Almanya’da Öğretmenlik okuyorum Türkiye’de Öğretmenlik yapma imkanım var mı ?

martini761

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2019
61
19
30
Merhabaa Kızlar,
belki aranızda bana yardımcı olabilecek bir kaç kişi vardır diye umuyorum :)
Ben Almanya’da Öğretmenlik okuyorum. İki yılım kaldı, orada iki dalda öğretmenlik okumak zorunda olduğumuz için, hem İngilizce hem Türkçe Öğretmeni olacağım. Ayrıca Almanca dersi de verebilirim.
Almanya’da iki diploma almamız gerekiyor bunun birisi bachelor ikincisi master yani Türkiye’de olan Yüksek Lisans. Master yapmadan Öğretmen olamıyoruz Almanya’da.
Şimdi soruma gelecek olursak son dönemde biraz Türkiye’ye dönme gibi bir takım düşüncelerim var. Almanya’da doğdum, büyüdüm fakat kendimi oraya hiç ait hissetmedim. Ben hep dönmek istedik fakat bazı engeller vardı, ailem orda yaşıyor ben yalnız başıma gelemezdim vs vs. Anca okulum bittikten sonra diye düşünüyordum hep. Bu arada altı ay kadar Erasmus yaptım İzmir’de ve orada Üniye gittim. Çok severek gittim çok mutluydum.
Ben Türkiye’ye dönecek olursam eğer bir Üniversitede çalışma imkanım olabilir mi ? Yani tabiki girmem gereken sınavlar oluyor, ALES, yabancı dil sınavı gibi.
Fakat bu prosedürler nasıl işliyor, bir üniversitede nasıl öğretim görevlisi olunur hele benim gibi Yurtdışından gelenlere izin var mı bunun için ? Bu konularda bilgisi olan varsa bana kısaca yardımcı olabilir mi?
Şimdiden teşekkürler kızlar

Sistemi bilmiyorum, ama hevesini de kırmak istemem, Türkiye'de okuyup, öğretmen olan bir sürü öğrenci var, ve yıllardır atanmayı bekliyorlar... belki kendini Almanya'ya ait hissetmemiş olabilirsin, ama emin ol gidişatı pek iyi sayılmaz. Küçümsemiyorum, fakat asgeri ücretle - belki 2500 ile geçinirim diyorsan, giderlerini de hesaba katarak - buyur, dene derim. Mağaza çalışanı olarak girsen, 3000 rahat alırsın. Öğretmenlik yerine otelde resepsiyona girsen, 4000 ile çıkarsın aylık. 2-3 dil bileni havada kaparlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…