• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Almanya’da yaşamak? Almanya’da yaşayanlar?

Bende doğma büyme Almanya'lıyım.
Irkçlığa nadir uğradım.
Sosyalleşmek her yerde olduğu gibi sosyal biri için kolay. Öyle değilim diyorsanız spor salonuna, iş yemeklerine, yani faaliyet olan her yere gidip zamanla insanlarla kaynaşıp arkadaş olursunuz.
Pat diye olmuyor ki zaten bu işler.
Aynı yerde bir süre bulunduğun zaman -kurs gibi- olur genelde.
3.500 Euro maaşla ev alıp krediyle bile rahat ödersiniz.
Hiç olmadı geri dönersiniz.
Kaybedeceğiniz bir şey yok ki.
Ben Hamburg'luyum. Bence Almanya'nın en güzel şehri 😊 Her kültürden insanımız var burada.
Ben çok seviyorum burayı, doğduğum büyüdüğüm yer diye belki de öyle geliyor.

Ben Almanyada büyüdüm ve burda mutluyum.
Turkiyede tatil yapması hoş, taşı toprağı şahane ama bana yaşamak için yetmezdi mesela.
Senede 2-3 defa Türkiyede yapılan bize yetiyor. Eşim İtalyan ve çevremizde dünyanın her yanından arkadaşlarımız var.
Çocukluk arkadaşım Portekiz, bir diğeri Afgan bir değeri güney Afrikali. Hepimiz mutlu mesut yaşıyoruz.
Bence (tabiki kişisel bir seçim) Almanyanin en güzel şehiri Hamburg. Zaten ben hep Hamburgda yaşadım, bu üni için şehir değiştirdim... Sonra tıpış tıpış geri geldim :)
Yaşadığım şehirde hayat pahalı, mesela yeni eve geçiyoruz (Kira) ve toplamda 1300 Euro ödememiz gerek, 70 metre karelik bir daire için. Bu daire tabiki şehirsin güzel bir yerinde değil malasef...

Alışveriş aynı şekilde pahalı, biz iki kişi Edeka alışverişine haftalık yaklaşık 100-150 ödüyoruz. Et üstüne çabası. Tabiki uygun yiyecekler var.
İki kişi sinema +Popcorn ve içecek yaklaşık 40-50€ arası. Sauna yaklaşık 20 Euro, aylık biletim 98€
Hamburg pahalı yani... 😜

Irklicik sorunu malasef var. Daha çok alanlara işin düşünce fark ediyorsun.
Mesela güzel bir daire için başvuru yaptığında genelde almana veriliyor. Şansına sana Ghetto civarlarında ev çıkıyor nedense 🤔🙄
Sokakta ırkçılık yapan yok ama benim mesela hiç Türk patronum olmadı çünkü genelde mevki olarak yuseltmiyorlar.
Aynı sorunları eşimde yaşıyor ama onda önyargili din sorunu olmuyor.

Neyse, uzun lafı kısası sen gel. Baktın olmadı geri dönersin ama bence gelince geri dönmezsin... Almanya gerçekten yaşamak için süper bir yer

Yabancılar dairesi adı üstünde yabancılar dairesi, çalışanlar İngilizce konuşmalı. Yeni gelen insanlar nerden Almanca bilsin?

Sizin göreviniz gelenleri dil seviyesine göre ayırmak değil, hizmet vermek ve yardımcı olmak. Gelenlere hizmet vermek zorundasınız. Şirinlik yapın, ısının, soğuyun diye para almıyorsunuz. İngilizce bildiği halde iletişim kurmayan, surat yapan ruh hastalarından olmayın. Bu ofiste çalışan herkes mi bir acaip arkadaş oraya oturuyorlar, yardımcı olmak dışında her şeyi yapıyorlar. Ayrıca suratsız ve kabalar.

Kısacası görevinizi yapın lütfen, insanlara yardımcı olun ve aldığınız parayı hak edin.

Yazdıklarına katılıyorum.
Ben 9 yaşında Almanyaya geldim. Yani yıllarca oturum derdi çektim. 17 yaşımda aldım süresiz oturumu. 9-17 yaş arası yabancılar dairesinde gördüğüm zulümü birdaha yaşamadım.
Ozamanlar randevu yapmazlardı. Kar kış gece yarısında dikilirdik kapı önüne, resmen bağlanmış köpek gibi mecbur saatlerce beklerdik. Tuvalete bile gidemezdik. Ağaç arkasına yapıp kuyruğa geri girerdik. 50 defa geri gönderirlerdi. Sanki memur değil bildiğin kelle kesen tellat 😂 neler neler,
Hala Amsinckstraße (eski yabancılar dairesi) önünden geçerken gözlerim dolar,kemiklerim sızlar. Resmen psikolojik olarak çöküyorum önünden geçerken.
Şimdi durum nasıl bilmiyorum ama benim yaşadığımı sokak köpeği yaşamamıştır.

Merhaba herkese,
Eğer 1-2 sene uğraşırsam Almanya’da tek başıma yaşama şansım var. Mesleğimi söylemek istemiyorum ama orda başlangıçta 3,500 euro gibi bir maaşla başlayıp zamanla artma olasılığı var. Ülkenin geleceği ile alakalı umutsuz olduğum için yurtdışı hep aklımın ucundaydı ancak internette gidenlerin olumsuz yorumları caydırıyordu. Son zamanlardaki ülkemize alınan milyonlarca mülteci üstüne yeni mülteciler, orman yangınları beni gelecekle ilgili daha çok endişeye sürükledi.

Okuduğum kadarıyla genelde tek gidenler bir süre sonra Türkiye’ye geri dönüyormuş, eşiyle gidenlerden dönen pek olmuyormuş. Almanların daha soğuk olmasından ve yalnızlık hissinden dolayı anladığım kadarıyla.

Ben zaten kalabalık bir çevreye burda da sahip değilim ancak yakın hissettiğim kimseyi de bulamazsam orda diye korkuyorum çünkü yalnızlık hissine tahammül edemeyen biriyim. Başka şehire taşındığım süreçte bile zorlanmıştım bu konuda.

Siz olsanız uğraşır mıydınız? Almanya’da yaşayanların bu konu hakkında fikirleri neler?
Merhaba
Konunun üzerinden epey zaman geçmiş. Gittiniz mi Almanya’ya ☺️

Şansınız varsa gidip deneyin. İlerde en azından denedim dersiniz. Sanki Tr de her gün başka mekanda mı takılıyoruz? Hayat telaşı ile koşturmaca. Hem orada yeni arkadaşlıklar kurulur belki buradan bile daha iyi olur. Yabancılar en azından net. Arkadan iş çevirme olmuyor. Ben olsam denerim ya ne kaybedersiniz.

Back
X