• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Almanya’da yaşamak? Almanya’da yaşayanlar?

Yani Almanlar birbirlerine de mal gibi jdsjjjjjj, yeni biri geldiğinde Alman da olsa yabancı da olsa hoşgeldin diyip yanaşmıyorlar mal gibi bakıyorlar suratına:bicak: Yabancıysan tipin değişik geldiği için extra mal gibi bakıyorlar ama alışınca yuvarlanıp gidiyorsunuz.

İşyerinde ya da başka yerlerde Türkiyedeki gibi sosyal ortam yok genelde herkes işini yapıp eve gidiyor. İşten sonra AVMye akalım mı panpa yok :) O yüzden pek bizim kükltürle karşılaştıramadım.
Hajshsjha ben gülerim öyle bakarlarsa. Tatile gittiğimde Almanların mal mal bakışı geldi aklıma. Alman ağırlıklı bi otele denk gelmiştim, yetişkinler yine öyle değildi de çocuklar dümdüz garip garip bakıyordu 😂
Aslında Türkiye’de de o kadar iş arkadaşlığı yok artık ya da benim çalıştığım yerde yok. Dediğiniz gibi işi yapıp gidiyorlar.

Ne güzel bir mesaj yazmışsınız, çok yardımcı oldu teşekkür ederim. Gelirsem bu konumu bulup yazacağım :) bu mesajınız hem mutlu etti hem de üzdü çünkü keşke ülkemiz için de aynı şeyleri söyleyebilseydik. Burdaki kıdem ilişkisinden de hoşlanmıyorum, bu yönü de çok cezbetti şu an.
Rica ederim, umarim gelirsiniz ve burda mutlu olursunuz.Bakis acisi cok önemli.Bence gelin ve sansinizi deneyin.Yapamazsaniz geri dönersiniz, bu da sizin icin bir deneyim olur.Her sey gönlünüzce olsun.

Ailem Almanyadan geri donduler. Dil sorunlari vardi zaten cokta sosyallesemediler ustune biz eşimle Turkiyedeyiz diye duramadilar orada. 🙄

Eşime vatandaslik almaya calisiyorum uzun bir surec olacak. Hala Turkiyedeyiz eşim burada işini ve sartlarini seviyor ama bir gun gideriz diye bekliyorum bekkiyorum . 😁 Yerinizde olsam denerim tek başinizasiniz daha kolay olur.

kesinklikle şansini dene.
Köln de bir sürü türk var. hatta bir caddesine Istanbul 2 diyorlar.
Vatan hasretti gidermek için Köln veya Duisburg Marxloh ya git ne ararsan var .Heryer türk mağazasiyla restorontla dolu .

Yabanci düşmanliğida okadar değil .Ilk önce sen önyargisiz ol ,güler yüzlü ol,sohbet etmeye çaliş hemen isinirlar .
Biz kendimizi geriye cektiğimiz icin onlarda soğuk bakiyorlar .
Ve artik hatta baya toleranslilar Son seneler vegan yiyecekler popüler olduğu için domuz yemiyorum veya et yemiyorum dersen kimse pelpel bakmaz yada sorguya cekmez .
Başlangic icinde maaşin yüksek.
Kesinlikle dene ..

Peki siz çalışıyor musunuz? Görüştüğünüz alman arkadaşlarınız var mı? Dışlama derken biraz daha açabilir misiniz
Ben evlenip geldim çalışmıyorum,bebeğim oldu o yuzden kursumda yarim kaldi.Dolayisiyla dil probleminden dolayi ara sıra mutsuzluk yasiyorum.Aslında almanca zor olduğu kadar bir o kadarda keyifli bir dil bence.Siz hemen ogrenirseniz bir problem olmaz.Komsularim hep alman cok güleryüzlü,konuskanlar.Sadece sokakta bazen istenmeyen bakislara maruz kalıyorsunuz.Ben kapaliyim bu arada.Daha cok dikkat cektigimi düşünüyorum o yuzden.Bu arada bayern eyaleti cok guzeldir.Bu taraflari da dusunebilirsiniz 🌸

Yakinn arkadaslarimin hepsi Almanlarla evli, iki Türk arkadasim vardi Türkle evli olan onlar ayrildi:) Ben de tek yasiyorum burda zorluklari var ama bir kadin olarak burda cok cok daha huzurluyum. Maasiniz da iyi olcakmis, güzel bir yerde ev tutarsiniz, zamanla cevreniz de olur, bakarsiniz biriyle tanisirsiniz aile kurarsiniz. Düsünmeniz hata, hangi sehirde oldugumu ögrenmek isterseniz özelden yazin:) Hem büyük hem kücük sehir arasi, yabanci farkli kültürlerden cok insan var, ben mutluyum yani.
Kendi mesajlarimi dönüp tekrar okudum da Türkcemin bozulmus oldugunu farkediyorum:(

Merhaba
ben almanya‘da doğudum büyüdüm.

insanların mesafeli olmasi hosuma gidiyor, kimse parasiyla üstünlük taslama derdinde değil, kıyas peşinde degil, nerde duracaklarini ne konusacaklarini bilen insanlar.

istisnalar elbette var
mütevazi insanlardir diyebilirim.
3 bucuk bin € gayet iyi bir maas, evde alirsiniz arabada.

