Almanya'da yaayan Trklerin yaamsal sorunlar,sorular (hayatn iinden)

arkadaşlar şimdi ben 1 bucuk sene önce evlendim ve türkiyeye yerleştim ve bunu orda hicbiyere bildirmedim. işten cıktım izine gelir gibi geldim 6 ayda bi giriş cıkış yapıyorum tabi biliyosunuzki bu artık yasak almanya içinde 6 aydan fazla kalman gerekiyor yani yakalanırsam ordaki otururmum tehlikeye girer ben hic bi şekilde hicbiyerden yardım falan almıyorum hatta eski pasaportumla giriş cıkıs yapıyorum yani eski soy adımla evlendigimide bildirmedim şimdi 1 ay sonra bebegim olcak acaba sorun cıkarmı onu almanyaya getirmemde bilen varmı?

valla hayatim simdi bu gibi konulari cok inceliyorlar.Ama arkadasimin kiz kardesi de senin gibi .Geldi ve dogum yapti fakat bir problem cikmadi.

schirin
benim hic bi bilgim yok bu konuda ama surekli yasa cikartiyo bu adamlar bana sorarsan sen cocugunun passini almanyada al alman passi olarak sonrada durumunu bildir derim cunki adamlar her halt icin bahane yaratmayi seviyorlar ilerde belki cocugun almanyada egitim yapmak ister insanlik hali elindeki hic bi imkani lazim diil diyip birakma gun gelir ararsin belki kolay gelsin bebisinide sag salim kucagina alirsin insallah

merhaba gülsüm sultancim
konunun basligini Almanya'da Yasayan Türklerin Sorunlari,Sorulari(Hayatin icinden) olarak degistirip yapiskan yapiyorum cunku herkes ayri ayri baslik aciyor en azindan senin konun takip edildigi icin hayat icindeki problemleri olanlari buraya yonlendirecegim simdiden tesekkurler canim:asigim:

dogumu burda yapcam daha oraya gelemem hem sigortamda yok orda hem bildirirsem 6 aydan fazla orda kalmam gerekiyo buda imkansız benim için evim türkiyede

ah be gülsüm sultan hakkaten artik kabak tadi veriyor hersey.sürekli yeni kanunlar cikiyor yabancilarin yasamlarini zorlayacak tarzda. bu aralar oglumun okul kayitlari icin ugrastik inan buranin okul sisteminden nefret ettim artik.imkanim olsa türkiyede okutacam.tr.de yasam elbette zor ama dedigin gibi hzurlu ve mutlu olduktan sonra gerisi bos.inan yeni eve tasindim ama burnumdan da geldi.evi istedik 6 ay bekledik,esya aldik 3 ay bekledik,esyayi kuralim dedik almanlarin dini bayramina denk geldi bir hafta bekledik illallah dedim artik.dedigin gibi insaallah bizede geri dönmek nasip olur.

Tahmin ediyorum senin yazdigin nedenden dolayi dil zorunlulugu aramadilar. Ama sen bahsedince ben de simdi merak ettim..

arkadaslar ben bu konu hakkinda bir dr ile görüstüm yani bir psikolog.cekindigimi söyledim.ama mecbur oldugumda bir bakmisim kelimeler agzimda cikiyor dedim.mesela dr da und alisveriste.bana sunu söyledi.SADECE MECBUR OLDUGUNDA KONUSMAMALISIN DEDI VE HERGÜN DISARI CIKTIGINDA SEN DÜKKANLARA GIRIP CIK SATICILARLA DIAOLOG KUR BIRSEY ALMASAN BILE BUNU YAP DEDI.YANI KILICLARINI KUSAN SEN ÜSTLERINE GIT DEDI.SORU SOR SU NASIL BU NASIL YANI BIR METIN HAZIRLA EVDE DEDI.VE BUNU EKMEKCIDE YADA BIR FRISÖRINDE HERGUN BASKA BIR YERDE UYGULA DEDI.YANI AMAC ALISVERIS DEGIL DIALOG.DINLEMEYE CALIS BIRAZ BILDIGINI SÖYLE ONLAR ZATEN ANLADIGIN GIBI YAVAS KONUSABILIRLER DEDI.BURDA AMAC KONUSMAK DEGIL DIYEBILIRSINIZ KI ANLAMIYORUMKI NASIL YAPAYIM AMACIMIZ CEKINGENLIGI YENMEK.CESARETIN GELMESI.BEN BUNU BIRKAC KEZ DENEDIM.FAYDASI OLDU GERCEKTEN.SIZDE DENEYIN BITTE:hooray:

