almanya’da yaşamak? Almanya’da yaşayanlar?

Ben bu meslek yazmayayım olayını anlayamıyorum. Gizli görevde değilseniz (!) çok anlamsız :) Burayı okuyan genç arkadaşlarda var onlara belki bir yol haritası olur bu durum; ne olur meslek paylaşsanız? Kimse öğrenmesin diye düşünüyorsanız o meslek mensupları zaten böyle bir imkan olduğunu biliyordur eminim. Meslekten olmayıp sırf bunu öğrenince bu yola yönelecek olanlarda çok emek verecek yıllar geçecek bırakın yönelsinler.

tepeden bakma degil de daha dogrusu seninle dil sorunundan dolayi pek ilgilenmek istemezler. Biz devlet dairesi calisanlari olarak mesela kendini ifade edemeyenlerden hic hoslanmayiz. Hele ki oturma izni almak icin gelenler 😂 ama cok güzel akici, ufak tefek telafuz hatasi olanlari cok sirin bulur hemencecik isiniriz. O yüzden gelmeden cok fazla almanca ögrenmeni tavsiye ederim. Hatasiz konusmana gerek yok ama en azindan derdini anlatabil.

Tepeden bakma olayina aklima su geldi. Bazen olumsuz biseyi „siz türkler“ diye ifade ediyorlar. Veya „siz müslümanlar“. Her türkün müslüman oldugunu saniyorlar 😂 ve yabancilar arasindan en az türkleri seviyorlar. Buna hazirlikli ol.
Sizde sanki biraz ayrımcılık yapıyorsunuz gibi. Benim mesleğimde de kendini telaffuz edemeyen bir çok insana rastlıyorum ne yani onlar dil bilmiyor diye dışlayıp ikinci sınıf muamele mi gösterelim . Yada sen kendini ifade edemiyorsun sana yardım edemeyiz mi diyelim ? Ayrıca siz adı üstünde yabancılar dairesinde çalışıyorsunuz , bir Alman niye gelsin ki oraya yada süper Almanca bilen biri … zira ben uzun yıllardır yabancılar dairesine uğradığımı hatırlamıyorum. Siz yabancıları sevmiyorsunuz belki ama emin olun Almanlar hiç birinizi sevmiyordur 😂😂😂😂

Tek başınına orda kalması zor diyenlere kesinlikle katılmıyorum. Ben 17 yaşımda tek basıma geldim , gerçi başka bir Avrupa ülkesinden geldim ama olsun sonuçta farklı bir ülke farklı dil ve farklı insanlar…. Ondan sonrada bir kaç ülke gezdim ve tanıdım belki oralar daha iyi diye ama suan ki yaşadığım ülke bana en cazip gelen ülke oldu. Bence biraz cesaretle muhakkak başarırsınız . Kendinize güvenin bu konuda , en kötü ihtimal Almanya’da yapamaz ve tekrar dönersiniz Türkiye’ye …

Tek başınına orda kalması zor diyenlere kesinlikle katılmıyorum. Ben 17 yaşımda tek basıma geldim , gerçi başka bir Avrupa ülkesinden geldim ama olsun sonuçta farklı bir ülke farklı dil ve farklı insanlar…. Ondan sonrada bir kaç ülke gezdim ve tanıdım belki oralar daha iyi diye ama suan ki yaşadığım ülke bana en cazip gelen ülke oldu. Bence biraz cesaretle muhakkak başarırsınız . Kendinize güvenin bu konuda , en kötü ihtimal Almanya’da yapamaz ve tekrar dönersiniz Türkiye’ye …
Şu an hala Almanya’da mısınız peki?

Bence gitmedim diye pisman olacagina ,gidip pisman ol🤪 inşallah olmazsin ama 😅 bizim de niyetimiz var 2 3 seneye . Kismet bakalim.
Gidersen burada paylasirsan sevinirim

ben hem almanyada yasiyorum, hem de yabancilar dairesinde calisiyorum. Yani senin de basvurmam gereken oturma izni formlarina bakiyorum.

Mültecilerden kaciyorsan, üzgünüm ama burda da tonlarca var. Yalnizlik, hele ki korona zamaninda büyük bir sorun ama bundan sikayetci olan bi tek sen olmicaksin, hepimiz yalniziz pandemi nedeniyle (tabi ki evde kalip tedbir alanlari kastediyorum).

Almanyanin dili de cok zor. Burd almanca ögrenmem sart cünkü bilmediginde veya kendini düzgünce ifade edemediginde seni almanlar dislayacaktir.

Iyi düsünüp tartmani tavsiye ederim. Sansim varsa bence baska ülkelere yönelmeye bak. Almanyada cok fazla yabanci düsmanligi var. Ben senin yerinde olsam norvec veya isvec gibi ülkelere gitmeye bakardim 😊
Yabancilar dairesinde çalışıp baska bisey yazmanizda beklenmezdi zaten.😁

O dairedekilere kalsa kimse gelmesin zaten.

Dil zor değil isteyen başarır öğrenir.