Zaten calisinca bi ortaminiz olacak, nasil trde arkadas kazanmaya calisiyorsabiz burdada öyle olursunuz.

burada yasayip kendini gelistirmemis türk cok, degisik kafa yapisina sahipler. ben dis görünüsümle türk müslüman gibi kendimi uzaktan bile belli etsemde bahsettim kitlenin yaninda okumus kendini gelistirmis, kültüre sanata bilime merakli biriyim ve bu hayatta tek gayem yemek icmek olmamali
o yüzden bahsettim kitle ile pek isim olmuyor ama siz o kitleden arkadaslik beklerseniz belki sizin beklentinizi karsilayamaz ve hayal kirikligina ugrarsiniz

Dil konusunda sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum, çabuk öğreniyorum, almanca biraz temelim de var. İsveç norveç aslında ben de isterim de oralar daha zor benim için. En rahat gidebileceğim almanya gibi.
Yabancı düşmanlığı konusunda ise, bir dışlama tepeden bakma var mı sizce?

tepeden bakma degil de daha dogrusu seninle dil sorunundan dolayi pek ilgilenmek istemezler. Biz devlet dairesi calisanlari olarak mesela kendini ifade edemeyenlerden hic hoslanmayiz. Hele ki oturma izni almak icin gelenler 😂 ama cok güzel akici, ufak tefek telafuz hatasi olanlari cok sirin bulur hemencecik isiniriz. O yüzden gelmeden cok fazla almanca ögrenmeni tavsiye ederim. Hatasiz konusmana gerek yok ama en azindan derdini anlatabil.

Tepeden bakma olayina aklima su geldi. Bazen olumsuz biseyi „siz türkler“ diye ifade ediyorlar. Veya „siz müslümanlar“. Her türkün müslüman oldugunu saniyorlar 😂 ve yabancilar arasindan en az türkleri seviyorlar. Buna hazirlikli ol.

Ben evlenip geldim çalışmıyorum,bebeğim oldu o yuzden kursumda yarim kaldi.Dolayisiyla dil probleminden dolayi ara sıra mutsuzluk yasiyorum.Aslında almanca zor olduğu kadar bir o kadarda keyifli bir dil bence.Siz hemen ogrenirseniz bir problem olmaz.Komsularim hep alman cok güleryüzlü,konuskanlar.Sadece sokakta bazen istenmeyen bakislara maruz kalıyorsunuz.Ben kapaliyim bu arada.Daha cok dikkat cektigimi düşünüyorum o yuzden.Bu arada bayern eyaleti cok guzeldir.Bu taraflari da dusunebilirsiniz 🌸

Bavyeralılar fazlaca sıcakkanlı sanki yakalayınca dükkanda, kafede sokakta muhabbeti seviyorlar😊😊

tepeden bakma degil de daha dogrusu seninle dil sorunundan dolayi pek ilgilenmek istemezler. Biz devlet dairesi calisanlari olarak mesela kendini ifade edemeyenlerden hic hoslanmayiz. Hele ki oturma izni almak icin gelenler 😂 ama cok güzel akici, ufak tefek telafuz hatasi olanlari cok sirin bulur hemencecik isiniriz. O yüzden gelmeden cok fazla almanca ögrenmeni tavsiye ederim. Hatasiz konusmana gerek yok ama en azindan derdini anlatabil.

Tepeden bakma olayina aklima su geldi. Bazen olumsuz biseyi „siz türkler“ diye ifade ediyorlar. Veya „siz müslümanlar“. Her türkün müslüman oldugunu saniyorlar 😂 ve yabancilar arasindan en az türkleri seviyorlar. Buna hazirlikli ol.

Yabancılar dairesi adı üstünde yabancılar dairesi, çalışanlar İngilizce konuşmalı. Yeni gelen insanlar nerden Almanca bilsin?

Sizin göreviniz gelenleri dil seviyesine göre ayırmak değil, hizmet vermek ve yardımcı olmak. Gelenlere hizmet vermek zorundasınız. Şirinlik yapın, ısının, soğuyun diye para almıyorsunuz. İngilizce bildiği halde iletişim kurmayan, surat yapan ruh hastalarından olmayın. Bu ofiste çalışan herkes mi bir acaip arkadaş oraya oturuyorlar, yardımcı olmak dışında her şeyi yapıyorlar. Ayrıca suratsız ve kabalar.

Kısacası görevinizi yapın lütfen, insanlara yardımcı olun ve aldığınız parayı hak edin.