canim öncelikle sen Almanyaya gel önce
dogumunuda burda yap
dogumun burda olursa cocugun otomatikmen alman vatandasi oluyor
ve alman vatandasi bir cocugun babasini alma hakki var esinide getirebilirsin almanyaya

ya gelemem daha dogum cok yaklaştı hem bebegimi babasının hemen görmesini istiyorum yanı dogum türkiyede gercekleşcek :)

Arkadaslar ben geleli 9 sene oldu O seneler icerisinde Leipzig"de yasadim orada yabanci cok az türk yok denecek kadar az bu yüzden sürekli almanlarla arkadaslik ettim anlasamda anlamasamda arkadasligimi devam ettirdim:)Tabi bu arada kursada gittim.Su an almancamin cok iyi oldugunu düsünüyorum konusmak yani pratik cok önemli cekingenlikle asla olmaz kim ne düsünürse düsünsün cekinmeyin cevrenizde almanca bilenler varsa sizinle almanca konusmaya calissinlar kelime ögrenmek cok önemli önce kelime haznesi genisler so´nrada dil bilgisiyle pekisirse cok kolay olacagini düsünüyorum.Su an Berlinde yasiyorum ama Ilk olarak Berline gelseydim ve 9 sene burada kalsaydim sanirim bu derece ögrenemezdim Türklerin yogunlugundan dolayi Allah herkese sabir versin.

nehir 61merhaba be guzelim .simdi okudum yardim istedigini .acikcasi konu hakkinda yorum yapamayacagim ama,birsey söylemek istiyorum sana ister al ister alma ,sen bilirsin.guzel yuksek okul mezunusun ne isin var burada bee.eger cok buyuk bir ask sevda yoksa isin icinde kendini yabanci hissedecegin bir yere gelmeni tavsiye etmiyorum ben.burasi bazi insanlarin met etdigi gibi mukemmel bir yer degil bence benim nacizane sahsi fikrim .sana hayat kolay gelsin ....

benim sorunum için bilgisi olan yokmu

Canim sen alman vatandasimisin?? Yoksa türk pasaportunmu var?? Su acidan önemli eger sen almansan bebeginde otomatikman alman kimligi alabiliyor lakin o zaman bildirmen lazim cünkü cocuga kimlik cikartman gerekiyor bunu tr.dede yapabilirsin alman konsoloslugunda ama yapar yapmaz almanyanin haberi oluyor.

Eger türk vatandasi isen bebegi kendi pasaportuna gecirip buraya gelmende bir sakinca yok sanirsam cünkü senin burda oturma izinin oldugu müdetce cocuklarininda oluyor fakat yinede bunu alman konsoloslugna danis derim sonra problem yasamayasin.

Allah kurtarsin bebegini tez zamanda kucagina alma dileyile.canim a.s.

çok sagol canım ben türk vatandaşıyım 6 ayda bi giriş cıkış yapıyorum tabi almanyanın haberi yok anmeldungum hala annemlerin evinde devletten para falan almıyorum.Şimdi yeni kanuna göre almanya sınırları içinde 6 aydan fazla kalmam gerekiyo o yüzden bende ne evlendigimi ne soy isim degişikligini hiç birşey bildirmedim anlıcan sessiz sedasız girip cıkıyorum benim korkum almanya havaalanına geldigimde derlermi acaba nerden cıktı bu cocuk diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…