Merhaba herkese,
Eğer 1-2 sene uğraşırsam Almanya’da tek başıma yaşama şansım var. Mesleğimi söylemek istemiyorum ama orda başlangıçta 3,500 euro gibi bir maaşla başlayıp zamanla artma olasılığı var. Ülkenin geleceği ile alakalı umutsuz olduğum için yurtdışı hep aklımın ucundaydı ancak internette gidenlerin olumsuz yorumları caydırıyordu. Son zamanlardaki ülkemize alınan milyonlarca mülteci üstüne yeni mülteciler, orman yangınları beni gelecekle ilgili daha çok endişeye sürükledi.

Okuduğum kadarıyla genelde tek gidenler bir süre sonra Türkiye’ye geri dönüyormuş, eşiyle gidenlerden dönen pek olmuyormuş. Almanların daha soğuk olmasından ve yalnızlık hissinden dolayı anladığım kadarıyla.

Ben zaten kalabalık bir çevreye burda da sahip değilim ancak yakın hissettiğim kimseyi de bulamazsam orda diye korkuyorum çünkü yalnızlık hissine tahammül edemeyen biriyim. Başka şehire taşındığım süreçte bile zorlanmıştım bu konuda.

Siz olsanız uğraşır mıydınız? Almanya’da yaşayanların bu konu hakkında fikirleri neler?
Merhaba . Almanyada yaşıyorum ve çalışıyorum ..

İş hayatı almanyada eger bir türk müslümansan biraz hayli zor geçiyor iş verenin birde almansa . Ve almanyada kiralar aşırı pahalı 1 odalı evler bile 500€ ayda kiraya gidiyor onun dışında sigortası elektrigi geliri gideri derken aldıgın maaş sana bile yetmeye bilir birikim yapmazsan . Almanyda yaşamak çok sıkıcı . Türkiyedeki insanlar buranın sıkıcı hayatında ayak uyduramaz bence .. yabancı düşmanlıgı yüzünden aşşaglanıyorsun .. ve çalışmak için iyi derecede almancanın olması geremiyor .. fırsatım olsa ilerde mutlaka memleketime dönmek istiyorum😊 burada kazandıgın para hep devletin giderlerine gidiyor malesef ..

Gencsen dene.. ve 3500 net cok cok iyi bir maas. Buarada genclerin gitmek istemesini anliyorum ama adam gelmis 50-55 yasina yurt disina gitmek
Istiyor…o yastan sonra adapte olmak vs cok zor.. uyum dersen onuda beceremezsin

Merhaba . Almanyada yaşıyorum ve çalışıyorum ..

İş hayatı almanyada eger bir türk müslümansan biraz hayli zor geçiyor iş verenin birde almansa . Ve almanyada kiralar aşırı pahalı 1 odalı evler bile 500€ ayda kiraya gidiyor onun dışında sigortası elektrigi geliri gideri derken aldıgın maaş sana bile yetmeye bilir birikim yapmazsan . Almanyda yaşamak çok sıkıcı . Türkiyedeki insanlar buranın sıkıcı hayatında ayak uyduramaz bence .. yabancı düşmanlıgı yüzünden aşşaglanıyorsun .. ve çalışmak için iyi derecede almancanın olması geremiyor .. fırsatım olsa ilerde mutlaka memleketime dönmek istiyorum😊 burada kazandıgın para hep devletin giderlerine gidiyor malesef ..
Turklerin yaninda calismaktan iyidir, en azindan hakkini verirler

Almanya’da yaşıyorum Allah büyük konuşturmasın ASLA Türkiye’ye dönmeyi düşünmüyorum. Çoluğumun çocuğumun geleceğini kendi ellerim ile sefil edemem.
Burada yaşayıp, buranın her imkanından yararlanıp burayı kötüleyenlerin art niyetli olduğunu düşünüyorum. Sanki ayaklarında zincirler var, dön kardeşim o zaman, Almanlar çok meraklı değil yani kimse ‘gitme nolur’ demez …
Türkiye’yi ben de çok seviyorum cebime Euro koyup, dilediğim gibi harcadığım zaman…
Kimse de beni Türkiye düşmanı sanmasın elbette çok seviyorum ülkemi ama seviyor olmam maalesef gerçekleri görmeme engel değil. Keşke böyle olmasaydı…
Biz de burda paralar içinde yüzmüyoruz saatliği aşağı yukarı 10 euro asgari ücret, vergiler kesilince 1 saatte 7 Euro filan kalıyor aşağı yukarı. Haftada 40 saatten ayda 160 saat : 1100-1200 Euro para kalıyor elimize.
AMA Türkiye’de 1200 lira kazanırken, insanlar 50 Lira ödüyor 1 kg kıymaya (belki daha fazla )
Burada ise 1200 Euro kazanan 4-5 Euro veriyor 1 kg. Kıymaya ..
Diş macunu Türkiye’de 30 lira iken
Burada 0,50 Cent…
Gibi gibi …

Sapla sapanın ayrılması gerek… Türkiye’dekiler Euro kazansa bile bazı şeyler yine pahalı.
Burda bir kilo kıymayı yap 50 Euro sonra otur iç savaşı izle …

Sevgili konu sahibi little bird little bird 3500 net maaş çok çok iyi bir para. Çok rahat geçinirsiniz. En azından denemiş olursunuz ☘️Geri dönmek için Hep şansınız var fakat belki bu şansı bir daha yakalayamazsınız.

Back
X