Almanya'da yaayan Trklerin yaamsal sorunlar,sorular (hayatn iinden)

Olabilir canim o yüzden en güzel anonym bir sekilde alman konsoloslugundan bilgi edin.... Telefon ac gercek ismini söyleme ben falan filanim de böyle böyle bir durum olursa ne yapmam gerekiyor de muhakkak sana yardimci olurlar.

Aslinda bildirseydin daha iyi olurdu zaten hicbir yerden yardim falan almiyorsun keske bildirseydin Anmeldungen kalsin yine bence bildir canim daha iyi olur.

Sevgiylea.s.

Merhaba schirin,
eger haklarini öldürmedinse burda gene eskisi gibi haklarindan yararlanabiliyorsun, bebegini de dogum belgelerini tamamlayip getirisen sorun olacagini sanmiyorum.
Tanidiklarimin yasadiklarini biliyorum, geri döndüler burda yasamlarini sürdürüyorlar, bebeleriyle ve esleriyle beraber.

valla kızlar benimde dayılarım filan bazı akrabalarım yıllardır almanyada yaşıyor bi kere hiç de sizin dediğiniz gibi bir yıl boyunca toparlayıp bavullar dolusu eşya getirmediler bize. ikincisi hesap falan ödetmeyi bırak bizlen doğru düzgün dışarı bile çıkmazlar çıksak da hesabı onlara bırakmayız misafirler diye. üstelik giderlerken hepsine gücümüzün yettiğince hediyeler alırız. yani sizin dediğiniz gibi bir kullanma durumu olmaz ben çok şaşırdım valla yazdıklarınıza bize hiç bu kadar fedakarlık yapmadılar yapsalardı altta kalmazdık inanın bence kişilik yetiştirilme kursak meselesi.

valla kızlar benimde dayılarım filan bazı akrabalarım yıllardır almanyada yaşıyor bi kere hiç de sizin dediğiniz gibi bir yıl boyunca toparlayıp bavullar dolusu eşya getirmediler bize. ikincisi hesap falan ödetmeyi bırak bizlen doğru düzgün dışarı bile çıkmazlar çıksak da hesabı onlara bırakmayız misafirler diye. üstelik giderlerken hepsine gücümüzün yettiğince hediyeler alırız. yani sizin dediğiniz gibi bir kullanma durumu olmaz ben çok şaşırdım valla yazdıklarınıza bize hiç bu kadar fedakarlık yapmadılar yapsalardı altta kalmazdık inanın bence kişilik yetiştirilme kursak meselesi.

Sasibocum istisnalar olabilir biz zaten tr.dekiler hepsi ayni falan demiyoruz lakin söyle birseyde var eger dayinlar sizi bastan hep alistirsaydi hediyelere paralara bol keseden dagitsalardi inanki aynisi olurdu yani aslinda bu dedigin gibi alistirma yetistirilme meselesi, bir bakima dayinlar iyi yapmis hicte bastan böyle davranmadilar biz daha dogrusu annemler öyle kötü alistirdilarki akrabalari simdi onlardan gördüklerini bizdende istiyorlar "Hani bir laf varya alismis kudurmustan beterdir"

Ben onlara getirecegim bir cikolatadan fakirlesmem bunu konu bile etmem onlari hediyeye bogarim baslari darda olsa hemen kosarim lakin enayi yerine konulmak var anlatabiliyormuyum?? Getirsek bir dert getirmesek bir dert o yüzden en güzelini dayinlar yapmis, tabikide ne olucak 1 caydan kahveden ama elini bol gördükleri zaman hep daha fazla istiyorlar iste insanin zoruna gidende bu.

Ilgin icin tsk. sevgiylea.s.

slmlar.arkadaslar qvc alisveris kanalindan alisveris yapan varmi acaba?var ise kalitesi nasildir memnunmusunuz acaba?tavsiye edermisiniz?TESEKKÜRLER.

arkadaslar bende 3,5 yil oldu buraya geleli tr de universite biitirdim muhasebeciyim ama buraya gelince hayatim karardi diyebilirim dil en buyuk sorun elim kolum bagli bende geldim ve hemen 6 ay sonra hamile kaldim bu surede cok zorluklar yasadim ve bir oglum oldu. onunla ugrasmaktan hicbirsey yapamadim hala yapamiyorum. oglum 2,5 yasinda biz hartz4 olduk maddi sorunlarda basladi dil bilmedigim icin iste bulamiyorum yani kafayi yemek uzereyim

Cemrem74 oglunu 3 yasinda kindergartene e verince sen de bir seyler yaparsin artik.

