Almanya'da yaayan Trklerin yaamsal sorunlar,sorular (hayatn iinden)

arkadaslar slm . stuttgartta yada cevresinde bildiginiz türk hamami varmi acaba?diceksiniz sende ne cok sey istiyosun.ama ne yapim ösledim hamami ya kese falan yapan bir hamam ariyorum cok danke

selam kristal iyi olmaya calisiyoruz buralar günesli ama cok soguk millet hastaliktan dökülüyor , bizdende sana kucak dolusu selamlar

Merhaba kizlarrr, ben almanya ya geliyorum yazdan sonra evlilik dolayisiyla... Bunu aslinda nisanlimla konustum ama korkum oraya alisamamak!! bazen uzakta calisiyor eve gelmiyor birde ben orda olsam tek basina nasil yapacagim?? Akrabasi var birtek Turk olarak!!

slm herkese ben de sizler gibi türkiyeden geldim burdaki yasantimiz güzel ama su yabanci dilsorunu hepimizin basinin belasi ben almanca ögrenmeye ugrasmiyorum ve evde yapamiyorum kursa gitmek istiyorum ama burda kurs yok ben geldigimde kursa yazildim vede hamileydim kurs basladi biz konustuk ilk iki üc hafta gelemem dogum yapacaktim öyle anlastik sonrada beni istemediler zaten gidenlerde hic memnun kalmamis ben kursa gitmek istiyorum ama iyi biryer olsa keske kaldigimiz yer kücük olunca hersey sorun oluyo

benim size tavsiyem bulasikci olup alman lokantalarinda calisin ordaki alman personeller ile oyle yada böyle konusarak diliniz cözülür. yada almanca kursuna gidin.. cogunluk yabancilarin oldugu bir almanca kursuna.. pauselerde hep almanca konusursunuz aktiviteleriniz olur ne guzel ama ucuz almanca kursu olmasin oralara hep turkler yollaniliyor

lazgulum neden korkuyorsun ki korkma alisirsin zamanla ama eger buyuk bir sehirden geliyorsan gelme derim sana cunku alismak o kadar koyuyor ki insana ben hala alisamadim mesela:çok üzgünüm:
nereye gelin geliyorsun bakalim sende gurbetci olucaksin deseneŞeniz

buyuk sehir sayilir hani surda yasiyorum dersem buyuk isim olur ama koydeyim koy evleri gibi soba falan....Gidecegim yerde koye benziyor zaten Kohl tarafi

buyuk sehir sayilir hani surda yasiyorum dersem buyuk isim olur ama koydeyim koy evleri gibi soba falan....Gidecegim yerde koye benziyor zaten Kohl tarafi

anladim canim almanyanin cogu yeri böyle sanirim mesela benim oturdugum yerde hem modern evler var hemde köy evi dedigin gibi
zaten benim oturdugum yer hep eski madencilerin kaldigi yerler artik evler yeni dekore edilmis suanda baska baska insanlar yasiyor gelismis her sey var tam carsida oturuyorum ama gercekten benimde oturdugum yer buyuk degil
ya ben istanbuldan geldim geldigim yerle burasi hic tutmuyor heleki burdaki bazi evleri gorunce gercekten hic tutmadigini anladim belki de benimkisi birazcik vatan hasretinden olsa gerek Türkiyemi almanyaya kiyaslamaya bile kiyamiyorum
hayirlisi olsun hakkinda alisirsin zamanla canim

gulsemin tesekkur ederim canim tam nerdesin sen almanyada?
evet kiyaslamaya kalkarsam buralan ayni sayilir koy cunku burda oturdugum yer :KK66:

gulsemin tesekkur ederim canim tam nerdesin sen almanyada?
evet kiyaslamaya kalkarsam buralan ayni sayilir koy cunku burda oturdugum yer :KK66:

ne demek canim tabikide konusucam deredini paylasicam ama dert se tabi:1rolleyes:
anladim canim hakkinda gercekten hayirlisi neyse o olsun..
ay ben simdi Türkiyede olsaydim gelmezdim :roflol:
izine gidicem insallah bu yaz:dance:
ben tam olarak Heinsberg /huckelhoven dayim*
simdi cikmam lazim canim bir saat sonra giricem yine gorusuruz Şeniz