Son düzenleme:
ben hem almanyada yasiyorum, hem de yabancilar dairesinde calisiyorum. Yani senin de basvurmam gereken oturma izni formlarina bakiyorum.

Mültecilerden kaciyorsan, üzgünüm ama burda da tonlarca var. Yalnizlik, hele ki korona zamaninda büyük bir sorun ama bundan sikayetci olan bi tek sen olmicaksin, hepimiz yalniziz pandemi nedeniyle (tabi ki evde kalip tedbir alanlari kastediyorum).

Almanyanin dili de cok zor. Burd almanca ögrenmem sart cünkü bilmediginde veya kendini düzgünce ifade edemediginde seni almanlar dislayacaktir.

Iyi düsünüp tartmani tavsiye ederim. Sansim varsa bence baska ülkelere yönelmeye bak. Almanyada cok fazla yabanci düsmanligi var. Ben senin yerinde olsam norvec veya isvec gibi ülkelere gitmeye bakardim 😊
Sizi bulmuşken sormak istedim, biz Türkiye’den hangi mesleklerle gelsek oturum alabiliyoruz ?

Bavyeralılar fazlaca sıcakkanlı sanki yakalayınca dükkanda, kafede sokakta muhabbeti seviyorlar😊😊
Kesinlikle bende oyle dusunuyorum 😄 hatta almnyaya ilk geldiğimde bizi evimize goturen transfer arabasinin sahibi adam kollarini acti hosgeeldinizz dedi,wuu dedim bu nasil bir karsilama 😂 orda bir sevmistim almanları.Ama bazi kadınları cok cirkef 😠

Yabancılar dairesi adı üstünde yabancılar dairesi, çalışanlar İngilizce konuşmalı. Yeni gelen insanlar nerden Almanca bilsin?

Sizin göreviniz gelenleri dil seviyesine göre ayırmak değil, hizmet vermek. Gelenlere hizmet vermek zorundasınız. Şirinlik yapın, ısının, soğuyun diye para almıyorsunuz. İngilizce bildiği halde surat yapan ruh hastalarından olmayın. Bu ofiste çalışan herkes mi bir acaip arkadaş oraya oturuyorlar, yardımcı olmak dışında her şeyi yapıyorlar. Ayrıca suratsız ve kabalar.

Kısacası görevinizi yapın lütfen, insanlara yardımcı olun ve aldığınız parayı hak edin.
Pardon da sen benim görevimin ne oldugunu nerden bileceksin? 😂

Ee yabancılar dairesinde çalışıyorum yazmışsınız. Ne iş yapıyorsunuz peki, finans bakanı mısınız?
Aldiginiz parayi hakedin filan...cok küstahsin, kendine gel bence. Yabancilar dairesinde calisiyorum evet, finans bakani degilim. Sana kaba davrandilar diye mi bana bu sekil yaklasiyorsun?

Aldiginiz parayi hakedin filan...cok küstahsin, kendine gel bence. Yabancilar dairesinde calisiyorum evet, finans bakani degilim. Sana kaba davrandilar diye mi bana bu sekil yaklasiyorsun?

Eee kendiniz yazmışsınız gelenlerin bazılarına surat yapıyorum diye. Gayet doğruyu yazdım, aldığınız para insanların vergilerinden gidiyor. Maaş çekini almayı biliyorsunuz sonra da buraya utanmadan insan ayırt ediyorum, onu sevmiyorum buna surat yapıyprum Türk pek beğenmiyorum yazıyorsunuz açıkça. İşinizi adam gibi yapıyor musunuz sizce? Yardımcı olmak dışında her şeyi yapıyorsunuz.

İşinizi yapın profesyonelce, paranızı alın sonra akşam eve çıkın gidin. Adam gibi yapmayacaksınız da yapmayın. İstediğimi yazarım şimdi köşede zırıldanın

Eee kendiniz yazmışsınız gelenlerin bazılarına surat yapıyorum diye. Gayet doğruyu yazdım, aldığınız para insanların vergilerinden gidiyor. Maaş çekini almayı biliyorsunuz sonra da buraya utanmadan insan ayırt ediyorum, onu sevmiyorum buna surat yapıyprum Türk pek beğenmiyorum yazıyorsunuz açıkça. İşinizi adam gibi yapıyor musunuz sizce? Yardımcı olmak dışında her şeyi yapıyorsunuz.

İşinizi yapın profesyonelce, paranızı alın sonra akşam eve çıkın gidin. Adam gibi yapmayacaksınız da yapmayın. İstediğimi yazarım şimdi köşede zırıldanın
„Surat yapiyorum“ nerde yazdim? Iftira atma, bari düzgün oku yazdiklarimi. Hangi yarani destim bilmiyorum ama sorunlarini bana satasarak cözemezsin. Hayret bisey, git baska yerde oyna, senle ugrasamam. Mesajlarina cevap vermicem, iyi aksamlarrrr 😂

Back
X