Hartz4 li olduysaniz artik Arbeitsamt seni bedava kursa da yollar, hem de en kralindan. Sikma canini Hartz4, hatta sana meslek egitimi bile verebilir, bu durum belki senin icin bir avantaj olur. Sen simdilik evde firsatin oldukca kelime ögrenmeye calis ki kursa basladiginda isine cok yarar. Allah yardimciniz olsun canim.

canım bitanem çok güzel söylemişsin ama ben o sevdiğim kişiyle evlendim... ve de onu çok seviyorum ... o herşeye değer bütün zprluklara rağmen onu çok seviyorum.... oranın güzel olmasından değil. sadece ,sevdiğim için ve bana değer verdiği için evlendim. şimdi ise kursa gidiyorum bu aşka rabbimin izniyle kimse engel olamayacak ne yapıp edip sınavı vereceğim... dualarınzı bekliyorum... dobracığım herşey için sağol....

anaaaaaaa kimse bisey yazmamis.senağlamasenağlama bu bir ilk sitedesırnaşık şey

merhaba arkadaşlar istanbukldan almanyaya ördüklerimi postalamak istiyorum ne kadar tutar bilgisi olan varmı.tşk

arkadaşlar almanyada giyim satışı yapılan intrnet sitesi adresi biliyor musunuz.
internetten böyle satışlar yaoılan bir site biliyorsanız ;adresi yazar mısınız...şutarafagitti

bildigin marka veya dükkanlarin ismini gir oradan yapabilirsin galiba ben almanyada degilim avusturyadayim internetten bildigim üyesi oldugum dergi ve markalardan sparis veriyorum

slm
nasılsınız
dedıklerınız dogru benimde var akrabalarım onlar aynı şeyi yapmıyorlar tr ye gelirken inanın biz hediye burdan veriyoruz ben neşeli günler almanyaya selam

tüm gurbetçilerimize selamlar .allah yardımcınız olsun oralada o kadar zorluğa birde can tehlikesi eklendi.aman ne olur dikkatli olun .haberlerde duyuyoruz çok üzülüyoruz ailece inanınki.olmadı dönün gelin memlekete

allah razi olsun kristalcim gercektende tüm burda yasadigmiz zorluklara ragmen birde canimizinda derdine düstük allah korusun acaba simdide yanan ev benimkimi olacak diye düsünmüyor degil insan...rabbim yardimcimiz olsun cok zor inanki!

Keske dönmek yazildigi gibi kolay olsa gülüm keske, burda 27 senemi gecirmis bir insan olarak anladimki nasil buraya tam anlamiyla alismak mümkün degilse burdan tammiyle kopmakta mümkün degil malesef, burda bir düzen kuruyorsun kendine burdaki hayata bir sekilde alisiyorsun cocuklarini düsünüyorsun ve otur oturdugun yerde diyorsun kendi kendine...

Kücükken annemin babamin bazen basini ellerine alip derin derin düsünmelerine bir anlam veremiyordum neyi düsünüyorlar acaba böyle dalip gidiyorlar diyordum simdi anliyorum cok iyi anliyorum hemde.:çok üzgünüm:

Sevgiylea.s.

bunu türkiyedeki postaneye sorman gerekiyor canim...veya türkiyedeki cargo sirketlerine ...eger kargo ile göndereceksen hediye gönderiyorum demen belki daha iyi ...cünki alici birde gümrük vergisi ödemek mecburiyeinde kalabilir ...20 € degerinde gönderdigim esyalarim diye declare etmen gerekiyor...veya icine vergi faturasini koyacaksin...o zaman daha güvenilir olur cünki alaman gümrükcüleri esyalari daha pahali bir deger bicip aliciyi zor durumda birakabilir ... bu satislarin icin pek iyi olmaz...a.s.

sevgili suefsun konularinizi takip ediyorum ve cogunu paylasim alanina yonlendiriyorum lutfen bilgi paylasimi disindaki soru sorunlarinizi paylasim alanindan devam ediniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…