Arkadaslar emeklerinize saglik, cok cabalar harciyorsunuz ama belirtmeden gecemiyorum konular ic ice girmis ve dikkatinizi cekmistir katilim cok düsük olmus.
Hos görün ben de fikrimi belirtmek istedim.fisfisfis

arkadaslar bi arkadasim esiyle tartisarak türkiyeye gitti bir süreligine.esi ondan habersiz oturumunu iptal ettirebilirmi?bilginiz varmi acaba?

arkadaslar bi arkadasim esiyle tartisarak türkiyeye gitti bir süreligine.esi ondan habersiz oturumunu iptal ettirebilirmi?bilginiz varmi acaba?

Ben bildigme göre edemez, tabiki burda ne gibi bir oturumu var arkadasin Süresizmi??, 2 Senelikmi?? gecicimi?? bunlar hep önemli.

Ama sanmiyorum iptal ettirebilsin böyle bir yetkisi yokki esinin, daha detayli bilgi almak icin oturdugnuz yerin türk konsoloslugna basvurun veya telefon acin mutlaka yardimci olurlar.

Sevgiylea.s.

Oturumunu iptal ettirip, Tr. den bir daha gelememesini saglayabilyor, eger arkadasin burda olsa bile ´hemen Tr, ye yollayabiliyor.
Arkadasin kayni burda oldugu halde, polislerin kapiya kadar gelip yurt disi etmesiyle sonuclandi. Cünkü buraya onu getiren esi, cok kolaylikla yapabildi bunu.

merhaba arkadaslar.bugun bir haber aldim ve cok sinirlerim bozuldu.gecen sen 8. ayda cocugumu bir kindergarten a yazdridim.form doldurdum ve verdim yaklasik 2 hafta sonra bize tel actilar gelin görüselim.biz gittik ve bize bilgi verdiler gezdirdiler ne ler yapiyorlar cocuklar nasil bir ortamda bulunuyor hepsini gördük begendik.ben bu kindergarten e gitmesini cok istiyorum cunku türk cocuklari cok az ya bir ya iki genelde türkler buraya cocuklarini vermiyorlar oldukca uzak bir yerde.benim burayi istememdeki sebeb ben ve esim almanca cok az biliyoruz evdede konusulmuyor cocugum daha iyi ögrenir türk cocuklari olmayacak almancasi daha iyi olur diye düsünüyorum.oturdugum yerde türkler yogunlukda.hep türkce konusuluyor.kindergarten e gezdik ve begendigimizi söyledik ordaki bayan bize tamam biz cocugunuzu aliyoruz size ocak ayi gibi mektup gelir dedi.ocak ayinda mektup gelmedi bende cvremdeki insanlara rica da bulunuyorum arayin henuz haber yok diye nihayet bugun arandi ben arayacagim fakat anlasamiyoruz.ve sonuc su cocugumu almiyorlarmis cünkü yer yokmus.butun komsularimin cocuklarinin gidecegi yer belli ayi günü saati bile belli oldu fakat benim cocugumun acikda kaldi.simdi arkadaslar ben ne yapmaliyim yeniden basvurumu yapmam gerek digerlerine cok gec kaldiniz diyenler de var.yer doldu diyenler var cocugum bir sene daha evdemi bekleyecek.

bu alman devletinin ne yaptigini cözemedim artik cocuklarimiza önce anadilini ögrensin diyorlar,sonra bu cocuk niye almanca bilmiyor diyorlar ,sonrada kindergartene almayip cocuktan cok sey bekliyorllar bence bu isin arkasini ara gidebilecegin yerlere git hakkini ara cocugunu o kindergartendaki almanlar istememis olabilir.benim kizimda tasinma nedeniyle yeni kindergartena basladi fazlasiyla alman var önce almanlar vermek istememis ama alman aileler uyarilmis vericeksiniz diye.

X