schirin
benim hic bi bilgim yok bu konuda ama surekli yasa cikartiyo bu adamlar bana sorarsan sen cocugunun passini almanyada al alman passi olarak sonrada durumunu bildir derim cunki adamlar her halt icin bahane yaratmayi seviyorlar ilerde belki cocugun almanyada egitim yapmak ister insanlik hali elindeki hic bi imkani lazim diil diyip birakma gun gelir ararsin belki kolay gelsin bebisinide sag salim kucagina alirsin insallah
arkadaşlar şimdi ben 1 bucuk sene önce evlendim ve türkiyeye yerleştim ve bunu orda hicbiyere bildirmedim. işten cıktım izine gelir gibi geldim 6 ayda bi giriş cıkış yapıyorum tabi biliyosunuzki bu artık yasak almanya içinde 6 aydan fazla kalman gerekiyor yani yakalanırsam ordaki otururmum tehlikeye girer ben hic bi şekilde hicbiyerden yardım falan almıyorum hatta eski pasaportumla giriş cıkıs yapıyorum yani eski soy adımla evlendigimide bildirmedim şimdi 1 ay sonra bebegim olcak acaba sorun cıkarmı onu almanyaya getirmemde bilen varmı?
benim sorunum için bilgisi olan yokmu
Canim sen alman vatandasimisin?? Yoksa türk pasaportunmu var?? Su acidan önemli eger sen almansan bebeginde otomatikman alman kimligi alabiliyor lakin o zaman bildirmen lazim cünkü cocuga kimlik cikartman gerekiyor bunu tr.dede yapabilirsin alman konsoloslugunda ama yapar yapmaz almanyanin haberi oluyor.
Eger türk vatandasi isen bebegi kendi pasaportuna gecirip buraya gelmende bir sakinca yok sanirsam cünkü senin burda oturma izinin oldugu müdetce cocuklarininda oluyor fakat yinede bunu alman konsoloslugna danis derim sonra problem yasamayasin.
Allah kurtarsin bebegini tez zamanda kucagina alma dileyile.canim a.s.